AMD gubi udio

poruka: 32
|
čitano: 4.088
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD gubi udio".
17 godina
neaktivan
AMD gubi udio

nije fer, oduvijek sam na AMD-u  i prezadovoljan sam , smatram da  AMD  neopravdano  gleda u leda intelu, znam da ce doci bolje vrijeme, jdnostavno mora doci..

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
AMD gubi udio

Sami su krivi za to - Intel je izdao Core 2 Duo procesore, a oni su ostali hladni i gledali su samo kako gube udio na tržištu.

Tek su se 2009. sjetili pa izdali Phenom II   procesore.

Procesor: Intel Dual Core E5200 2,5Ghz 2MB L2 Cache Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 TE RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica: Club3D Radeon HD4550 512DDR3 Hard Disk: Hitachi 320GB 7200 o/min 8MB Monitor: Samsung 923NW 19' Widescreen

0 0 hvala 0
18 godina
AMD gubi udio

Ni prvi ni zadnji put...

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD gubi udio

Da se barem poprave, ima tu potencijala, bilo bi štrašno da šamo imtel opstanePlač

AMD 6000+ 3,1 GHz ATI Club 3D3850 512 ddr3 WD 640 GB , Maxtor 80 GB Chieftec 400 W 4 GB DDR2 1000GHz Muskin red line monitor LG FLATRON ez T710BH 17" (crt)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD gubi udio

Inače sam na Intelu (oduvijek), ali mislim da cu preci na AMD, ne zato jer nisam zadovoljan, samo iz radoznalosti.  Da isprobam, tek onda mogu davati neke kritike

Tko pita, ispadne budala 5 minuta! Ko ne pita ostane budala zauvijek.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: AMD gubi udio
kavasaki kaže...

Sami su krivi za to - Intel je izdao Core 2 Duo procesore, a oni su ostali hladni i gledali su samo kako gube udio na tržištu.

Nema tu "krivaca". Manji udio = manje novaca za daljnja ulaganja i istrazivanja = sporiji napredak
17 godina
AMD gubi udio

Potrosili pare na kupnju ATI-ja, i tamo su napredovali, al vjerujem ja da ce AMD izdat nesto revolucionarno ko i prije sto ce ga opet dovest na vrh.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD gubi udio

Smatran da je amd isplativiji od intela,pogotovo novi phenomi 2.

Skoro sve sta kazen, to i mislin, zato me svatite ozbiljno.

0 0 hvala 0
17 godina

Da AMD ima bolji omjer cijene i isplativosti.

18 godina
AMD gubi udio

Šteta samo da ne propadnu u ovoj globalnoj krizi. Treba biti konkurencije, a ako oni odu onda teško da će itko moći konkurirati Intelu.

Ajmo AMD treba se vratit.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
kavasaki kaže...

Ma to ti nema nikakve veze. Intel je godinama imao smeche od procesora i prodavao ga po bitno vecim cijenama u odnosu na AMD (mislim na p4), pa je opet imao puno veci trzisni udio. Sve je stvar marketingam, prezentacije i reputacije imena Intel. Zasto svi piju Fantu, kada je Pipi bolji? Zato sto su vec svi zaboravili Anu Saso, ali i zbog imena CocaCole. Kako se ime Dalmacija vino moze mijeriti s CocaColom, pa i na lokalnom trzistu?
17 godina
neaktivan
harti kaže...
 Ma to ti nema nikakve veze. Intel je godinama imao smeche od procesora i prodavao ga po bitno vecim cijenama u odnosu na AMD (mislim na p4), pa je opet imao puno veci trzisni udio. Sve je stvar marketingam, prezentacije i reputacije imena Intel. Zasto svi piju Fantu, kada je Pipi bolji? Zato sto su vec svi zaboravili Anu Saso, ali i zbog imena CocaCole. Kako se ime Dalmacija vino moze mijeriti s CocaColom, pa i na lokalnom trzistu?
 Slazen se u potpunosti,sve je stvar marketinga, a i pipi je 100 puta bolji od fante! Smijeh
17 godina
neaktivan
AMD gubi udio

pa slušajte Intel ima već tradiciju u procesorima stariju nego dva AMD ali nadam se da će AMD-ov ATI financiski pomoći AMD da se digne na noge iako i 10% nije malo za svjetsko  tržište a i ne trba zaboravit da na AMD pad utječe i svjetska kriza

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
AMD gubi udio

Nije mi jasno zašto vam je toliko bitno koje "marke" vam je procesor, ili kompletna platforma?

Jedino što je meni bitno je price/performance. Ako mi jedan daje više za iste novce u onom trenu kad kupujem novi hardware, to ću kupit bez obzira kako se zove...

Ali opet mi koji ovako kupujemo i slažemo računala sami ne značimo toliko puno niti jednom od ova 2 proizvođača, a tržišni udio više određuju veliki "proizvođači" cjelih konfiguracija, servera... itd.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Nije mi jasno zašto vam je toliko bitno koje "marke" vam je procesor, ili kompletna platforma?

Jedino što je meni bitno je price/performance. Ako mi jedan daje više za iste novce u onom trenu kad kupujem novi hardware, to ću kupit bez obzira kako se zove...

Ali opet mi koji ovako kupujemo i slažemo računala sami ne značimo toliko puno niti jednom od ova 2 proizvođača, a tržišni udio više određuju veliki "proizvođači" cjelih konfiguracija, servera... itd.

Upravo tako.Mi obični smrtnici smo jako mali kolačić tržišnog udijela.Do sada je AMD bio vladar u serverima sa svojim opetronima.Ali sve se je to okrenulo kada je INTEL izdao i7.Kojije i namijenjen za servere.Te kao takav ozbiljno ugrožava AMD.
MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 13:02 (microman).
18 godina
AMD gubi udio

Možda gubi ali samo na području procesora.

Intel, istina jači je i ima bolje "overklokerske" mogućnosti - ali je i skuplji.

U zadnje vrijeme Intel se nekaj zakačil sa nVidiom kaj im ne ide u prilog - većina ljudi koja kupuje Intel procesore, kupuje i nVidia grafičke...

Prednost AMD-a je kaj u jednoj firmi ima i procesore i grafičke pa nema konflikta.

Eto to je moje moje mišljenje.

CroGrid-Montoya
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...
 Upravo tako.Mi obični smrtnici smo jako mali kolačić tržišnog udijela.Do sada je AMD bio vladar u serverima sa svojim opetronima.Ali sve se je to okrenulo kada je INTEL izdao i7.Kojije i namijenjen za servere.Te kao takav ozbiljno ugrožava AMD.
 i7 nije namjenjen za servere,nego xeon. Sorry za OT.
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...
microman kaže...
 i7 nije namjenjen za servere,nego xeon. Sorry za OT.
 Na kojeg Xeona misliš?
Xneon je samo serverska verzija određene serije procova(PRIJE CORE2 QUAD),a sada i7.Znači proc je i dalje i7 samo što ima nastavak Xneon što večinom znači da ima veče radne taktove od običnog i7 baš kao što za stolna računala je EXTREME.
MICROMAN
17 godina
neaktivan
microman kaže...
 Na kojeg Xeona misliš?
Xneon je samo serverska verzija određene serije procova(PRIJE CORE2 QUAD),a sada i7.Znači proc je i dalje i7 samo što ima nastavak Xneon što večinom znači da ima veče radne taktove od običnog i7 baš kao što za stolna računala je EXTREME.
 Nije da ima vece radne taktove nego je konstruiran drugacije nego obicni procesori (neznan tocno koja je razlika ali nije u taktu), a i xeon je procesor za sebe i nema veze sa i7 (bar zasad) koji nije nimalo namjenjen za servere, i pise se xeon a ne xneon...
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 13:36 (Fowix).
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...
microman kaže...
 Na kojeg Xeona misliš?
 Nije da ima vece radne taktove nego je konstruiran drugacije nego obicni procesori (neznan tocno koja je razlika ali nije u taktu), a i xeon je procesor za sebe i nema veze sa i7 (bar zasad) koji nije nimalo namjenjen za servere, i pise se xeon a ne xneon...
 Bilo ti je u BUG-br183.opisane razlike između Core2 Extreme QX9770 i Xeon X5492.Razlika je bila u brzini EX radi na 3,2Ghz,a ovaj na3,4Ghz.Još jedna razlika je u korištenju socketa EXkoristi 775,a ovaj 771.
Ali ona najvažnija razlika koja je između ta dva proca je da Xeon može na matičnu koja podržava dva CPU-a(INTEL SKULLTRAIL).
Što se tiče samog dizajna CPU-a.Nije ništa drugačiji.Ima iste intrukcije isti broj Cachea i istu sabirnicu.
MICROMAN
18 godina
neaktivan
Armor kaže...

Možda gubi ali samo na području procesora.

Intel, istina jači je i ima bolje "overklokerske" mogućnosti - ali je i skuplji.

U zadnje vrijeme Intel se nekaj zakačil sa nVidiom kaj im ne ide u prilog - većina ljudi koja kupuje Intel procesore, kupuje i nVidia grafičke...

Prednost AMD-a je kaj u jednoj firmi ima i procesore i grafičke pa nema konflikta.

Eto to je moje moje mišljenje.

Opet, totalno nebitno. Zašto bi me uopće bilo briga da li mi na grafičkoj piše AMD ili nVidia? Ako je jedna jeftinija i ima iste performanse kao druga naravno da ću kupit jeftiniju.
Po meni osoba koja ide u kupnju hardware-a sa idejom moram kupit AMD ili nVidiju je malo pretjerano zaluđena ovim glupostima.
Pa ionako se sve mjenja svakih 6 mjeseci i kupuje se novo.

A kako to i ove veće firme same znaju, da je sve tu negdje... zato i intel isplacuje određene "poticaje" raznim dealerima da uzmu njihove proizvode. To je ono što i smeta većinu AMD-ovaca, činjenica da i oni nemaju toliko viška financija da i sami to rade... zato im i pada tržište pa počnu prigovarat kako je intel veliki monopolista...
17 godina
neaktivan
kavasaki kaže...

Nekad, negdje sam čuo (pročitao) da razvoj novog procesora traje 3-5 godina.
Rijetko koji potpis je zanimljiv.
17 godina
protjeran

ma kakva propast, ko bi gori, sada doli je

postolje se stalno izmjenjuju, malo bude intel, pa onda amd, pa opet intel i tako stalno

ista stvar je isa grafuljama, sad ati, pa nvidia, pa opet ati.... i tako stalno, ne možeš uvijek biti najbolji

17 godina
neaktivan
livadasb kaže...

postolje se stalno izmjenjuju, malo bude intel, pa onda amd, pa opet intel i tako stalno

ista stvar je isa grafuljama, sad ati, pa nvidia, pa opet ati.... i tako stalno, ne možeš uvijek biti najbolji

????...AMD nikad nije bio bolji od Intela...zašto? zato jer je Intel star ko dva AMD i AMD je bar jednu ili pola godine u zaostatku za Intelom...a za grafulje se uvjek znalo da je ATI vrh ,samo je jednom Nvidia bila bolja od ATI u vrjeme 8800 i po mom osim te serije nikad nije bila bolja od ATI-a...ali nemojmo da sad ova tema postane pljuvačnica neka ljuditelji Nvidije ostanu "no coment" Belji se
Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
sk8 4 life kaže...
livadasb kaže...

????...AMD nikad nije bio bolji od Intela...zašto? zato jer je Intel star ko dva AMD i AMD je bar jednu ili pola godine u zaostatku za Intelom...a za grafulje se uvjek znalo da je ATI vrh ,samo je jednom Nvidia bila bolja od ATI u vrjeme 8800 i po mom osim te serije nikad nije bila bolja od ATI-a...ali nemojmo da sad ova tema postane pljuvačnica neka ljuditelji Nvidije ostanu "no coment" Belji se
 amd je bio jaci u doba athlona xp, 64, x2 , a nebih rekao da je ati bio jaci od nvidia-e u njezinim serijama 6,7,8...
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
sk8 4 life kaže...
livadasb kaže...

amd je bio jaci u doba athlona xp, 64, x2 , a nebih rekao da je ati bio jaci od nvidia-e u njezinim serijama 6,7,8...
 u seriji 6 bio je jači sa ATi radeon 800...tad je bila nekih 3000kn...a za seriju 7 nisam siguran ...koja godina je bila kad je izašla serija 7
Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
AMD gubi udio

neznam za tu 6-u seriju točno, ali u jednom bug-u 6600gt je zderala jednu x800 sam neznam koju jer ima sufiksa (xt,xtx, xt pe...)

U 7-oj seriji je nvidia bila definitivno jača jer je predstavila 7950gx2(sandwich grafa kao i gtx295 danas)

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD gubi udio

mah...sad kad izađe ATi-ev radeon HD 5xxx nema te grafe koja će mu moć žuljat na tržištu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sk8 4 life kaže...

mah...sad kad izađe ATi-ev radeon HD 5xxx nema te grafe koja će mu moć žuljat na tržištu

Da ali kako će dugo biti prvi dok nvidia nešto neiskemija sa gtx380... Kak mrzim ona teška sran*a od physx-a, onih drivera nvidiainih pa do optimiziranja određenih igrica baš za geforce pa meni na ati-u to ide sporije ,a nekom liku sa 9600gt ide brže...

Treba ukinut i zakonom zabranit te optimizacije za geforce kao u farcry 2, crysis, gta4 itd. To stvarno nije fer prema nama koji imamo ATI.

I sada ce neki lik quoatat ovaj post i reći pa kupi si nvidia-u.

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
sk8 4 life kaže...

Da ali kako će dugo biti prvi dok nvidia nešto neiskemija sa gtx380... Kak mrzim ona teška sran*a od physx-a, onih drivera nvidiainih pa do optimiziranja određenih igrica baš za geforce pa meni na ati-u to ide sporije ,a nekom liku sa 9600gt ide brže...

Treba ukinut i zakonom zabranit te optimizacije za geforce kao u farcry 2, crysis, gta4 itd. To stvarno nije fer prema nama koji imamo ATI.

I sada ce neki lik quoatat ovaj post i reći pa kupi si nvidia-u.

hm...jedino što mi se sviđa u Nvidie što radi drivere koji podižu preformanse za 10 % nice...Smijeh

a za ovo reklamiranje...pa čuj to ti je marketing
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice