Jel 2.133Gbps 2.133MHz??
Dali je moguće stavit tu ddr4 memoriju u utor za ddr3 memoriju.
Dali je moguće stavit tu ddr4 memoriju u utor za ddr3 memoriju.
Mislim da nije...
Pa na koje će to sockete ići ???? Sandy Bridge je DDR3 jedni možda na Buldozere ali ne vjerujem...
to nije normalno vise ...
sad tek kupujem ddr3 a ono vec izlazi ddr4...

Ja sam se zadržao na DDR2 memoriji. Nije mi se dalo mjenjati matičnu ploču zbog memorije.
Jedno pitanje za znalce: Zašto memorije imaju drugačije sockete? Mislim u principu su naoko iste one "stazice" ili kako se već zovu samo je onaj procjep na drugom mjestu (DDR, DDR 2 i DDR 3)?
Zato što matične ploče imaju određenu propusnost, primjer ti je recimo stare DDR2 matične ploče koje su podržavale samo kekse od 533/667MHz, onda su dosli 800 i 1066, ista stvar kao sa procesorima ugl.
Jedno pitanje za znalce: Zašto memorije imaju drugačije sockete?
Zato da izmuzu više para...
A ima i praktican razlog, a to je da nebi netko kupio krivu memoriju. Ovako odmah vidiš da fizicki nisu iste.
A ima i praktican razlog, a to je da nebi netko kupio krivu memoriju. Ovako odmah vidiš da fizicki nisu iste.
Pa znaju ljudi čitat, vide na kutiji što piše koji je ddr taj ram tako da to nije sigruno razlog. A i većina ljudi ne može ni po izgledu odredit koja je vrsta memorije.
Nisam ni probao DDR3 a več DDR4 izlazi.Ja sam na starom dobrom DDR2.
Ja sam se zadržao na DDR2 memoriji. Nije mi se dalo mjenjati matičnu ploču zbog memorije.
Jedno pitanje za znalce: Zašto memorije imaju drugačije sockete? Mislim u principu su naoko iste one "stazice" ili kako se već zovu samo je onaj procjep na drugom mjestu (DDR, DDR 2 i DDR 3)?
Memorija je najmanje bitna u cijeloj priči. DDr2 je aktualan već 6 godina za koje vrijeme su prodefilirale 3 generacije procesora i još više čipseta. Tehnika napreduje a nema baš nikakvog razloga zadržavati fizičku kompatibilnost između raznih generacija memorije.
Pa znaju ljudi čitat, vide na kutiji što piše koji je ddr taj ram tako da to nije sigruno razlog. A i većina ljudi ne može ni po izgledu odredit koja je vrsta memorije.
Ko spominje kutiju, masu puta sam se susreo s memorijama koje ne samo da nisu imale kutiju nego su bile
i bez ikakve naljepnice. Kako bi onda ti molim te znao o kojoj se memoriji radi kada bi sve bile jednake u izgledu?
Mogao bi jedino probat stavit u maticnu i molit Boga ne skuriš i memoriju i maticnu. Ne pricam bezveze 
jao ddr4, sad će skroz poremetit kupnju novog kompa. cijene će bit high to sky. omg, trebalo ići sve glatko i krenuli problemi
to nije normalno vise ...
sad tek kupujem ddr3 a ono vec izlazi ddr4...

Ne izlazi, masovna proizvodnja još nije n inajavljena.
Ovo je samo razvoj tehnologije, ddr4 postoji već dugo vremena i dugo se vec vremena neki proizvođači igraju sa tim, ali masovna još nije ni najvljana. To se zove razvoj. Pa i DDr5 je već "vani" ali dok dođe u fazu u kojoj je sad ddr4 trebat će koja godina...
Ddr 4 nece zaziviti jos sigurno godinu do dvije tako da nema panike! 
Ko spominje kutiju, masu puta sam se susreo s memorijama koje ne samo da nisu imale kutiju nego su bile
i bez ikakve naljepnice. Kako bi onda ti molim te znao o kojoj se memoriji radi kada bi sve bile jednake u izgledu?
Mogao bi jedino probat stavit u maticnu i molit Boga ne skuriš i memoriju i maticnu. Ne pricam bezveze 
Lol, šta si to kupovao na hreliću
. Mislim da u nijednom dućanu se nisi susreo sa memorijom koja nije zapakirana u kutiju. Mislim da je razlog šta se rade novi utori za ram taj što se sa tim utorom postižu najabolje performanse.
Nisam ni probao DDR3 a več DDR4 izlazi.Ja sam na starom dobrom DDR2.
i zato sto je star mora biti dobar?lol lijepo onda pređeš na sdram 128,jos je starije a po tvome onda i mora biti bolji.i lijepo opalis gore win98seknd edišn i kuš bolje!
. Mislim da u nijednom dućanu se nisi susreo sa memorijom koja nije zapakirana u kutiju. Mislim da je razlog šta se rade novi utori za ram taj što se sa tim utorom postižu najabolje performanse.
Ne, nego je to upravo zato da se sprijeci ubacivanje nekompatibilne memorije i unistavanje maticne ploce i/ili memorije.
Baci pogled na ovo, nije RAM slot, ali princip je isti.
Nesto posve drugo je kad se poveca broj pinova, to se onda radi cisto radi perfomansi.
jao ddr4, sad će skroz poremetit kupnju novog kompa. cijene će bit high to sky. omg, trebalo ići sve glatko i krenuli problemi
omg kakve sve tu ima ekipe
Na kolko če MHz radit ta memorija ???
Ne nego ako nisi primjetio nemože se svaka vrsta memorije kupiti danas.
Npr.DDR i SDRAM memorija se može kupiti jedino u oglasnicima.
Zar stvarno mislis da svi cuvaju kutije npr.5godina od svoje RAM memorije.
Ja ne, ti da? 
Naravno da je to dijelom i zbog performansi ali i velikim dijelom zbog zarade.
Ja samo spominjem da je to zgodno za ljude koji se ne kuže u tip memorije ili zbog
nekog razloga neznaju koju memoriju posjeduju, tj.trebaju.
Na kolko če MHz radit ta memorija ???
1987,5 MHz
lol
Ne nego ako nisi primjetio nemože se svaka vrsta memorije kupiti danas.
Npr.DDR i SDRAM memorija se može kupiti jedino u oglasnicima.
Zar stvarno mislis da svi cuvaju kutije npr.5godina od svoje RAM memorije.
Ja ne, ti da? 
Naravno da je to dijelom i zbog performansi ali i velikim dijelom zbog zarade.
Ja samo spominjem da je to zgodno za ljude koji se ne kuže u tip memorije ili zbog
nekog razloga neznaju koju memoriju posjeduju, tj.trebaju.
Je imaš pravo, sad sam se sjetio da je jedan forumaš pričao kako je njegov prijatelj išao gurat ddr2 memoriju u utor za ddr1 memoriju pa ju nikako nije mogao zgurat pa je lupao čekićem po njoj da uđe pa ju je na kraju potrgao. Pa kad ima takvih bisera vjerojatno bi i mnogi stavili krivu memoriju u matičnu.
Ovo je stvarno glupost. Bulldozer izlazi u 4 mjesecu i to bez PCI-E 3.0 pa sad opet ovo. Zar se jednostavno nemogu dogovorit i reci sutra izlazi sve zajdeno i onda uzmem novce bez obzira na cijenu i kupim si pošten pc.
a mogu izbacit sve zajedno, al kako bi onda ubrali paru, ovako svako malo moraš neš mejnjat, ako bi želio to pratit,
Ma oni su totalna gamad. DDR3 još nije pojeftinio kako spada a već bi izbacili DDR4 i opet udrili cijene. Njih jednostavno boli k*rac za sve nas male ljude, jedino je važna zarada. Mislim, pogledajte grafe- više ne radi o godinama, čak ni o godini dana, već o fucking mjesecima. Pa onda Intel ubije socket koji još nije doživio ni godinu i pol (lga1156), a došli su nam usb 3.0, PCIe 3.0........
Fakat ako ne živiš u nekoj poštenoj zemlji, onda si u qrcu. Pogotovo mi i ove naše gulikože....
Ma oni su totalna gamad. DDR3 još nije pojeftinio kako spada a već bi izbacili DDR4 i opet udrili cijene. Njih jednostavno boli k*rac za sve nas male ljude, jedino je važna zarada. Mislim, pogledajte grafe- više ne radi o godinama, čak ni o godini dana, već o fucking mjesecima. Pa onda Intel ubije socket koji još nije doživio ni godinu i pol (lga1156), a došli su nam usb 3.0, PCIe 3.0........
Fakat ako ne živiš u nekoj poštenoj zemlji, onda si u qrcu. Pogotovo mi i ove naše gulikože....
šta donosi taj pcie 3? jel ga valja čekati il uzet prve bulldozere?
šta donosi taj pcie 3? jel ga valja čekati il uzet prve bulldozere?
Ako imaš PCIe 2.0 grafu ne donosi ti ništa, a ako imaš PCIe 3.0 grafu onda si u plusu. Ako možeš čekat radije uzmi ploču sa PCIe 3.0 jer češ pretpostavljam kasnije poželjeti nadograditi grafu.
Ovo je dobro ako se malo više realizira, pad cijene DDR 3 Woohoo !