Gates: pomogli Jobsu s Macom

poruka: 112
|
čitano: 14.457
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Gates: pomogli Jobsu s Macom".
17 godina
Re: Gates: pomogli Jobsu s Macom
hodovic97 kaže...

Čuj Jobs govori da je Gates krao ideje - hahaha

Jobs je KUPIO ideje od Xeroxa, Gates je UKRAO ideju za Windowse od Apple-a

Ne vidim što tu nije jasno

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan

Nitko nije spominjao Xerox.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
protjeran
segregator kaže...
hodovic97 kaže...

Kupio???? aaaa {#}

Pa xerox je tužio apple zbog toga.

Mislim da i ti ideš na blok listu uskoro.

hacktivist
17 godina
Bypass kaže...
segregator kaže...
hodovic97 kaže...

Kupio???? aaaa {#}

Pa xerox je tužio apple zbog toga.

Xerox ih je tužio i izgubio tužbu

Probaj www.google.com

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
protjeran
segregator kaže...

Probaj www.google.com

Ozbiljno ? Kao nisam to znao. Zar gubitak tužbe znači da ih nisu tužili {#}

Za tebe preporučam da prestaneš širiti fanbojevske besmislice i dezinformacije. Kupili...yeah right. Pokupili prije.

hacktivist
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 11:43 (Bypass).
15 godina
neaktivan

Izgubljena tuzba se racuna kao prodaja? Odnosno, kupovina?

Bas me zanima hoce li se za Google (ako dobiju u parnicama sa Oracleom) pricati kako su kupili Javu?

17 godina

Napokon tema gdje se stevče ne diže u nebesa.

There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no chaos, there is harmony. There is no death, there is the force.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Srđela kaže...

Zasto da je dubinski defektan covjek, Steve?

Zanimljivo kako si netko zbog svog neznanja da truda radit ovakve videe. Da, prevelika populacija je problem. I da, s boljim zdravstvom i edukacijom se moze smanjiti. Jesi cuo za kontracepciju? Naravno, teorija zavjere je uvijek lijepsa od istine, pa je sasvim "ocito" da Gates (a pod "mi" u ovom videu on govori u Bill and Melinda Gates organizaciji) zeli ubiti ljude svojim cjepivom. Malo prouci temu prije nego sto nekog okarakteriziras (bolje receno, osudis) kao masovnog ubojicu. Za pocetak, pogledaj cijelu prezentaciju s TED-a, a ne ovaj dio, koji je jako izvucen iz konteksta (kao i svi takvi videi...).

Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 11:45 (Assassin).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Napokon tema gdje se stevče ne diže u nebesa.

To bi bilo zato sto jos nije zamjecena od strane jabucara, a i nitko nije nista previse ruzno izjavio protiv Stevana, pa nemaju razloga za okupiranje teme...

stick around, kladim se da ce i ova tema zavrsiti jednako kao i ostale u kojima se spominje iNesto ili iTvorac...

14 godina
protjeran
ansha kaže...

Momchichu zar mislis da je nekog briga koga ces ti stavit na block listu? Malo inteligencije i skromnosti ne bi skodilo.

Vidim da je tebe briga kad si imao potrebu komentirati.

Malo inteligencije nebi škodilo? O hvala, o mudri i nadasve inteligentni korisniku. {#}

hacktivist

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Svaka priča ima dvije strane! 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Franjic kaže...

Svaka priča ima dvije strane! 

Tocno i vidjeli smo obje. Jedna strana lansira uvrijede i iz groba, a druga to mirno podnosi i dok je ziv.

17 godina
Bypass kaže...
segregator kaže...

Probaj www.google.com

Ozbiljno ? Kao nisam to znao. Zar gubitak tužbe znači da ih nisu tužili {#}

Za tebe preporučam da prestaneš širiti fanbojevske besmislice i dezinformacije. Kupili...yeah right. Pokupili prije.

Sud je zaključio da je milijun dionica (danas vrijednih preko 2 milijarde dolara) sasvim dovoljna naknada za nekoliko sati

šetnje kroz Xerox labove. Pametnom dosta, a ti sad vidi gdje spadaš

15 godina
protjeran
Bypass kaže...
ansha kaže...

Momchichu zar mislis da je nekog briga koga ces ti stavit na block listu? Malo inteligencije i skromnosti ne bi skodilo.

Vidim da je tebe briga kad si imao potrebu komentirati.

Malo inteligencije nebi škodilo? O hvala, o mudri i nadasve inteligentni korisniku. {#}

Samo mi je iritantno sta su na sve strana balavci  puni sebe... ako nisi balavac, tim gore...

15 godina
neaktivan
segregator kaže...

Sud je zaključio da je milijun dionica (danas vrijednih preko 2 milijarde dolara) sasvim dovoljna naknada za nekoliko sati

Ja opljackam neku trgovinu. Uhvate me, sud me osudi na otplacivanje ukradenog putem besplatnog rada u toj trgovini, ja to odradim i vise se moje djelo ne racuna kao krada? Sto je to bilo, podizanje kredita?

{#}

17 godina
rustweaver kaže...
segregator kaže...

Ja opljackam neku trgovinu. Uhvate me, sud me osudi na otplacivanje ukradenog putem besplatnog rada u toj trgovini, ja to odradim i vise se moje djelo ne racuna kao krada? Sto je to bilo, podizanje kredita?

{#}

Nije ti baš velik IQ, pretpostavljam, {#}

Trgovina? Besplatni rad? O čemu ti, {#}

Al evo, pretpostavit ću da imam posla sa 7-godišnjakom

1. Jobs nazvao ekipu iz xeroxa i kaže "evo milijun dionica za šetnju vašim labsom"

2. Xerox manageri kažu OK

3. Jobs plati, prošeta, i zaradi hrpu novaca od ideja koje je pokupio

4. Xerox manageri (kasno) skuže da je njihov labs imao dobre ideje i da su trebali tražiti više, te dignu tužbu

5. Sud kaže "sorry, to što ste bili kratkovidni kreteni nije osnov za tužbu"

6. idioti i hateri po forumima zanemaruju sve i samo na osnovu točke 4 prosipaju gluposti

14 godina
neaktivan

Ako ćemo pošteno, da appleovi Raskin ( koji je objavio teoretski rad o grafičkom sučelju ) i atkinson koji su znali za rad i istraživanja Engelbarta, Kaya i Tesslera prvo za vojsku, a kasnije za Xerox nisu nagovorili Jobsa da kupi pravo na demonstraciju Xeroxovog GUIja, i smalltalk a ( pionirski object oriented language ) tko zna kad bi se pojavili prvi moderni kompjuteri.

o krađi u Xeroxu svi vole nešto napisati ali zapravo malo ljudi zna priču ili pravi razliku ...

Ipak ima jedna velika razlika. Jobs i njegov team su napravili MacOS baziran na ideji i prezentaciji koju su dobili - kupili ( dva puta po nekoliko sati ). Dakle nisu imali nikakav zapis, kamoli mašinu. Zbog toga je MacOS kad je izašao bio ipak poprilično originalan OS u koji su ideje iz Xeroxovog laba bile reintepretirane i nadograđene, te generalno uglavnom poboljšane. S druge strane, napravljen je i niz kompromisa kako bi se računalo izbacilo na tržište u najkraćem mogućem roku i za prihvatljivu cijenu, što u Xeroxu nisu bili u stanju ( nisu imali Jobsa ).

Microsoft ( Gates ) je kao developer pak, uz blagoslov Scullija i ranije Jobsa imao pristup MacOS u i mašinama i prije nego je predstavljen javnosti. Kad je shvatio da Apple neće licencirati svoj OS krenuo je u razvoj "Windowsa". Da nije imao taj potpis Sculleya iz 1983 ne bi bilo windowsa 1 iz 1987. Apple ih je tužio, parnica je djelom izgubljena ( najviše zbog Scullijevog potpisa za licenciranje ) a dijelom su se nagodili. Xerox je nakon toga po istoj ideji tužio Apple i po istom presedanu izgubio parnicu.

Odavde dolazi i često citirana Jobsova/Picassova "good artists borrow/copy, great artists steal" koju izgleda da većina ljudi uopće ne razumije.

Jobs je smatrao da je Gates, obzirom je imao sav mogući pristup originalu ( MacOS u ) nije imao potrebe ništa novo izmišljati pa je jednostavno slijepo kopirao iz čega je nastao Windows.

S druge strane Apple Mac/Lisa team je ukrao ideju/koncept i na njoj napravio svoju verziju koja je po mnogočemu bila nova i bolja, a što se za win nije moglo reći (pogotovo za prve verzije koje nisu donjele ništa novo, a bile su nevjerojatno šlampave).

Nekakva paralela sa muzikom bi bila retake i remake ( autorska obrada ).  Apple je napravio nekakav "omage" Xeroxu na osnovu onog što su vidjeli i zapamtili. Kad radiš po sjećanju ono što ne znaš moraš sam izmisliti, Atkinson je tako napravio overlaping prozore jer je mislio da je to vidio u xeroxa ( a nije ) ... prilično zeznuta stvar za ono vrijeme etc, primjera ima jako puno, usput su i dodali brdo svojih ideja i rješenja ... Gates je jednostavno kopirao MacOS. Najžalosnije, loše ga je kopirao. 

Uz to, Jobs je bio u stanju ponuditi i gotov stroj ( hw ), upakirati ga sa genijalnim popratnim softwareom i smjernicama za developere i prodati ga, a što xerox nije znao/mogao premda je imao 10 ak i više godina prednosti.

i da, u appleu se onda vijorila gusarska zastava jer kao što je Jobs rekao "we were always shameless about stealing great ideas" ... dakle Jobsov problem sa Gatesom je bio ne moralne nego više filosofske prirode ... Jobs je smatrao Gatesa nedovoljno kreativnom osobom koja nije udahnula ništa novo grandioznoj ideji iz Xeroxa. Naravno Jobs je imao mnogo problema moralne i filosofske prirode i sam sa sobom pa ga Gates i ne uzima previše osobno, a njih dvoje su se kasnije, kao što i priliči ipak po mom mišljenju velikim ljudima, zakopali sjekire i zapravo se poštovali.

Naravno meni je Jobs daleko fascinantniji i zanimljiviji lik. Kako ga je opisala njegova bivša cura, "He was an enlightened being who was cruel," :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 12:49 (grzzi).

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
makopos kaže...

Bill je geek #1, odlično je odgovorio, koliko je god Steve bio inovator bla bla, Bill Gates je za to vrijeme derao po milijardama dolara i tako će uvijek biti i za njegove pra pra pra unuke.

Bill Gates je 10x manje bio po svim medijima lijepo radio i spremao stvari za zimu, a Steve je volio popularnost i stalno se isticati i nadmetati, i tome pretjeranom radu i kako kažu njegovi smrt ga je pronašla. I sam Steve je rekao kako uopće nije bio s djecom, toliko o onome šta je rekao za svoje biološke roditelje a vrlo se slično i on ponio prema svojoj djeci.

Baš i neće biti za Billove pra pra pra unuke... Navodno će svako od njegove djece dobiti po 10 milijuna USD, ostatak njegovog bogatstva će valjda ići u humanitarne svrhe.

"His three children, currently aged 15, 12 and nine, will reportedly inherit $10 million each (although Gates wouldn't disclose that amount in the interview), a slender sliver of his $56 billion net worth, because Gates says, "I don't think that amount of money would be good for them.""

http://edition.cnn.com/2011/TECH/innovation/06/13/personal.details.bill.gates.mashable/index.html?hpt=hp_c2

http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2001697/Microsofts-Bill-Gates-A-rare-remarkable-interview-worlds-second-richest-man.html

17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Očito nisi čuo za pojam "tax evasion"...američki "charity funds" najmanje služe tome čime se diče...

u stvari, kad bi na taj novac platili porez, to bi bio veći "charity" nego skrivanje novca u tim fondovima

Imaš pravo, bolje je platiti porez pa da se taj novac koristi za financiranje raznih ratova koje Amerika vodi nego donirati u dobrotvorne svrhe {#}

15 godina
neaktivan
segregator kaže...
1. Jobs nazvao ekipu iz xeroxa i kaže "evo milijun dionica za šetnju vašim labsom"

2. Xerox manageri kažu OK

3. Jobs plati, prošeta, i zaradi hrpu novaca od ideja koje je pokupio

4. Xerox manageri (kasno) skuže da je njihov labs imao dobre ideje i da su trebali tražiti više, te dignu tužbu

5. Sud kaže "sorry, to što ste bili kratkovidni kreteni nije osnov za tužbu"

A ne, ne, ne. Xerox je lansirao tuzbu zato sto je Apple tuzio MS i HP zbog GUI-a. Tj. Apple je tuzen od strane Xeroxa zato sto su se postavili za vlasnika ideje GUI-a. Kada je odbacena Xeroxova tuzba odbacena je i ona Appleova protiv MS-a.

Apple mozda i jest dobio pravo na koristenje GUI-a, ali ne i pravo da tuzaka druge zbog istoga...

17 godina

@grzzi   konacno komentar nekoga tko je procitao nesto informacija i zna... iako doduse Jobs nije Xerox-u platio posjet PARC-u dionicama, nego je dozvolio Xerox Venture Investment department-u da investira u Apple u iznosu milijun USD kao kompenzaciju za dozvolu posjeta PARC-u. Kasnije te iste godine (1979) kada je Apple postao otvoreno dionicko drustvo, taj milijun udjela je vrijedio cca 17,6 milijuna USD.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
grzzi kaže...

1. Jobs je smatrao da je Gates, obzirom je imao sav mogući pristup originalu ( MacOS u ) nije imao potrebe ništa novo izmišljati pa je jednostavno slijepo kopirao iz čega je nastao Windows.

2. Naravno meni je Jobs daleko fascinantniji i zanimljiviji lik. Kako ga je opisala njegova bivša cura, "He was an enlightened being who was cruel," :) 

1. Sto jest jest. I windows kao bazu ima BSD. 

2. Nismo ni sumnjali

Informaticki casopis Bug se na web stranicama sve manje bavi informatikom, a sve vise gadgetima i televizijom. Uzas.
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
grzzi kaže...

1. Jobs je smatrao da je Gates, obzirom je imao sav mogući pristup originalu ( MacOS u ) nije imao potrebe ništa novo izmišljati pa je jednostavno slijepo kopirao iz čega je nastao Windows.

2. Naravno meni je Jobs daleko fascinantniji i zanimljiviji lik. Kako ga je opisala njegova bivša cura, "He was an enlightened being who was cruel," :) 

1. Sto jest jest. I windows kao bazu ima BSD. 

2. Nismo ni sumnjali

ne trolaj, ni NeXT step ni MacOSX nisu BSD. I opet to je druga priča sa drugačijim polazištima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 12:58 (grzzi).
15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Najdraže su mi ove prijetnje osjetljivih duša s blok listama {#}

Što se tice samog Gatesa, bit cu kratak i jasan.

Lik me neopisivo podsjeca na našu Jacu. Sve ce podnjeti sa umjetnim smješkom i odmjerenim govorom i praviti se nevinašce, a potom drugima zabiti nož u leđa. I sve to sa smješkom i prilicno odmjereno.

Za razliku od nekog barba Luke i Rojsa koji ce te posipati sa svime i svacim, a nece biti ni upola "sposobni" tako dobro izigrat masu.

Možda sam u krivu i možda je doista Gates veliki dobrocinitelj koji nebi ni mrava zgazio, ali nekako mi je teško u to vjerovati.

I pravi se javio, da nije bilo Apple-a tko zna koliko bi još M$ gulio po svome DOSu.

U svakom slucaju mislim da film Pirates of silicon valley dobro ocrtava tadašnja događanja kao i samog Gates-a, Jobs-a i ostalu ekipu.

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
17 godina
alen-c kaže...

Što se tice samog Gatesa, bit cu kratak i jasan.

Lik me neopisivo podsjeca na našu Jacu. Sve ce podnjeti sa umjetnim smješkom i odmjerenim govorom i praviti se nevinašce, a potom drugima zabiti nož u leđa. I sve to sa smješkom i prilicno odmjereno.

Zabiti noz u ledja kolegama? Nepriznatoj kceri? Zaposlenicima? Hmmm... 

Informaticki casopis Bug se na web stranicama sve manje bavi informatikom, a sve vise gadgetima i televizijom. Uzas.
17 godina
alen-c kaže...

U svakom slucaju mislim da film Pirates of silicon valley dobro ocrtava tadašnja događanja kao i samog Gates-a, Jobs-a i ostalu ekipu.

Ali jesi li svjestan da ne opisuje Jobsa bas u najboljem svjetlu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 13:18 (Beno).
13 godina
neaktivan

[quote]Stevica je ljut zato sto Bill nije uzeo trip sa njime.Bill je smokljan bio i ostao.[/quote]

Oces reci da je Bill smokljan zato sto nije uzeo hebeni trip? Bravo trollcino idiotska, po tebi ako uzmes lsd onda si cool?!! Troll bio, troll ostao.........(sto je vidljivo iz tvojih poruka)

14 godina
neaktivan
Evo me na pola Jobsove biografije koju mislim da svi morate procitati prije nego kreneti srati po jednom i uzdizati u nebesa drugog. I Steve i Bill su samo ljudi, sa bezbroj mana koje su s godinama kako su starili ispravljali. Bill je o kradji (Windowsi su pokradeni Mac OS i to je priznao) rekao da su oboje imali bogatog susjeda (Xerox) i kad je Bill provali u kucu da ukrade TV shvatio je da ga je Steve vec ukrao. Dakle, oboje su pokrali. Bil je izuzetno inteligentna osoba (i Steve takodjer), koja je za razliku od Steve hladan i proracunat, ali ima puno vise ljudskosti u njemu od Stevea. S druge strane Bil ne razumije ljepotu i umjetnost i zato svi (i PC-i) izgledaju kako izgledaju, kao da su ih radili matematicari, a ne umjetnici. S obzirom da se za kompjutere najcesce zanimaju matematicari i da je Bug forum prepun upravo takvih naravno da ce Bil biti popularniji, jer im je blizi. Vecina ce se ovdje na rijec umjetnost porigati jer ne razumiju ni sami kakve veze ima boja majce s bojom tenisica i sta tamo neki sminkeri misle da su bolji jer se znaju obuci, kao da je to bitno. Oni koji imaju ukusa ce shvatiti vrijednost Steveovih proizvoda i ostat ce u manjini.

3 2 hvala 0
17 godina

Ako zelis umjetnost kupi si ebenu sliku. Zna se cemu komp sluzi. Ne za gledanje. Mulac!

10 5 hvala 0
17 godina
zoki.zlikowski kaže...
Evo me na pola Jobsove biografije koju mislim da svi morate procitati prije nego kreneti srati po jednom i uzdizati u nebesa drugog. I Steve i Bill su samo ljudi, sa bezbroj mana koje su s godinama kako su starili ispravljali. Bill je o kradji (Windowsi su pokradeni Mac OS i to je priznao) rekao da su oboje imali bogatog susjeda (Xerox) i kad je Bill provali u kucu da ukrade TV shvatio je da ga je Steve vec ukrao. Dakle, oboje su pokrali. Bil je izuzetno inteligentna osoba (i Steve takodjer), koja je za razliku od Steve hladan i proracunat, ali ima puno vise ljudskosti u njemu od Stevea. S druge strane Bil ne razumije ljepotu i umjetnost i zato svi (i PC-i) izgledaju kako izgledaju, kao da su ih radili matematicari, a ne umjetnici. S obzirom da se za kompjutere najcesce zanimaju matematicari i da je Bug forum prepun upravo takvih naravno da ce Bil biti popularniji, jer im je blizi. Vecina ce se ovdje na rijec umjetnost porigati jer ne razumiju ni sami kakve veze ima boja majce s bojom tenisica i sta tamo neki sminkeri misle da su bolji jer se znaju obuci, kao da je to bitno. Oni koji imaju ukusa ce shvatiti vrijednost Steveovih proizvoda i ostat ce u manjini.

A "analize"... 

Kakve veze ima Bill Gates s dizajnom PC-a? Kako je to povezano s "razumijevanjem umjetnosti"? 

Bože sačuvaj...

This space for rent!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice