Nebi se cudio kada bi Oly_E3 ovo kupio
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koja mrcina,wow!
Bilo bi dobro da je autor članka napomenuo da se radi o medium format kameri koja i bez ovog dotatka košta oko $40,000 u Americi a vjerojatno isto toliko eura u Europi.
A šta je on neki lovaroš?
1 slika = 200 GB. Trebati će ti kartice od 10 yottabytea za to.
1 slika = 200 GB. Trebati će ti kartice od 10 yottabytea za to.
ne ne nemora sve biti na seljački način jbg mora imati neki sistem ili mehanizam da drži slike u fotiću ;)))
Koliko puno gluposti u ovo malo postova
ma frend ima evo 10 mpx i raw format slike mu je od 20 - 25 mb... tako da 200 mpx je oko 200 mb manje više. a ovakvi strojevi se obićno spajaju kabelom na komp. ne vjerujem da baš netko ide spremat te slike na karticu.
ma frend ima evo 10 mpx i raw format slike mu je od 20 - 25 mb... tako da 200 mpx je oko 200 mb manje više. a ovakvi strojevi se obićno spajaju kabelom na komp. ne vjerujem da baš netko ide spremat te slike na karticu.
Možda ima hard disk ugrađen.
Čisto pretjerivanje .
Opet neznam čemu čuđenje. Već sa 100 megapiksela se može toliko zumirat da ako se takvim aparatom uslika nekakav UFO, svi će odmah znat jeli pravi ili ne.
A valjda ne mislite da će mobiteli stat na 12 megapiksela ili 10 neznam koliko ima neki dobri? I naravno da moram pitat: "Kakvih fizičkih ogranićenja, molim za prosvjetljenje?"
ti zbilja hoćeš dokaz da se moraš bojat mraka
Opet neznam čemu čuđenje. Već sa 100 megapiksela se može toliko zumirat da ako se takvim aparatom uslika nekakav UFO, svi će odmah znat jeli pravi ili ne.
A valjda ne mislite da će mobiteli stat na 12 megapiksela ili 10 neznam koliko ima neki dobri? I naravno da moram pitat: "Kakvih fizičkih ogranićenja, molim za prosvjetljenje?"
Nerazumim
---------------------------------------------------
Ma kad to dođe u mobitele a to će doć ko zna kad onda ce napredovat i skladišni prostor u mobitelima - želim reć da vanzemaljci ako nas gledaju, kad budemo imali mobitele sa ovakvim kamerama, nece se imati di sakrit.
Oly će i dalje samo sliniti, kao i za svakim Hassiem
Uglavnom alatka za profesionalce, za jako velike ispise
Nerazumim
---------------------------------------------------
Ma kad to dođe u mobitele a to će doć ko zna kad onda ce napredovat i skladišni prostor u mobitelima - želim reć da vanzemaljci ako nas gledaju, kad budemo imali mobitele sa ovakvim kamerama, nece se imati di sakrit.
Prvo i osnovno, nemas di u mobitel debljine ispod cm smijestiti tolko kvalitetnu optiku da bi se dalo iskoristiti vise mpixela nego li se danas da iskoristiti(moze se nekakvim kompromisnim rjesenjima, al...)... a to je otprilike 2mpixela... sve iznad, ne daje nista dodatnih detalja na sliku ili ako ima nesto dodatnih detalja to je onda iskljucivo u vrlo vrlo dobrim uvijetima za fotografiju - podne kad je sunce visoko gore i daje mnogo svijetla.
Radi se na nekoj "optici" koja ce umjesto plastike koristiti nekakvu membranu popunjenu uljem, sto kao doprema vise svijetlosti u senzor i svaka cast "tehnologiji" ali nece to mnogo napretka donijeti :)
Usporedi fotoaparat od 2mpixela (npr canon a40) sa bilo kojim mobitelom od 2-12mpixela, nemaju mobiteli sto traziti protiv tog fotica, apsolutno nista!
Ali najbinije je u svemu sto mobiteli, kolko se god u ovom trneutnu to cinilo cudnim, teze ka minijaturizaciji a ne ponovom povecanju na sto bi te mogao navesti trenutni, privremeni, trend...
Ja ću njega kupit kad u Hrvatskoj bude neka dostupna cijena, tad će vjerovatno već izać neki sa 1000 terapiksela (ak to opće postoji). Oču reći da to bude u nekom mojem drugom žvotu.
za 10-15 godina bez problema u neki mob
A čemu na mobitelu? Čemu??
A čemu na mobitelu? Čemu??
e baš to, nema ni ovako baš prevelike svrhe a kamoli na mobitelu, mrzim te koji fantaziraju kako će imat petabajte rama, procesore od teraherca i sta ja znam sta sve ne
zato da nebude očajnih videa na youtube snimanih šrotix mobitelima(nokia)
Majke ti pa takve ni nasa ne koristi
overkill
Jedan dan - znači ne danas - nego jedan dan.
Jedan dan će ta nanotehnologija omogućiti stavljanje svega u mobitel.
Čak će i 100 ili 200 megapiksela biti ništa za tu tehnologiju.
I onda, za 25 godina - 30, kad neki seljak bude peka meso na nekoj planini sa nekim prijateljem i slučajno mortus pijani vidu neki svemirski brod i sad kaže ovaj njemu: "Uslikaj ga, uslikaj!" - ovaj drugi izvadi neko škovace od mobitela koji u sebi ima ono 100 megapiksela kameru, automatsko infracrveno snimanje, noćno snimanje auto prebacijvanje, auto zoom sve živo i neživo (kao predator uglavnom) i onda se vanzemaljci nemaju di sakrit. Želim reć da taj seljak neće biti nikakvi tehno frik nego obićni čovik sa obićnim mobitelom a za toliko godina i najobćniji mobitel će biti nešto nemoguće za današnje pojmove.
Ma ko zna šta će biti i šta će sve stavit u mobitel! Možda će jedan dan i klimu ugurat unjega. Ali ovo se morate nasmijat. J m...
NASA koristi Hasselblad od 1962
Znaju oni što valja :)
Ne znam di su nestali neki komentari... ali netko je tražio prosvjetljenje.
Kao prvo mobiteli (velika većina) nemaju pikselažu koja je deklarirana nego se slike interpoliraju (rastežu) da bi se dobile veće brojke. Senzor na ovom aparatu je sam za sebe veći od nekih mobitela, a na njemu se može 200mp postići samo translatiranjem senzora (što traje 30 sekundi, dakle neprimjenjivo je u mobitelima...).
Da bi netko metnuo 3 × 200 milijuna točaka na senzor mobitela površine nekoliko kvadratnih milimetara, slobodno izračunaš koliko će svaka točka imati površinu i koliko je znanstvena fantastika misliti da možeš napraviti objekitv koji će projecirati imalo oštru sliku pri takvoj difrakciji (pričamo o nanometrima).
Osim svega toga... i da s običnim 40mp hasijem otisneš jumbo plakat, neće ti nimalo usfaliti rezolucije.
Ustvari, ne znam čemu ovo...
NASA koristi Hasselblad od 1962
Znaju oni što valja :)
Ustvari, ne znam čemu ovo...
Kako ne ovo translatiranje senzora se cini zgodno riješenje za mobitele sa malim senzorima. duže bi slikao ali kvaliteta bi se dobila na kraju. jedini problem su 30 sekundi... :)
kupis ovo i prvi koji ti se pocne hvalit kako mu fotic ima 20 megapiksela fotič ili na mobu kako ima 5-10 a ti njemu ''JA IMAM 200 MEGAPIXELA!!''xD
sala...
neznam sto to profici slikaju da im treba ovakva mrcina
Gole sise