GeForce će "rasturat". Mislim da nema spasa ATI-u. (nadam se)

kad bismo mogli ocekivat ovu grafu na nasem trzistu i po kojoj cjeni otprilike?
GeForce će razvaliti Radeone. Možete se kaditi na to.
GeForce će razvaliti Radeone. Možete se kaditi na to.
tocno ovakvu grafu sam cekal...sad mogu mirno novi comp sastaviti
Možda su u šumi!?
pa bit će ova kartica bolja od 4870x2, ali nebi reko da je nvidia izašla kao pobijednik za ovu generaciju grafulji - ati vlada u mainstreamu, a to i svi kupuju.
Ma kakvi vladanje u mainstreamu. nVidia nema ništa za ponuditi kao kontru 4850, 4870 niti 4870x2...
Svatko će u nekom periodu biti bolji, ne može stalno jedan izdavat nove kartice
Novac imam spreman za nju(bar se nadam da imam),sad još trebam samo vidjet koliko će točno koštat i kave će joj biti performanse u odnosu na 9800 GX2...
Kako god bilo mislim da nam fali treći igrač u ovoj priči. Možda će to biti Intel sa Larrabee-em?
Ma kakvi vladanje u mainstreamu. nVidia nema ništa za ponuditi kao kontru 4850, 4870 niti 4870x2...

Nema nikakvih problema sa novim ati karticama i driverima
Što ne kužite da kartice koje radi nVidia se sastoje od 2 pcb-a a AMD-ove samo 1 pločica, što govori da kartica nema puno mjesta za samo hlađenje a ove se pošteno griju, jer 290 W za single slot hladnjake nije malo, znači veća cijena zbog hlađenja i 2 pcb-a, znači veća cijena od 4870x2, možda malo veće performanse ako i budu ali ni to nije sigurno, znači dok ne dobijemo službeni review AMD pobjeđuje
Ja ne znam odakle ti vaši problemi s ATi driverima, kad ni meni ni ljudima koje znam tih problema nema. Za razliku od nVidie ATi u posljednje vrijeme drivere slaže kako treba. nVidia ima konstantnih problema s performansama.
Svako prica za sebe i ja imam od Sapphire i imam problema s driverima i to na Visti Ultimate a i citao sam po amd /ati forumima da to nije rijetkost vec realnost ATI drivera...naravno kako za koga...govorim u svoje ime..
Tako je... kako za koga, ali zanima me šta se misli kad ovdje pričate o "problemima sa driverima" koji su to simptomi problema sa driverima, neće se instalirat? ili možda imate 350W napajanja, i +70°C unutar kućišta pa se odmah podrazumjeva da su driveri krivi...
Meni je apsolutno svejedno koja je najbolja, da li nVidia ili ATi, ja cca jednom godišnje kupim karticu koja mi daje najbolji price/performance u rangu oko 2000kn. I to je po meni bolje nego svakih 2-3 godine kupovat ova multi-gpu rješenja za 4-5000kn, jer su ionako za godinu dana sve grafičke zastarjele.
makar koristim nvidiu, svakak moram odat priznanje AMD/Ati-u za ovo što su napravili sa serijom 4***. pomeli su nvidiu ove godine definitivno.
ATi je s HD4800 serijom napravio veliki korak ka naprjed u pogledu perfomansa.Već odavno (neslužbeno) rade na HD5800 serij koja bi trebala imati 2000 unificiranih shadera, 512-bitnu memorijsku sabirnicu, te veće taktove i 40-nm proizvodni proces.
Tako je... kako za koga, ali zanima me šta se misli kad ovdje pričate o "problemima sa driverima" koji su to simptomi problema sa driverima, neće se instalirat? ili možda imate 350W napajanja, i +70°C unutar kućišta pa se odmah podrazumjeva da su driveri krivi...

Kronoliški redosljed NVIDIA kartica.... Riva 128, Riva TNT, RIVA TNT2, Geforce 256, Geforce 2, Geforce 3, Geforce 4, Geforce FX ,Geforce 6XXX, Geforce 7XXX, Geforce 8XXX, Geforce 9XXX, Geforce GTX XXX, ...
mozda ce ova GTX 295 bit jaca od HD 4870x2 ali 5xxx serija ce jest Nvidiu kad izade. tako da je ATI uvijek korak ispred nvidie.
mozda ce ova GTX 295 bit jaca od HD 4870x2 ali 5xxx serija ce jest Nvidiu kad izade. tako da je ATI uvijek korak ispred nvidie.