Nevjerojatno, 2015-a je a šalju se faxevi... Možemo tako i golube pismonoše angažirati!
začudo, računalo, neheklani tabletić ili smartfon se ne smatraju fizičkim uređajima (nego psihičkim?). usput, telefaks koji se (načelno) ne ispisuje iz uređaja naziva se "e-pošta".
pa ovo je dostupno barem vec pola godine. svi faxovi na email i jos upola manja cijena nego analogna linija.
Znači, svaki od tih smiješno malo fax uređaja pošalje jednu fax poruku dnevno i to nas vodi na zaključak da fax tehnologija nije izmrla?
Ako nije, svakako bi trebala, a ne ju pretvarati u email.
A tko u današnje vrijeme koristi fax taj je stvarno fosil
Državna uprava?
Državna uprava?
Oni su ga tek uveli...
Nevjerojatno, 2015-a je a šalju se faxevi... Možemo tako i golube pismonoše angažirati!
U poslu mi se jako često dogodi da stranka potvrdu o uplati isprinta i faxira mi, iako mi ju je mogla poslati mailom jer je ponudu zatražila putem maila.
Ili isprintaju artikle koje žele na ponudi i faxiraju mi nekoliko listova.
Ili samo faxom šalju, jer im fax uređaj isprinta izvještaj da je fax prošao, što im interno služi kao potvrda da neki dokument druga strana zaprimila.
OT: A dogodi se i da ekran slikaju fotoaparatom i ona tu sliku attačiraju u mail :)
Meni osobno je najjače kad dobijem "Pošaljite nam svoj broj faxa na mail"...
A što se tiče ovog rješenja, mi imamo nešto vrlo slično u firmi. Fax server u server sali, na njega je spojeno par fax modema. Na PCju otvoriš bilo koji dokument, File -> Print -> otvori se dijaloški okvirić za upis IP servera i tel broja. Send.
A dolazni faxevi se ovisno o broju na koji su došli šalju mailom na odgovarajuću grupu (odjel)...
Meni osobno je najjače kad dobijem "Pošaljite nam svoj broj faxa na mail"...
A što se tiče ovog rješenja, mi imamo nešto vrlo slično u firmi. Fax server u server sali, na njega je spojeno par fax modema. Na PCju otvoriš bilo koji dokument, File -> Print -> otvori se dijaloški okvirić za upis IP servera i tel broja. Send.
A dolazni faxevi se ovisno o broju na koji su došli šalju mailom na odgovarajuću grupu (odjel)...
A kako je rijesena autorizacija samoga faxa, potpis i tako to.... ;)
Državna uprava?
Tehnički gledano, faks je vjerodostojan dokument, za razliku od maila.
Tu je jedan mali problem.
A onda je ok, onda je sve u redu :-)
Ustvari mail treba izumrijeti.
Ne, treba biti pouzdaniji. Izvorišno i odredišno.
Tj., kad bi bio digitalno potpisan i certificiran te tako prihvaćen s druge strane, mogao bi biti priznat. No to je još nemoguće uvesti u praksi.
Tj., kad bi bio digitalno potpisan i certificiran te tako prihvaćen s druge strane, mogao bi biti priznat. No to je još nemoguće uvesti u praksi.
Kao sto fina ima e-racun, tako mogu uvesti i email koji bi bio prihvacen...
Npr meni kao dokaz o poslanom dokumentu posalju presliku omotnice i racuna od poste, a kako da ja znam da je on bas taj dokument stavio u postu, ako mu ga posta nije ovjerila kod javnog biljeznika :p ...
Ostalo, kad mi je zena na sudu rekla da posaljem fax, nisam znao sta cu od straha...
kako naci tko ima fax ...
Ostalo, kad mi je zena na sudu rekla da posaljem fax, nisam znao sta cu od straha...
Ne idi na sud pa ti nece trebat fax :)
Ovisi za koju primjenu. Ako možeš komunicirati s bankom preko maila (eventualno se još čujete telefonski) ne vidim zašto ne bi mogao sa bilo kojom drugom ustanovom.
Kao sto fina ima e-racun, tako mogu uvesti i email koji bi bio prihvacen...
Npr meni kao dokaz o poslanom dokumentu posalju presliku omotnice i racuna od poste, a kako da ja znam da je on bas taj dokument stavio u postu, ako mu ga posta nije ovjerila kod javnog biljeznika :p ...
Naravno da je moguće napraviti taj mail sustav, kao što ga imaju mnoge ozbiljne firme (npr. banke i slično). No to mora biti izvedeno na svim elementima sustava, uključujući i kod krajnjeg korisnika, što bi bila ultimativna noćna mora za provedbu. Iliti FINA certifikati na desetu.
Stoga faks i preporučena pošiljka kao i prihvat dokumenata kod samog korisnika (za kojeg postoje urudžbeni odjeli baš u tu svrhu) i jesu službeni prihvati dokumenata.
Upravo zato i svaka pošta ima faks.
A kako je rijesena autorizacija samoga faxa, potpis i tako to.... ;)
"Ovaj dokument je izrađen na računalu i pravovaljan je bez potpisa i pečata".
A ako netko baš pila sa potpisom, samo se ubaci PNG potpisa i gotovo. Ionako kad to fax ispljune se ništ ne vidi...
pa ovo je dostupno barem vec pola godine. svi faxovi na email i jos upola manja cijena nego analogna linija.
kako je dostupno kad sam ih ja zvao prije 30-tak dana i rekli su da usluga još nije dostupna?
kako je dostupno kad sam ih ja zvao prije 30-tak dana i rekli su da usluga još nije dostupna?
Linuksaši nam unose nemir...
ne rješava
Ako je za osobne potrebe rješava, nisam ni mislio da za potrebe firme rješava besplatno !
Ako je za osobne potrebe rješava, nisam ni mislio da za potrebe firme rješava besplatno !
pa ne rješava ni za osobne pošto omogućava samo besplatno slanje, ali ne i primanje (i ograničen je na 5 stranica UKUPNO)
ne znam šta ti koristiš, ali to što ti koristiš očito nije ovo što si dao link i rekao da je besplatno:
How do I receive faxes?
Receiving faxes is available for paid accounts.
What happens when I run out of free pages?
The free plan comes with 5 free fax pages. When you run out, it's only 99 cents / fax for faxes up to 10 pages and 20 cents for every page after. Note, this is just for sending faxes. To receive faxes, you can pick one of the paid plans.
ne znam šta ti koristiš, ali to što ti koristiš očito nije ovo što si dao link i rekao da je besplatno:
How do I receive faxes?
Receiving faxes is available for paid accounts.
What happens when I run out of free pages?
The free plan comes with 5 free fax pages. When you run out, it's only 99 cents / fax for faxes up to 10 pages and 20 cents for every page after. Note, this is just for sending faxes. To receive faxes, you can pick one of the paid plans.
Ma sorry nisam napomenuo da sam instalirao u Chrome-u proširenje sa kojim dobivaš 100 slanja i mogućnost primanja tako da za osobne potrebe meni sasvim dosta !
Ma sorry nisam napomenuo da sam instalirao u Chrome-u proširenje sa kojim dobivaš 100 slanja i mogućnost primanja tako da za osobne potrebe meni sasvim dosta !
To je isto kao da nakon ševe kažeš "sorry, zaboravio sam ti reći da imam aids, ali platit ću ti doručak".
Gdje je Promo oznaka u clanku?
To je isto kao da nakon ševe kažeš "sorry, zaboravio sam ti reći da imam aids, ali platit ću ti doručak".
Ti si vidim umjetnička duša kada sve tako slikovito opisuješ, ma neka ako te to veseli :-)