AMD-u procesori iz TSMC-a?

poruka: 10
|
čitano: 2.292
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD-u procesori iz TSMC-a?".
17 godina
neaktivan

Uh što su brzi... čak 40 nm proces... Intel tada bude na 32nm, koji vjerojatno bude bolji od TSMC, ali vjerojatno bude AMD prebacio malo znanja u TSMC. Inace sumnjam da bude AMD protjeran iz FABova kada se prodaju- mislim ono šta bi se drugo proizvodilo u njima? ARMovi? :D

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: AMD-u procesori iz TSMC-a?

Poučan članak, naročito za neke moderatore ovdje koji su svojedobno implicirali da AMD ima svoj vlastiti 40 nm proizvodni proces. Nema - koristit će kapacitete TSMC-a. Što onda nije nikakva realna prednost jer te iste kapacitete će TSMC ponuditi bilo kome tko ponudi dovoljno dolara.

17 godina
neaktivan

Ma super. Sad stvarno nema apsolutno nikakve sanse da AMD vise ima proizvodnu tehnologiju na razini Intela. Ionako vec kasne jednu generaciju, a ovo sa tvornicama...

Jos ce se i morat nadmetat sa nVidiom i ostalim firmama koje koriste TSMC, jer ipak i oni imaju ogranicene kapacitete proizvodnje.... tsk, tsk... "How low can you go"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vortac kaže...

Poučan članak, naročito za neke moderatore ovdje koji su svojedobno implicirali da AMD ima svoj vlastiti 40 nm proizvodni proces. Nema - koristit će kapacitete TSMC-a. Što onda nije nikakva realna prednost jer te iste kapacitete će TSMC ponuditi bilo kome tko ponudi dovoljno dolara.

Da, ali je ugovor o sklapanju procesora u 4nm ekskluzivno bio namijenjen AMD-u i s dogovorom da će AMD cijelu proizvodnju preuzeti na sebe jer je i razvoj 40nm procesa bio dobro financiran s AMD-ove strane. Navodno.
Očito je AMD-ova odluka da se povuće iz proizvodnje imala utjecaja na cijelu situaciju.

Kao što kaže Lightning, ovo je možda jako glup potez AMD-a, jer uz Nehaleme gube onu ogromnu prednost s memorijskim kontrolerom koju su imali.
Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 8:31 (naxeem).
17 godina

Err, a što mislite da će se proizvoditi u bivšim AMD-ovim fabovima? AMD procesori, naravno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa sad... po definiciji, ako nesto prodas vise nije tvoje :D

I ako to netko kupi, sigurno im nece radit procesore "gratis"

0 0 hvala 0
17 godina

Ne, naravno da neće, ali nije li logično da napraviš prioritetni ugovor za proizvodnju svojih procesora s vlasnikom tvornica koje su nedavno bile tvoje vlasništvo?

0 0 hvala 0
17 godina
Lightning kaže...

Ma super. Sad stvarno nema apsolutno nikakve sanse da AMD vise ima proizvodnu tehnologiju na razini Intela. Ionako vec kasne jednu generaciju, a ovo sa tvornicama...

Jos ce se i morat nadmetat sa nVidiom i ostalim firmama koje koriste TSMC, jer ipak i oni imaju ogranicene kapacitete proizvodnje.... tsk, tsk... "How low can you go"

Ne znam cemu su svi neprijateljski nastrojeni prema AMD-u! Ako propadne AMD ispastat cemo i mi- korisnici! Jer Intel nece imati konkurenta pa ce moci cijenu nabiti koju god hoce a da ne govorim koliko ce se onda usporiti razvoj tehnologije! AMD dosta gubi za Intelom te mu i sada nije konkurent kao sto m je nekoc bio, zato je Intel pozurio sa novim tehnologijama i pristupacnijim cijenaa da ga dokrajci, a onda CPU nece biti "jeftina" komponenta racunala!

...Mislim da bi nam svima trebalo biti u interesu da konkurencija bude sto jaca, ali opet mi tu ne mozemo nista...
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 12:25 (Luka).
17 godina

Zanimljivo je da sam nedavno imao pričati s voditeljem tima inženjera koji su dizajnirali Nehalem i lik mi je rekao (ok, ne samo meni već svim novinarima koji su u tom trenutku bili prisutni u sobi) da je 100% siguran da će im AMD u jednom trenutku zapapriti s nekakvim novim procesorom. Iskreno, to možda i nije tako nemoguće. Dobar primjer je ova situacija ATI vs NVIDIA. NVIDIA je od predstavljanja GeForcea 8 bila naj naj, niko nije računao na to da ATI više išta konkretno može napraviti na high-end tržištu. I onda ekipa lansira HD 4800 seriju i totalno pomete Nvidiju...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Denis kaže...

Ne, naravno da neće, ali nije li logično da napraviš prioritetni ugovor za proizvodnju svojih procesora s vlasnikom tvornica koje su nedavno bile tvoje vlasništvo?

Naravno, a ne zaboravite ni da je AMD dugo vremena jednostavno bolji što se same arhitekture tiče. Ima AMD ili će imati asa u rukavu vrlo brzo, jer, kao što si spomenuo 38xx seriju ATi-a, gdje su probali tehnologiju, pa kroz nekoliko mjeseci usavršili je do granice da su doslovno pojeli nVidiju u svim segmentima tržišta, može se desiti i s procesorima.
Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice