sretno im bilo
neka oni uživaju kad mi nemožemo
P.S. koja je to kopilad zabranit besplatni wifi u gradu
sretno im bilo
neka oni uživaju kad mi nemožemo
P.S. koja je to kopilad zabranit besplatni wifi u gradu
Evo me plačem, suza mi sama krenu niz obraz, ne šalim se.
Time Warner i Comcast su ti u USA isto što i HT u Hrvatskoj, još i gori.
Čitave oblasti cca 800km2 postoje gdje oni imaju monopol i UKIDAJU FLATRATE - zato jer mogu.
U Americi se trenutno vodi velika bitka oko toga između lokalnih zajednica i velikih korporacija, "čija je rupa u zemlji" (zvuči poznato?).
Imaš čitave gradove gdje je TimeWarner "izgradio infrastrukturu" (čitaj - pustio kabel kroz šahtu) te je na osnovu toga kod lokalnih korumpiranih političara (čitaj - HDZ) potpisao ugovore o ekskluzivi na 20 godina. Sada u tim gradovima nitko NE SMIJE nudit internet pristup osim Time Warnera.
Ima puno o tome na netu, pročitaj malo.
Toliko o "zemlji slobode i napretka".
Fuj.
100 za 100 za 100 godina u Hrvatskoj.
100 za 100 za 100 godina u Hrvatskoj.
kod nas se to množi 100x100=10000
valjda če i naši neadretalci u saboru shvatit koliko je važan brz internet i natjerat ovu HT gamad na izgradnju bolje infrakusture.
kod njih u sljedecih 10 godina..kod nas u sljedecih 20 desetljeca :P
Baš sam jučer pričao s frendom koji živi u SAD-u (otišao čovjek trbuhom za kruhom) i kaže da je Comcast toliko u banani da je to nevjerojatno. Dok je bio ovdje imao je T-Com Flat i plaćao ga poprilično, a sad žali što tamo nema T-Com-a. Kaže da je T-Com naspram Comcasta "dobri samarićanin". Ja nisam mogao vjerovat. E sad da se osvrnem na ovu vijest. Pa s obzirom na to koliko smo mi velika zemlja i koliko imamo stanovnika mislim da ne bi trebao bit problem to napravit i kod nas. Troškovi bi bili bar 100 puta manji nego u SAD-u.
Kod nas je osim brzina problem i dostupnost istih usluga, dakako sve počinje od infrastrukture, a dok je HDZ na vlasti stanje će ostati isto jer tako Mudriniću(bivšem HDZ-ovcu) odgovara. Sve samo bit dogovora između njih, korupcije koliko te volja...
Sad sam u bedu.
Ne trebaš biti u bedu jer ne možeš reći da si nešto drugo očekivao od nas ili Amera
skandinavci prvi u svijetu po brzinama, uskoro će i ostatak Europe pratiti njih a mi ćemo taj plan stvarno ostvariti za nekih 15-20 godina. Samo ne može mi neki birokrat-političar kod nas pričat priče da je infrastruktura skupa. Skupo je isključivo zato što strašno vlada korupcija i nigdje nije moguće stvarno upotrijebiti neki novac namjenjen tome prije nego dio toga ode u nečiji džep.
Jer ako neka Švedska može po cijeloj zemlji razvesti takav internet a jedno su 10x veći površinski od nas, i kad čujem čovjeka da u "selu" od 15-tak tisuća stanovnika plaća 20 Eura mjesečno za 50/50Mbit vezu onda sam čuo sve.
Ne trebaš biti u bedu jer ne možeš reći da si nešto drugo očekivao od nas ili Amera
skandinavci prvi u svijetu po brzinama, uskoro će i ostatak Europe pratiti njih a mi ćemo taj plan stvarno ostvariti za nekih 15-20 godina. Samo ne može mi neki birokrat-političar kod nas pričat priče da je infrastruktura skupa. Skupo je isključivo zato što strašno vlada korupcija i nigdje nije moguće stvarno upotrijebiti neki novac namjenjen tome prije nego dio toga ode u nečiji džep.
Jer ako neka Švedska može po cijeloj zemlji razvesti takav internet a jedno su 10x veći površinski od nas, i kad čujem čovjeka da u "selu" od 15-tak tisuća stanovnika plaća 20 Eura mjesečno za 50/50Mbit vezu onda sam čuo sve.
ja sam čuo od jednog lika iz švedske da plaća 100/100 mbit za 35 američkih dolara stoga ono što oni dobivaju za te pare i mi nemam teksta.... 25x sporije za istu cijenu
Ja imam samo jedno pitanje: SPEKTRUM?
To je zato što se u državama kao Švedska ne opterećuju brzinama već daju ljudima full access i gotovo. Ovi kod nas cjepidlače na svemu, ali kažem problem je u korupciji koju teško da ćemo rješiti i zato nema tu kod nas većeg napretka još duže vrijeme.
Ja imam samo jedno pitanje: SPEKTRUM?
Baš i ja čitam i čudim se...."spektrum"?