... ma kud bi google namjestaooooo...
ma kud bi...
... ma kud bi google namjestaooooo...
ma kud bi...
Mafija sused, mafija!!! 
Thy magic power re-unites
All that custom has divided,
All men become brothers
Under the sway of thy gentle wings.
Whoever has created
An abiding friendship,
Or has won
A true and loving wife,
All who can call at least one soul theirs,
Join in our song of praise;
But any who cannot must creep tearfully
Away from our circle.
Nema zaje*ancije sa Europskom Unijom 
Tko je slijedeci na nisanu?
A da nisu....a šta, moraju se snaći, ono kriza je, nemaju para, moraju nekako zaraditi...
Necu branit Google, ali neke stvari mi nisu jasne.
Tražilica je vlasništvo tvrtke Google, a ne javno dobro. Zar Google nema pravo prikazati rezultate kako on hoce, a na javnosti je da ocijeni jel im to odgovara ili ne te u skladu s tim svatko može ili ne mora korititi Google za pretraživanje.
Postoje, druge, alternativne tražilice i svako može birati koju će koristit.
To je po meni isto kao da je proizvodim kruh plave boje i sad oni mene vele da ja to ne smije. Kupac/korisnik je taj koji će odlučit. Ili sam ja pobrkao lončiće?!
hmm..hmmm.... mogu samo reci ... Microsoft je konacno dobio pravog nasljednika ! Congratulations google.
Odmah poslije ovog dolazi i tužba - zašto Google ima dva oo u nazivu. To moraju promjenit. Inače, kazna 300 mil $$$
Tražilica je vlasništvo tvrtke Google, a ne javno dobro. Zar Google nema pravo prikazati rezultate kako on hoce, a na javnosti je da ocijeni jel im to odgovara ili ne te u skladu s tim svatko može ili ne mora korititi Google za pretraživanje.
Mislim da glavni problem sto Google tu ima monopol.
Zamisli da si tvrtka koja se zeli oglasavati na internetu. Mozes se oglasavati preko google-a i imati potencijalno trziste od 95%+ ljudi koji koriste google, ili preko neke alternative koju koriste 1%. Ako nisi zadovoljan Google-om, da li ti stvarno imas alternativu?
To je po meni isto kao da je proizvodim kruh plave boje i sad oni mene vele da ja to ne smije. Kupac/korisnik je taj koji će odlučit. Ili sam ja pobrkao lončiće?!
Ja mislim da sam problem nije u tome što namješta rezultate, nego što tvrdi da ne namješta a zapravo namješta. Npr. ako uzmemo tvoj primjer s kruhom, to bi bilo kao da ti kažeš da ga bojaš s nekom prirodnom bojom na biljnoj bazi, a bojaš ga nekim sintetičkim smećem
- to je 'krivi' pogled na stvari. Javni servisi, usluge itd.. moraju poštivati određena pravila, jedan odgovor ti je već dat, kao sintetička boja ili ovih dana aktuelni dioksin u stočnoj hrani...
- tražilica (generički termin za google, yahoo...) prati rejting neke stranice. To je čisti marketing tj po recimo količini posjeta se vrednuje stranica za razliku od reklame na TVu gdje je najskuplji termin prije dnevnika (najjeftiniji u 3-5 ujutro).
Poredak na listi mora biti neutralan (pošten) jer direktno utječe na korisnikov izbor.
Usporedi to s rezultatima izbora (npr predsjedničkih..) ili recimo kladionice -dali je namještanje tih rezultata, anketa, konjskih trka itd.. nezakonito?
Tako treba gledati na ovo pitanje, ne kao vrstu (boju) kruha -taj primjer pekar može imati neku svoju posebnu vrstu, kao što je cocacola jedinstvena... ali nesmije to krivo prikazivati, tj deklaracija i stanje se moraju poklapati (nastranu recimo zabranjene-štetne supstancije), kao i recimo radno vrijeme. Ako ti na vratima piše radno vrijeme od 8-20, ti moraš biti otvoren, ukoliko nisi inspektor ti da kaznu bez obzira na to što si privatna firma. .... itd
Google nema potrebe namještati te rezultate, često je upravo suprotno (BMW prije koju godinu..) da je google samo tražilica (s pametnom upravom) vjerojatno nikad nebi dozvolio 'porihtavanje' rezultata. Ipak, od kad se bavi i drugim poslovima, novac i drugi interesi ... vjerojatno je google kriv. Tražilica se može uspoređivati s npr Švicarskim bankama, osnova uspjeha je povjerenje... bez toga jednostavno nema što raditi.
- Interesi su uvijek ispred poštenja.
S druge strane EU komisija je postala dobro izvježbani stroj za skupljanje novca.
Novac se uzima od onih koji ga imaju... bez obzira dali su krivi.
Krivicu utvrđuje sudac (tj EU), pa je (sudcu) u interesu... itd.
Nema pravo - Google je dominantna tražilica i mora poštovat poštenu tržišnu utakmicu i pravila EU-a ako želi poslovat na teritoriju EU.
ti si pobrkao loncice, jer ljudi koriste google zato sto je on valjda stekao ime ili mu vjeruju ili pak nesto trece, jer isto kako google ima pravo raditi sto hoce na podrucju interneta, isto to pravo europska unija ima pravo na podrucju europe, a ako se googleu ne svidja fino obidji europu i guraj dalje kako god ti je volja.