200-megapikselni Hasselblad

poruka: 30
|
čitano: 7.608
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "200-megapikselni Hasselblad".
16 godina

Nebi se cudio kada bi Oly_E3 ovo kupioBelji se

Battlement plan's a bad plan I'm raw like cats from Afghanistan with gats in their hands From Philly to Pakistan space packin the stands You make all fake thugs start acting like stans
Moj PC  
22 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

koja mrcina,wow!

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Bilo bi dobro da je autor članka napomenuo da se radi o medium format kameri koja i bez ovog dotatka košta oko $40,000 u Americi a vjerojatno isto toliko eura u Europi.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: 200-megapikselni Hasselblad
Fake_Alert kaže...

A šta je on neki lovaroš?

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan

1 slika = 200 GB. Trebati će ti kartice od 10 yottabytea za to.

How about a nice cup of shut the fuck up?
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 14:30 (lzgr).

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
lzgr kaže...

1 slika = 200 GB. Trebati će ti kartice od 10 yottabytea za to.

ne ne nemora sve biti na seljački način Neodlučan jbg mora imati neki sistem ili mehanizam da drži slike u fotiću ;)))

15 godina
protjeran

Koliko puno gluposti u ovo malo postova

12 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma frend ima evo 10 mpx i raw format slike mu je od 20 - 25 mb... tako da 200 mpx je oko 200 mb manje više. a ovakvi strojevi se obićno spajaju kabelom na komp. ne vjerujem da baš netko ide spremat te slike na karticu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

ma frend ima evo 10 mpx i raw format slike mu je od 20 - 25 mb... tako da 200 mpx je oko 200 mb manje više. a ovakvi strojevi se obićno spajaju kabelom na komp. ne vjerujem da baš netko ide spremat te slike na karticu.

Možda ima hard disk ugrađen.

How about a nice cup of shut the fuck up?
15 godina
neaktivan

Čisto pretjerivanje .

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je .

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
ako je itko imalo pratio hasselblad ovo nije preveliko iznenađenje...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina
KIKI3ooo kaže...

Opet neznam čemu čuđenje. Već sa 100 megapiksela se može toliko zumirat da ako se takvim aparatom uslika nekakav UFO, svi će odmah znat jeli pravi ili ne.

A valjda ne mislite da će mobiteli stat na 12 megapiksela ili 10 neznam koliko ima neki dobri? I naravno da moram pitat: "Kakvih fizičkih ogranićenja, molim za prosvjetljenje?"

ti zbilja hoćeš dokaz da se moraš bojat mraka Belji se

My life DRIFT' S around cars !! Bunker su napravili pametni ljudi koji su znali da unutra ide puuno mjuze... ako nije GTI onda nije golf

0 0 hvala 0
15 godina
Genoxxx kaže...
KIKI3ooo kaže...

Opet neznam čemu čuđenje. Već sa 100 megapiksela se može toliko zumirat da ako se takvim aparatom uslika nekakav UFO, svi će odmah znat jeli pravi ili ne.

A valjda ne mislite da će mobiteli stat na 12 megapiksela ili 10 neznam koliko ima neki dobri? I naravno da moram pitat: "Kakvih fizičkih ogranićenja, molim za prosvjetljenje?"

Nerazumim

---------------------------------------------------

Ma kad to dođe u mobitele a to će doć ko zna kad onda ce napredovat i skladišni prostor u mobitelima - želim reć da vanzemaljci ako nas gledaju, kad budemo imali mobitele sa ovakvim kamerama, nece se imati di sakrit.

CTF Junky™ ︻┳═一 ᶠᶸᶜᵏᵧₒᵤ ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ ▄▀▄▀▄▀ http://www.bug.hr/forum/userposts/kiki30o0/8389.aspx?sort=desc ▄▀▄▀▄▀
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Oly će i dalje samo sliniti, kao i za svakim Hassiem Osmijeh

Uglavnom alatka za profesionalce, za jako velike ispise

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + Club 3D 9600GT | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
protjeran
KIKI3ooo kaže...
Genoxxx kaže...
KIKI3ooo kaže...

Nerazumim

---------------------------------------------------

Ma kad to dođe u mobitele a to će doć ko zna kad onda ce napredovat i skladišni prostor u mobitelima - želim reć da vanzemaljci ako nas gledaju, kad budemo imali mobitele sa ovakvim kamerama, nece se imati di sakrit.

Prvo i osnovno, nemas di u mobitel debljine ispod cm smijestiti tolko kvalitetnu optiku da bi se dalo iskoristiti vise mpixela nego li se danas da iskoristiti(moze se nekakvim kompromisnim rjesenjima, al...)... a to je otprilike 2mpixela... sve iznad, ne daje nista dodatnih detalja na sliku ili ako ima nesto dodatnih detalja to je onda iskljucivo u vrlo vrlo  dobrim uvijetima za fotografiju - podne kad je sunce visoko gore i daje mnogo svijetla.

Radi se na nekoj "optici" koja ce umjesto plastike koristiti nekakvu membranu popunjenu uljem, sto kao doprema vise svijetlosti u senzor i svaka cast "tehnologiji" ali nece to mnogo napretka donijeti :)

Usporedi fotoaparat od 2mpixela (npr canon a40) sa bilo kojim mobitelom od 2-12mpixela, nemaju mobiteli sto traziti protiv tog fotica, apsolutno nista!

Ali najbinije je u svemu sto mobiteli, kolko se god u ovom trneutnu to cinilo cudnim, teze ka minijaturizaciji a ne ponovom povecanju na sto bi te mogao navesti trenutni, privremeni, trend...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 19:10 (TranceMight).
16 godina
neaktivan

Ja ću njega kupit kad u Hrvatskoj bude neka dostupna cijena, tad će vjerovatno već izać neki sa 1000 terapiksela (ak to opće postoji). Oču reći da to bude u nekom mojem drugom žvotu. Belji seBelji se

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

za 10-15 godina bez problema u neki mob

17 godina
neaktivan

A čemu na mobitelu? Čemu??

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Riker kaže...

A čemu na mobitelu? Čemu??

e baš to, nema ni ovako baš prevelike svrhe a kamoli na mobitelu, mrzim te koji fantaziraju kako će imat petabajte rama, procesore od teraherca i sta ja znam sta sve ne

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
protjeran

zato da nebude očajnih videa na youtube snimanih šrotix mobitelima(nokia)

15 godina
neaktivan

Majke ti pa takve ni nasa ne koristi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

overkill

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina

Jedan dan - znači ne danas - nego jedan dan.

Jedan dan će ta nanotehnologija omogućiti stavljanje svega u mobitel.

Čak će i 100 ili 200 megapiksela biti ništa za tu tehnologiju.

I onda, za 25 godina - 30, kad neki seljak bude peka meso na nekoj planini sa nekim prijateljem i slučajno mortus pijani vidu neki svemirski brod i sad kaže ovaj njemu: "Uslikaj ga, uslikaj!" - ovaj drugi izvadi neko škovace od mobitela koji u sebi ima ono 100 megapiksela kameru, automatsko infracrveno snimanje, noćno snimanje auto prebacijvanje, auto zoom sve živo i neživo (kao predator uglavnom) i onda se vanzemaljci nemaju di sakrit. Želim reć da taj seljak neće biti nikakvi tehno frik nego obićni čovik sa obićnim mobitelom a za toliko godina i najobćniji mobitel će biti nešto nemoguće za današnje pojmove.

Ma ko zna šta će biti i šta će sve stavit u mobitel! Možda će jedan dan i klimu ugurat unjega. Ali ovo se morate nasmijat. J m...

CTF Junky™ ︻┳═一 ᶠᶸᶜᵏᵧₒᵤ ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ ▄▀▄▀▄▀ http://www.bug.hr/forum/userposts/kiki30o0/8389.aspx?sort=desc ▄▀▄▀▄▀
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 21:16 (KIKI3ooo).

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
voyager kaže...

NASA koristi Hasselblad od 1962

Znaju oni što valja :)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Hasselblad je operma za pro fotografe a za nas "smrtnike" ostaje da slinimo i gledamo reviewe- iako bih bilo zgodno uzeti neku hipoteku na kuću pa kupiti jednoga :P
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina

Ne znam di su nestali neki komentari... ali netko je tražio prosvjetljenje.

Kao prvo mobiteli (velika većina) nemaju pikselažu koja je deklarirana nego se slike interpoliraju (rastežu) da bi se dobile veće brojke. Senzor na ovom aparatu je sam za sebe veći od nekih mobitela, a na njemu se može 200mp postići samo translatiranjem senzora (što traje 30 sekundi, dakle neprimjenjivo je u mobitelima...).

Da bi netko metnuo 3 × 200 milijuna točaka na senzor mobitela površine nekoliko kvadratnih milimetara, slobodno izračunaš koliko će svaka točka imati površinu i koliko je znanstvena fantastika misliti da možeš napraviti objekitv koji će projecirati imalo oštru sliku pri takvoj difrakciji (pričamo o nanometrima).

Osim svega toga... i da s običnim 40mp hasijem otisneš jumbo plakat, neće ti nimalo usfaliti rezolucije.

Ustvari, ne znam čemu ovo...

http://kv43994.mybrute.com

0 0 hvala 0
17 godina
Paolo2612 kaže...
voyager kaže...

NASA koristi Hasselblad od 1962

Znaju oni što valja :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 14:38 (dd.inc).
16 godina
neaktivan
Kuv kaže...

Ustvari, ne znam čemu ovo...

Kako ne ovo translatiranje senzora se cini zgodno riješenje za mobitele sa malim senzorima. duže bi slikao ali kvaliteta bi se dobila na kraju. jedini problem su 30 sekundi... :)

16 godina
neaktivan

kupis ovo i prvi koji ti se pocne hvalit kako mu fotic ima 20 megapiksela fotič ili na mobu kako ima 5-10 a ti njemu ''JA IMAM 200 MEGAPIXELA!!''xD

sala...

neznam sto to profici slikaju da im treba ovakva mrcina

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gole sise Namigiva

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + Club 3D 9600GT | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice