I opet ne vidim neki problem oko socketa.Ak je neko već sebi nabavio i7,lako će kasnije moć preć na i9 bez ikakvih problema.A opet kad izađe i9,i7 će sigurno pojeftinit kao i c2,te će sigurno sa njim i cijea matičnih 1366 pojeftinit kao i što je dolaskom i7 ddr3 pojeftinio.Treba samo čekat i nač pravi trenutak kad se neš kupuje a ne odam čim neš izađe.
Vidim da ovdi niko pojma nema kako bi početkom sljedeće godine tribala izgledat Intelova ponuda ako ne diđe do nekih promjena.
Na LGA 1366(high-end socket) će bit jedan šestojezgreni procesor imena Core i9 i postojeći četverojezgreni Core i7 procesori, svi procesori imaju QPI i HT.
Na LGA 1156(middle-range i low-end) će bit Core i7 četverojezgreni procesori sa HT-om, Core i5 četverojezgreno bez HT-a, Core i5 dvojezgreni sa HT-om i Core i3 dvojezgreni bez HT-a, ovi procesori nemaju QPI nego DMI.
jedno offtopic pitanjce....ako Core 2 Duo se jos zove i3, kako se onda zove Core 2 Quad?
hvala!
Vidim da ovdi niko pojma nema kako bi početkom sljedeće godine tribala izgledat Intelova ponuda ako ne diđe do nekih promjena.
Na LGA 1366(high-end socket) će bit jedan šestojezgreni procesor imena Core i9 i postojeći četverojezgreni Core i7 procesori, svi procesori imaju QPI i HT.
Na LGA 1156(middle-range i low-end) će bit Core i7 četverojezgreni procesori sa HT-om, Core i5 četverojezgreno bez HT-a, Core i5 dvojezgreni sa HT-om i Core i3 dvojezgreni bez HT-a, ovi procesori nemaju QPI nego DMI.
jedno offtopic pitanjce....ako Core 2 Duo se jos zove i3, kako se onda zove Core 2 Quad?
hvala!
Sve sam napisa ovdi. Je da su ga zakomplicirali ali šta je tu je.
neka se intel drži laptopa AMD vlada
tako je!!
Ovo je već pretjerivanje. Od kad sam vidio i7 na djelu, skužio sam da im je ostalo samo dizanje jezgara, a to za sada desktopu malo koristi. Dizanje cachea je ubrzanje, ali previše diže cijenu procesorima.
i7 920 u odnosu na moj Q6600 za rad, razlika je mala. Ovo je rezultat dobrog Intelovog kriznog ulaganja u razvoj, ali me brine kome će prodati tako skupe mašine, iako sam siguran da se planiraju pokrivati ranijim platformama.
Svašta. AMD ovdje ima dobru priliku.
ma tehnologija napreduje, za koju godinu ćemo se smijati kako je ovaj i9 slab
znaci onda ce pojeftinit i7? a na kojem ce taktu radit i9? btw kolko jezgri ima i5 proc...?
znaci onda ce pojeftinit i7? a na kojem ce taktu radit i9? btw kolko jezgri ima i5 proc...?
Vjerovatno, visokom, 4.
Vjerovatno, visokom, 4.
Jel su se uopće jednojezgreni CPUi vrtili na 4 GHz? Procevi su otišli u širinu (višejezgrenost) upravo zbog toga jer su lupili strop (GHz).
Ovo je već pretjerivanje. Od kad sam vidio i7 na djelu, skužio sam da im je ostalo samo dizanje jezgara, a to za sada desktopu malo koristi. Dizanje cachea je ubrzanje, ali previše diže cijenu procesorima.
i7 920 u odnosu na moj Q6600 za rad, razlika je mala. Ovo je rezultat dobrog Intelovog kriznog ulaganja u razvoj, ali me brine kome će prodati tako skupe mašine, iako sam siguran da se planiraju pokrivati ranijim platformama.
kako ne kontas
core i5 ce biti mainstream, dakle cjenom od 800-1500kn max
core i3 low end do nekih 700kn
i core i9 za ultra high end
core i7 za highh end
i te oznake stoje samo se brojevi mjenjaju, tj. dolaze novi modeli
kako ne kontas
core i5 ce biti mainstream, dakle cjenom od 800-1500kn max
core i3 low end do nekih 700kn
i core i9 za ultra high end
core i7 za highh end
i te oznake stoje samo se brojevi mjenjaju, tj. dolaze novi modeli
haha, je ga lupetaš
Ajme ljudi šta ste se raspisali. Opet ću ja bacit link na svoj post. Van zagrade je broj fizičkih, a unutar zagrade broj logičkih jezgri. Svi procesori koji idu na LGA 1156 bilo da se zvali Core i3, Core i5 ili Core i7 su low-end ili mainstrem, nema tu high-enda i ono bitno, oni će imat podosta povoljnije ploče nego LGA 1366 procovi.
Core i5 - Low End klasa, socket 1156
Core i7 - Mainstream End klasa, socket 1366
Core i9 - High End klasa socket 1366.
I što je loše u tom??
To si malo pogešno složija.
LGA 1156
Core i3 sa 2(2) jezgre, 32nm proces, izlazak u prvom kvartalu iduće godine
Core i5 sa 2(4) jezgre, 32nm proces, izlazak u prvom kvartalu iduće godine
Core i5 sa 4(4) jezgre, 45nm proces, izlaze 06.09. ove godine, imat će brojčanu uznaku 7xx
Core i7 sa 4(8) jezgre, 45nm proces, izlaze 06.09. ove godine, imat će brojčanu oznaku 8xx
Svi navedne procesori nemaju QPI nego DMI, nema na njima ništa od trokanalog DDR-a nego je dvokanalni.
LGA 1366
Core i7 sa 4(8) jezgri, 45nm proces, već na tržištu, brojčana oznaka 9xx
Core i9 sa 6(12) jezgri, 32nm proces, izlazak u prvom kvartalu ideuće godine i to za početak samo jedan jako skup model, vjerojatno Extreme Edition.
Ovi svi imaju QPI i podršku za trokanalni rad DDR-a. Ovo je high-end platforma za razliku LGA 1156 koji je mainstream i low-end.
Ovo bi bilo odlično, da LGA 1156 procesori mogu "ić" na LGA 1366.