Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
pun pogodak za temu iako nebi skodilo i sw-a
nisu svi ov i hw frikovi imho.
p.s ceka se end of job time da se zaleti po bug ! 
Sjajno, vidim obradili ste i Panasonic LX 100 u YouTube kamera temi. Ja je koristim i prezadovoljan sam. Vrhunski 4K video za 500€.
Frka85
Mmmm, nije mi baš jasno na što misliš. U konfiguraciji nisu tri SSD-a već 10 komada, ukupnog kapaciteta 28 TB. Stala bi još dva komada s obzirom da su dva SATA konektora ostala slobodna, no mislim da je ovo sasvim dovoljno za sve moguće i nemoguće primjene računala koje nije server.
Cijena je takva kakva je. Poanta teme je egzibicionizam - što se može složiti ako se pusti mašti na volju, ali da je konfiguracija i dalje funkcionalna (u tom smislu recimo nismo išli na četiri grafičke kartice jer to u praksi neće raditi dobro).
ovaj broj sadrži i teme s BFS 2017............ 
Eh, već se danima čita naš omiljeni magazin, ekstremno kvalitetan BUG.
Čim se pročita Mreža, evo nama našeg BUG, pa opet Mreža, slijedna izmjena kvalitetnog i zaniljivoga štiva, gdje se mogu pronaći znanja i nove spoznaje koje onda čovjek upamti, te kasnije u životu lakše sebe oblikuje kao pojedinca koji treba znati živjeti u ovo užurbano high-tech doba.
Nu, krenimo redom...
Lajkam, jako naslovnicu gdje je kanta od PC zauzela takvu poziciju u prostoru, kao da počinje neki dobar film, a kreće najavna špica prije početka istoga. To sam odmah nekako stekao dojam, čim sam na BFS vidio da se pojavio novi broj BUG.
Prevladajuća crna boja na naslovnici doslovno osvaja moje oči u kombinaciji sa aliensko zelenom boja koja iskri iza kante od PC, te pokazuje stilizirano veliko slovo X. Ndalje, naračansta boja loga BUG i dio naslova zajedno sa bijelom bojom u istom, točno neupućenom čitatelju ukazuju na temu broja. Moj bi prijedlog bio, ako će se ikad ići možda u realizaciji BUG majice sa nekim drugim temama osmi dosadašnjih sa BFS tematikom, da se slobono preuzme ova kištra od PC kako je prikazana na aktualnom broju BUG, sa svim bojama i položajem samog PC u prostoru. Dakako i sam slovo X na PC, te zelena boja koja isijava iz unutrašnjosti PC daje cijeloj naslovnici posebnu čar, koja govori da je ovo poseban PC, san svakoga kompjuteraša koji bi prodao sve svoje samo da može imati ovako nešto.

Vrlo mi je žao kaj primjerice NK Dinamo nema tako uređeno grafička rješanja, da na svojoj mrežnoj stranici i na ostalim proizvodima možemo, kao dinamovci uživati u vizualnom dojmu kojeg ostavlja ovakva jedna naslovnica na čitatelja njegov omiljenog časopisa.

Što se tiče same teme glavnog broja, dobro je da možemo uživati u stvarima koje si osobno ne možemo priuštiti zbog objektivnih razloga, kao što primjerice uživaju ljubitelji automobilizma u gledanju bolida Formule 1 ili pak u nekakvim skupim verzijama sportskim automobila koji su rezervirani samo za ultra bogatu ekipu.
Tako i nama kompjuterašima sline cure za dobrim XPC-ovima. Kada još to bude obrađeno kvalitetnim tekstovima, te oni koji uživaju općenito u čitanju i pisanoj riječi, sasvim dolaze na svoje,te kao kolega forumaš4mal, koji jedva čeka doći mado da može uživati u svojem časopisu, tako i ja prazničim uvijek kada čitam BUG.

Kada se čita BUG? Pa, uvijek. Onda kada ga krenem ciljano da čita, da guštam. Prije spavanja, kada negdje čekam, na odmoru na viksi, kada nešto radim, pa u pauzama između nekakvoga posla. Nikad ne treba gubiti vrijeme, nego uvijek treba čitati i učiti. BUG je zato uvijek sa mnom.
Volim stručne analize i pisane tekstove koji obrađuju hardveraj(dakako i ostale teme iz BUGa), jer nisam baš sklon amaterizmu koji počesto iskazuju prosječni kompjuteraši kada se govori o mogućnostima i karakteristikama nekog komada hardvera. Jednostavno tražim kada netko nešto tvrdi da mi to objasni i kako je on došao do toga što tvrdi. Lupetati i pričati na pamet znam i sam. Ili, pak guglati, te čitati neprovjerljice informacije u bespućima Interneta. Stoga, da osobno ne bih bio izgubljen u bespućima internetske(ICT) zbiljnosti volim rokati po tekstovima BUG-a, te iz njih sebe formirati kao kompjuteraša.
Vrijednosti napisanih tekstova u BUG ne prestaju sa protokom vremena, jer primjerice kada su me zanimali neke stvari(tipa razlike između nekih programskih jezika), jednostavno sam prošvrljamo po arhivi vaših izdanja, te našao odgovore na svoja pitanja. Il' npr, tema, odnosno dilema koja se počesto povlači u raspravama neupćenih koji briju ulaziti u ICT poduzetništvo, pa misle da je sama ideja dovoljna. Pa, onaj tko želi kvalitetan odgovor na to može, primjerice dobiti u tekstu jedne kolumne od L.Abrusa.
Mogu ovakve primjere nizati kao biserje na ogrlicu, jer ih ima puno, al' onda tko me kuži shvatiti će poantu ovog čega pišem.

E, ovi kaj vele da nema softverskih tema. Mislim, kak' nema? Pa, u svakome broju BUG imamo opise igara. I igre su svojevrsni softver, dosta zabavan.

Nego, šalu na stranu. Mislim, da svatko od nas može instalirati neki softver, te jednostavno isprobati kako što ide. O.K. ne pišem da nam ne treba opisa softvera, al' raditi nekakve školice u današnje vrijeme multimedijskih sadržaju na Internetu, svatko lagano može shvatiti kako funkcionira neki softver, ako nije usko specijaliziran isti.
Well, kad smo kod već softvera, jako volim zarolati BUG DVD u svojem playeru na PC-u, te krenuti analizirati sadržaj istih upravo sa programima. Ako mi se neki softver učini zanimljivim jednostavno ga instaliram, neko vrijeme instaliram, te ostavim ili deinstaliram ako nije ispunio moja očekivanja.
Čemu ovako, opširan osvrt na novi BUG, sada i na neke druge brojeve?
Hm, pa kada pročitate neku dobru knjigu koja je na vas ostavila odličan dojam, želite kao učenik u školi napisati dobar sastavak kao osvrt na tu knjigu koja vas je oduševila, kako bi i druge animirali da istu pročitaju i da se potakne diskusija o istoj. BUG je obavezna lektira za sve kompjuteraše koji kuže jezik na kojem se piše BUG. Najmanje cca 20 milijuna ljudi. Nije mala cifra ekipe koja bi trebala čitati BUG pod obavezno.
Kaj se tiče aktualne nagradnjače, da odigrana je već, oko ponoći noćas i to dvaput. Samo sam čekao da postane dostupna na webu.

BUG, rula nadmoćno!

kratko i jasno dajte ovom kolegi posao u bug-u kao kolumnist ili side suradnik je uvijek nes zanimljivo narishe ...miro razmisli bar :-)
@4mal
Hvala, frende, ali ja nisam za to. Ima puno bolji tekstopisaca novinarskog tipa od mene.
Ipak brijem na drugu karijeru u ICT. Polako, doći će sa vremenom. Još mi smo treba koji korak, malo vremena.
My, way. Najsigruniji put.

Moji razlozi pisanja postova su zato da napišem svoje mišljenje, kao što volim čitati knjige i pisanu riječ, općenito, ali nisam kapacitet za napisati knjigu ili biti novinar.
Jednostavno volim BUGova izadanja, te biti pretplatnik i član foruma kao i svatko drugi.
Onaj osjeca kad dodjes doma i okrenes prvu stranicu novog broja 
Onaj osjeca kad dodjes doma i okrenes prvu stranicu novog broja 
još je bolji osjećaj kad zbog posla što u firmi što doma "BUG" već dva dana stoji zapakiran na stolu a ti se misliš koji zanimljivi naslovi i tekstovi kriju je unutar zdanja
Kad dolazi na kioske ili je negdje vec dosao ,hitno odg
ok hvala
Eh, već se danima čita naš omiljeni magazin, ekstremno kvalitetan BUG.
Čim se pročita Mreža, evo nama našeg BUG, pa opet Mreža, slijedna izmjena kvalitetnog i zaniljivoga štiva, gdje se mogu pronaći znanja i nove spoznaje koje onda čovjek upamti, te kasnije u životu lakše sebe oblikuje kao pojedinca koji treba znati živjeti u ovo užurbano high-tech doba.
Nu, krenimo redom...
Ajd napiši recenziju "50 nijansi sive" pliz.