Adobe napušta alate za iPhone

poruka: 142
|
čitano: 11.926
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Adobe napušta alate za iPhone".
18 godina
neaktivan
RE: Adobe napušta alate za iPhone
naxeem kaže...

Mislim da bi svima trebalo biti jasno da artfull nije osoba s kojom se može normalno i suvislo razgovarati o temama u kojima se spominje Apple.

Ma da ... hvala bogu ti si nepristran i s tobom se može normalno razgovarati o apple temama. Mislim da je veći problem tvoja netrpeljivost prema nekim aspektima politike iz cupertina ili predrasudama koje još imaš. Ja otvoreno kažem da su mi apple proizvodi dragi i da mi redovito odgovaraju više od Win/Pc/Xy  kombinacija koje također koristim gotovo svakodnevno. također mislim da na 100 hejtera koji govore iz guzice a ne iz glave treba dozvoliti nešto reći i onima koji te proizvode i koriste a kojima su uglavnom jako zadovoljni. A o politici možemo razgovarati jedino u kontekstu.

A.
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Mislim da bi svima trebalo biti jasno da artfull nije osoba s kojom se može normalno i suvislo razgovarati o temama u kojima se spominje Apple.

Mislim da ti kao jedan moderator ne bi trebao pridonositi raspravi (koju neki gledaju kao svađu) na način da omalovažavaš sudionike same rasprave...

To što si moderator ne daje ti veća prava, obični korisnik za ovo bi dobio neko upozorenje sigurno...

Potpis ;)
18 godina

Jeli vidis da mu ispod slike pise moderator? Ne? E onda on u ovom slucaju on pise kao obican korisnik... kao sto smo ti i ja... 

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 15:25 (tnakir).

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Jeli vidis da mu ispod slike pise moderator? Ne? E onda on u ovom slucaju on pise kao obican korisnik... kao sto smo ti i ja... 

To što možda nije moderator na ovom pdf-u, ne znači da može ponašati kao najobičniji spammer...

Potpis ;)
18 godina

Forum je mjesto gdje ljudi razmjenjuju misljenja/iskustva jada jada... e pa to je njegovo misljenje... neznam u cemu je problem. Nije ga vrijedjao...

I'm going woo woo

4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Forum je mjesto gdje ljudi razmjenjuju misljenja/iskustva jada jada... e pa to je njegovo misljenje... neznam u cemu je problem. Nije ga vrijedjao...

Isto to mislim... idiotsko mi je da kao moderator ili admin ne bi smio reci svoje misljenje...

In Control
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

međutim u zadnjih god, dvije FCP je prestigao Avid i trenutno je najrašireniji alat i u holivudu a pogotovo na low budget produkcijama i studijima jer je bitno jeftiniji a podjednako moćan. Nedavno sam gledao par predavanaj na tu temu i struka je složna da je Avid potisnut, a još ga koriste uglavnom stariji montažeri i studija, premda je daleko od toga da je mrtav ili da ja tvrdim da nije dobar, jednostavno ne nudi više za daleko veću cijenu održavanja i learning curve je duži ...

.... ok jel mi možeš samo reć šta ti imaš tolko protiv premierea i po čemu je on zaslužio da ga nazivaš proizvodom ispod??? vidio sam kako funkcionira FC i ne vidim neku mega-ultra razliku koja mijenja moj život zauvijek.

18 godina
neaktivan
window-u-sobi kaže...
artfull kaže...

međutim u zadnjih god, dvije FCP je prestigao Avid i trenutno je najrašireniji alat i u holivudu a pogotovo na low budget produkcijama i studijima jer je bitno jeftiniji a podjednako moćan. Nedavno sam gledao par predavanaj na tu temu i struka je složna da je Avid potisnut, a još ga koriste uglavnom stariji montažeri i studija, premda je daleko od toga da je mrtav ili da ja tvrdim da nije dobar, jednostavno ne nudi više za daleko veću cijenu održavanja i learning curve je duži ...

.... ok jel mi možeš samo reć šta ti imaš tolko protiv premierea i po čemu je on zaslužio da ga nazivaš proizvodom ispod??? vidio sam kako funkcionira FC i ne vidim neku mega-ultra razliku koja mijenja moj život zauvijek.

Zato sto je steve odbio ADOBE mora da je premiere a vjerojatno u njegovoj glavi i PS par rangova ispod slicnih proizvoda...

Znate ne bi me zacudilo da artfull radi u onom apple shopu u maximirskoj... JEDNOM SAM USAO TAMO... nikada vise... u pm...

In Control
18 godina
neaktivan
window-u-sobi kaže...
artfull kaže...

Nemam ništa protiv premiera. Netko ( ti ? ) je rekao da je premiere vodeći video editing program uz avid što nije istina. FCPro , Avid pa sve ostalo ...Trenutno je takva sitacija da Avid i FCpro koristi velika većina profesionalaca. Ne kažem da na Premiere u ne možeš jednako uspješno montirati, al svakako nije izbor ( većine ) profija. Isto kao da pitamo jel bolji Corel ili Illustrator. Ovisno o hw-u, navikama i workflowu. Činjenica je da je FCPro trenutno u najvećoj ekspanziji i da je gotovo sigurno No1 u ovom trenutku.

A.
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
naxeem kaže...

Ma da ... hvala bogu ti si nepristran i s tobom se može normalno razgovarati o apple temama. Mislim da je veći problem tvoja netrpeljivost prema nekim aspektima politike iz cupertina ili predrasudama koje još imaš. Ja otvoreno kažem da su mi apple proizvodi dragi i da mi redovito odgovaraju više od Win/Pc/Xy  kombinacija koje također koristim gotovo svakodnevno. također mislim da na 100 hejtera koji govore iz guzice a ne iz glave treba dozvoliti nešto reći i onima koji te proizvode i koriste a kojima su uglavnom jako zadovoljni. A o politici možemo razgovarati jedino u kontekstu.

Pa i jesam. Ponosni sam korisnik iPhonea, sviđaju mi se mnoge stvari na Appleu, alati za webdev su odlični, za kodiranje, ali tastatura je smeće, a politika je za raspustit firmu.

Ne, nemam netrpeljivost prema Appleu i njihovoj politici, već sam alergičan na njihovu politiku, a ti me ne iritiraš osobno, već u raspravama u kojima si apsolutno nerealno na strani Applea, bez obzira na objektivne činjenice.

Danijel kaže...
naxeem kaže...

Mislim da ti kao jedan moderator ne bi trebao pridonositi raspravi (koju neki gledaju kao svađu) na način da omalovažavaš sudionike same rasprave...

To što si moderator ne daje ti veća prava, obični korisnik za ovo bi dobio neko upozorenje sigurno...

Moj komentar nije vrijeđanje, nego mišljenje kako artfullov komentar o Premiereu nije valjani argument, jer je artfull sušta definicija Apple fanboya i kao takav ne može dati objektivno mišljenje.

Umjesto da švrljaš po temi off-topicom (što tvoji postovi ovdje jesu), imaš tipku PRIJAVI ako smatraš da sam izvrijeđao artfulla. Ako ga već zastupaš, također pokaži nekakvu punomoć, jer ga više vrijeđaš ti "zastupanjem" kao da se radi o idiotu koji sam ne može reći što ga smeta (a mislim da idiot nije, jer piše sasvim čitko i normalno, što nema veze s time da su mu stavovi komedija).

=

Činjenica je da je Apple strašno zatvorena kompanija koja u današnje vrijeme nebi smjela sebi priuštiti takvu zatvorenost, a kamoli ovo namjerno gušenje ne-neprijateljskih firmi samo zato da bi dobili veću kontrolu nad ionako previše kontroliranom platformom.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 16:59 (naxeem).
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

eto pa tko ima volje - svakako je makar pozitivni da se jedan boss toliko angažira oko svakog aspekta poslovanja...
http://www.apple.com/hotnews/thoughts-on-flash/

i recimo pa odgovor "adobea" zapravo CEOa Shantanu Narayea

http://blogs.wsj.com/digits/2010/04/29/live-blogging-the-journals-interview-with-adobe-ceo/

Procitao Steve Jobsov komentar i poslusao Shantana do cetvrte minute i mogu reci da sam u potpunosti na Stevovoj strani. Stvarno se slazem sa Stevom da programeri na flashu ne mogu u potpunosti iskoristiti mogucnosti iPhone platforme jer je flash namjenjen da ista aplikacija radi svugdje, a posto je iPhone nesto drugo od PC-a onda je logicno da se na taj nacin nece moci iskoristiti sve mogucnosti iPhonea.

Shantana u svakoj svojoj recenici ponavlja jedno te isto (sto su ga PR savjetnici naucili) Flash is a multipatform... (sa indijskim naglaskom). To sam cuo jednom i ne moras mi ponavljati. I HTML je multiplatform (opet sa indijskim naglaskom) i JS i CSS i ... Sta sad, ako je nesto multiplatform sad to moramo koristiti pod obavezno?

18 godina
neaktivan

A ma koje to "mogućnosti iPhonea Flash ne može iskoristiti"? Daj, ne budite smiješni.

Jedini razlog je da prisile ljude da razvijaju nativno za iPhone i postanu ovisni o platformi.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 19:04 (naxeem).
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

A ma koje to "mogućnosti iPhonea Flash ne može iskoristiti"? Daj, ne budite smiješni.

Apsolutno glupo pitanje. Iz rukava dva, tri - GPS, akcelerometar, mutlitouch.

17 godina
odjavljen
facewithascar kaže...

Ajmo onda jedno pametnije pitanje: Zar je nužno da ama baš svaka aplikacija podržava ama baš svaku tehnologiju koja je dostupna?

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
facewithascar kaže...
naxeem kaže...

Čekaj malo, znači svaka iPhone aplikacija mora koristiti sve iPhone funkcije? Meni pak to zvuči užasno glupo...

Gledam te!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
facewithascar kaže...
naxeem kaže...

Čekaj malo, znači svaka iPhone aplikacija mora koristiti sve iPhone funkcije? Meni pak to zvuči užasno glupo...

Slazem se sa tobom i sa postom iznad tebe...

Znaci ja napravim igru za iphone (u procesu) i ona mora koristiti i multitouch i akcelerometar i gps??? wtf? why?

I drugo ja ne znam zasto bi za platformera koji trenutno radim (iz zabave) ne treba niti jedno od toga...

In Control
18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
facewithascar kaže...

Ajmo onda jedno pametnije pitanje: Zar je nužno da ama baš svaka aplikacija podržava ama baš svaku tehnologiju koja je dostupna?

Ne, ali mora biti dostupna - netko razvija aplikacije za iPhone u Flashu - i treba mu npr. akcelerometar - nije mu dostupan, zašto - zato jer Adobe ne podržava...

Apple želi sve pod svojom kontrolom - želi kontrolirati svoju platformu i želi da svaki developer može (ali ne mora, nitko ga ne sili) iskoristiti svaku iPhoneovu mogućnost...

Znači ako razvijaš sa Appleovim alatima imaš sve mogućnosti koje ne moraš koristiti...

Ako bi razvijao (da Apple dopušta to) sa Adobeovim alatima nemaš sve mogućnosti, koje ti možda mogu i zatrebati...

Potpis ;)
18 godina
neaktivan

To je problem developera, a ne Applea. Brine li Microsoft imam li ja korištenjem Jave baš sve mogućnosti koje mi mogu zatrebati? Ne! To je moja stvar i moj odabir. Nisu svi infantilni kreteni da im treba Stevo reći što je za njih dobro.

Steve je pretjerao u manipulacijama i kontroli platforme i ta situacija im može samo štetiti, a to nije dobro, jer imaju zaista solidan hardver i fine gadgete.

18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

To je problem developera, a ne Applea. Brine li Microsoft imam li ja korištenjem Jave baš sve mogućnosti koje mi mogu zatrebati? Ne! To je moja stvar i moj odabir. Nisu svi infantilni kreteni da im treba Stevo reći što je za njih dobro.

Steve je pretjerao u manipulacijama i kontroli platforme i ta situacija im može samo štetiti, a to nije dobro, jer imaju zaista solidan hardver i fine gadgete.

E tu se slažemo - Jobs je control-freak (koji na mailove odgovara sa "no", "nope.", "yes", i "are you crazy? we are doing best we can...") :))

EDIT: Naravno, i dalje mislim da developer ne bi trebao biti ograničen mogućnostima zbog ograničenja alata koji koristi...

Potpis ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 0:26 (Danijel).
18 godina
neaktivan
Danijel kaže...
E tu se slažemo - Jobs je control-freak (koji na mailove odgovara sa "no", "nope.", "yes", i "are you crazy? we are doing best we can...") :))

EDIT: Naravno, i dalje mislim da developer ne bi trebao biti ograničen mogućnostima zbog ograničenja alata koji koristi...

To se treba ostaviti developeru na izbor. Ako on želi imati taj alat bez obzira na ograničenost, njegova stvar (i njegov problem neće biti toliko popularan ukoliko je baš to mana).

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
window-u-sobi kaže...

Nemam ništa protiv premiera. Netko ( ti ? ) je rekao da je premiere vodeći video editing program uz avid što nije istina. FCPro , Avid pa sve ostalo ...Trenutno je takva sitacija da Avid i FCpro koristi velika većina profesionalaca. Ne kažem da na Premiere u ne možeš jednako uspješno montirati, al svakako nije izbor ( većine ) profija. Isto kao da pitamo jel bolji Corel ili Illustrator. Ovisno o hw-u, navikama i workflowu. Činjenica je da je FCPro trenutno u najvećoj ekspanziji i da je gotovo sigurno No1 u ovom trenutku.

imaš pravo, htio sam reći da su premiere, avid i FC (nisam ga se sjetio u tom trenutku jer se s njim baš i ne koristim - ne zato jer mislim da je lošiji, nego jer nemam ejpl komp).

18 godina
neaktivan

--------

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 21:22 (naxeem).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Eno, oni idioti iz Microsofta izbacili Flash iz IE9...

daj ne za*ebavaj, ozbiljno??? Iznenađen

neda mi se sad provjeravat, ali ako je ovo istina onda su stvarno teski debili, pa sta ce i desktop os pretvoriti u "iphone os like" smece? jos najbolje da i multitasking maknu u win8 ili kako ce se vec zvati sljedeci os...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan

------

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 21:22 (naxeem).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svi ćemo prvo na brainwash kod Steve Poslića ,pa ćemo odmah promjeniti mišljenje! Mršti se  Just kidding!!

E sad : svi se pozivaju na jedan te isti blog post u kojem nigdje ne piše da je to službeni stav MS-a?! Ili je?

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 18:55 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
facewithascar kaže...
naxeem kaže...

Ako bi se flash aplikacije rasirile i postale prepopularne onda bi se programeri zbog navike okretali flashu (jer je tesko mjenjati platformu). Ako bi se vecina programera navikla koristiti flash koji ne koristi sve mogucnosti iPhonea (ili neceg drugog) onda bi bilo uzalud ugradjivati nove fore kad ih nitko ne bi koristio.

18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Svi ćemo prvo na brainwash kod Steve Poslića ,pa ćemo odmah promjeniti mišljenje! Mršti se  Just kidding!!

E sad : svi se pozivaju na jedan te isti blog post u kojem nigdje ne piše da je to službeni stav MS-a?! Ili je?

Zapravo kad sam pročitao ovo, ne vidim gdje to MS isključuje Flash?!

Zaključak u članku na Bugu je pogrešan. MS ne "podržava Apple u ukidanju Flasha", već samo tvrdi da je vis a vis videa HTML5 budućnost i bolje rješenje, napominjući da Flash i dalj ostaje bitan dio weba.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 21:25 (naxeem).
18 godina
kizo2703 kaže...

Svi ćemo prvo na brainwash kod Steve Poslića ,pa ćemo odmah promjeniti mišljenje! Mršti se  

Kakav brainwash???

To se Bog javlja svojim podanicima, slicno kao sto je sam Gospodin dao zapovjedi Mojsiju! :P

- Psiho246
17 godina

Ne samo to vec se radi i na Flashu za Windows Phone 7 Series...

'i'Think
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Flash je zakon.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice