15. rođendan Internet Explorera

poruka: 49
|
čitano: 6.506
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "15. rođendan Internet Explorera".
17 godina
neaktivan
RE: 15. rođendan Internet Explorera
mbaksa kaže...
Paolo2612 kaže...
mind_challenge kaže..

Nikad IE neće biti ni blizu ostalim browserima, postoji već 15 godina pa je i dalje najlošiji, a onaj preview IE 9 i dalje ne prolazi Acid 3 test, to sve govori 

...

kladim se da ni full verzija neće prolazit Acid 3 , i da neće bit ibrža od Opere i Chrome-a, ipak je to microshrotov proizvod

A kladim se da svaka stranica na internetu koju ti posjećuješ koristi sve živo što se nalazi u ACID testovima tako da ti je to najvažnija stvar na svijetu.

I za tvoju informaciju (IE9- ACID3 test):

Developer Preview 1 (16.03.2010) -  55/100

Developer Preview 2 (25.05.2010) -  68/100

Developer Preview 3 (23.06.2010) -  83/100

Developer Preview 4 (04.08.2010) -  95/100

Stvarno se vidi da su očajno smeće bez napretka

You're missing the point. Problem s IE-om nije samo s osobama koje gledaju stranice - IE zadaje strasno puno problema web-dizajnerima - recimo, ides raditi stranicu i ona normalno izgleda u Firefoxu i Chromeu (izgleda kako bi i trebala izgledati, jer si je pokusao raditi po web-standardima), ali ne i u IE-u! I onda moras raditi posebne prilagodbe kako bi je svi mogli normalno vidjeti (tipicni problem je recimo taj da div moras centrirati pomocu text-align! i onda u pod-divovima vracati text-align na left, jer ti je i tekst centriran). Znaci, IE bezveze stvara probleme tamo gdje ih ne bi trebalo biti. Da ne zaboravimo na nebulote tipa da prije IE7 nije podrzavao prozirnost PNG-ova! Jedna od onih stvari koja bi trebala biti razumna sama po sebi. Dok nisi probao napraviti web-stranicu, ne znas koliko je smece IE.

Uglavnom, toplo se nadam da ce IE9 konacno poceti postivati web-standarde (sudeci po Developer Previeweu izgleda da idu prema tome) i da ce istisnuti sve starije verzije. Da je tako bilo ispocetka, jos od IE6 - zivot bi svima bio laksi.

Ne poričem ja da IE ne radi probleme web dizajnerima, ali ova izjava da IE9 (i to platform prewiew, čak nije ni beta) ne prolazi ACID3 pa je automatski najlošiji je glupost, pa ni firefox ne prolazi ACID3 pa se nitko ne žali na njega kako je smeće browser zbog toga.

Nada ti nažalost već pada u vodu - IE9 neće biti dostupan na XP-u. Dakle dok je XP živ (ukoliko se nešto ne promijeni u budućnosti) - IE8 ma koliko loš ili dobar bio će nam praviti društvo.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
neaktivan

95% ljudi baljezga teške luposti. Kako možete reči za neku prealpha verziju software da taj software neće valjat ništa? I to da je IE najgori browser oduvijek? pa IE5 i IE6 za svojeg vremena su bili najbolji browseri, zadnjih 8 godina nećemo računati IE7 je bio pogreška čisto dojavva iz MS-a da nisu zaboravili na IE IE8 ništa posebno, ali na 9etki se ozbiljno rradi i to će se vidjeti na kraju, jedina zamjerka je ne poštivanje standarda u ranijim verzijama, sada naglašavaju u IE9 da bi i to trebalo šljakati, da se malo zainteresirate i pogledate napredak koji se radi trenutno u IE9 zapitali bi se, ima svakakvih testova i nijedan browser nije napravio takav skok prema drugim browserima već dugoo, ne spominjite chromium (moj browser), ipak on na kraju krajeva koristi WebKit... Vrijeme će pokazati, ali ovakvo baljezganje po software koji još nije izašao je čisto baljezganje :D a možda opet zajebu

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kečko kaže...

pa IE5 i IE6 za svojeg vremena su bili najbolji browseri, zadnjih 8 godina nećemo računati IE7 je bio pogreška čisto dojavva iz MS-a da nisu zaboravili na IE IE8 ništa posebno

IE5 mozda - vise se ne sjecam kako je tada bilo. IE6 ni u kom slucaju - uopce apsurdna tvrdnja. Nit je podrzavao web-standarde, nit je podrzavao prozirnost PNG-ova, nit je imao tabove, nit se mogao prosirivati... Ova dva sljedeca - ajd, bar su tabove donijeli, ako nista drugo, ali su i dalje losi preglednici. Edit: Da, zaboravih napomenuti kolicinu sigurnosnih propusta.

Kečko kaže...

ali na 9etki se ozbiljno rradi i to će se vidjeti na kraju, jedina zamjerka je ne poštivanje standarda u ranijim verzijama, sada naglašavaju u IE9 da bi i to trebalo šljakati, da se malo zainteresirate i pogledate napredak koji se radi trenutno u IE9 zapitali bi se, ima svakakvih testova i nijedan browser nije napravio takav skok prema drugim browserima već dugoo

LOL! Pa kamo ce skakat? Ni jedan od drugih browsera nije bio toliko los kao IE da bi mogao napraviti takav skok. Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 18:13 (mbaksa).
16 godina
protjeran

ne da mi se traziti, ali ako i u 9 jos uvjek koriste rupu zvanu activex, onda je to jos uvijek smece od browsera

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kečko kaže...

nijedan browser nije napravio takav skok prema drugim browserima već dugoo,

"Stajali smo pred provalijom, a sada smo napravili velik korak naprijed!"

-IE ukratko

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Internet Explorer ima šansu opravdati velika očekivanja...Mada nevjerujem da će biti najbolji od konkurencije...Možda negdje u sredini mada nevjerujem u to...Dosta kasni za konkurencijom..

15 godina
neaktivan

15 godina pakla

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa sad, IE ima izmedju 50 i 60% a svi govore da je smece, nizasta i sve u negativnom kontekstu, pa kako to? iskreno slazem se sa vecinom, smece obicno... Mislim da se microsoft svakom novom verzijom sve vise blamira.... Chrome i firefox su zakon, uvek bili i bice Smijeh

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
bokile kaže...

Pa sad, IE ima izmedju 50 i 60% a svi govore da je smece, nizasta i sve u negativnom kontekstu, pa kako to? iskreno slazem se sa vecinom, smece obicno... Mislim da se microsoft svakom novom verzijom sve vise blamira.... Chrome i firefox su zakon, uvek bili i bice Smijeh

sta kako to kad dolazi sa windowsima po defaultu i vecina budala nezna za bolje

15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

to da, ali ja nikog ne znam a da koristi IE, a tek ne nekoga ko koristi i zadovoljan je.

16 godina
protjeran
bokile kaže...
grimyHR kaže...

to da, ali ja nikog ne znam a da koristi IE, a tek ne nekoga ko koristi i zadovoljan je.

pa tu se vecinom radi o firmama i drzavnim sluzbama...

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Kečko kaže...

pa IE5 i IE6 za svojeg vremena su bili najbolji browseri, zadnjih 8 godina nećemo računati IE7 je bio pogreška čisto dojavva iz MS-a da nisu zaboravili na IE IE8 ništa posebno

IE5 mozda - vise se ne sjecam kako je tada bilo. IE6 ni u kom slucaju - uopce apsurdna tvrdnja. Nit je podrzavao web-standarde, nit je podrzavao prozirnost PNG-ova, nit je imao tabove, nit se mogao prosirivati... Ova dva sljedeca - ajd, bar su tabove donijeli, ako nista drugo, ali su i dalje losi preglednici. Edit: Da, zaboravih napomenuti kolicinu sigurnosnih propusta.

Kečko kaže...

ali na 9etki se ozbiljno rradi i to će se vidjeti na kraju, jedina zamjerka je ne poštivanje standarda u ranijim verzijama, sada naglašavaju u IE9 da bi i to trebalo šljakati, da se malo zainteresirate i pogledate napredak koji se radi trenutno u IE9 zapitali bi se, ima svakakvih testova i nijedan browser nije napravio takav skok prema drugim browserima već dugoo

LOL! Pa kamo ce skakat? Ni jedan od drugih browsera nije bio toliko los kao IE da bi mogao napraviti takav skok. Belji se

Koliko ja znam Opera 6.0 uvela je PNG transparentnost početkom 2002 ili krajem 2001, a IE6 je izašao 2000, ako se ne varam, tak da ti ovo jako loše stoji :)

pa ovaj engine pod kojim se vrti IE9 je trenutno najnapredniji što se tiče CSS3ice i HTML5ice, a bili su najlošiji, zar to nije dovoljno?

16 godina

haha, bas na moj rodjendan! :)

TiONiO

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kečko kaže...
Koliko ja znam Opera 6.0 uvela je PNG transparentnost početkom 2002 ili krajem 2001, a IE6 je izašao 2000, ako se ne varam, tak da ti ovo jako loše stoji :)

Znas kako se kaze - misliti je dr*k znati. IE je izasao 27.8.2001., Opera 6 je izasla 29.11.2001. Usto:

It turns out that most of the latest versions of the major browsers fully support alpha transparency with PNG – namely, Netscape 6, Opera 6, and recently-released Mozilla 1, all on Windows; and, for the Mac, Internet Explorer 5, Netscape 6, Opera 5, Mozilla 1, OmniWeb 3.1, and ICab 1.9. Incredibly, PNG even works on Opera 6 for Linux, on WebTV, and on Sega Dreamcast.

Ovo je posebno strasno sto tu pise - IE 5 za Mac podrzava prozirnost u PNG-u! Nadalje, Microsoft je lako mogao uvesti prozirnost kao update za Windowse, mogao ju je uvesti u neki od Service Packova, mogao je izdati IE 7 2002. godine itd., mogao je biti predvodnik u standardima i uvesti prozirni PNG i u jos neku raniju verziju IE-a.

No, zapravo je irelevantno - kao da je PNG jedini problem IE-a 6. Kad popusis argument, onda je ok ili iskljuciti se iz rasprave ili reci - da, u pravu si. A ne kvocati bez pokrica. Namigiva

Kečko kaže...

pa ovaj engine pod kojim se vrti IE9 je trenutno najnapredniji što se tiče CSS3ice i HTML5ice, a bili su najlošiji, zar to nije dovoljno?

Pa to ti i velim - govoris o "velikom skoku", ali taj skok je velik samo zato jer su prijasnje verzije IE-a bila jako lose. U usporedbi s drugim browserima skok je minimalan, ako ga uopce ima (IE9 najnapredniji? izvor te informacije?)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 22:17 (mbaksa).
15 godina
neaktivan

CSS3

http://ie.microsoft.com/testdrive/benchmarks/CSS3info/Default.html

http://samples.msdn.microsoft.com/ietestcenter/

izvor je s MS stranice, ali ako pokreneš u IE9 taj test koji dolazi s drugog izvora vidjet ćeš da je točno...

Eto za ovo si vjerojatno u pravu nisam znao IE je bio izašo nešto sitno prije opere, ali nsiam znao da je IE5 na Macu imao transparentnost...

Sve je to tu negdje godina dvije, više zamjeram što nije nijedna verzija izašla više od 5 godina, nego to...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 22:23 (Kečko).
17 godina
moderator
Kečko kaže...

CSS3

http://ie.microsoft.com/testdrive/benchmarks/CSS3info/Default.html

http://samples.msdn.microsoft.com/ietestcenter/

izvor je s MS stranice, ali ako pokreneš u IE9 taj test koji dolazi s drugog izvora vidjet ćeš da je točno...

Dobro napreduje IE9. Steta sto u usporedbu nisu uvrstili radne verzije Firefoxa 4 - ovako prednost IE9 pred konkurencijom predstavljaju vecom nego sto jest.

16 godina
neaktivan

CSS3 41 passed, takođe i Firefox a i Chrome (poslednje dev) .

Što se tiče HTML5: IE 9 - 96 + 3 bonus poena.

Firefox 4.0b4pre - 190 + 9 bonus poena. Još ako uključiš WebGL to ti je 10 poena što bi značilo 200 poena.

Imaj u vidu da stvari kao mp3 i ostale licencirane stvari za koje je potrebno platiti Firefox ne dobija poene dok IE da.

http://redfoxyhead.blogspot.com
17 godina
moderator

Kao sto sam si i mislio... Ocito je IE 9 napredan samo prema aktualnim i starim verzijama programa, dakle nije predvodnik krda u prihvacanju novih standarda.

15 godina
protjeran

Sretan rođendan i krepaj! Smijeh

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice