Baš me zanima ovaj Core i7 920, da mi je samo znat kolko će krznenih životinjica tribat izdvojit za njega i kolko će bit skuplji od Core 2 Quada 9550
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mislim da bas i nece biti povoljni sudeci prema cijenama u sad-u i uzimajuci u obzir da su to veleprodajne cijene
Najsporiji 920 je brži ili jednako brz kao QX9770 koji je trenutno 5 puta skuplji.
Problem je jedino relativno slabo klokanje i skupe ploče i RAM.
Osobno čekam jeftiniji čipset i RAM a vjerojatno i dvojezgrenu verziju jer još uvijek ne vidim smisla u četiri jezgre.
Baš me zanima ovaj Core i7 920, da mi je samo znat kolko će krznenih životinjica tribat izdvojit za njega i kolko će bit skuplji od Core 2 Quada 9550
ghz w $
Core i7 920 2,66 130 284
Core i7 940 2,93 130 562
Core i7 965 3,2 130 999
evo cijene core i7 najjeftinije je relativno jeftiniji od quad-a istih brzina
dok je potrošnja ko kod phenoma
Nemogu čekati da vidim prve testove :D
Znaci ovaj 2,66 Ghz kosta oko 1420 kn, a u nasin trgovinan ce biti nesto skuplji.
Sad oce li i koliko ce pojeftinit ovi obicni Quadovi, i koja cjena ce bit ovog procesora od 2,66 (i7) u nasin trgovinama(hgspot,vemil,adm,...)?
bit ce dosta skuplji od tih 1420 kn zato jer ide gore i pdv i trosarine i marza trgovaca...
bolje sačekati koji mjesec i kupit quad jer če pojeftinit nego core i7 jer se ne može overclockat osim najskuplje verzije
Hoće li neke stvari pojeftinjavati to ćemo tek vidjeti.
Bilo je lijepo gledati kako cijene informatičke opreme stalno padaju. U zadnjih mjesec dana prvi put nakon dugo vremena cijene su počele rasti.
Danas sam bio u nekoliko trgovina. Neke stvari koje sam tražio nisu imali i svugdje su mi rekli da će kad dođe nova pošiljka biti skuplje, zbog tečaja dolara.
Kak mislis ne moze se clockat ?
Ako ovaj Core i7 920 brz kao moj QX9770,(kojeg sam platio 7000 kuna), + X58 matična (oko 1000KN) + 2GB 1333Mhz DDR3 memorije (450KN) to bi sve zajedno koštalo 3000KN.Onda se ipak isplati.QX9770 košta dan i danas 7000KN a ovo troje 3000KN.....
bolje sačekati koji mjesec i kupit quad jer če pojeftinit nego core i7 jer se ne može overclockat osim najskuplje verzije
Baš sam gledao rezultate testiranja.Ovaj Core i7 920 s lakoćom dostiže QX9770!!!
One cijene u $ će kod nas bit vjerojatno iste samo u eurima, znaci onaj najjeftiniji ce vjerojatno bit preko 2000kn.
Jos dodajte na to X58 plocu i DDR3, samo te 3 komponente dodju nekih 5-7 tisuca... po meni malo previse za kucno racunalo (mislim samo za te 3 komponente).
A o overclockingu ce se jos pisat... neki kazu da ne ide, drugi da se moze.
U svakom slucaju ako postoji neki BIOS switch i ako ga Intel "onemogući" sigurno će se nać neki "hacknuti" bios kad tad.