Android uživo

poruka: 6
|
čitano: 1.163
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android uživo".
17 godina
Android uživo

Nije loše, uopšte nije loše. E sad... Ako prosečno opremljen telefon (šta god to bilo prema standardima gospodina Rubina) ima procesor na oko 200MHz, a ovo radi na 300 (pri tom ne znamo mnogo o odgovarajućim arhitekturama), performanse se ne moraju obavezno smatrati tako sjajnim (šta je sve radilo na PC-jima u vreme procesora na 300MHz). Doduše, mogućnosti uređaja su više nego zadovoljavajuće, a uzimajući u obzir i to da iPhoneov procesor radi na oko 600MHz, OS nikako nije ni neefikasan. U svakom slučaju, videćemo mogućnosti i cene kada se odgovarajući uređaji pojave na tržištu, a za sada svakako deluje obećavajuće. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Android uživo

Hmmm..   nije loše. Fascinira me kojim smjerom idu ti mobiteli zadnjih godina. Još 5,6 godina i nestat će granica između mobitela i palma na globalnoj razini  Namigiva

(osobno, meni je jedino bitno da osim SMSa i razgovora imam na mobu dobar planer s alarmom...)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Korak nazad u odnosu na iPhone

Umjesto da su donijeli neke novine, oni nisu ispratili niti iPhone.

0 0 hvala 0
17 godina
Android uživo

Pa sad... koliko će konkretni modeli koji se nađu u prodaji biti blizu iPhonea, to je stvar proizvođača. Samom OS-u (a ovde se jedino o tome radi), koliko vidim, ne fali ništa. Radi, već ima spremljenih par ključnih aplikacija i otvoreno okruženje koje bi trebalo da omogući da se njihov broj brzo poveća, dobro implementiran pristup internetu, u stanju je da efikasno izvršava relativno zahtevne programe... Jedino što je podržan običan touch-screen a ne multitouch (što meni ne smeta, možda zato što nisam imao prilike da probam moultitouch), ali je sa druge strane prikazani prototip, za razliku od iPhonea, 3G telefon.

Ukupno, blago je razočaravajuće što Android, po svemu sudeći, ne donosi ništa posebno novo, osim što će sam po sebi biti novi takmac na tržištu operativnih sistema za mobilne telefone, ali ne vidim ni da mu nešto nedostaje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2008 14:05 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Android uživo
Ivan(4) kaže...

Ukupno, blago je razočaravajuće što Android, po svemu sudeći, ne donosi ništa posebno novo, osim što će sam po sebi biti novi takmac na tržištu operativnih sistema za mobilne telefone, ali ne vidim ni da mu nešto nedostaje.

Slazem se, sam OS nema nista revolucionarno, i vec u pocetku zaostaje za iPhoneom. iPhone je upravo i uspio jer je donio neke, mozda sitne, ali inovativne feature kao upravo gore spomenuti multitouch. A ocekivati od samih proizvodjaca da od prosjecnog OS-a naprave nesto revolucionarno je neozbiljno.
17 godina
neaktivan
Android uživo

Imao bih jedno pitanje: Da li se Google Phone OS može povezati na docking station. Ukoliko ovaj OS nema Office te se ne može povezati na tastaturu i monitor onda ne donosi ništa revolucionarno novo. Naime, meni lično je potrebno: Web browser, Office, 32 GB za Moje Dokumente te mogućnost povezivanja na monitor, tastaturu i mrežu u firmi. Ukoliko bi imao ovakav uređejaj ne bi mi više trebao Notebook. iPhone je jako blizu ovakvog uređaja.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice