Uh što su brzi... čak 40 nm proces... Intel tada bude na 32nm, koji vjerojatno bude bolji od TSMC, ali vjerojatno bude AMD prebacio malo znanja u TSMC. Inace sumnjam da bude AMD protjeran iz FABova kada se prodaju- mislim ono šta bi se drugo proizvodilo u njima? ARMovi? :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Poučan članak, naročito za neke moderatore ovdje koji su svojedobno implicirali da AMD ima svoj vlastiti 40 nm proizvodni proces. Nema - koristit će kapacitete TSMC-a. Što onda nije nikakva realna prednost jer te iste kapacitete će TSMC ponuditi bilo kome tko ponudi dovoljno dolara.
Ma super. Sad stvarno nema apsolutno nikakve sanse da AMD vise ima proizvodnu tehnologiju na razini Intela. Ionako vec kasne jednu generaciju, a ovo sa tvornicama...
Jos ce se i morat nadmetat sa nVidiom i ostalim firmama koje koriste TSMC, jer ipak i oni imaju ogranicene kapacitete proizvodnje.... tsk, tsk... "How low can you go"
Poučan članak, naročito za neke moderatore ovdje koji su svojedobno implicirali da AMD ima svoj vlastiti 40 nm proizvodni proces. Nema - koristit će kapacitete TSMC-a. Što onda nije nikakva realna prednost jer te iste kapacitete će TSMC ponuditi bilo kome tko ponudi dovoljno dolara.
Err, a što mislite da će se proizvoditi u bivšim AMD-ovim fabovima? AMD procesori, naravno.
Pa sad... po definiciji, ako nesto prodas vise nije tvoje :D
I ako to netko kupi, sigurno im nece radit procesore "gratis"
Ne, naravno da neće, ali nije li logično da napraviš prioritetni ugovor za proizvodnju svojih procesora s vlasnikom tvornica koje su nedavno bile tvoje vlasništvo?
Ma super. Sad stvarno nema apsolutno nikakve sanse da AMD vise ima proizvodnu tehnologiju na razini Intela. Ionako vec kasne jednu generaciju, a ovo sa tvornicama...
Jos ce se i morat nadmetat sa nVidiom i ostalim firmama koje koriste TSMC, jer ipak i oni imaju ogranicene kapacitete proizvodnje.... tsk, tsk... "How low can you go"
Zanimljivo je da sam nedavno imao pričati s voditeljem tima inženjera koji su dizajnirali Nehalem i lik mi je rekao (ok, ne samo meni već svim novinarima koji su u tom trenutku bili prisutni u sobi) da je 100% siguran da će im AMD u jednom trenutku zapapriti s nekakvim novim procesorom. Iskreno, to možda i nije tako nemoguće. Dobar primjer je ova situacija ATI vs NVIDIA. NVIDIA je od predstavljanja GeForcea 8 bila naj naj, niko nije računao na to da ATI više išta konkretno može napraviti na high-end tržištu. I onda ekipa lansira HD 4800 seriju i totalno pomete Nvidiju...
Ne, naravno da neće, ali nije li logično da napraviš prioritetni ugovor za proizvodnju svojih procesora s vlasnikom tvornica koje su nedavno bile tvoje vlasništvo?