Čuj, to clockanje jest zabavno i nosi odeđenu dozu ubrzanja, ali realno se su to marginalne promjene ako se držiš nekih granica koja ne dovode do kupnje ultra skupih hlađenja. Imam Q6600 i držim ga na 2.4 jer već na 3.0 proizvodi višak buke čak i na najskupljem ventu.
Što se usporedbe 9850 i 6600 tiče, evo ti jedan zanimljiv članak: http://www.crn.com/hardware/207500352
Realno, najjači Phenom i Q6600 su tu negdje s tim da je AMD definitivno bolji u području gdje je bitna memorijska propusnost (integirani kontroler).
I ne vidim po kojim ti to pokazateljima vidiš što je tržište prepoznalo kada se i AMD i Intel prodaju dobro. Ja znam bar dva korisnika Phenoma koji su vrlo zadovoljni.
, pa samo pogledaj na ovom forumu koliko ljudi kupuje intel a koliko amd, pa onda imaš profitabilnost koja je ovisna između ostalog i od količine prodanih proizvoda, gledano efektivno intela drži veći dio tržišta, pa cijenu da se intel ne prodaje po ovim cijenama vjerojatno bi spustio, popularnosti uopće ne samo na forumu i sl. To su neki pokazatelji koje sam primjetio. Vidim da se 6600 može naći jeftinije nego 9850, nemoj ovo uzimati tako osobno, meni ni jedan ni drugi ne znače ništa, ti slobodno možeš jednoga hvaliti a drugog pljuvati, samo potkrijepi to nečim, ne samo ovi su ne znam 'dobri' a drugi su ' negativci', oni imaju isti cilj a to je profit, samo kod nekoga radi bolje služba za odnose s javnosti, publicitet koja ih prestavlja kao žrtvu velike urote i šta već ne.