IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 547.952
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
omomomomoomm kaže...

Ima ok od vas apple watch? nesto me puklo i kupio bi ga.

gledam ovaj http://www.istyle.eu/hr/apple-watch-series-1-42-mm-space-grey-aluminium-case-with-black-sport-band.html

cijena mi je ok. ak netko ima sat ili je imao doticaja moze kratki osvrt

Ima kolegica s posla, al ona je hardcore fan Applea veći od Lučkog... Njoj je super, dobro joj dođe na sastancima s obzirom da dosta komunicira IM porukama pa ima pregled. A sad, nešto drugo ne znam, pa eto ako sam ti pomogao...

12 godina
IPhone 7, rasprava!

uopce nisam u tome. iskreno frend si je kupio novi huawei mob i huawei smartwatch i cak mi se svida i sad sam se i ja zapalio za to. a posto imam iphone u obzir dolaze jedino apple satovi. pomogao si kak nebi, svaki odgovor koji nije trollanje je pomoc 

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
14 godina
omomomomoomm kaže...

uopce nisam u tome. iskreno frend si je kupio novi huawei mob i huawei smartwatch i cak mi se svida i sad sam se i ja zapalio za to. a posto imam iphone u obzir dolaze jedino apple satovi. pomogao si kak nebi, svaki odgovor koji nije trollanje je pomoc 

Ja nemam Apple Watch, ali znam tko ga ima, i kako je zadovoljan sa njim! 

Po meni, moje skromno subjektivno razmišljanje je za DOVOLJAN ( 2 ), jer po meni ima nekoliko krucijalnih nedostataka, ALI, onome tko to ne traži, to je vrlo dobar gadget u "kompletu" sa iPhone-om! 

Funkcionalnost povezivanja, smisleno prije svega, sa instaliranim aplikacijama je vrhunska, puno toga "ima više smisla" kada neku aplikaciju imaš na mobilnom gadgetu pa ju upariš sa satom, osim što nema nešto preveliku memoriju internu kao niti kapacitet baterijice! 

Kada bi ga učinili sa 55 milimetara dijagonalom i IP68 certifikatom, a da bateriju pojačaju na dva dana makar korištenja, ja bih ga sasvim sigurno prvi uzeo. 

ATJ Lučko
13 godina
neaktivan
uragan kaže...
Probaj pa komemtiraj

Ja ga imam., hvala Bogu pa je službeni...LUMIA 640

Toliko mi je dobar da mi služi za preusmijervanje poziva na privatni.

Mob kao mob je ok ali software je za kurac...

13 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Ima ok od vas apple watch? nesto me puklo i kupio bi ga.

gledam ovaj http://www.istyle.eu/hr/apple-watch-series-1-42-mm-space-grey-aluminium-case-with-black-sport-band.html

cijena mi je ok. ak netko ima sat ili je imao doticaja moze kratki osvrt

Posudio ga od frenda jel je kupio dva (aukcija)...ne znam šta da ti kažem. Meni osobno bezveze. Spojio ga s Iphone 6 od supruge.

Brijao sam da može ne znam šta.,na kraju ništa posebno.

Ja sam ga mislio koristit za trening...ali na kraju nisam. Sat kao sat ok...frend ga koristi na poslu i nosi ga konstantno. Nisam primjetio da ga "nešto koristi". Više ga koristi kao klasičan sat nego kao smartwatch

Iskreno ne znam šta bi ti rekao. Također sam bio zagrijan ali sam se brzo ohladio čim sam ga posudio. Možda će tebi biti jeben ne kažem ja., ali ja se nisam našao u njemu.

Ako ti netko može posudit sat na par dana čisto da probaš - da ne daješ lovu ako ti kojim slučajem neće odgovarat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.7.2017 22:39 (R36).
12 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

U principu je to sve tu negdje po funkcijama, dizajnu, mogućnostima, bateriji, nećeš puno pogriješiti nit sa Samsung Gear, nit Huawei Watch, ni sa LG Urbane a bome ni sa Xiaomi Amazfitom ili Ticwatch 2. Meni osobno to još ne treba pa ni ne gledam kupit, ali gledam recke čisto da popratim i taj segment malo. Al previše je sve to biased 

0 0 hvala 1
12 godina
IPhone 7, rasprava!

Bas malo zujim po youtubeu i ovaj xiaomi sto si rekao mi izgleda jako lijepo i zanimljivo, a kolko vidim na banggoodu 150 dollara. i baterija trajer do 11 dana, kaze lik na youtubeu malo jaceg koristenja 5 dana. odlicno.  moram malo pogledati sto se jos nudi.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ništa posebno kada realno sagledaš, ali za tu cijenu je sasvim konkurentan po funkcijama i softveru, nije Android Wear al ima razvijene aplikacije za svašta.

12 godina
IPhone 7, rasprava!

Bubimir imas privatnu poruku da ne spamamo ovdje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Pozdrav.. Imam mali problem. Kada imam primljenu poruku (sms,wp,messenger) i neprrocitana je kada spustim navigation bar prema dolje uopce mi ne prokazuje poruku, a to je inace nacin da tu poruku i procitam (osim na zakljucanom zaslonu) i otvorim. U postavkama obavijesti mi je sve poukljucivano i ista je situacija i za sms i wp i ostalo..

0 0 hvala 0
14 godina
DzigiBau kaže...

Pozdrav.. Imam mali problem. Kada imam primljenu poruku (sms,wp,messenger) i neprrocitana je kada spustim navigation bar prema dolje uopce mi ne prokazuje poruku, a to je inace nacin da tu poruku i procitam (osim na zakljucanom zaslonu) i otvorim. U postavkama obavijesti mi je sve poukljucivano i ista je situacija i za sms i wp i ostalo..

Kolega, jeste pokušali prvo deinstalirati pa ponovno instalirati aplikacije?! 

Kao drugo, jeste kada učinili softreset gadgeta, čisto provizirno?! 

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan

Nisam, danas sam uzeo iphone7 samo kao zamjenski privremeno i danas sam tek instalirao sve aplikacije.  Zasto bih deinstalirao kada se ista stvar dogada i sa smsom? 

EDIT: Restartirao mob i sada radi. Bio sam uvjeren da nije bug već da nešto u postavka nisam označio, ali ipak je iphone kriv

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 0:04 (DzigiBau).
9 godina
neaktivan
DzigiBau kaže...

mora biti uključena opcija prikaz u centru za obavijesti, za wapp imaš i widget ako ti ovo nije dosta tako da da, definitivno si TI negdje nešto fulao ili nisi primjetio da tih obavijesti ima dva ekrana?

doduše, čudan si mi malo, pričaš o navigation baru, to ne postoji na ekranu, gore je status bar, povlačenjem prema dolje otvara se centar za obavijesti. Navigation barovi su dijelovi aplikativnog sučelja, najgornji red trebao bi imati ikone za navigaciju kroz upravo tu aplikaciju. Whatsup ima svoj navigation bar, gore je ikonica za uspostavu glasovnog, pa zatim za video poziv i strelica za natrag kad si u razgovoru plus ime osobe s kojom se dopisuješ, a isti se stalno mijenja ovisno o kontekstu unutar aplikacije.

Poz

Ja rekoh
14 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
DzigiBau kaže...

mora biti uključena opcija prikaz u centru za obavijesti, za wapp imaš i widget ako ti ovo nije dosta tako da da, definitivno si TI negdje nešto fulao ili nisi primjetio da tih obavijesti ima dva ekrana?

doduše, čudan si mi malo, pričaš o navigation baru, to ne postoji na ekranu, gore je status bar, povlačenjem prema dolje otvara se centar za obavijesti. Navigation barovi su dijelovi aplikativnog sučelja, najgornji red trebao bi imati ikone za navigaciju kroz upravo tu aplikaciju. Whatsup ima svoj navigation bar, gore je ikonica za uspostavu glasovnog, pa zatim za video poziv i strelica za natrag kad si u razgovoru plus ime osobe s kojom se dopisuješ, a isti se stalno mijenja ovisno o kontekstu unutar aplikacije.

Poz

Oprosti mi molim te sto nisam upotrijebio ispravan naziv i napisao "centar za obavijesti". Mislim da si me ti kao i ostali skuzio bez obzira na taj lapsus no dobro moguce da su tvoji problemi neke druge prirode pa sam ti iz tog razloga cudan.

Primjetio sam da postoje 2 ekrana sa obavijestima i u opcijama je sve bilo podeseno kako treba biti tako da prijatelju, ne nisam ja nesto fulao nego je nepogresivi apple ovoga puta pogrijesio sto dokazuje i cinjenica da su se nakon obicnog restarta uredaja obavijesti pojavile, a postavke se nisu promijenile.

9 godina
neaktivan
DzigiBau kaže...

Oprosti mi molim te sto nisam upotrijebio ispravan naziv i napisao "centar za obavijesti". Mislim da si me ti kao i ostali skuzio bez obzira na taj lapsus no dobro moguce da su tvoji problemi neke druge prirode pa sam ti iz tog razloga cudan.

Primjetio sam da postoje 2 ekrana sa obavijestima i u opcijama je sve bilo podeseno kako treba biti tako da prijatelju, ne nisam ja nesto fulao nego je nepogresivi apple ovoga puta pogrijesio sto dokazuje i cinjenica da su se nakon obicnog restarta uredaja obavijesti pojavile, a postavke se nisu promijenile.

Skužio sam te, da ali kad te osnovne termine fulaš, šta da očekujem... šteficu koja pojma nema ni o čemu. Oprosti ako sam ti nepotrebno pojasnio termin-dva. Dobro da je restart pomogao i loše što si ovdje ostavio tri poruke bezveze za nešto što se podrazumijeva otkad su windowsi i računala postali dio opće kulture...

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Da, full je bitno točno nazivlje... Daleko bitnije od toga da je čovjek na totalno sjebani bug naletio, mogao je bogznakoliko poruka propustiti zbog nesposobnosti Appleovih programera. Takvo nešto je ogroman bug na nečemu što je primarno uređaj za komunikaciju i dobro je da ga je netko spomenuo, kao i rješenje, za slučaj da se još nekom dogodi.

Također, nije normalno restartati uređaj da bi ti prikazao poruke. Bar meni nije, no dugo nisam bio u Applelandu a tamo sve nešto naopako, korisnik kriv što mu s ispravnim postavkama uređaj ne radi ispravno... Božmesačuvaj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Nije to bug, barem ne poznati.
A restartom si vratio tvornicke postavke. I drugi puta nisi zjebao.
Pretpostavljam.
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Da, full je bitno točno nazivlje... Daleko bitnije od toga da je čovjek na totalno sjebani bug naletio, mogao je bogznakoliko poruka propustiti zbog nesposobnosti Appleovih programera. Takvo nešto je ogroman bug na nečemu što je primarno uređaj za komunikaciju i dobro je da ga je netko spomenuo, kao i rješenje, za slučaj da se još nekom dogodi.

Također, nije normalno restartati uređaj da bi ti prikazao poruke. Bar meni nije, no dugo nisam bio u Applelandu a tamo sve nešto naopako, korisnik kriv što mu s ispravnim postavkama uređaj ne radi ispravno... Božmesačuvaj.

Nešto si pobrkao, poruke su i dalje bile tu samo iz nekog razloga čovjeku je bilo teško kliknuti na uvijek prisutnu ikonu poruka već je išao okolo preko centra za obavijesti. Ako je to najveći bug koji se pojavio u ovoj raspravi, onda možemo biti jako sretni.

Ja rekoh
14 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Mirko935 kaže...

Nešto si pobrkao, poruke su i dalje bile tu samo iz nekog razloga čovjeku je bilo teško kliknuti na uvijek prisutnu ikonu poruka već je išao okolo preko centra za obavijesti. Ako je to najveći bug koji se pojavio u ovoj raspravi, onda možemo biti jako sretni.

Aha, hoces reci da je to nepotrebna funkcija? 😂

Pa u svijetu u kojem svi servisi (imessage,messenger,whatsapp) prikazu jel poruka otvorena tj. "procitana" volim imati mogucnost da tu poruku nekad i procitam prije nego li ju otvorim.

Uglavnom nebitna rasprava, ja sam svoj problem rijesio i sve 5.

9 godina
neaktivan
DzigiBau kaže...

Aha, hoces reci da je to nepotrebna funkcija? 😂

Pa u svijetu u kojem svi servisi (imessage,messenger,whatsapp) prikazu jel poruka otvorena tj. "procitana" volim imati mogucnost da tu poruku nekad i procitam prije nego li ju otvorim.

Ne, ja hoću reći točno to što sam rekao. A to je da je Mirko tvoju pritužbu krivo shvatio govoreći da ti uopće nisi mogao vidjeti poruke. Jezuš Marija, umirem od vrućine, na momente me udara tresavica od upale pluća koju sam sretno pokupio usred toplinskog udara i u stanju sam pratiti raspravu, a ovdje sve pomotano, ko' maloj deci moram crtati osnovne stvari... Idem se ubiti s dvije litre 'ladne bavarije na naglo, možda se spustim do vašeg nivoa koncentracije na današnji dan.

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Ne, ja hoću reći točno to što sam rekao. A to je da je Mirko tvoju pritužbu krivo shvatio govoreći da ti uopće nisi mogao vidjeti poruke. Jezuš Marija, umirem od vrućine, na momente me udara tresavica od upale pluća koju sam sretno pokupio usred toplinskog udara i u stanju sam pratiti raspravu, a ovdje sve pomotano, ko' maloj deci moram crtati osnovne stvari... Idem se ubiti s dvije litre 'ladne bavarije na naglo, možda se spustim do vašeg nivoa koncentracije na današnji dan.

Ma da, pa nije nikakav bed da moram svaki put otvoriti app da vidim od koga je i kakva poruka. U 2017. godini sasvim prihvatljivo i sigurno nemam pametnijeg posla nego se igrati bezveznog klikanja s mobitelom... Kud nisam tako nezahtjevan korisnik k'o ti da prihvaćam bilo kakvu glupost ako je od svetog Applea, život bi mi bio stoput jednostavniji.

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Ma da, pa nije nikakav bed da moram svaki put otvoriti app da vidim od koga je i kakva poruka. U 2017. godini sasvim prihvatljivo i sigurno nemam pametnijeg posla nego se igrati bezveznog klikanja s mobitelom... Kud nisam tako nezahtjevan korisnik k'o ti da prihvaćam bilo kakvu glupost ako je od svetog Applea, život bi mi bio stoput jednostavniji.

Nitko nije rekao da je lakše ili da nije smetnja. ALi zadržimo se na tome da si poruku ranije tvrdio da uopće nije vidio poruku, sad je svjetski problem jedan klik više na uvijek vidljivu aplikaciju i to samo ako nije odmah kliknuo na obavijest pri otvorenom ekranu (na zaključanom to nije bio problem). Kako je težak život androidaša sa Appleom, a kad ta nenadhebiva navigacije ne prikazuje sliku kompliciranog raskrižja na zaključanom zaslonu već samo priča to je i dalje dobro iako se ne može popraviti običnim restartom. Mašala!

Ja rekoh
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 17:43 (Feudalac).
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Nitko nije rekao da je lakše ili da nije smetnja. ALi zadržimo se na tome da si poruku ranije tvrdio da uopće nije vidio poruku, sad je svjetski problem jedan klik više na uvijek vidljivu aplikaciju i to samo ako nije odmah kliknuo na obavijest pri otvorenom ekranu (na zaključanom to nije bio problem). Kako je težak život androidaša sa Appleom, a kad ta nenadhebiva navigacije ne prikazuje sliku kompliciranog raskrižja na zaključanom zaslonu već samo priča to je i dalje dobro iako se ne može popraviti običnim restartom. Mašala!

Pa ako je u nekom drugom appu ne bi ni vidio poruku. Osim da ide ručno provjeravati ima li ikonica za nove poruke po appovima. Znači, izaći iz appa, tražiti koji app ima poruku, otvoriti, pročitati, vratiti se... Umjesto jednog koraka. A na silent pretpostavljam da ne bi bio nikako obavješten o novoj poruci. Ako to nije problem na uređaju kojem je primarna namjena komunikacija ne znam šta jest.

Realno, nebitno, samo mi je smiješno koliko si u stanju braniti Apple čak i kad nešto tako banalno zaseru do razine da jedva funkcionira.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 18:04 (Mirko935).
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Pa ako je u nekom drugom appu ne bi ni vidio poruku. Osim da ide ručno provjeravati ima li ikonica za nove poruke po appovima. Znači, izaći iz appa, tražiti koji app ima poruku, otvoriti, pročitati, vratiti se... Umjesto jednog koraka. A na silent pretpostavljam da ne bi bio nikako obavješten o novoj poruci. Ako to nije problem na uređaju kojem je primarna namjena komunikacija ne znam šta jest.

Nitko to nije tvrdio što znači da i dalje odgovaraš na nešto što nije rečeno, izmišljajući dodatne probleme. sposobnost praćenja konverzacije nula. Odi se ohladi malo, toplinski val te je preveć uzeo. Prema onome što je rečeno, čovjek je mogao vidjeti obavijest, ne reagirati na nju tih pet sekundi koliko se prikazuje i onda kada bi potegnuo centar za obavijest ne bi je bilo tamo već bi morao kliknuti na poruke, ikonicu koja uvijek stoji na dnu ekrana i koja ispravno prikazuje broj primljenih a ne pročitanih poruka. Ako bi bio na zaključanom, sve bi vidio ali ne bi išao u poruku jednim klikom s tog ekrana već bi otključao ekran, od tamo potegnuo centar za obavijesti i onda se ko pura dreku čudio a gdje je sad. Čak i ono što je rekao čovjek koji je naletio na taj bug, da voli ostaviti poruke nepročitane nije problem ni u tom bugu jer se ne otvori automatski zadnja nepročitana poruka već se otvori popis konvezacija gdje opet vidiš nekoliko redova teksta bez otvaranja ili zadnja otvorena konverzacija koja nije nužno baš ta koju se ne želi prikazati pročitanom. Nikakav ozbiljan problem ni u kojoj varijanti pa prema tome prestani dramatizirati.

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Mirko935 kaže...

Nitko to nije tvrdio što znači da i dalje odgovaraš na nešto što nije rečeno, izmišljajući dodatne probleme. sposobnost praćenja konverzacije nula. Odi se ohladi malo, toplinski val te je preveć uzeo. Prema onome što je rečeno, čovjek je mogao vidjeti obavijest, ne reagirati na nju tih pet sekundi koliko se prikazuje i onda kada bi potegnuo centar za obavijest ne bi je bilo tamo već bi morao kliknuti na poruke, ikonicu koja uvijek stoji na dnu ekrana i koja ispravno prikazuje broj primljenih a ne pročitanih poruka. Ako bi bio na zaključanom, sve bi vidio ali ne bi išao u poruku jednim klikom s tog ekrana već bi otključao ekran, od tamo potegnuo centar za obavijesti i onda se ko pura dreku čudio a gdje je sad. Čak i ono što je rekao čovjek koji je naletio na taj bug, da voli ostaviti poruke nepročitane nije problem ni u tom bugu jer se ne otvori automatski zadnja nepročitana poruka već se otvori popis konvezacija gdje opet vidiš nekoliko redova teksta bez otvaranja ili zadnja otvorena konverzacija koja nije nužno baš ta koju se ne želi prikazati pročitanom. Nikakav ozbiljan problem ni u kojoj varijanti pa prema tome prestani dramatizirati.

Dašta. Da počnu uopće ne dolaziti poruke, ti bi rekao da je iPhone zbog toga najbolji uređaj ikad jer te ne uznemiruje bezveze.

12 godina
neaktivan

I opet dolazimo do one proročanske rečenice: ''It's a feature, not a bug!''. 

9 godina
odjavljen

Amazing 🙌

Ma ja ne mogu docekati IP8 pa kad sljedbenici krenu hvaliti bezicno punjenje i amoled ekran 😁

Pa kad se krenu vaditi postovi od prije par godina kako je to bezveze nepotrebno pa ko to jos koristi neprirodne boje bla bla 😎

Neki forumasi ce se morati logovati pod drugim nickom 😎

10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Osobno mi vise lezi iPhone mada ima iritantnih sitnica. Amoled mi se ni malo ne svidja a bezicno punjenje ce biti korisno jedino i iskljucivo kada bude takvo da moze puniti mob kada je u blizini baze sto znaci u krugu cca 5-10m.

0 2 hvala 0
9 godina
odjavljen
robee1 kaže...

Osobno mi vise lezi iPhone mada ima iritantnih sitnica. Amoled mi se ni malo ne svidja a bezicno punjenje ce biti korisno jedino i iskljucivo kada bude takvo da moze puniti mob kada je u blizini baze sto znaci u krugu cca 5-10m.

A za to nema ni teoretske sanse jer bi to znacilo da je apple prvi izbacio nesto na tržište a to se nece desiti jer apple ceka da to neko izbaci na trziste pa.onda kupi ili pokrade i kad to vec bude mainstream i dovoljno jeftino da moze nabiti ogromne marze onda otkrije svojoj sljedbi koja redovno pada u trans novom.inovacijom.Ipak su oni najinovativnija kompanija na svijetu....

9 godina
neaktivan
Mirkec, ovdje je samo stvar da si ti tri puta zaredom u istoj konverzaciji krivo protumačio problem i onda iz toga iskonstruirao neboder a zapravo se radilo o jednoj beznačajnoj okrhnutoj cigli koja ne da nije u nosivim zidu već je s njom bio ograđen cvjetnjak u obližnjem parku.

Iz toga možemo zaključiti da si ovdje samo zato da liječiš komplekse.
Ja rekoh
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice