Flash 11 na testiranju

poruka: 45
|
čitano: 5.113
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Flash 11 na testiranju".
18 godina
Flash 11 na testiranju

Zanimljivo kako se odjednom puno toga događa u flashu, čim su malo pritisnuti...

Off topic: također je interesantno vidjeti vezane vijesti s desne strane, koje se između ostalog odnose i na NAND flash memorijske čipove.  ;)

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 21:35 (Veliki Brat).

3 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Re: Flash 11 na testiranju

ja bih volio znati što je flash. nije provokacija,već uistinu ne znam. znam da ga moram instalirati kao i net framework i sto gluposti koje uspore komp.

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
16 godina
protjeran
Flash 11 na testiranju

net framework ti uopce netreba....
dovoljan ti je flash i active x
Sluze za pokretanje videa na yt i drugim stranicama

http://www.soundstream.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 22:07 (soundstream).

0 6 hvala 0
16 godina
opcom kaže...

ja bih volio znati što je flash. nije provokacija,već uistinu ne znam. znam da ga moram instalirati kao i net framework i sto gluposti koje uspore komp.

To je platforma za stvaranje, odnosno dodavanje animacije, videa i drugih interaktivnih sadržaja web stranicama. Reklame se najčešće izrađuju u flashu... dok je i sav video na youtube u flashu.

Ponekad se i cila stranica može napravit u flashu, loše je to šta se duže učitava ali zato može bit dosta atraktivna. Ka na primjer Franck.

Do what you want cause a pirate is free.
16 godina
neaktivan
opcom kaže...

Sto je Adobe Flash Player? Plugin za browsere koji ti omogucava gledanje Flash multimedijskih sadrzaja. Imas facebook? E sve one glupe igre na njemu su radene u Flashu. Youtube video takoder gledas pomocu flasha. Ove reklame na bugovom forumu, dosta ih je u flashu napravljeno.

EDIT: preduhitrili me.

btw. net framework i adobe flash player ne usporavaju racunalo samom svojom prisutnoscu na hard disku ;)

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 21:49 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

sto mi sjecka video kada gledam preko browsera,.......1gb ram,1 ghz procesor,grafika 64mb.........najnoviji flash imam i ostalo......najvise emi sjecka video vece kvalitete,i takodje mini igrice.....jel zbog procesora 

16 godina
protjeran

Nije procesor u pitanju, već ti cijeli komp pripada u muzej.

17 godina
protjeran
nasljednik kaže...

u ovom slucaju je procesor usko grlo kad je flash u pitanju

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
Flash 11 na testiranju

Html5 će kad tad ubiti flash.

Edit: vise vam netreba flash za Youtube, jer u potpunosti sad podrzava html5. proguglajte malo

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 23:13 (WindEmperor).

4 8 hvala 0
17 godina
neaktivan
nasljednik kaže...

ma procesor je u pitanju ,.....pokrenes browser on odma  na 90-100 % usage

17 godina
neaktivan
dogman kaže...

sto mi sjecka video kada gledam preko browsera,.......1gb ram,1 ghz procesor,grafika 64mb.........najnoviji flash imam i ostalo......najvise emi sjecka video vece kvalitete,i takodje mini igrice.....jel zbog procesora 

Za male pare se može uzeti neka entry level grafička koja je sposobna hardverski akcelerirati Flash pa sa time procesor može lakše da "diše" .

No najbolje je uzeti novu konfiguraciju. (za male pare ako ti je potrebno samo za net)

Naravno, ukoliko dobro stojiš sa finansijama.{#}

http://baguje.com/author/icecold/
17 godina
neaktivan
icecold kaže...
dogman kaže...

Za male pare se može uzeti neka entry level grafička koja je sposobna hardverski akcelerirati Flash pa sa time procesor može lakše da "diše" .

No najbolje je uzeti novu konfiguraciju. (za male pare ako ti je potrebno samo za net)

evo rijesen problem,procesor mi radio na 1.1ghz jer mu je fsb u biosu bio na 100,ja stavio na 166 i sad je brzina procesora 1,84 ghz.......procesor mi je amd anthlon 2500 i njegova default frekvencija je 1.8ghz ,ali se nesto u biosu zeznulo ....ali sada radi sve

18 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...

Edit: vise vam netreba flash za Youtube, jer u potpunosti sad podrzava html5. proguglajte malo

Dok god ne mogu gledati video u fullscreenu, ništa od html5.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
18 godina
Flash je na svim računalima isti i isto radi.
Kak je s HTML5? To je sranje ko i sad s ovim da na svakom browseru drukčije izgleda pa moraš petljat da sve ispadne kak spada ili?
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Kak je s HTML5? To je sranje ko i sad s ovim da na svakom browseru drukčije izgleda pa moraš petljat da sve ispadne kak spada ili?

Nije, HTML 5 bi trebao biti standard i u njemu bi sve trebalo izgledati jednako.

18 godina
NEW_MAN kaže...

Imam da kažem samo dve reči: promašio si ceo fudbal

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
18 godina
WindEmperor kaže...

Html5 će kad tad ubiti flash.

Kad ćete već upamtiti da HTML5 nije uništivač Flasha. Da si otišao na youtube i kliknuo desnim klikom na najnovije video fileove vidio bi da je to opet Flash.

Već sam nebrojeno puta objasnio ovdje na forumu da HTML5 ne može uništiti Flash niti skoro u jednom pogledu, jednostavno nije takaj web jezik koji bi mogao izraditi stvari koje može Flash i ActionScript 3.0.

HTML5 bez CSS-a i posebno bez JavaScripta je nitko i ništa naspram Flasha, ajde gnjavi se pisanjem koda u JavaScriptu za animacije koje u Flashu napraviš za manje od minute zbog njegove jednostavnosti. Zatim tu su gotove komponente koje koristiš kao plug&play.

Mainframe aplikacije se rade u Flexu, a Flash i Flex možeš kombinirati sa praktički bilo kojim drugim programskim jezikom, od C++ do Ruby on Rails, Django, Java i hrpa drugih...

Evo ti vrlo jednostavno pitanje, da li možeš napraviti 3D igru, aplikaciju u HTML5 ?

18 godina
facewithascar kaže...

Nije, HTML 5 bi trebao biti standard i u njemu bi sve trebalo izgledati jednako.

Ključna riječ je trebao, ali kad se upletu razni browseri, FireFox, IE, Chrome, Safari onda ništa više nije jednako.

Još kad upleteš CSS u cijelu priču onda shvatiš kako pa i unatoč cijeloj podršci nekog Web standardm svaki browser prikazuje po svome. I onda tu igra glavna uloga webmastera koji mora plivati između da napravi stranicu koja se prikazuje dobro na svim browserima. I to ponekad oduzme itekako puno vremena.

E vidiš, tu Flash nema problema jer prikazuje svoj sadržaj kroz plugin i na svim browserima izgleda jednako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 12:32 (makopos).
18 godina
Flashu baš ništ ne fali samo kaj Jobs sere po njemu pa se to sad nosi.
Istina je da postoji 1000000000 igara napravljenih u flashu koje se mogu igrat za badava, a to je ono kaj Jobsa muči. Sve gdi Apple nemre ubrat pinku ne prolazi.
Malo OT.
18 godina
segregator kaže...
NEW_MAN kaže...

Imam da kažem samo dve reči: promašio si ceo fudbal

Kak sam promašil? Možda nisi skužil kaj pokušavam napisat.

Trenutno svaki browser drukčije prikazuje neki dio koda i kod izrade web stranica može se desit da ne izgleda isto na Firefoxu, IE, Operi ili what ever.

Zanima me ako je ista priča s html5? Kolko znam kaj napravišu Flashu je isto u svim browserima.

18 godina
neaktivan
makopos kaže...

Evo ti vrlo jednostavno pitanje, da li možeš napraviti 3D igru, aplikaciju u HTML5 ?

Možeš.

16 godina
neaktivan

HTML nije konkurencija flashu. To što malo zadire u područje kojeg je flash prije imao ništa ne znači, pa prije još nekoliko godina nije bilo ni filmića na netu, pa se flash uvelike koristio. Interaktivni grafovi, napredne animacije, kojekakve igre će se vrtit u flashu i on je siguran za sljedećih 10 godina 100%

16 godina
odjavljen
Flash 11 na testiranju

Da, da možeš, library znan u narodu kao WebGL, za nevjerne Tome, Google j epokazao moć WebGL u svoje pregledniku Chrome, no nevjerujem da će nezko ići izrađivati nekakav banner i li animaciju sa 10 slojeva u JS. dok to napraviš u FLASHu u par klikova.FLASH definitivno ne odlazi u ropotarnicu, pogledajte samo novi tablet iz RIM-a.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
oprosti, mozda se varam, ali ne mozes, kao sto ne mozes ni animirane elemente ni nis drugo, mogu se sam integrirat recimo javascript graficki elementi i slicno, znaci taj 3d nije dio html koda
15 godina
neaktivan

moze s.jobs lajat koliko hoce - html5 ce bit gotov tek 2014

ko ziv ko mrtav do onda

imat cemo em jace kompjutere em ce se flash unaprijedit

tu sam samo radi vijesti o apple-u
18 godina
naxeem kaže...

Možeš.

Pa daj onda primjere da vidimo.

17 godina
icecold kaže...
dogman kaže...

Da se nadovežem, da li mi je procesor Core2Duo E6300 1,86 GHz usko grlo kod Flash-a tj. da li moja grafička ATI Sapphire x1950 Pro Ultimate 256 MB možda nema hardware-sku akceleraciju Flash-a, pa zbog toga proc teško "diše"?

17 godina
protjeran
Matozan kaže...
icecold kaže...
dogman kaže...

Da se nadovežem, da li mi je procesor Core2Duo E6300 1,86 GHz usko grlo kod Flash-a tj. da li moja grafička ATI Sapphire x1950 Pro Ultimate 256 MB možda nema hardware-sku akceleraciju Flash-a, pa zbog toga proc teško "diše"?

hardverska akceleracija flash grafickih elemanata na dektop OS-evima ne postoji al valda i to skoro bude, sad ima za 3d na ovom novom flashu

17 godina
neaktivan
makopos kaže...

Pa daj onda primjere da vidimo.

Upiši u Google: "java script games".

Također imaš jedan odličan video na YouTube-u o HTML5 i njegovim mogućnostima, svakako vrijedi pogledati!

LINK:

17 godina
Flash 11 na testiranju

Koga zanima vise o Molehillu http://www.uza.lt/2011/02/27/molehill-roundup/

I certainly hope Tim Cook is more reasonable
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 13:17 (parizer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice