eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.395.049
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
axos kaže...

Krivo.

PDV se plaća na vrijednost paketa iznad 22 EUR ukoliko se radi o predmetu trgovine, odnosno 45 EUR ukoliko se radi o poklonu. Carina i PDV se plaćaju na vrijednost paketa iznad 150 EUR.

Izuzetci od ovog pravila su alkohol parfemi i duhan i slično na koje se plaća i carina i PDV bez obzira na iznos.

Nisam znao da postoji razlika ako naručiš nešto izvan EU-a i nešto što osobno odem po to van EU-a (naravno uz račun)

17 godina
moderator
Ziga kaže...
Nisam znao da postoji razlika ako naručiš nešto izvan EU-a i nešto što osobno odem po to van EU-a (naravno uz račun)

Pročitaj Često postavljana pitanja.

13 godina
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav, koliki vremenski rok imam da platim proizvodi koji sam "kupio" te koje su posljedice ako ga ne platim? Uz to ako cu placati direktno preko kartice a ne preko paypala jel to znaci da se ne moram brinuti za onu konverziju valuta koju paypal masno naplacuje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
sLim95 kaže...

Pozdrav, koliki vremenski rok imam da platim proizvodi koji sam "kupio" te koje su posljedice ako ga ne platim?

Onoliki do kad te prodavač ne prijavi. {#} Ne znam točno koji konkretno rok za koji te obvezno mora pričekati - moguće 5 dana ili tako nešto.

Ako nekoliko puta (tri?) ne platiš, eBay će ti blokirati račun. Ako ne misliš platiti onda budi korektan i kontaktiraj prodavača, reci mu da si greškom "kupio" proizvod i zamoli ga da ti otkaže narudžbu.

sLim95 kaže...

Uz to ako cu placati direktno preko kartice a ne preko paypala jel to znaci da se ne moram brinuti za onu konverziju valuta koju paypal masno naplacuje?

Zar ne ide i to preko PayPala (ako se uopće i može plaćati "direktno")?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 3:29 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
sLim95 kaže...

Pozdrav, koliki vremenski rok imam da platim proizvodi koji sam "kupio" te koje su posljedice ako ga ne platim? Uz to ako cu placati direktno preko kartice a ne preko paypala jel to znaci da se ne moram brinuti za onu konverziju valuta koju paypal masno naplacuje?

Mislim da na ebay-u nije moguce da se plati karticom, vec isključivo paypalom, a za paypal masne konverzije samo podesis da ti banka vrsi konverzije.
Ja sam jednom napravio mini SS tutorial, evo ti pa podesi ako ti nije podešeno i onda ništa ne brini za masne paypalove provizije

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina

Hvala na ogdovorima. Ma kupit cu ja artikal ali buni me payapal. Visu Electron imam ali je jos nisam povezao s paypalom. Ako ja karticu povezem s paypalom ali je ne "nadogradim" s onih 1,95$ ocu li moc odma platit artikal buduci da je on jeftiniji od 100$ ili moram obaviti i ovaj korak di mi banka skida 1,95$ pa cekat da se to proknjizi?

15 godina
neaktivan

morat ces cekati da ti uzme tih 1.95$ i da se transakcija obradi u banci, da bi dobio kod na izvod s kojim ces potvrditi da je tvoja kartica, i kada potvrdis tih 1.95$ ces dobiti nazad na racun

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 13:47 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Da bi se napravila kupovina nije potrebno izvršiti verifikaciju kartice, ima određeni limit do kojeg se može kupavati prije nego je potrebno izvršiti verifikaciju, ne sjećam se točno o kojoj cifri se radi ali je nekoliko stotina dolara u pitanju..

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ico_Zg kaže...

Da bi se napravila kupovina nije potrebno izvršiti verifikaciju kartice, ima određeni limit do kojeg se može kupavati prije nego je potrebno izvršiti verifikaciju, ne sjećam se točno o kojoj cifri se radi ali je nekoliko stotina dolara u pitanju..

Nešto je bilo riječi o 200 dolara ako se ne varam. No bilo kako bilo, ne postoji razlog da si odmah ne verificira karticu, jer će time izbjeći bilo kakve eventualne probleme.

sLim95 kaže...

Hvala na ogdovorima. Ma kupit cu ja artikal ali buni me payapal. Visu Electron imam ali je jos nisam povezao s paypalom. Ako ja karticu povezem s paypalom ali je ne "nadogradim" s onih 1,95$ ocu li moc odma platit artikal buduci da je on jeftiniji od 100$ ili moram obaviti i ovaj korak di mi banka skida 1,95$ pa cekat da se to proknjizi?

Ne razumijem zbog čega kompliciraš. Već si pet put mogao registrirati karticu i dobiti taj broj i dobiti natrag tih deset kuna (a i kad ih ne bi dobio natrag, pa što onda? neće svijet propasti zbog tih 10 kuna). {#} Nema te što PayPal buniti - registriraj karticu, pogledaj transakciju ako imaš internet ili mobilno bankarstvo ili otiđi u banku da ti ispušu transakcije pa si miran. Ne vjerujem da će ti to biti jedino što ćeš kupovati putem eBaya pa onda ni ne postoji razlog da ne registriraš karticu. Ako si mislio samo tu jednu kupnju obaviti, onda si isto tako mogao zamoliti nekog prijatelja da ti kupi ili se poslužiti uslugom posrednika, npr. ovim.

14 godina
neaktivan

Pozdrav.. Ovak, naručio sam jednu narukvicu prijatelju, cifra nekih desetak dolara i uredno je stigla u roku 2 tjedna no pokazalo se da je premala..

Kontaktirao sam prodavača i rekao je da mu mogu vratiti natrag, a on bude onda poslao drugu veće veličine.

Sve to štima i dao mi je adresu na koju mogu vratit pa me zanim dal neko ima iskustva s vračanjem predmeta u kinu.. Kakva je procedura, prek pošte ili nečeg drugog, poštarina i slično?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gamer_101 kaže...

Pozdrav.. Ovak, naručio sam jednu narukvicu prijatelju, cifra nekih desetak dolara i uredno je stigla u roku 2 tjedna no pokazalo se da je premala..

Kontaktirao sam prodavača i rekao je da mu mogu vratiti natrag, a on bude onda poslao drugu veće veličine.

Sve to štima i dao mi je adresu na koju mogu vratit pa me zanim dal neko ima iskustva s vračanjem predmeta u kinu.. Kakva je procedura, prek pošte ili nečeg drugog, poštarina i slično?

Hvala

http://www.posta.hr/potanske-usluge/aljem-poiljku/-u-inozemstvo/pismo-139

Evo pa prouči. Stane u kuvertu pa možeš slati kao pismo.

Zdravi i veseli bili :)
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Do sada sam s eBay-a narucivao stalno preko prijatelja, ali sada zelim otvoriti svoj racun ali je problem sto nemam nikakvu karticu pa bih zamolio vas za misljenje koju karticu je najbolje da uzmem, koliko bi to otprilike bilo novaca i moram li imati ista jos za tu karticu. Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
12 godina
neaktivan

pogledao sam to sve ali koje god ime kartice upisem na inernetu i raspitam se o njoj treba imati drugu karticu uz koju ova mora biti vezana, a tu drugu karticu da izvadim potrebno mi je stalno mjesecno primanje tj da primam placu preko nje ali ja nisam zaposlen i nemam nikakvih primanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Virus_sc kaže...

pogledao sam to sve ali koje god ime kartice upisem na inernetu i raspitam se o njoj treba imati drugu karticu uz koju ova mora biti vezana, a tu drugu karticu da izvadim potrebno mi je stalno mjesecno primanje tj da primam placu preko nje ali ja nisam zaposlen i nemam nikakvih primanja.

Treba ti žiro račun. Otiđi do banke po svome izboru i ako si učenik/student raspitaj se koje pakete ti mogu ponuditi. Bilo bi dobro da uzmeš i internet bankarstvo na tom računu jer će ti ponekad jako dobro doći.

When all else fails - crowbar the fucker
12 godina
neaktivan

koliko vam uzima paypal za konverziju, meni na 15.20 USD uzima 0.21 KM troškova za konverziju, postojil neka opcija da paypal ne ne uzima troškove za konverziju, da podesim. Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Haker_x kaže... a za paypal masne konverzije samo podesis da ti banka vrsi konverzije.

Ja sam jednom napravio mini SS tutorial, evo ti pa podesi ako ti nije podešeno i onda ništa ne brini za masne paypalove provizije

felix87 kaže...

koliko vam uzima paypal za konverziju, meni na 15.20 USD uzima 0.21 KM troškova za konverziju, postojil neka opcija da paypal ne ne uzima troškove za konverziju, da podesim. Hvala

namjesti da ti banka radi obračun a ne paypal, evo kolega i tvoj zemo je par postova iznad dao odgovor i okačio slike (i dalje će ti uzimati ali manje)

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2014 16:03 (9090).
12 godina
neaktivan

Problem je sto se kod mene to ne moze podesiti, kada otvorim paypal i slijedim upute sa slika sve je ok dok ne dodjem do slike br 4, kada do toga dodjem kod mene nema opcije conversion options, tako da ne mogu ni podesiti

17 godina
felix87 kaže...

Problem je sto se kod mene to ne moze podesiti, kada otvorim paypal i slijedim upute sa slika sve je ok dok ne dodjem do slike br 4, kada do toga dodjem kod mene nema opcije conversion options, tako da ne mogu ni podesiti

Ma mora biti, ja sad podesio.

12 godina
neaktivan

evo vidis kako je mkod mene nema te opcije conversion options, vjerovatno moja banka to ne dozvoljava, ili je vec tako podeseno pa ja ne mogu podesiti

17 godina
felix87 kaže...

evo vidis kako je mkod mene nema te opcije conversion options, vjerovatno moja banka to ne dozvoljava, ili je vec tako podeseno pa ja ne mogu podesiti

Fale ti zadnja četiri broja na VISA kartici koja moraju biti vidljiva,

dakle XXXX-XXXX-XXXX-1234

tek onda imaš opciju da možeš imati "coversion options"

15 godina
neaktivan

Da, fale mu 4 broja.

Mislim da smo o tome trebali pričati u temi za paypal, a ne spammati u ovoj za ebay

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, 

da li je netko naručio iz Njemačke a da mu je poslano putem tamošnjeg DHL-a i da broj za praćenje izgleda ovako : RMxxxxxxxxxDE.? Za koliko vam je došlo iz IFS Feuchta do Zagreba?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kupnja Playstationa 3 preko ebaya. Prodavač iz amerike. Plaća li se carina ili samo pdv?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
vizir kaže...

Kupnja Playstationa 3 preko ebaya. Prodavač iz amerike. Plaća li se carina ili samo pdv?

Hvala

I jedno i drugo

17 godina

Otkad to postoji carina na tehnicku robu?

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
11 godina
neaktivan

Import charges? Što je to?

Bokte, cijena nekog predmeta 100$, Shipping 50$, i onda Import charges još 100$.{#}

0 0 hvala 0
17 godina
vizir kaže...

Bokte, cijena nekog predmeta 100$, Shipping 50$, i onda Import charges još 100$.{#}

Odakle si to dobio?

14 godina
neaktivan
vizir kaže...

WTF??

Što je naručeno ako se smi znat?

11 godina
neaktivan

Ma nije još naručeno, dok ne pohvatam sve - nema naručivanja{#}

evo primjera http://www.ebay.com/itm/Sony-PlayStation-3-Slim-160GB-Black-Console-Brand-New-Factory-Sealed-CECH-2501A-/261455697744?pt=Video_Games&hash=item3cdff95750

Neki imaju taj Import charges, a neki ne, pa me zanimalo zašto

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice