Moćemo li se i mi od ovdje time okoristiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ti je stalo do toga, lako otvoriš novi e-mail kod njih. ^^
Izgleda da je taj projekt trenutno samo reklama da se smiri narod. Enkripcija koju koriste nije dovoljno jaka da bi se mogla suprotstaviti NSA.
vidi se koliko je EU jaka da se slučajno ko nebi suprotstavio ameru
Zanimljivo, od SAD-a nas pokušava spasiti država čiji su obavještajci priznali da su znali za program XKeyscore godinama. Jaaako zanimljivo. Vjerujem im... pa nikako. Inače preporučujem Ruski mail.ru, tu NSA sigurno nema pristup, ali imaju Rusi, a njima ipak malo više vjerujem nego Amerikancima i Njemcima.
Nije nebitna informacija kojim rutama putuju mailovi.
Ako malo pogledaš rezultate traceroute, možeš vidjeti da skoro sav promet odlazi u ameriku, pa i prema Rusiji.
A to samo znači da oni de facto opet prate sav promet.
Dakle, ćorak.
Nije nebitna informacija kojim rutama putuju mailovi.
Ako malo pogledaš rezultate traceroute, možeš vidjeti da skoro sav promet odlazi u ameriku, pa i prema Rusiji.
A to samo znači da oni de facto opet prate sav promet.
Dakle, ćorak.
Normalno,kada email za svoj rad mora proći kroz vipe desetaka ako ne i stotina računala.A većina hostova na internetu je u kojim zemljama?Onoj koja je prostorno najveća i onoj koja je praktički osnovala internet.
Moj zapravo ne, stalno radim traceroute. Promet do Rusije ide preko Hrvatske i Njemačke direktno za Rusiju. Od sada gledam da što više koristim samo servise čiji traceroute ne kači SAD, VB, Kanadu i Australiju i Novi Zeland.
"Nakon što se saznalo da američke obavještajne službe nadgledaju Europu,..." - Saznalo? Baš sve se znalo i ranije, odnosno vlast je sve znala, ali se ranije nije ništa (makar i prividno) poduzimalo, dakle kome je namijenjena ova njemačka predstava? Očito njemačkom pućanstvu kojega treba smiriti, na način da se ne brinu više o ovim stvarima i da nastave sa svojim uobičajnim životima.
"Nakon što se saznalo da američke obavještajne službe nadgledaju Europu,..." - Saznalo? Baš sve se znalo i ranije, odnosno vlast je sve znala, ali se ranije nije ništa (makar i prividno) poduzimalo, dakle kome je namijenjena ova njemačka predstava? Očito njemačkom pućanstvu kojega treba smiriti, na način da se ne brinu više o ovim stvarima i da nastave sa svojim uobičajnim životima.
Upravo to. Ovo je davno prestala biti borba nacije protiv nacije i postala borba običnih građana protiv njihovih vlada. Realno, u VB je još gore nego u SAD-u. Vjerovatno je i u Njemačkoj na sličnoj razini.
Sad mi je drago da živim u Bosni, znam da ovi naši neće uvesti nadzor još bar 10 godina