Athlon UVC protiv Atoma

poruka: 5
|
čitano: 1.020
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Athlon UVC protiv Atoma".
17 godina
neaktivan
Athlon UVC protiv Atoma

koliko znam vec su ljudi pokusavali sa starim athlonom 64 da ga downclockaju pa su dobijali na 1000 mhz bolje performanse od bilokakvog atoma a priblizno istu potrosnju mislim da je clanak o tome bio na ITX.ba i fudzilli, mada mislim da je veci problem tu ne postojanje dobrog lowpower shipseta za athlon

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Athlon UVC protiv Atoma
moze amd da duva intelu....nemoz oni protiv vetrenjaca
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
protjeran
Athlon UVC protiv Atoma
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Barbarosa kaže...

koliko znam vec su ljudi pokusavali sa starim athlonom 64 da ga downclockaju pa su dobijali na 1000 mhz bolje performanse od bilokakvog atoma a priblizno istu potrosnju mislim da je clanak o tome bio na ITX.ba i fudzilli, mada mislim da je veci problem tu ne postojanje dobrog lowpower shipseta za athlon

Zapravo, underclockovani Athlon troši više od Atoma, ali u kombinaciji sa 780G daje sistem sa nižom potrošnjom od dua Atom + 945G koju Intel stavlja na one miniITX ploče (i ja sam bio jako iznenađen, ali ovo je tačno).
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
Vidjeh to već prije kojih mjesec dana, i iako spada u "vjerovali ili ne" rubriku, A64 i njegova K8 arhitektura pokazuju svoje vrline još i sada kada više ne mogu parirati u high-end strojevima.
Fenomenalno, skoro da ga se može voziti bez hladnjaka, a sasvim solidne performanse. Ako ga proizvođači prihvate, ima još života za taj stari dobri procesor.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice