Dizajniraj sam svoj Moto X

poruka: 18
|
čitano: 3.535
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dizajniraj sam svoj Moto X".
14 godina
neaktivan

Ne vjerujem dok ne budem mogao sastavit i naručit.

Live and let live.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Međutim, teško je ne zapitati se kako će sve to proći kod kupaca, budući da prosječnog korisnika danas apsolutno ne zanima s kojim procesorom i s koliko RAM-a raspolaže njegov uređaj, već mu je jedino bitno kako se on ponaša u praksi i što s njime može učiniti. 

Isuse dragi. Pa ne zanima nekih 15% korisnika,bar bih tako rekao u kakvoj se ja okolini nalazim. A ostalih 85% zna o procesorima (osnovno,jezgre i takt) i RAM-ima itd.. A onaj ko nezna može pitat nekog drugog za savjet,ili nek kupi drugi mobitel!!

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
2 14 hvala 0
17 godina
Re: Dizajniraj sam svoj Moto X
Okej, odlična stvar - ali samo za nas forumaše.

Ozbiljno misle da netko prosječan u Americi mari za razliku između Snapdragona 600 i 800?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina

Iskreno se nadam da će zaživjeti, htio bih neki vrhunski uređaj, sa malnim ekranom recimo 3.5-4", a da na njemu nema jabuke....

Kad vidim ove cigle koje danas prodaju svi, plaće mi se, da hoću ciglu, kupio bih tablet. Hoću mobitel s kojim mogu sjesti dok mi je u đepu.

Nadam se da će nešto skoro izaći...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
6 6 hvala 0
17 godina
rooswelt1991 kaže...

Iskreno se nadam da će zaživjeti, htio bih neki vrhunski uređaj, sa malnim ekranom recimo 3.5-4", a da na njemu nema jabuke....

Kad vidim ove cigle koje danas prodaju svi, plaće mi se, da hoću ciglu, kupio bih tablet. Hoću mobitel s kojim mogu sjesti dok mi je u đepu.

Nadam se da će nešto skoro izaći...

Sumnjam da ćeš moći birati dijagonalu.

Jednostavno nema logike kako ugraditi nešto u 4", a jedva stane u 4.7" recimo

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
Mitch kaže...

Jednostavno nema logike kako ugraditi nešto u 4", a jedva stane u 4.7" recimo

Pa mani ekran, manja potrošnja energija, stavi se manja baterija i bok...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan

Pravi korak u smjeru rješavanja segmentacije je uređaj koji će potencijalno dolaziti u stotinama kombinacija? {#}

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako će se birat komponente? Naručiš mobitel direktno iz tvornice ili će se komponente birat na licu mjesta? Baš me zanima kako će onda operatori uklopit te mobitele u tarife.

15 godina

Uvijek kad das ljudima moc da rade nesto sami to zavrsi lose....

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
filipvk1000 kaže...

Isuse dragi. Pa ne zanima nekih 15% korisnika,bar bih tako rekao u kakvoj se ja okolini nalazim. A ostalih 85% zna o procesorima (osnovno,jezgre i takt) i RAM-ima itd.. A onaj ko nezna može pitat nekog drugog za savjet,ili nek kupi drugi mobitel!!

Bez obzira što se tebi osobno čini da većina (85%) korisnika zna osnove o hardveru mobitela, vjeruj mi na riječ da ogromna većina korisnika mobitela (90-95%) nema blage veze o procesorima, megahercima, gigabajtima, inčima i grafičkim koprocesorima, i za njih bi kupnja mobitela na ovakav način predstavljala noćnu moru. Uostalom, većina kupaca kompjutera isto tako nema pojma o komponentama od koji se sastoji kompjuter, pa kod kupnje za savjet pitaju nekoga od poznanika koji se malo bolje razumiju u to, ili jednostavo pitaju prodavača da im ponudi konfiguraciju.

Kao što je autor članka i naveo, većini korisnika je bitno da mobitel radi dobro, brzo i da nemaju sa njim problema, što je 'ispod haube' niti ih zanima, niti je bitno dok sve radi kao treba.

17 godina
DigiMagic kaže...

Pravi korak u smjeru rješavanja segmentacije je uređaj koji će potencijalno dolaziti u stotinama kombinacija? {#}

Autor je tu očito malo 'zabrijao', jer bi izbacivanje jednog modela sa velikim brojem varijacija značilo 'fragmentacija par excelance' (kako kaže Izet), i dovelo Android u još teži položaj, bar što se tiče programera.

17 godina
srky.du kaže...

Kako će se birat komponente? Naručiš mobitel direktno iz tvornice ili će se komponente birat na licu mjesta? Baš me zanima kako će onda operatori uklopit te mobitele u tarife.

Ovdje se očito nije puno mislilo na operatere, a princip kupnje bi vjerojatno bio jednak kao što je to sad slučaj kod kupnje Dell-ovih kompjutera/laptopa (pri tom naravno ne mislim na kupnju istih u RH nego u zemljama u kojima Dell nastupa direktno), dakle na internetu odabereš komponene, oni sastave kompjuter po tvojim željama i nakon sastavljanja ti ga isporuče na kućnu adresu.

15 godina
neaktivan

Ma kakvo biranje procesora, RAMa i sl... Radi se o vec viđenim stvarima tipa engraving opcija i mijenjanje boja. Čak ce se moci i uploadati vlastita slika koja ce vas docekati kad upalite mobitel i to je u biti to :D

http://www.theverge.com/2013/7/3/4491146/moto-x-customization-options-include-colors-and-engraving

 -- || \o/
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 23:39 (Agent Rico).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Tresla se brda...

Ocekivano

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
moderator
maxym kaže...
DigiMagic kaže...

Autor je tu očito malo 'zabrijao', jer bi izbacivanje jednog modela sa velikim brojem varijacija značilo 'fragmentacija par excelance' (kako kaže Izet), i dovelo Android u još teži položaj, bar što se tiče programera.

Ako imaš jedan smartfon s jednom dijagonalom i rezolucijom ekrana (što zasigurno neće biti "konfigurabilni" parametri), kod kojeg se mijenjaju samo procesor, RAM i storage, onda da, time se rješava problem fragmentacije. Najvažnija (ili najgora) stavka u pogledu fragmentacije je rezolucija (dijagonala). Svaki moderni dvojezgreni procesor u smartfonu dovoljno je brz da developeri ne moraju razbijati glavu o tome hoće li aplikacija raditi ili ne. Naravno, proizvođači mobitela bi puno radije da svi mislimo da nam trebaju quad coreovi :)

Selling doors, door to door.
17 godina
neaktivan
To sa izborom hardwarea je glupost. Pruzit mogu jedino 5 istih modela sa razlicitim spec. Mada je i to velik produkcijski problem. Danas firme rade najjace modele i samo limitiraju mogucnosti. Nije isto proizvesti 5 istih ili 5 razlicitih modela.

A ovo sa gravurama znaci da ce bit skupo i da se bu dugo cekalo. Sve softwareski nije problem jer se moze prilikom aktivacije ucitat.
Ajde da vidimo. Ameri obozavaju Motorolu, a mozemo i vidjeti domoljublje na dijelu.
17 godina
Davor kaže...

Ako imaš jedan smartfon s jednom dijagonalom i rezolucijom ekrana (što zasigurno neće biti "konfigurabilni" parametri), kod kojeg se mijenjaju samo procesor, RAM i storage, onda da, time se rješava problem fragmentacije. Najvažnija (ili najgora) stavka u pogledu fragmentacije je rezolucija (dijagonala). Svaki moderni dvojezgreni procesor u smartfonu dovoljno je brz da developeri ne moraju razbijati glavu o tome hoće li aplikacija raditi ili ne. Naravno, proizvođači mobitela bi puno radije da svi mislimo da nam trebaju quad coreovi :)

Ako gledamo sa stajališta rezolucije onda si u pravu (pogotovo ako bi alternativa bila izbacivanje 4-5 sličnih modela sa 2-3 rezolucije), ali ipak se ne bih složio sa tobom da je rezolucija najvažnija stavka u pogledu fragmentacije.

Uzmi naprimjer Sony-a, ako odabereš 6 modela iz serije Xperia (P, Sola, U, J, L, M) vidjet ćeš da svi do jednoga imaju potpuno istu rezoluciju (uz različite dijagonale ekrana) i po gornjem kriteriju ispada da na utječu bitno na fragmentaciju, međutim kad pogledaš specifikacije, vidiš da se radi o modelima koji su bazirani na trima različitim SoC-evima, sa (drastično) različitom količinom RAM-a (od 512 do 1 GB) i zasiguno korisničko iskustvo na njima nije ni približno jednako, a isto tako se zahtjevniji programi neće izvoditi podjednako glatko na svih 6 uređaja.

Problem fragmentacije proizlazi ne samo iz velikog broja rezolucija ekrana, nego prvenstveno iz velikog broja mogućih kombinacija komponenti koje direktno utječu na brzinu izvođenja aplikacija (RAM, CPU, GPU) i samim tim na korisničko iskustvo.

15 godina
neaktivan

evo malo novije i točnije vijesti o motoroli x, na 1:59

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 20:32 (hd22sb).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice