Zanimljivo kako se odjednom puno toga događa u flashu, čim su malo pritisnuti...
Off topic: također je interesantno vidjeti vezane vijesti s desne strane, koje se između ostalog odnose i na NAND flash memorijske čipove. ;)
Zanimljivo kako se odjednom puno toga događa u flashu, čim su malo pritisnuti...
Off topic: također je interesantno vidjeti vezane vijesti s desne strane, koje se između ostalog odnose i na NAND flash memorijske čipove. ;)
ja bih volio znati što je flash. nije provokacija,već uistinu ne znam. znam da ga moram instalirati kao i net framework i sto gluposti koje uspore komp.
net framework ti uopce netreba....
dovoljan ti je flash i active x
Sluze za pokretanje videa na yt i drugim stranicama
ja bih volio znati što je flash. nije provokacija,već uistinu ne znam. znam da ga moram instalirati kao i net framework i sto gluposti koje uspore komp.
To je platforma za stvaranje, odnosno dodavanje animacije, videa i drugih interaktivnih sadržaja web stranicama. Reklame se najčešće izrađuju u flashu... dok je i sav video na youtube u flashu.
Ponekad se i cila stranica može napravit u flashu, loše je to šta se duže učitava ali zato može bit dosta atraktivna. Ka na primjer Franck.
Sto je Adobe Flash Player? Plugin za browsere koji ti omogucava gledanje Flash multimedijskih sadrzaja. Imas facebook? E sve one glupe igre na njemu su radene u Flashu. Youtube video takoder gledas pomocu flasha. Ove reklame na bugovom forumu, dosta ih je u flashu napravljeno.
EDIT: preduhitrili me.
btw. net framework i adobe flash player ne usporavaju racunalo samom svojom prisutnoscu na hard disku ;)
sto mi sjecka video kada gledam preko browsera,.......1gb ram,1 ghz procesor,grafika 64mb.........najnoviji flash imam i ostalo......najvise emi sjecka video vece kvalitete,i takodje mini igrice.....jel zbog procesora
Nije procesor u pitanju, već ti cijeli komp pripada u muzej.
u ovom slucaju je procesor usko grlo kad je flash u pitanju
Html5 će kad tad ubiti flash.
Edit: vise vam netreba flash za Youtube, jer u potpunosti sad podrzava html5. proguglajte malo
ma procesor je u pitanju ,.....pokrenes browser on odma na 90-100 % usage
sto mi sjecka video kada gledam preko browsera,.......1gb ram,1 ghz procesor,grafika 64mb.........najnoviji flash imam i ostalo......najvise emi sjecka video vece kvalitete,i takodje mini igrice.....jel zbog procesora
Za male pare se može uzeti neka entry level grafička koja je sposobna hardverski akcelerirati Flash pa sa time procesor može lakše da "diše" .
No najbolje je uzeti novu konfiguraciju. (za male pare ako ti je potrebno samo za net)
Naravno, ukoliko dobro stojiš sa finansijama.
Za male pare se može uzeti neka entry level grafička koja je sposobna hardverski akcelerirati Flash pa sa time procesor može lakše da "diše" .
No najbolje je uzeti novu konfiguraciju. (za male pare ako ti je potrebno samo za net)
evo rijesen problem,procesor mi radio na 1.1ghz jer mu je fsb u biosu bio na 100,ja stavio na 166 i sad je brzina procesora 1,84 ghz.......procesor mi je amd anthlon 2500 i njegova default frekvencija je 1.8ghz ,ali se nesto u biosu zeznulo ....ali sada radi sve
Edit: vise vam netreba flash za Youtube, jer u potpunosti sad podrzava html5. proguglajte malo
Dok god ne mogu gledati video u fullscreenu, ništa od html5.
Nije, HTML 5 bi trebao biti standard i u njemu bi sve trebalo izgledati jednako.
Imam da kažem samo dve reči: promašio si ceo fudbal
Html5 će kad tad ubiti flash.
Kad ćete već upamtiti da HTML5 nije uništivač Flasha. Da si otišao na youtube i kliknuo desnim klikom na najnovije video fileove vidio bi da je to opet Flash.
Već sam nebrojeno puta objasnio ovdje na forumu da HTML5 ne može uništiti Flash niti skoro u jednom pogledu, jednostavno nije takaj web jezik koji bi mogao izraditi stvari koje može Flash i ActionScript 3.0.
HTML5 bez CSS-a i posebno bez JavaScripta je nitko i ništa naspram Flasha, ajde gnjavi se pisanjem koda u JavaScriptu za animacije koje u Flashu napraviš za manje od minute zbog njegove jednostavnosti. Zatim tu su gotove komponente koje koristiš kao plug&play.
Mainframe aplikacije se rade u Flexu, a Flash i Flex možeš kombinirati sa praktički bilo kojim drugim programskim jezikom, od C++ do Ruby on Rails, Django, Java i hrpa drugih...
Evo ti vrlo jednostavno pitanje, da li možeš napraviti 3D igru, aplikaciju u HTML5 ?
Nije, HTML 5 bi trebao biti standard i u njemu bi sve trebalo izgledati jednako.
Ključna riječ je trebao, ali kad se upletu razni browseri, FireFox, IE, Chrome, Safari onda ništa više nije jednako.
Još kad upleteš CSS u cijelu priču onda shvatiš kako pa i unatoč cijeloj podršci nekog Web standardm svaki browser prikazuje po svome. I onda tu igra glavna uloga webmastera koji mora plivati između da napravi stranicu koja se prikazuje dobro na svim browserima. I to ponekad oduzme itekako puno vremena.
E vidiš, tu Flash nema problema jer prikazuje svoj sadržaj kroz plugin i na svim browserima izgleda jednako.
Imam da kažem samo dve reči: promašio si ceo fudbal
Kak sam promašil? Možda nisi skužil kaj pokušavam napisat.
Trenutno svaki browser drukčije prikazuje neki dio koda i kod izrade web stranica može se desit da ne izgleda isto na Firefoxu, IE, Operi ili what ever.
Zanima me ako je ista priča s html5? Kolko znam kaj napravišu Flashu je isto u svim browserima.
Evo ti vrlo jednostavno pitanje, da li možeš napraviti 3D igru, aplikaciju u HTML5 ?
Možeš.
HTML nije konkurencija flashu. To što malo zadire u područje kojeg je flash prije imao ništa ne znači, pa prije još nekoliko godina nije bilo ni filmića na netu, pa se flash uvelike koristio. Interaktivni grafovi, napredne animacije, kojekakve igre će se vrtit u flashu i on je siguran za sljedećih 10 godina 100%
Da, da možeš, library znan u narodu kao WebGL, za nevjerne Tome, Google j epokazao moć WebGL u svoje pregledniku Chrome, no nevjerujem da će nezko ići izrađivati nekakav banner i li animaciju sa 10 slojeva u JS. dok to napraviš u FLASHu u par klikova.FLASH definitivno ne odlazi u ropotarnicu, pogledajte samo novi tablet iz RIM-a.
moze s.jobs lajat koliko hoce - html5 ce bit gotov tek 2014
ko ziv ko mrtav do onda
imat cemo em jace kompjutere em ce se flash unaprijedit
Možeš.
Pa daj onda primjere da vidimo.
Da se nadovežem, da li mi je procesor Core2Duo E6300 1,86 GHz usko grlo kod Flash-a tj. da li moja grafička ATI Sapphire x1950 Pro Ultimate 256 MB možda nema hardware-sku akceleraciju Flash-a, pa zbog toga proc teško "diše"?
Da se nadovežem, da li mi je procesor Core2Duo E6300 1,86 GHz usko grlo kod Flash-a tj. da li moja grafička ATI Sapphire x1950 Pro Ultimate 256 MB možda nema hardware-sku akceleraciju Flash-a, pa zbog toga proc teško "diše"?
hardverska akceleracija flash grafickih elemanata na dektop OS-evima ne postoji al valda i to skoro bude, sad ima za 3d na ovom novom flashu