Big Brother za IT morone

poruka: 138
|
čitano: 21.487
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Big Brother za IT morone".
17 godina
neaktivan
Big Brother za IT morone

nakon citanja ove kolumne, s gustom sam si narucio macbook air ... 

imam iphone 5,6 ipad 2 ipad mini ... 

bmk sta jedan oleg misli jer je iz nekog cudnog razloga izfrusttiran...

Smjesno mi je uopce da si netko daje za pravo sta cu ja kupit i po toj kupovini procjenit moju inteligenciju?! ne kuzim...

potpis :D
Moj PC  
11 1 hvala 0
17 godina
Big Brother za IT morone

A slilčno je to kao divljenje sljedbanika novoj izložbi nekog masivno precijenjenog doajena moderne umjetnosti. 
Recimo Jeff Koons. Ne radi svoja djela odavno. Ima za to "realizatore". Ne smišlja koncepte i ideje - ima za to 
kreativne savjetnike. Dakle, ono što nudi je svoj nevidljivi pečat "izabrao i odobrio te proglasio svojim" nakon čega
car nije gol nego je fantastičan i genijalan. Evo, balonski pesek, prodan mu je za 58.4 milijuna dolara. 
To vam je 58 tisuća i četristo ipad pro tableta :)
Ili još bliže preferencijama Olega Maštruka; FOTOGRAFIJA rijeke Rajne od Andreasa Gurskya prodana za ciglih 4,338,500 dolara.
Ajmo preračunati (kako vole u bombastičnim dnevnicima):29 milijuna 675 tisuća kuna za ovu fotku :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Rhein_II
NO eto da se vratim na Apple, u attachmentu jedan funkcionalan gadget.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Big Brother za IT morone

Dobar si,  znaš kako ćeš napraviti promet na portalu :) jednostavno spomeneš Apple i eto ti priče, posjećenosti.... Šta bi da nema appla, trebalo bi ga izmisliti,,, kako bi nakupio ovoliko pregleda, komentara :)

sustižeš političare sa njihovim spinovima i zapaljivanjem raje, baciš im kost da se oko nje natežu a ti koristiš priliku za neke svoje interese ;)

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Big Brother za IT morone
wyks kaže...
vatrom kaže...

Ostali samo rade svoj posao. Koristeći informacijske tehnologije onako kako bi to trebalo.

Ovo je upravo ono što je pogrešno.

Tu je fail, promašaj i smrt IT-a.

Pogrešno na više nivoa. Samozavaravanje, osjećaj veće vrijednosti kupnjom materijalne, lažne, sugestivno nametnute stečene potrebe, 
podilaženje alatu, idolopoklonstvo, i dakako tvoj point - informacijska tehnologija svedena na vešmašinu s razlikom da se o ovoj vešmašini
pišu ljubavni traktati sljedbenika. Naravno, komentator "vatrom" nije uzeo u obzir dijelove koji mu ne odgovaraju: da autor kolumne bez pogovora i zadrške
rado koristi proizvode spomenutog Applea kad su mu na raspolaganju - samo nije dopustio da mu rasuđivanje zamuti to što je dotični alat
inače preskup i nije jedina solucija za ono što mu funkcija nalaže. Najčešća logička obmana ljudi koji se subverzivnim marketingom odluče
za preskupu robu je upravo ovo gore relativiziranje: "ali to je zato kvalitetnije, to je investicija, to je isplativo, s time sam važniji, vrijedniji i produktivniji".

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 21:21 (overhaul).
10 godina
protjeran
overhaul kaže...

A slilčno je to kao divljenje sljedbanika novoj izložbi nekog masivno precijenjenog doajena moderne umjetnosti. 
Recimo Jeff Koons. Ne radi svoja djela odavno. Ima za to "realizatore". Ne smišlja koncepte i ideje - ima za to 
kreativne savjetnike. Dakle, ono što nudi je svoj nevidljivi pečat "izabrao i odobrio te proglasio svojim" nakon čega
car nije gol nego je fantastičan i genijalan. Evo, balonski pesek, prodan mu je za 58.4 milijuna dolara. 
Ili još bliže preferencijama Olega Maštruka; FOTOGRAFIJA rijeke Rajne od Andreasa Gurskya prodana za ciglih 4,338,500 dolara.
Ajmo preračunati (kako vole u bombastičnim dnevnicima):29 milijuna 675 tisuća kuna za ovu fotku :)

Istina, ali ovdje govorimo o masovnoj histeriji mini precjenjenosti. Naravno to me nece sprjeciti da kupim novi iPad Pro, jedno su prinicipi, a drugo je realnost.

17 godina
Friday kaže...

Čekaj, šta smo na kraju zaključili? Apple uopće nije tako skup? Produktivnost raste do jaja kad to imaš?

Da, jednom tipkom dva slova uneses. 

Bagovci jedva cekaju predstavljanja od epla jer im duplo skoci promet po sajtu i zarade hrpu od reklama pa Miro i Aron dijele bonuse.

Rvat katolik!
16 godina

Zaboravio si na one najgore; forum seratore, koji sve gledaju iz svog uskog kuta gledišta, bez znanja i mogućnosti da vide široku sliku.

Takvima nikakav argument, niti činjenice nisu dovoljno valjane, jer oni, eto ipak znaju najbolje.

17 godina
Ivo Robić kaže...
overhaul kaže...

Istina, ali ovdje govorimo o masovnoj histeriji mini precjenjenosti. Naravno to me nece sprjeciti da kupim novi iPad Pro, jedno su prinicipi, a drugo je realnost.

Hajd konkretno baš Ipad pro ima svojih objektivnih prednosti u profi crtača: u odnosu na eventualne konkurente tipa naravno često spominjani surface3, ali i Wacom Cintiq companion, pa onda i nadolazeći npr. Dell XPS 12 ili Lenovo Ideapad Miix 700, on će odmah imati softversku podršku gomile programa u Appstoreu, sigurno je hardverski optimiziran da neće zapinjati slikanje velikih formata (što se ZNA DOGAĐATI i na sadašnjim radnim stanicama) olovka sigurno obavlja svoj posao, i ne guta bateriju jer hardverski nije overkill (koji su vjerojatno sa milijun jezgri potonji), a sa opremom (olovkom koja btw radi samo sa pro modelom) i tipkovnicom dođe
na kraju isto kao i surface 3 pa dakle vjerojatno i xps12 i idea miix700 i prije svih originalni pro model wacoma, 13" Cintiq Companion Hybrid, koji je također 1200 dolara, dakle Ipad PRO nije preskup. ZA PROFESIONALNU UPOTREBU. Dakle, kad Apple napiše sufiks PRO - on na to i misli. MacBook pro. PowerMac Pro.  Dakle, svatko tko na kraju kupi (obično još preko financijskih mogućnosti, na rate) pro model kao izliku "da mu treba", a završi na surfanju i gledanju youtube videa, jest izmanipulirana IT ovca, ma koliko žučno ovdje to negirao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 21:56 (overhaul).
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Jabučari na aparatima...

Bravo Oleže, samo ti daj po tim ovčicama... Da ih nema, ejpl bi propao odavno jer nije otvoren (sve ide preko ebenog storea, ne možeš doma nakucati što ti treba i deployati na uređaj), skup je i daje premalo za tu lovu. Loše je to što bi nam bilo dosadno bez njih (isto bi bio da nema Big Brothera, ustaša-partizana 60 godina nakon rata, pa kome bi se smijali po portalima?).

Barem ispravno izgovarajte tu jednostavnu riječ.

Što se tiče teksta...

"Osim toga, računalo je dizajneru, fotografu ili prelamaču alat koliko i vrhunskom chefu - špaher. Sumnjam da je ikoga briga koji špaher koriste Jamie Oliver ili Rene Rexhepi, niti to utječe na njihovu hranu, iako ne dvojim da bi se odazvali sudjelovanju u reklamnoj kampanji za debeo honorar."

Ne da nemaš pojma, već sramotiš ime Bug i svoje ime. Većinu nije briga koji štednjak koristi Jamie Oliver, ali njemu je itekako važno, i utječe na hranu koju u njemu peku. Samo jedan primjer tvog neznanja, kojeg u tekstu ima na lopate.

"Apple je jedna velika motivacijska priča, koja nam govori da ti ne trebaju ni pamet, ni inovativnost niti zapravo ijedna pozitivna ljudska i tehnološka osobina, a svejedno možeš postati brutalno uspješan i bogat."

Budući da si ti barem tri puta pametniji od njih, probaj osnovati nešto čime ćeš zarađivati (popustit ću ti, da ne preopteretiš mozak) dvostruko više od Applea. Kad uspiješ javi. Hvala!

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 22:25 (explorer 4).
10 godina
protjeran
overhaul kaže...
Ivo Robić kaže...
overhaul kaže...

Hajd konkretno baš Ipad pro ima svojih objektivnih prednosti u profi crtača: u odnosu na eventualne konkurente tipa naravno često spominjani surface3, ali i Wacom Cintiq companion, pa onda i nadolazeći npr. Dell XPS 12 ili Lenovo Ideapad Miix 700, on će odmah imati softversku podršku gomile programa u Appstoreu, sigurno je hardverski optimiziran da neće zapinjati slikanje velikih formata (što se ZNA DOGAĐATI i na sadašnjim radnim stanicama) olovka sigurno obavlja svoj posao, i ne guta bateriju jer hardverski nije overkill (koji su vjerojatno sa milijun jezgri potonji), a sa opremom (olovkom koja btw radi samo sa pro modelom) i tipkovnicom dođe
na kraju isto kao i surface 3 pa dakle vjerojatno i xps12 i idea miix700 i prije svih originalni pro model wacoma, 13" Cintiq Companion Hybrid, koji je također 1200 dolara, dakle Ipad PRO nije preskup. ZA PROFESIONALNU UPOTREBU. Dakle, kad Apple napiše sufiks PRO - on na to i misli. MacBook pro. PowerMac Pro.  Dakle, svatko tko na kraju kupi (obično još preko financijskih mogućnosti, na rate) pro model kao izliku "da mu treba", a završi na surfanju i gledanju youtube videa, jest izmanipulirana IT ovca, ma koliko žučno ovdje to negirao.

Pa tu jeste fajl jer profesionalne verzija aplikacija na iPadu ne postoje. Nemas full Adobe Suite, eventualno moze zamjeniti Sketchbook nista drugo. 

http://www.engadget.com/2015/09/10/apple-ipad-pro-pencil-designer-reaction/

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 22:21 (Ivo Robić).
13 godina
neaktivan
wyks kaže...
Djuro von Prekoplotovich kaže...

I to na temi o firmi koja proizvodi nekakve tamo mobitele.

Gotovo svakome tko zarađuje kruh u IT-u je bitno što se događa s Appleom i kako on utječe na tržište.

Na zapadnoj polutki bitno je onima koji šarafe po mobilnim aplikacijama i medijima koji pišu o tome.

Ostatku koji je bio dovoljno razuman da se ne veže za jednu tvrtku svejedno je što korisnik ima u džepu ili na stolu.

A već podosta godina (prije nego što je na tržište izišao prvi iPhone) živim od stvari koje zapravo i nemaju sučelje prema korisniku.

Da danas Apple nestane, ne bi se apsolutno ništa promijenilo.

Dow Jones bi malo štucnuo, mediji bi po običaju širili paniku dva-tri tjedna, Fed bi nakon male pauze rekao kao već nekoliko puta u zadnjih par godina "puj-pik, ne važi", iz ničega stvorio brojeve koji bi pokrili rupu, i idemo dalje.

Programeri koji su radili aplikacije za Apple platformu morali bi naučiti neku drugu tehnologiju, ili za promjenu otići raditi nešto korisno.

Podizvođači u Kini bi ostali bez posla, pa bi se morali vratiti proizvodnji ili kopiranju svega i svačega dok se tržište ponovo ne zalaufa.

Apple je već jednom legao kada se Jobs zakrvio s menadžerima i otišao i osnovati NeXT.

On je otišao '85, a Apple je od '91 do '97 poprilično otišao prema dolje. Toliko su bili legli da su dopustili prodaju klonova svojih mašina.

Dovoljno sam mator da se sjećam toga.

Nakon što su skrušeno zamolili Jobsa da im se vrati, sredio je firmu, odradio iMac i kasnije praktično sve ovo što se danas prodaje.

Sada im je otišao za stalno, a upravni odbori vole igrati na sigurno.

Opet im kuca na vrata '85.

Tržište na kojem rade ušlo je u zasićenje, konkurencija im je veća nego devedesetih, zbog napretka tehnologije sve se odigrava puno brže i neće više trebati 12 godina da ponovo legnu.

Više me zanima kako će u idućih par godina na moj život utjecati Rheinmetall, BAE systems, Raytheon, Mikoyan i KnAAPO.

Kada oni zapadnu u krizu događaju se globalni ratovi, kada Apple dođe u krizu događaju se komentari besposličara na Twitteru.

16 godina
odjavljen
explorer 4 kaže...

Nećeme! Mi volemo sarkazam!

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
neaktivan
Big Brother za IT morone

čudno no meni je i dalje prva asocijacija Apple Corp., etiketa za koju su Beatlesi snimali, a koja je bila među prvim stvarima koje je Jobs nekome maznuo (i poslije platio, jasno, i nastavio mažnjavati gdje je stigao). i dalje stoji moja tvrdnja da se NITKO NIKAD NIGDJE (i BEZ IZNIMKE) poštenjem nije obogatio. čak i lutrije su sumnjive. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Ajar kaže...

čudno no meni je i dalje prva asocijacija Apple Corp., etiketa za koju su Beatlesi snimali, a koja je bila među prvim stvarima koje je Jobs nekome maznuo (i poslije platio, jasno, i nastavio mažnjavati gdje je stigao). i dalje stoji moja tvrdnja da se NITKO NIKAD NIGDJE (i BEZ IZNIMKE) poštenjem nije obogatio. čak i lutrije su sumnjive. 

I naziv su uspjeli zadrzati jer su potipsali ugovor da nece dsitribuirati muziku, ali prosli su i preko toga. Yoko je drugi put sahranila Bube

17 godina
Big Brother za IT morone

Još malo pa četvrta stranica komentara, nemojte sad posustati!

8 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big Brother za IT morone

hehe. oleze.

ljukava ljisica.

zajebavas napaceni forumaski narod kikocuci se u sacicu :-)

kapa dolje za mesijansko-epifanijsku viziju burnog forumaskog mora -

al takorec u kahlici...

ono, malo... da pecne al da ne zaboli ;-)

nego,

"da njegovi čelnici na redovnim događanjima na stage donesu komade kravlje balege -

opet bi se našli oni koji bi padali u nesvijest od oduševljenja"

sjetio si me na kolju prije nego su ga ushtrojili:

hvala

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
maxym kaže...
Indy76 kaže...

kakva ti je to blesava logika da ako imaju 15% tržišta onda ne mogu biti precijenjeni?

Toplo preporučam: 'Osnove ekonomije', ne mora biti knjiga, može i skripta sa bilo kojeg ekonomskog fakulteta.

Kad to pročitaš, nadam se da ti više neće padati na pamet ovako besmislena pitanja.

diplomirao ekonomiju. čisti gubitak vremena. ali, ajde, barem nije iziskivalo nekog truda pa sam se mogao paralelno bavit zanimljivijim stvarima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 23:19 (Indy76).
17 godina
Big Brother za IT morone

kao što kaže... 
Navodno je banana dobra zamjena olovci na novom ipad pro.
A mi stari rockeri znamo koji se smartfon kupuje.

Moj PC  
4 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

nakon citanja ove kolumne, s gustom sam si narucio macbook air ... 

imam iphone 5,6 ipad 2 ipad mini ... 

bmk sta jedan oleg misli jer je iz nekog cudnog razloga izfrusttiran...

Smjesno mi je uopce da si netko daje za pravo sta cu ja kupit i po toj kupovini procjenit moju inteligenciju?! ne kuzim...

to i je poanta članka. ne kuženje. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2015 0:26 (Indy76).
10 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...

Još malo pa četvrta stranica komentara, nemojte sad posustati!

slabo je to, kad ga na indexu zagnojiš nabereš ih 20-30 minimum :P

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
explorer 4 kaže...

Nećeme! Mi volemo sarkazam!

Dobra izvlakuša

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
10 godina
protjeran
overhaul kaže...

kao što kaže... 

Kinezi sa naljepnicama?

17 godina
Ivo Robić kaže...
overhaul kaže...

kao što kaže... 

Kinezi sa naljepnicama?

Ih a kako jabuka nije kinez s naljepnicom.
Pa jel ne vidiš da leži kao gitara u ruci? To je to.

(trudim se napuniti stranice, šteta bi bilo da razočaramo domaćina)

10 godina
protjeran
overhaul kaže...
Ivo Robić kaže...
overhaul kaže...

kao što kaže... 

Kinezi sa naljepnicama?

Razlika je u tome sto je kinez vec napravio svoj genericki telefone sa par dodataka, a M je sam naljepio svoje ime. Apple ima odjel za razvoj mikroprocesora itd. tako da nije bas tako kako ti zelis da prikazes. 

17 godina
Ivo Robić kaže...
overhaul kaže...
Ivo Robić kaže...
overhaul kaže...

kao što kaže... 

Kinezi sa naljepnicama?

Razlika je u tome sto je kinez vec napravio svoj genericki telefone sa par dodataka, a M je sam naljepio svoje ime. Apple ima odjel za razvoj mikroprocesora itd. tako da nije bas tako kako ti zelis da prikazes. 

Ma kako generički kineski fon? 
-Marshall London might just be the loudest mobile phone on Earth. With two front-facing speakers, you can enjoy your music without the use of headphones.
-
At the heart of the phone is the M-Button – a dedicated one-click access to your music, whatever the source of it may be. Thanks to this ingenious bit of engineering, you can control your music on top of whatever else you happen to have onyour screen.
-The scroll wheel gives you quick access to volume control. Its tactile precision allows you to find that sweet spot of sonic goodness.
-Phone is equipped with not one, but two stereo jacks – allowing you and a friend to plug in and share your music or watch a video together. Each sound source has independent volume control!
-Marshall London packs Cirrus Logic WM8281 Audio Hub. This smart hardware codec gives the London a separate processor for music, allowing it to play at a higher resolution.
-comes with the highly rated Marshall Mode in-ear headphones so you can really experience London’s mind-blowing sound.
-dual stereo microphones for recording: London comes equipped with dual microphones that are perfect for laying down a few spur of the moment riffs - all recorded in glorious stereo. Noise reduction means you’ll be able to easily hear your tracks, even if you’re recording outside
Pa nema takvih generičkih kinezaaa

13 godina
Big Brother za IT morone

Ja mislim da prilikom odabira između npr. Iphone-a i nekog drugog "manje cool" uređaja veliku ulogu igra i veličina peni** 

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Big Brother za IT morone

Clanak idelan za podizanje ega ojađenim applehejterima.

Potpis!
Moj PC  
2 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Clanak idelan za podizanje ega ojađenim applehejterima.

zašto misliš da su "eplhejteri" ojađeni? zbog čega bi bili ojađeni?

10 godina
protjeran

IT bi trebao biti svrha sam sebi, ili?

10 godina
protjeran

Pazi sad ovo - (same) konjusine nisu bitne čak niti u trkama, pa čak niti u trkama vulgaris - 402 street race.

Što će ti u cestovnom vozilu njih čak 700?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice