eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.396.937
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
vizir kaže...

Ma nije još naručeno, dok ne pohvatam sve - nema naručivanja{#}

evo primjera http://www.ebay.com/itm/Sony-PlayStation-3-Slim-160GB-Black-Console-Brand-New-Factory-Sealed-CECH-2501A-/261455697744?pt=Video_Games&hash=item3cdff95750

Neki imaju taj Import charges, a neki ne, pa me zanimalo zašto

Meni pokazuje da nema nikakvih dodatnih davanja.

11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Znači, tebi ovoga uopće nema. Nemam pojma zašto meni ima{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vizir kaže...

Možda jer nije logiran. Meni ima.

17 godina
moderator

Pisalo, ne pisalo - sporedna stvar. Znate kolika su carinska davanja.

17 godina
vizir kaže...

Nemaš iznad toga navedeno kako nema tih naplata?

Bitno je koliko plaćaš, ta cifra ne smije biti uračunata u iznos jer ničemu ne služi.

14 godina
neaktivan

Evo ekipa, imam i ja dva pitanja

Pod prvo, uglavnom, koliko sam skužio PDV i ostalo se ne naplaćuje na pošiljke iz Amerike koje su ispod vrijednosti od 45 eura, te je ovo :

http://www.ebay.com/itm/MyDigitalSSD-64GB-80mm-SATA-III-6G-M-2-2280-NGFF-Solid-State-Drive-EXCLUSIVE-/151276529591?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item2338c8a7b7

43 eura, BEZ troškova poštarine.

Da li će predmet zapeti na carini jer vrijednost predmeta+poštarine iznosi iznad 45 eura, ili će proći jer je sam predmet ispod 45 eura ? 

Kao drugo, što se tiče "Import" chargeova.. koliko sam skužio, eBay sad ima taj nekakav GSP ( Global Shipping Program ), koji im vrši tvrtka Pitney Bowes Inc ( izgleda da postoji podružnica i kod nas ). Mene sad zanima, ako sam ja njima platio import charges koji je izlistan na samom proizvodu, kao oni sami plaćaju PDV na uvoz, hoću li ja išta dodatno morati plaćati na carini ili će predmet proći bez problema ? Ja sam kontaktirao prodavača i on mi je odgovorio da nikad nisu imali problema s tim i da im se niti jedan kupac nije žalio, što pretpostavljam je dobra naznaka da ta tvrtka stvarno sama riješi carinu i delivera meni bez da se moram hebati na carini. Ispod su linkovi na dva producta koje sam kupio :

http://www.ebay.com/itm/121305801290?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

http://www.ebay.com/itm/301142771994?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Zahvaljujem :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2014 15:36 (ormar).

1 1 hvala 0
17 godina
ormar kaže...

Pod prvo, uglavnom, koliko sam skužio PDV i ostalo se ne naplaćuje na pošiljke iz Amerike koje su ispod vrijednosti od 45 eura, te je ovo :

http://www.ebay.com/itm/MyDigitalSSD-64GB-80mm-SATA-III-6G-M-2-2280-NGFF-Solid-State-Drive-EXCLUSIVE-/151276529591?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item2338c8a7b7

Da li će predmet zapeti na carini jer vrijednost predmeta+poštarine iznosi iznad 45 eura, ili će proći jer je sam predmet ispod 45 eura ? 

Kao drugo, što se tiče "Import" chargeova.. koliko sam skužio, eBay sad ima taj nekakav GSP ( Global Shipping Program ), koji im vrši tvrtka Pitney Bowes Inc ( izgleda da postoji podružnica i kod nas ). Mene sad zanima, ako sam ja njima platio import charges koji je izlistan na samom proizvodu, kao oni sami plaćaju PDV na uvoz, hoću li ja išta dodatno morati plaćati na carini ili će predmet proći bez problema ? Ispod su linkovi na dva producta koje sam kupio :

http://www.ebay.com/itm/121305801290?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

http://www.ebay.com/itm/301142771994?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

22 eura, ne 45.

Nekako ne vjerujem da oni mogu za tebe izvršiti uvoz i riješiti naplatu. Na stranu što su cifre pretjerane, nisi valjda to platio?

15 godina
neaktivan
ormar kaže...

Da si pročitao ebay FAQ znao bi da se računa cijena predmeta + poštarina

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
ormar kaže...

Kao drugo, što se tiče "Import" chargeova.. koliko sam skužio, eBay sad ima taj nekakav GSP ( Global Shipping Program ), koji im vrši tvrtka Pitney Bowes Inc ( izgleda da postoji podružnica i kod nas ). Mene sad zanima, ako sam ja njima platio import charges koji je izlistan na samom proizvodu, kao oni sami plaćaju PDV na uvoz, hoću li ja išta dodatno morati plaćati na carini ili će predmet proći bez problema ? Ispod su linkovi na dva producta koje sam kupio :

22 eura, ne 45.

Nekako ne vjerujem da oni mogu za tebe izvršiti uvoz i riješiti naplatu. Na stranu što su cifre pretjerane, nisi valjda to platio?

Platio :|

problem je što se dotična grafička može samo naručiti od ta dva američka prodavača, alternativa je fizički ići u Ameriku, tako da nemam druge opcije. Mailao sam Lenovo predstavnike u Hrvatskoj i ili mi ne odgovore ili odgovore da oni to neće nabavljati.

Ali uglavnom da ne duljim, cijela poanta tog global shipping programa je da oni riješe sve probleme vezane uz dostavu i uvoz, jer taj Pitney Bowes Inc koji im vrši te dostave navodno sam sredi sve vezano uz carinu.

Ako netko već ima iskustva sa global shipping programom, volio bih čuti, a ako ne, ja javim kad mi ovo stigne :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2014 17:33 (ormar).
11 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
vizir kaže...

Nemaš iznad toga navedeno kako nema tih naplata?

Bitno je koliko plaćaš, ta cifra ne smije biti uračunata u iznos jer ničemu ne služi.

Pa kada idem kupiti, to mi je sve uračunato. Npr, čarape iz amerike 1$, shipping 80$, Import charges 95$. Tako da čarape od 1$ koštaju 175$. Nema opcije za neplatiti ili platiti, već ti odmah zbraja sve.

11 godina
neaktivan

Granica do koje se ne placa je 22eura. Od 22-150 eura placas samo PDV, a za vise od 150 eura placas i PDV i carinu ako je ima.

Za elektroniku je carinska stopa 0% pa je u sustini nema.

Za osnovicu na koju placas PDV (i carinu) uzima se vrijednost robe i postarina zajedno.Racunaj jos 30kn troskova carinjenja i par kn dnevno lezarine u postanskom carinskom skladistu,ovisi koliko dana je lezalo na posti...

Ovo da ti netko na eBayu racuna troskove uvoza mi izgleda prava muljaza? PDV placas iskljucivo u drzavni proracun RH,i nikom drugom,a carine kod uvoza elektronike nema.Takodjer 30kn carinskih troskova ide samo i iskljucivo u drzavni proracun.Lezarinu placas Hrvatskoj posti i nikom drugom.

Otkud te "uvozne naknade" import charges? {#} Prodavac na eBayu ti moze naplatit samo vrijednost robe i eventualno postarinu. Koliko ces ti platit drzavi Hrvatskoj u proracun,na osnovu PDV-a i eventualno carine,njega nije briga,nit je njegov posao!

Nije valjda da je to netko platio?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 22:47 (texas.bug).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
texas.bug kaže...

Otkud te "uvozne naknade" import charges? {#} Prodavac na eBayu ti moze naplatit samo vrijednost robe i eventualno postarinu. Koliko ces ti platit drzavi Hrvatskoj u proracun,na osnovu PDV-a i eventualno carine,njega nije briga,nit je njegov posao!

Nije valjda da je to netko platio?

Te pare ne idu prodavaču nego očito toj nekoj firmi Pitney Bowes koja bi onda umjesto kupca trebala riješiti carinjenje (valjda kao što dostavne službe kod nas rješavaju carinjenje, iako ako se ne varam za to treba ići po neku deklaraciju ili štoveć - uglavnom, kad ti dostavna služba rješava carinjenje, ti plaćaš njoj, a ne direktno državi - dostavna služba si uzme proviziju i u tvoje ime uplati carinske troškove).

Ekipa, vi koji ste platili to ste pokusni kunići. Javite kako je prošlo. {#}

11 godina
neaktivan

Koje to dostavne sluzbe rjesavaju carinjenje? Samo kod robe iznad 5000kn trebas speditera.U ostalim slucajevima,carini posaljes racun,ili oni sami procjene, i posalju ti robu na kucnu adresu sa otkupninom u kojoj je iznos PDV,carine,postansko-carinskih troskova...

Da li je to placanje import charges obavezno ili opcionalno? Tj.da li sam mozes birat hoces to platit ili ne?

13 godina
neaktivan

Jel ima tko kakvu preporuku sta da kupim na ebayu, a da se moze vamo preprodat i zaradit. Trebam love :/

ShadowStep
Moj PC  
1 8 hvala 0
17 godina
moderator
texas.bug kaže...

Koje to dostavne sluzbe rjesavaju carinjenje?

Sve, tipično preko ovlaštenih posrednika kod nas, odnosno lokalnih dostavnih službi?

texas.bug kaže...

Samo kod robe iznad 5000kn trebas speditera.U ostalim slucajevima,carini posaljes racun,ili oni sami procjene, i posalju ti robu na kucnu adresu sa otkupninom u kojoj je iznos PDV,carine,postansko-carinskih troskova...

Do ulaska u EU ako je paket bio poslan dostavnom službom, onda je i dostavna služba rješavala carinjenje i dostavu. Kažeš da se s ulaskom u EU to promijenilo ili što? Prema Overseesu ništa se nije promijenilo pa mi nije baš jasno na temelju čega tvrdiš to što tvrdiš.

Uvijek je bilo da ono što ti netko pošalje dostavnom službom, da ti to dostavna služba i dostavi na kućni prag, a ti je opunomoćiš (sa 150 kuna + PDV) da za tebe srede carinjenje.

14 godina
neaktivan
texas.bug kaže...

Koje to dostavne sluzbe rjesavaju carinjenje? Samo kod robe iznad 5000kn trebas speditera.U ostalim slucajevima,carini posaljes racun,ili oni sami procjene, i posalju ti robu na kucnu adresu sa otkupninom u kojoj je iznos PDV,carine,postansko-carinskih troskova...

Da li je to placanje import charges obavezno ili opcionalno? Tj.da li sam mozes birat hoces to platit ili ne?

Obavezno.

Ispada korektno doduše, "Import charge" koji oni izlistaju na siteu ispada 25% koliko zapravo i jest porez kod nas. Ne znam, nadam se da će sve proći u redu.

- mali edit

http://announcements.ebay.com/2014/03/attention-sellers-sell-to-9-more-countries-through-the-global-shipping-program/

Ovo je announceano prije mjesec dana. Tko zna, možda stvarno funkcionira. 

Ja se za svoje novce ne brinem, jer ću ih vidjeti na jedan način ili drugi ako mi zapapre cifru na carini, neće me ebay skinuti s vrata koliko ću im complaintova uručiti. A ako stvarno funkcionira, bolje za nas, manje ćemo se zahebavati sa poštom na glavnom kolodvoru :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2014 3:10 (ormar).
11 godina
neaktivan
SBV3X kaže...

Jel ima tko kakvu preporuku sta da kupim na ebayu, a da se moze vamo preprodat i zaradit. Trebam love :/

{#}

Kupi

¸

I zaradi milijarde ! 

{#} 

I ja se iskreno nadam se šališ. 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2014 9:39 (TheMenstalist).
12 godina
neaktivan

imal neko problema sa paypalom, kada upisem na google paypal.com pise stranica nije pronađena, 

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
felix87 kaže...

imal neko problema sa paypalom, kada upisem na google paypal.com pise stranica nije pronađena, 

Meni radi normalno.

http://downforeveryoneorjustme.com/paypal.com

ps. Ovo nije tema za takva pitanja.

Zdravi i veseli bili :)
17 godina
felix87 kaže...

tema je eBay a ne PayPal..

hint: meni radi uredno

14 godina

Dal mi moze tko pojasniti bidanje na ebayu? Dakle kako postaviti bid, i kako to funkcionira?

Pa ako tko zna ukratko da ne pretrazujem cijelu temu.

01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ormar kaže...
texas.bug kaže...

Obavezno.

Ispada korektno doduše, "Import charge" koji oni izlistaju na siteu ispada 25% koliko zapravo i jest porez kod nas. Ne znam, nadam se da će sve proći u redu.

- mali edit

http://announcements.ebay.com/2014/03/attention-sellers-sell-to-9-more-countries-through-the-global-shipping-program/

Ovo je announceano prije mjesec dana. Tko zna, možda stvarno funkcionira. 

Ja se za svoje novce ne brinem, jer ću ih vidjeti na jedan način ili drugi ako mi zapapre cifru na carini, neće me ebay skinuti s vrata koliko ću im complaintova uručiti. A ako stvarno funkcionira, bolje za nas, manje ćemo se zahebavati sa poštom na glavnom kolodvoru :D

Vi koji ste platili import charges,kad vam dodje posiljka recite kako je proslo {#}

17 godina

2 pitanja, molim samo iskustva iz prve ruke:

1) Zna li netko više o naljepnicama s barcodom za slanje paketa koje je ebay nedavno uveo?

Mogućnost da prodavač odmah nakon što proda svoj item može isprintati tu naljepnicu s neta i zalijepiti ju na paket koji šalje.

Da li carina ima neki čitač tih barcodova kojim mogu točno vidjeti o kojem se itemu na ebayu konkretno radi i koliko je točno plaćen? Bez da je na samom paketu naznačena ikakva vrijednost?

Je li se tko susreo s tim do sad?

2) Kakva je situacija s carinom u BIH u posljednje vrijeme? Mislim da li je postroženo do bola (da ne kažem do granice bezobrazluka) kao i kod nas od ulaska u lijepu nam EU?

Više mi ide na živce da me ovi naši vrli carinici pilaju za vrijednost od 100-150 kuna, usprkos predožavanju računa, i pozivaju na procjenu robe, iako im je sve predočeno crno na bijelo. 

Dok s druge strane čujem priče da i dalje uredno "prođu" pošiljke višestruko više vrijednosti.

Zbog izbjegavanja ovakvih situacija i nepotrebnog gubljenja živaca, naručio bih ubuduće pojedine pakete na adresu poznanika u BIH.

Da li tamo "štopaju" paket i naplaćuju davanja ako vam rođak/prijatelj (mislim baš na avakav realan  slučaj, znači s imenom i prezimenom, ne da kažeš da ti je Michael Williams iz Oregona rođak :D) pošalje nekoliko sportskih majica, trenirki ili nešto treće?

Znam da je u nas do ulaska u j***eni EU sve to prolazilo, pa makar i kad je bilo i veća količina (različitih) predmeta u paketu, ali kad je bilo jasno da isti nisu komercijalne naravi (za preprodaju) i da se radi o stvarima (što je kod mene slučaj) kojih uopće nema na našem (a ni na europskom) tržištu.

Unaprijed hvala na odgovorima.

Prodajem NBA dresove! http://www.forum.hr/showthread.php?t=742955
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 15:19 (bjede).

0 0 hvala 0
16 godina

Odkad smo u eu narucio sam nekoliko itema vrijednosti preko 200 kn i sve je uredno prolazilo. Mozda ovisi gdje zivis.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fake_Alert kaže...

Odkad smo u eu narucio sam nekoliko itema vrijednosti preko 200 kn i sve je uredno prolazilo. Mozda ovisi gdje zivis.

Ne ovisi sigurno o tome jer sad sve ide preko središnje pošte u ZG, regionalni uredi više nemaju ništa s time.

E da je bar do toga... Split nikad nije ništa štopao. {#}

Moguće je priroda tvojih predmeta (veličina, izgled) bila takva da su procijenili da vrijede manje nego što tapravo vrijede.

I sigurno nije bila napisana nikakva vrijednost na paketima, jel tako?

Niti je bila ebay poštanska naljepnica?

Jel u protivnom mislim da ti sigurno ne bi pustili.

...

Inače, ima li tko iskustva s ovim sajtom?

http://www.shipito.com/

Kako to sve skupa zapravo funkcionira?

Postoji li možda neki drugi bolji sajt iste namjene?

Nedavno sam na ovo naletio, a baš bi mi trebalo tako nešto zbog US sellera i Hrvatistana. {#}

Kupujem/mijenjam/prodajem košarkaške dresove!
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 12:36 (bjede).
11 godina
neaktivan

opet se ja javljam, za one pakete koje sam rekla da mi nisu stigli ni nisu za tri sam tražila povrat novca i dobila ih, a za ostala tri si još razmišljam jer nisu koštali puno. E sada dvije stvari bi mi stvarno trebale, pa me zanima da li mi može netko objasniti kako to funkcionira sa tracking numberom. Našla sam obje stvari kod istog prodavača i poslala sam mu poruku, pitala sam ga da li mi može oba proizvoda poslati u jednom paketu i dati taj broj. Na to mi je on odgovorio da mi može broj dati za 2 dolara ali mi nije rekao da li može poslati u istom paketu, ni kako da ja to uplatim jer nigdje ne vidim tu opciju, pa molim pomoć?

0 0 hvala 0
16 godina

Ako bi narucio nesto iz EU sa vrijednosti od recimo 2000kn, carinu nebi trebao platiti, a pdv?

A sto ako se narucuje iz US, onda se i carina i pdv placa?

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
DommY kaže...

Ako bi narucio nesto iz EU sa vrijednosti od recimo 2000kn, carinu nebi trebao platiti, a pdv?

Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Ako je riječ o robi koja je poslana u Hrvatsku iz područja EU (a da je ista proizvedena u EU ili ocarinjena u nekoj zemlji EU-a), onda nema nikakvih carinskih davanja (ni PDV-a ni carine). U suprotnom, ovisno o vrijednosti i vrsti robe, ima (ili može imati) PDV-a i carine.

11 godina
neaktivan
DommY kaže...

Napomena: s ulaskom Hrvatske u EU nema obračunavanja carine i PDV-a na pakete iz Europske unije - dakle sve ovo što navodimo odnosi se na pakete koji su poslani izvan Europske unije (tipično Kina, Hong Kong, SAD, Koreja, Indija) u Republiku Hrvatsku.

Citat s prve stranice :) http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Samo pazi za "Import charges". Nije mi sasvim skroz jasno, ali izgleda da je to nametnuto američkim prodavačima zato da bi mogli prodavati robu izvan SAD-a. Koliko sam uspio saznati, ako naručuješ neki item iz SAD-a ili Kanade, samo slanje pošiljke te dođe negdje oko 200$ pa još na to dodaj našu carinu te pdv + dostavu :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 23:54 (vizir).
14 godina
neaktivan

dali oov znaci da cu morat platiti carinu?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice