eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.397.121
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
robimarko kaže...
Meni je idiotska pošta sada 2 puta zaredom naplatila 4.5kn za dostavu malog paketa,ovo mi je prvi puta nakon dosta naručivanja sa ebaya da mi naplaćuju.

Nisi morao otvoriti poštaru - pustio bi ti papirić u sandučić pa bi si morao ići po to na poštu - tada vjerojatno ne bi trebao ništa platiti.

robimarko kaže...
Možda nisam imao sreće,pa su stvarno obje stvari poslane kao paket,a ne pismo

Piše ti na paketu (valjda štambilj) "Small package" ili "Petite pack... nešto".

usky_hr kaže...

Htjeo sam kupiti ove(priblizno 80 kn)- http://goo.gl/Qxlf5q .E sad posto se ja u to ne razumijem,molio bih nekoga koji ima pojma,da mi da par savjeta u vezi toga.Hvala  {#}

Ako se ne razumiješ u naručivanje, onda si na pravom mjestu. Počni od Često postavljanih pitanja.

Ako se ne razumiješ u naočale, onda pitaj u podforumu LCD i plazma televizori.

14 godina
Nemam uopće nikakav štambilj na paketu
robimarko@gmail.com
17 godina
moderator
robimarko kaže...
Nemam uopće nikakav štambilj na paketu

Onda je valjda naša pošta jednostavno sama odlučila da je to pismo zapravo mali paket pa ti to i naplatila.

14 godina
Slijedeći puta neću samo tako lako platiti,obavezno ću tražiti račun i ako nedaju račun onda će porezna imati što raditi
robimarko@gmail.com
15 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

Jučer sam biddao za jedan item i sada highest bidder pa me zanima postoje li slučajevi da ima likova koji u zadnji čas bidaju više ili imaju podešen automatic bidding za sami kraj?

Stvar je u tome što bih želio da me netko outbidda jer sam ipak našao jeftiniji item, a do kraja ima još 15 h :D

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ima ljudi koji biddaju zadnjih sat vremena, pogotovo ako je u pitanju atraktivan proizvod. U tvom slučaju možeš se samo nadati da netko drugi kome je interesantan taj proizvod neće prije biddanja pogledati cijene, dakle "da se zezne".

15 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Ima ljudi koji biddaju zadnjih sat vremena, pogotovo ako je u pitanju atraktivan proizvod. U tvom slučaju možeš se samo nadati da netko drugi kome je interesantan taj proizvod neće prije biddanja pogledati cijene, dakle "da se zezne".

U pitanju je nintendo ds, a on je još uvijek kako-tako atraktivan.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
14 godina
neaktivan

Ima 331 stranica pa da ne listam jednu po jednu postavit ću pitanje. Naručujem stvari putem ebaya i gotovo svaki paket vidim da je otvaran (osim maski za mobitel). Da spomenem da nebi mislili da uvozim ko zna što i koliko naručim godišnje 10-15 stvari i uglavnom nije neka vrijednost toga u prosjeku tipa 10 dolara. Nebi mi to smetalo toliko ni to otvaranje ali ono što mi digne tlak je to da rade kao čopor divljih pasa. Primjerice proizod je u kutiji, isparaju kutiju. Naručim neko ulje otvore ga i ne zatvore dobro tako da se prolije pola po kutiji i tako s svakim drugim proizvodom. Mislim se možda se oštetilo u transportu ali onda se nebi vidilo da je paket otvaran, a i otkinuti komadi bi bili u paketu. Palo mi je napamet da su tako spakirali ovi koji su poslali. Ali onda se nebi vidilo da je paket naknadno otvaran, niti bi taj prodavač ima score 99.x/100.

Da nađem odgovornog  za ovo uzea bi lopatu i mlatija mu po glavi (s tupom stranom). {#}

Zanima me da li ste vi imali slična iskustva, i da li znate ko je odgovoran za ovo otvaranej paketa?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
axos kaže...

Zanima me da li ste vi imali slična iskustva, i da li znate ko je odgovoran za ovo otvaranej paketa?

Iz Hrvatske si? Jesi se možda kome zamjerio? {#} Ja uopće ne primjećujem da bi mi u zadnje vrijeme paketi bili otvarani - ne sjećam se kad sam zadnji put vidio onu bijelu ljepljivu traku s plavim slovima "Carina" (ili što je već pisalo na njoj). Zato i mislim da sve ide kroz rengen. Ili bar ono što stiže u moj kraj.

14 godina
neaktivan

Hrvat i nikom se zamjerio (bar ja mislim {#}). Jednom je samo bila ta traka s natipisom carina i to onda kad je iznos ušao u razred na koji se mora platit PDV.

15 godina
odjavljen

Ja sam također primjetio da već neko vrijeme ne otvaraju, prije sam viđao njihove trake po paketima, još dok je išlo na lokalnu carinu, ali poslije toga ne.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dobra vecer, planiram si narucit jednu stvarcicu preko ebaya koja kosta 4,50$, pise da je besplatna dostava i da se to nalazi u kini, pa me zanima dal ce se naplatit kakvi dodatni troskovi, hvala puno unaprijed

http://www.facebook.com/ZlicaTips
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator
disaster98 kaže...

dobra vecer, planiram si narucit jednu stvarcicu preko ebaya koja kosta 4,50$, pise da je besplatna dostava i da se to nalazi u kini, pa me zanima dal ce se naplatit kakvi dodatni troskovi, hvala puno unaprijed

Kratki odgovor je "ne", ali svejedno prije kupovanja pročitaj cijelu prvu poruku (nemoj kupovati prije nego si to pročitao da ne bi poslije zažalio zbog nečeg što si mogao izbjeći informiravši se na vrijeme): http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
protjeran
EZY-E kaže...
mbaksa kaže...

U pitanju je nintendo ds, a on je još uvijek kako-tako atraktivan.

Jej netko me prešao za $1 {#}

13 godina

Prvi puta sam narucio nesto sto stize DHL-om, rijec je o mobitelu iz Italije, može li mi netko od vas koji su ranije koristili DHL reci da li je ovo sve oke, i inace izgleda ovako ili fali nesto od informacija? Nesto mi to prešturo za DHL izgleda, s obzirom da je to expresna dostava.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Može pomoć hocu kupit majcu iz kine šalju i sad men treba M broj i tamo imam za odabrati US/M ASIA XL ili US/XS ASIA M

Koje odabrati?

0 0 hvala 0
14 godina
majdo kaže...

Prvi puta sam narucio nesto sto stize DHL-om, rijec je o mobitelu iz Italije, može li mi netko od vas koji su ranije koristili DHL reci da li je ovo sve oke, i inace izgleda ovako ili fali nesto od informacija? Nesto mi to prešturo za DHL izgleda, s obzirom da je to expresna dostava.. 

Ok je,to ti je tek info da su elektronski dobili zahtjev da pokupe paket.

Ne očekuj previše detaljne informacije na trackingu

robimarko@gmail.com
11 godina
neaktivan

28.1.2014 naručila sam tri paketa, i ni jedan nije stigao znači prošlo je više od dva mjeseca uložila sam prigovor na sva tri i i jedan mi je odgovorio da se strpim još tjedan dana pa ako ne stigne da mi vraćaju novce, a ostala dvojica samo da čekam i da kontaktiram svoju poštu da je možda paket tamo. I dobro to, ali krajem drugog mjeseca sam naručila još tri paketa, svi prodavači su različiti i ništa ne stiže. E sad bi trebala i na to ulagati prigovor ali mi se čini da ću već i pay palu odnosno ebayu postati sumljiva. Zašto mi ništa ne stiže, zvala sam i poštu ali kod njh nema ništa ( očekivani odgovor). Paketi su svi manje vrijednosti i nemam tracking number. Koga bi još mogla kontaktirati, jer mi je stvarno bed jer sam to naručivala za sestru i šogoricu i ako mi oni ne vrate pare na kraju ću dati ja svoje jer nisu ni one krive što nije stiglo. Kupujem već nekoliko godina i znalo se dogoditi da neki paket ne dođe, ali su mi vratili novce i to je to. Ali od 9 mj. prošle godine mi je ovo već 9 paket koji ne stiže, i uz to je jedan sat  došao potrgan. Šta da radim?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 15:59 (patkica).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
patkica kaže...

Paketi su svi manje vrijednosti i nemam tracking number.

Ubuduće imaj tracking number. {#} Dakle, dokupi ga za 3 dolara i onda si mirna - onda znaš gdje je zapelo (a i netko će se morati potpisati da bi poštar dao paket).

Ne možemo znati što ti naručuješ, zar ne? Možda je što od toga krivotvoreno pa je zaplijenjeno na carini. Možda si naručila nešto što se ne smije uvoziti. Možda ti je koji susjed ukrao. Možda... Možda ti je kriva adresa (provjeri si u e-mailu što ti piše na računu) ili adresa slična nekoj drugoj na koju bi poštar odnio tvoj paket? Nema smisla da nabadamo. Naručuj s tracking numberom pa si mirna, pa ćeš ukoliko se još što zagubi, možda moći utvrditi zbog čega ti ne stižu paketi.

17 godina
moderator
VILLA18900 kaže...

Može pomoć hocu kupit majcu iz kine šalju i sad men treba M broj i tamo imam za odabrati US/M ASIA XL ili US/XS ASIA M

Koje odabrati?

Prije bi bilo da ti treba US/M. Pogledaj imaju li na sajtu konkretne mjere. Mada, ovo napisano izgleda jako čudno - ono, da je tolika razlika u veličinama... Uglavnom, vidi ovo:

http://www.asianicandy.com/pages/sizing

http://curezone.org/conversions_clothes_size.asp

http://www.lexiophiles.com/wp-content/uploads/2008/12/international-clothing-sizes.pdf

14 godina
neaktivan

Patkica neko te ima na piku :P

Naručujem godinama i do sad samo 1 put da je paketu tribalo skoro 2 miseca da stigne. Ostalo uvik unutar 1mj. Ili ti susjed krade pakete ili neko u pošti. Jedino još ako nije nešto ilegalno (tipa ordeđeni ljekovi, dodatci prehrani, krivotvorena roba, itd).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Danas mi došao paket naručen 13.1.2014. kojeg sam davno otpisao Smijeh

Dakle, za sve ima nade :)

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma sve su to sitnice, najskuplji je sat za 50 kn, pa neki lakovi za nokte za 25 kn... pa pošto je vrijednost toga par dolara ne isplati mi se plačati tracking number. I sve je legalno i adresa je dobra, jer  kada sam naručivala to u drugome mjesecu naručila sam 7 paketa ( sve sitnice narukvice, lančići) i 4 paketa su došla za manje od dva tjedna a ostalima ni traga. A ništa opekla sam se ponovno i sada više stvarno ne naručujem nikome osim sebi. Da očito netko ima duge prste da mi je samo znati tko polomila bih mu ih.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Sitni paketi se i lakše zagube. Ni ne mora značiti da ih je netko ukrao. Kad tako naručuješ, naruči od iste osobe više stvari (pa makar onda druge stvari bile marginalno skuplje nego kod konkurencije) i kupi tracking broj. Potrošit ćeš malo više, ali ćeš znati gdje ti je paket, odnosno gdje je zadnje viđen, i nećeš imati problema s povratom novca.

16 godina
neaktivan

Pozdrav. Susjed me maloprije zvao da navratim do njega jer ima problem s e-bay-om. Kupuje item iz SAD-a koji dođe ukupno sa svime 495$ (shipping i import cost - milsim da se tako zove). Na računu ima novaca (3k kn) ali prilikom plačanja pojavi se greška "your credit card was denied by credit card issuer". Stvarno mi nije jasno zbog čega? Kartica je devizna već je prije kupovao preko nje bez problema... 

Zanima me što znači onaj "import cost" (mislim da se tako zove). Je li to cijena carine/PDV-a, znači naknadno neće više ništa plaćati? Hvala puno na pomoći!

When all else fails - crowbar the fucker

0 0 hvala 0
17 godina
username kaže...

Pozdrav. Susjed me maloprije zvao da navratim do njega jer ima problem s e-bay-om. Kupuje item iz SAD-a koji dođe ukupno sa svime 495$ (shipping i import cost - milsim da se tako zove). Na računu ima novaca (3k kn) ali prilikom plačanja pojavi se greška "your credit card was denied by credit card issuer". Stvarno mi nije jasno zbog čega? Kartica je devizna već je prije kupovao preko nje bez problema... 

Zanima me što znači onaj "import cost" (mislim da se tako zove). Je li to cijena carine/PDV-a, znači naknadno neće više ništa plaćati? Hvala puno na pomoći!

495 Dolara je 357 Eura, to je 2717 Kuna.

U avionskom prometu do 400 eura roba je slobodna, a u kopnenom do 300 eura. Na sve preko toga ide PDV i carinska pristojba ako se ne varam. Jer sam prije 1mj iz bosne s računom unio robu u vrijednosti 2100kn i nisu mi ništa na carini rekli.

Ja sam prekjučer kupio nešto i ista poruka mi je bila na ekranu, a imam dosta love na računu. Onda sam prebacio još love cca 200kn i uredno je prošla transakcija.

16 godina
neaktivan

Pa kažem da na računu ima 3000 kn i nije mi jasno zbog čega transakcija ne prođe?

When all else fails - crowbar the fucker
17 godina
username kaže...

Pa kažem da na računu ima 3000 kn i nije mi jasno zbog čega transakcija ne prođe?

Nek doda još na račun 300-400kn pa nek proba onda

17 godina
moderator
Ziga kaže...
username kaže...

Nek doda još na račun 300-400kn pa nek proba onda

Onda bi trebalo proći. Ako koji slučajem ni tada ne prođe, prava adresa za postaviti pitanje "Zašto?" nije ovaj forum nego njegova banka, jer njegova banka nije provela transakciju.

14 godina
neaktivan
Ziga kaže...
username kaže...

U avionskom prometu do 400 eura roba je slobodna, a u kopnenom do 300 eura. Na sve preko toga ide PDV i carinska pristojba ako se ne varam. Jer sam prije 1mj iz bosne s računom unio robu u vrijednosti 2100kn i nisu mi ništa na carini rekli.

Ja sam prekjučer kupio nešto i ista poruka mi je bila na ekranu, a imam dosta love na računu. Onda sam prebacio još love cca 200kn i uredno je prošla transakcija.

Krivo.

PDV se plaća na vrijednost paketa iznad 22 EUR ukoliko se radi o predmetu trgovine, odnosno 45 EUR ukoliko se radi o poklonu. Carina i PDV se plaćaju na vrijednost paketa iznad 150 EUR.

Izuzetci od ovog pravila su alkohol parfemi i duhan i slično na koje se plaća i carina i PDV bez obzira na iznos.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice