Dolar za Jobsa

poruka: 28
|
čitano: 4.758
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dolar za Jobsa".
18 godina
Dolar za Jobsa

Šta god mnogi mislili o njemu i njegovim strategijama, može biti primjer svim menadžerima. Pogotovo našim, uzevši u obzir godišnju plaću.

40 2 hvala 0
16 godina
RE: Dolar za Jobsa

Nadam se da si upoznat zasto si ne isplacuje placu kao i mnogi drugi direktori i vlasnici tvrtka?

Kod place idu i doprinosi i porezi u visini do 50% onoga sto se isplacuje. Kod dividende ili prodaje dionica

nema ni doprinosa a porezi negdje ne postoje uopce a negdje drugdje su daleko ispod onoga sto ide na placu. 

Nije tu u igri nikakav altruizam vec cisto "utaja poreza" i ako se to tako ne moze kvalificirati.

18 godina
oipoi kaže...

Kod place idu i doprinosi i porezi u visini do 50% onoga sto se isplacuje. Kod dividende ili prodaje dionica

nema ni doprinosa a porezi negdje ne postoje uopce a negdje drugdje su daleko ispod onoga sto ide na placu. 

Nitko ne brani nasim direktorima i vlasnicima da naprave isto... Cekaj... te nase firme bas ne isplacuju dividende... A ni prodajom dionica se bas nece usrecit s obzirom na stanje na trzistu... {#}

Think locally, act globally...
18 godina

ni apple ne daje dividende

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan

Nase firme su jače - SVI radnici ne primaju plaće!

18 godina
neaktivan
Dolar za Jobsa

Čovjek mi je antipatičan, ali mora se priznati da zna dignuti prašinu i potaknuti druge proizvođače da krenu nekim novim tehnološkim putevima. Da se iPhone nije pojavio  mislim da bi napredak pametnih telefona bio dosta sporiji.

Moj PC  
18 0 hvala 0
16 godina
SupremeCommander kaže...
oipoi kaže...

Nitko ne brani nasim direktorima i vlasnicima da naprave isto... Cekaj... te nase firme bas ne isplacuju dividende... A ni prodajom dionica se bas nece usrecit s obzirom na stanje na trzistu... {#}

Jako veliki broj Vlasnika-Direktora su prijavljeni minimalac. Cekaju samo kraj godine da isplate svu dobit sa 25% poreza na dobit.  To su uglavnom tvrtke koje

posluju dobro pa imaju sto isplatiti na kraju. Druga skupina su oni koji si isplacuju velike place, kupuju aute na firmu itd a na kraju godine su najcesce na nuli.

Sto se tice dionickih drustva oni imaju i druge metode za isplatu dobiti nakon zavrsene fiskalne godine osim dividendi. 

17 godina
odjavljen
SupremeCommander kaže...

Nitko ne brani nasim direktorima i vlasnicima da naprave isto...

Zar ne brani zakon koji kaže da plaća ne može biti manja od minimalca?

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
protjeran
Riker kaže...

Čovjek mi je antipatičan, ali mora se priznati da zna dignuti prašinu i potaknuti druge proizvođače da krenu nekim novim tehnološkim putevima. Da se iPhone nije pojavio  mislim da bi napredak pametnih telefona bio dosta sporiji.

pa prije treba zahvaliti gomili poluzombija,dakle,vjernim Jabučarima,koji čim vide jabučicu,padnu u trans ivada lovu za što god zatreba...Stivica je Jabuku pretvorio u Jabučarski svet gral,a sebe u kult ličnosti...jel to neka nova religija na pomolu???{#}

17 godina
linuxjuzer kaže...

pa prije treba zahvaliti gomili poluzombija,dakle,vjernim Jabučarima,koji čim vide jabučicu,padnu u trans ivada lovu za što god zatreba...Stivica je Jabuku pretvorio u Jabučarski svet gral,a sebe u kult ličnosti...jel to neka nova religija na pomolu???{#}

Pa čovjek je popularizirao kompaniju i sebe, što sada? Što nije ista stvar sa raznim pjevačicama, glumcima, koji imaju tone fanova koji imaju svoje sobe obljepljene njima, sve njihove radove i slično...a što je tek sa star trekom i oni koji se oblače i imaju meetinge i slično? Apple je napravio isto stvar i dere lovu na temelju toga. Sretni fanovi, sretni oni, a mi ostali kojima je to sve čudno imamo mali milijon drugih kompanija koje nisu tako popularne i koristiti ćemo njih i sve pet{#}

Stoja
18 godina
protjeran
oipoi kaže...

Nadam se da si upoznat zasto si ne isplacuje placu kao i mnogi drugi direktori i vlasnici tvrtka?

Nije tu u igri nikakav altruizam vec cisto "utaja poreza" i ako se to tako ne moze kvalificirati.

To je uobičajen način rada, ali simbolični dolar je rijetkost. Jobs je tražio takvu plaću zbog prethodnih sukoba s upravom i financijskih problema u kojima je Apple bio sredinom devedesetih godina.

17 godina
neaktivan
Dolar za Jobsa
zašto je IT vijest da neko svojevoljno prima plaću od 1 dolara? I sto posto san siguran da nije zbog toga šta je dobročinitelj i jako senzibilan za one koji nemaju. Meni Apple nije nikakav trn u oku, iPhone 3 mi je dobar, ali mi se ne sviđa dizajn i još par sitnica, a četvorka ima i dobar dizajn, ali ga nisan proba. Al bitno je to da ova vijest nema veze sa vezon. Ovo se može provući kroz neku vijest o novom proizvodu, al ovako je glupo.
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
protjeran
Dolar za Jobsa
Simbolika, ima on love i od prije.
Informatičari svoju ljubav napokon pretvaraju u novce.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Bakaluar kaže...

u hrvatskoj svi mogu biti menađeri firmi i sa školom i bez i sa znanjem i bez, u americi samo najbolji uspiju eto razlike,i ne vjerujem da u americi menađer radniku ne isplati plaću a sebi kupi novog mercedesa

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
protjeran
blackalbum kaže...
Bakaluar kaže...

u hrvatskoj svi mogu biti menađeri firmi i sa školom i bez i sa znanjem i bez, u americi samo najbolji uspiju eto razlike,i ne vjerujem da u americi menađer radniku ne isplati plaću a sebi kupi novog mercedesa

Sumnjam...

Radnici su radnici. Nigdje u svijetu radnici nisu nesto vise.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
16 godina
protjeran
telesoft kaže...

kako ono..1,5 milijardu...sirotan...Boss od Facebook-a(pljuc) je nedavno poduplao lovu s 7 na 15 milijardi boksa...

15 godina
neaktivan
Dolar za Jobsa

Samo je pokazao onim robovima u Kini da i on ima istu placu kao i oni. Bas je socijalno osvješten

Moj PC  
7 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Samo je pokazao onim robovima u Kini da i on ima istu placu kao i oni. Bas je socijalno osvješten

Nema ti to veze šta je on nekome pokazao/kazao/rekao.

Kao što znate on je budist, i prema tome njegova vjera mu ne dopušta (tak nekaj) da ima veliku plaču.

Bila je tema već o tome! 

Ther's only one way to Rock!
15 godina
neaktivan
Dolar za Jobsa

a ti ne razumiješ sarkazam

Moj PC  
4 1 hvala 0
18 godina
linuxjuzer kaže...
telesoft kaže...

kako ono..1,5 milijardu...sirotan...Boss od Facebook-a(pljuc) je nedavno poduplao lovu s 7 na 15 milijardi boksa...

uh da bar ima tolko..

to mu je vrijednost firme, osobno, ako ima 0,1% tog iznosa na računu..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
protjeran
Dolar za Jobsa

on kao ne prima placu, on je idol mnogih glupana, tako uspijesan, tako dobar i tako skroman, veliki covijek! zivio Stevo zivio Stevo....

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dolar za Jobsa

Da bar cijela naša Vlada i Sabor imaju plaću jednu kunu. Neka imaju takvu plaću dok ne izađemo iz krize i BDP ne poraste za 500 %. Najprije treba riješit one koji nam smanjuju BDP (Sanader i kompanija, cigani....).

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 16:18 (vexx5555).
Moj PC  
3 2 hvala 0
18 godina
blackalbum kaže...
Bakaluar kaže...

Razlika je izmedju HR i USA ta sto ako u USA manager vodi firmu da posluje sa gubitkom dobiva otkaz, u istom slucaju u HR dobiva beneficije.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
18 godina
tnakir kaže...
blackalbum kaže...
Bakaluar kaže...

Razlika je izmedju HR i USA ta sto ako u USA manager vodi firmu da posluje sa gubitkom dobiva otkaz, u istom slucaju u HR dobiva beneficije.

Vidjeli smo kako su manageri u Fordu, GM i Chrysler dobili otkaze, usto su dobili i managerske bonuse, koje usput za tvoju informaciju su im isplatili porezni obveznici, kao i monogim korporacijama koje je spašavala država, tako da ti to u neoliberalnom kapitalizmu nema veze...

16 godina
vexx5555 kaže...

Da bar cijela naša Vlada i Sabor imaju plaću jednu kunu. Neka imaju takvu plaću dok ne izađemo iz krize i BDP ne poraste za 500 %. Najprije treba riješit one koji nam smanjuju BDP (Sanader i kompanija, cigani....).

ne oni trebaju državi plaćati jer rade više štete nego koristi

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan
Dolar za Jobsa

55 mil od koliko? {#}

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
oipoi kaže...

I dalje bi čovjek mogao biti dobar primjer menadžerima diljem svijeta (ne samo u HR). Bez obzira na plaću (i razloge), čovjek mlati pare kao lud. To mu je posao i u tome je odličan. Pritom su mu klijenti natprosječno zadovoljni. Iz perspektive poslodavca - di ćeš bolje?

Gledam te!
16 godina
protjeran
nixass kaže...
linuxjuzer kaže...
telesoft kaže...

uh da bar ima tolko..

to mu je vrijednost firme, osobno, ako ima 0,1% tog iznosa na računu..

Fejs je procijenjen na 50 milijardi dolara,a kako rekoh..gazda zucerman je poduplao u rastu vrijednosti dionica sa 7 na 15 milijardi..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice