android NE MOZE pokretati nativne linux aplikacije
Dakle reverznom logikom Linux je u biti Windows zato jer moze pokretati nativne Windows aplikacije?
Jos jednom. Cjepidlacis.
Dakle reverznom logikom Linux je u biti Windows zato jer moze pokretati nativne Windows aplikacije?
Jos jednom. Cjepidlacis.
Jos jednom. Cjepidlacis.
ne cjepidlacim, radi se o dva sasvim razlicita OS-a
i to i sa tehnicke strane i sa politicke strane
linux je otvoren, slobodan i besplatan
android nije nista od toga
Ispravi me ako grijesim, ali Android je besplatan, Android je open source (osim 3.X za kojeg se razlozi znaju) i Android je slobodan (ako pod time podrazumijevas na slobodu modifikacija i slobodnog objavljivanja tih istih modifikacija)
Uostalom, na samim stranicama za preuzimanje sourcea ti pise
Android is an open-source software stack for mobile devices, and a corresponding open-source project led by Google. We created Android in response to our own experiences launching mobile apps. We wanted to make sure that there was no central point of failure, so that no industry player can restrict or control the innovations of any other. That's why we created Android, and made its source code open.
Ispravi me ako grijesim, ali Android je besplatan, Android je open source (osim 3.X za kojeg se razlozi znaju) i Android je slobodan (ako pod time podrazumijevas na slobodu modifikacija i slobodnog objavljivanja tih istih modifikacija)
Android is an open-source software stack for mobile devices, and a corresponding open-source project led by Google. We created Android in response to our own experiences launching mobile apps. We wanted to make sure that there was no central point of failure, so that no industry player can restrict or control the innovations of any other. That's why we created Android, and made its source code open.
lol, cim postoji osim znaci da nije
google ima potpunu kontrolu nad androidom i zatvara ga i otvara kak im se sprdne, mogu ga bilo koji dan zatvoriti i vise nikada ne pustiti u javnost, to nije obiljezje otvorenog i slobodnog softvera
to sta je on nazivno otvoren nema veze sa stvarnoscu
google ima potpunu kontrolu nad androidom i zatvara ga i otvara kak im se sprdne, mogu ga bilo koji dan zatvoriti i vise nikada ne pustiti u javnost, to nije obiljezje otvorenog i slobodnog softvera
A zar onda to nemože i Linus sa glavninom Linux koda isto napraviti?
Sada si vec poceo karikirati preko granica dobrog ukusa i pricati besmislice. Na takav nacin mi se ne diskutira.
Do neke iduce teme.
To nema nikakve veze s linux-om nego sa game developerima.
Ljudi to nikak da shvate očito. Ne radi komad hardvera, Linux je kriv. Ne radi neki program ili ga nema, Linux je kriv. Nema igara, Linux je kriv.
E pa NIJE. Ne radi komad hardvera, kriva je tvrtka koja je taj hardver proizvela. Ne radi neki program ili ga nema, krivi su developeri koji taj program nisu napisali za Linux. Nema igara, krivi su developeri koji ih nisu napisali za Linux.
Sigurno se šališ. Pa koga briga tko je krvi kad na win sve radi.
Koja glupa izjava.
S obzirom da sam uvijek imao averziju prema Windowsima (ali priznajem da nisam imao alternativu) imao sam na nekoliko strojeva Ubuntu i OS je stvarno odličan. Kad god je netko trebao stroj samo za browsanje i mail (a takvih je polovica mojih prijatelja, zapravo bih rekao prijateljica) onda bih im stavio Ubuntu. Sad sam prešao na OS X na kojem se osjećam kao na najbolje ispoliranom Linuxu i stvarno uživam. Linux je generacijama ispred Windowsa i žao mi je što je dizajnerski (izgledom) u zaostatku, pa ga korisnici izbjegavaju.
Samo da kažem Sretan rođendan linux!
Linux je prelijepa stvar kao i sav open source software te se nadam da će se i dalje razvijat i razvijat i nikad stat.
Možda jednog dana postane primarni os većini ljudi...long live the freedom and free software for the user.
Čestitke - želim GNU/Linux-u još jako puno sve uspješnijih i uspješnijih godina. Želim ih vidjeti na barem 50% tržišnog udjela - gdje s pravom i pripadaju.
Nije bitno koja distra, nije bitno koji paketi - bitno je da se širi i izmjenjuje znanje, kodovi i humanizam koji sa pokretom zvan Linux dolazi.
Long live Linux!!!
Ne, ne šalim se. Mora da se ti šališ kad kažeš da na win sve radi. I koga je briga?! Evo mene je prvog briga!
Baš me zanima kak ćeš ti upogoniti svoj - napamet bubam - Razer miš sa 11 tipaka da svaka tipka radi bez posebnog drivera koji je napisan od strane Razera. E vidiš, tu upada Microsoft i plati šuškicu Razeru da ovi to napišu ekskluzivno za win. A drugi? Linux, OS X, Solaris, FreeBSD, Unix? Gdje su oni? I ne samo to, ide do te mjere da Microsoft plati proizvođačima hardvera da namjerno sabotiraju Linux.
Evo ti slučaj Foxconna, koji je namjerno sabotirao BIOS na svojim matičnim pločama na taj način da DSDT tablica za Linux nije odgovarala ACPI implementaciji ploče što je izazivalo čudne kernel errore, zamrzavanja, padanje sustava, onemogućenu hibernaciju i suspend itd. No, nisu računali na ono što mi imamo, a vi "prozoraši" nemate, community. Zahvaljujući TheAlmightyCthulhu-u sve se saznalo, pa je ubrzo bio i novi BIOS izdan ako se ne varam (Foxconn se malo zasral, jel). Uglavnom, frajer je odlučio malo pročačkati po njihovom BIOS-u, pa ga je disassemblal i vidio da su sve tablice za XP, Vistu, 2000, NT, Me, 95, 98 u redu dok je ona za Linux loše napisana i to ne loše u smislu lošeg programiranja, već loše u smislu namjerno loše napisana.
Izvoliš, kratka vijest
http://www.linuxtoday.com/infrastructure/2008072502235RVMS
Orginalni post TheAlmightyCthulhu-a sa svim njegovim mailovima Foxconnu
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=869249
Uzmi si pet minuta pa pročitaj kak tvoj dragi Microsoft revno radi na podršci za svoje drage windowse.
Ili hoćeš možda Linuxant koji je pokušao zaobići GPLONLY simbol u svom modulu, pa kad se modul loadal u kernel prijavio se kao GPL modul (otvoreni), a u stvari je bio proprietary, tj. zatvoren kod.
http://en.wikipedia.org/wiki/Loadable_kernel_module#Linuxant_controversy
P.S. Kladim se da za te svoje drage windowse licencu nisi niti platio (ako jesi, moj bed, ispričavam se).
@inžinjer
Kad sam rekao da sami napišete drivere, tu sam ponajprije mislio na programere koji to žele (i mogu), a kao što vidiš, diljem svijeta to i rade. Velik dio koda su upravo takvi ljudi i napisali (i pišu), u slobodno vrijeme, iz hobija, ljubavi, zabave čega već. Drugi dio koda su napisali programeri koji su za to plaćeni. Razlika između wina i Linuxa je u community-u. Za Linux se velikim dijelom brine community, za win Microsoft koji kao što gore vidiš se zbilja revno i brine, dođu sa šuškicom "ajd, ovo nek radi s windowsima, ali Linux nam sabotirajte" i moš' se slikat. Tak da što se tiče hardvera Linux danas jako dobro stoji s obzirom na zatvorenost proizvođača, koji ne samo da ne pišu drivere za Linux, već ne žele niti specifikacije hardvera otvoriti, pa bi onda zajednica sama napisala drivere, ali ne, niti to, već se u puno slučajeva mora reverznim inžinjeringom i pokušajima i promašajima dolaziti do nekih specifičnih funkcionalnosti hardvera. U takvoj ratnoj zoni ne preostaje ti drugo nego pritiskati proizvođače ili stvar uzeti u svoje ruke.
P.S. Zašto bi morao sustav konfiguirati pomoću ubuntuforumsa? Ja svog konfiguiram tak da odem na System > Administration ili System > Preferences.
EDIT:
... Linux je generacijama ispred Windowsa i žao mi je što je dizajnerski (izgledom) u zaostatku, pa ga korisnici izbjegavaju.
Hm, kak to misliš "izgledom u zaostatku"? Pa meni je KDE najljepši DE koji postoji, windowsi naspram njega izgledaju kao neka istrošena roba. Kao da uspoređujem win 95 i sedmicu.
Prijateljice :D
Domagoj, nema potrebe trošiti vrijeme i živce na takve tipove, ne znam kakve veze oni imaju s 20 godina Linuxa. Zašto postaju u ovoj temi. Baš me briga što drugi misle i ako se ne slažu samnom, doma imam Linux i sve što želim mogu s njim. Meni više ne treba.
Domagoj, nema potrebe trošiti vrijeme i živce na takve tipove, ne znam kakve veze oni imaju s 20 godina Linuxa. Zašto postaju u ovoj temi. Baš me briga što drugi misle i ako se ne slažu samnom, doma imam Linux i sve što želim mogu s njim. Meni više ne treba.
Imaš pravo, sad kad malo bolje pogledam, ulovio sam se na trolla (pritom ne mislim na inžinjera i zokija :)). Shame on me.
Kad tražiš posao nitko te ne pita poznaješ li rad na Linux OS-evima već na windowsima...toliko o zastupljenosti Linuxa.
Baš me zanima kak ćeš ti upogoniti svoj - napamet bubam - Razer miš sa 11 tipaka da svaka tipka radi bez posebnog drivera koji je napisan od strane Razera. E vidiš, tu upada Microsoft i plati šuškicu Razeru da ovi to napišu ekskluzivno za win. A drugi? Linux, OS X, Solaris, FreeBSD, Unix? Gdje su oni? I ne samo to, ide do te mjere da Microsoft plati proizvođačima hardvera da namjerno sabotiraju Linux.
aha znači jedan razer se neće potrudit napisat dobar driver zato kaj mu se biznis vrti oko prodaje gejmerskog periferije koja služi za igranje (a te igre se mogu vriti na skoro 90% ukupnog broja osobnih računala) nego će napisat dobar driver zato kaj mu je ms platio...........omfg da si mrvicu više zabrijao na Antitrust (http://www.imdb.com/title/tt0218817/) rekao bi da ms naručuje članova ubojstva open source zajednice
ko poster si me sad fakat razočarao
Pa rekao sam zato najljepši. Inače i ja koristim Gnome i to dvojku ofc i čak mi je i on ljepši i logičniji (pogotovo logičniji) od winsa (o OS X-u bi se još dalo raspravljati, al pošto postoje razni dockovi, paneli, teme - Mario se oduševio Elegant Gnome temom, conky-i, čak i OS X tu lagano gubi).
... Linux je generacijama ispred Windowsa i žao mi je što je dizajnerski (izgledom) u zaostatku, pa ga korisnici izbjegavaju.
Hm, kak to misliš "izgledom u zaostatku"? Pa meni je KDE najljepši DE koji postoji, windowsi naspram njega izgledaju kao neka istrošena roba. Kao da uspoređujem win 95 i sedmicu.
Prijateljice :D
KDE mi nikad nije legao, oduvijek mi je bio ružan. Gnome mi je već pasao, ali definitivno ne prati napredak. Osobno mi ni sedmica nije nešto bog zna što, a OS X mi je zakon kako je izdizajniran. Mislim da to uopće nije neki posao i da bi Gnome ili KDE mogli uz par mjeseci rada doći na razinu OS X-a.
Kad tražiš posao nitko te ne pita poznaješ li rad na Linux OS-evima već na windowsima...toliko o zastupljenosti Linuxa.
Kakve to veze ima s ovom temom. Ovdje nitko niti traži niti nudi posao. Nauči se toleranciji i prihvaćati različitosti. To što ti voliš Winse nikoga ne smeta niti dira, radi s njima što te volja. Uljudno bi bilo da si čestitao rođendan barem na kraju posta.
Ovisno koji posao tražiš.
aha znači jedan razer se neće potrudit napisat dobar driver zato kaj mu se biznis vrti oko prodaje gejmerskog periferije koja služi za igranje (a te igre se mogu vriti na skoro 90% ukupnog broja osobnih računala) nego će napisat dobar driver zato kaj mu je ms platio...........omfg da si mrvicu više zabrijao na Antitrust (http://www.imdb.com/title/tt0218817/) rekao bi da ms naručuje članova ubojstva open source zajednice
ko poster si me sad fakat razočarao
Ma to sam bezveze bubnul Razer jer mi je prvo palo na pamet, ne uzimaj to zdravo za gotovo. Ali je činjenica da je plaćeno bilo Foxconnu za failani BIOS (možda nije u pitanju lova, možda su neki drugi interesi bili u igri, ko zna) i to je do te mjere išlo da je Foxconn u replay-u ovom liku rekao da kupi Vistu ako hoće da mu matična (za koju kažu da je ACPI compliant, a očito nije jel...) radi kak se spada. Mislim ono wtf? Dakle, kažeš da ti je matična ACPI compliant, znači trebala bi raditi na svakom OS-u, ali ne radi, što bi onda značilo da lažno oglašavaš proizvod i onda još na to veliš, kupi Vistu? LOL.
Navedeni film nisam gledao, kao ni razne Zeitgeiste i slične filmove, dapače, prvi puta čujem za njega.
Kada trazis posao nitko te ne pita da li znas upotrijebiti javni gradski prijevoz vec da li imas vlastito prijevozno sredstvo.... toliko o zastupljenosti javnog prijevoza.
Kakve to veze ima s ovom temom. Ovdje nitko niti traži niti nudi posao. Nauči se toleranciji i prihvaćati različitosti. To što ti voliš Winse nikoga ne smeta niti dira, radi s njima što te volja. Uljudno bi bilo da si čestitao rođendan barem na kraju posta.
Tko si ti da sam postavljaš pitanja i donosiš odluke tko što voli i slično. Hajde,malo se spusti na zemlju. Samo sam htio staviti do znanja "važnost" Linuxa u poslovnom svijetu. A hvala, Bogu, uz zdravlje svima su nam posao i novac najvažniji...Ako netko slučajno drukčije razmišlja,brzo će promijeniti odluku ako se,ne daj Bože,nađe u situaciji da kao i ja nakon 20 godina rada ostane bez posla.
Tko si ti da sam postavljaš pitanja i donosiš odluke tko što voli i slično. Hajde,malo se spusti na zemlju. Samo sam htio staviti do znanja "važnost" Linuxa u poslovnom svijetu. A hvala, Bogu, uz zdravlje svima su nam posao i novac najvažniji...Ako netko slučajno drukčije razmišlja,brzo će promijeniti odluku ako se,ne daj Bože,nađe u situaciji da kao i ja nakon 20 godina rada ostane bez posla.
Di si ti to pročitao u mom postu? Radi s onim što voliš i želiš što te volja ali nemoraš pljuvati po drugomu samo zato što možeš. Suosjećam s tvojom situacijom ali opet ponavljam kakve to veze ima s ovom temom?
Po nikome ja nisam pljuvao niti imam išta protiv Linuxa. Jednostavno ga ne koristim i gotovo. A konstatacija koju sam iznio o "važnosti" Linuxa je točna i to je žalosno. Samo sam to htio istaknuti.
mislim da se ti trebas spustit na zemlju malo (ne mislim samo na postove u ovoj temi)
i daj mi molim te pojasni kakav je to rad na windowsima u poslovnom svijetu
Kolko ja znam, gotovo svaki oglas na koji sam naletio, kaže: poznavanje rada na računalu, poznavanje rada na osobnom računalu i varijacije na temu. Osim ako je naravno neki specifičan posao koji zahtijeva točno određeni alat/program, ali generalno se traži poznavanje rada na računalu. Tak da, to može biti Linux, windows, OS X, Solaris, OS iz Zanzibara, meni je apsolutno svejedno, radit ću na svima ako zatreba.