eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.394.508
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori
Liverpool1892 kaže...

Neznam jeste li primjetili ali kod većine sellera mi ovo piše:
This seller is currently away until January 25(30), 2012. If you make a purchase, there may be a delay in processing your order.
Valjda imaju godišnje odmore? 

Rekao mi je poštar da oni sada imaju neki veliki praznik.

15 godina
Liverpool1892 kaže...

Neznam jeste li primjetili ali kod većine sellera mi ovo piše:
This seller is currently away until January 25(30), 2012. If you make a purchase, there may be a delay in processing your order.
Valjda imaju godišnje odmore? 

Kineska nova godina je u tijeku.

Diesel986 kaže...

Pozdrav još jednom i hvala na odgovorima. Bio sam naručio taj tablet, rekoh što bude, bude. I naravno, neki dan mi stigao poziv sa carine (9,50 kn), zaokružene stavke na njemu su bile da ponesem isprintan račun i odobrenje Hakoma. Ovo drugo naravno nisam imao jer ga nema u online bazi odobrenih uređaja pa sam otišao bez njega na carinu. Tamo su mi pokazali paket i rekli da bez odobrenja ne mogu ništa i da trenutno imaju 7 takvih koji čekaju na "podizanje". Rekli su mi da probam nazvati Hakom pa da vidim sa njima. Poslije sam ih nazvao da bi mi rekli da kod tih tableta ne znaju koja je tvrtka proizvođač (na kutiji piše MID [Mobile Internet Device - na to se vade u Hakomu, iako bi se i proivođač mogao baš tako zvati]) i da zbog toga kao i što nema CE certifikat ne mogu uopće izdat potvrdu (ni uz moje plaćanje) i kažu da ga zaboravim. Potom nazvao carinu i reko im da ga šalju natrag odakle je i došao :)

Ne znam dal ima HAKOM dozvolu ili ne, ali mislim da bi morao imati, jer ima i u Rijeci i u Zagrebu ljudi koji prodaju takve uređaje. Jest da su takvi da ih nikad kupio nebi, ali koga veseli...

Uglavnom mora postojati neko odobrenje jer sam ih previše vidio u djiru da bi svi bili uvezeni klasičnim prometom a ne poštanskim prometom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 9:43 (miki1981).
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav!

Ovako, dobio sam refund ali ne od sellera nego od ebay-a, pa sad ne znam kakav feedback da ostavim selleru?

hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BugFanNo1 kaže...

Pozdrav!

Ovako, dobio sam refund ali ne od sellera nego od ebay-a, pa sad ne znam kakav feedback da ostavim selleru?

hvala!

sad ovisi, ako je prodavač

a) komunicirao i samo odugovlačio - neutral

b) komunicirao  i rekao da neće bit problema sa refundom - positive

c) nije komunicirao ili mu je trebalo preko 48 sati za odgovor - negative (+ komentar da je prodavač izbjegavao kontakt, a predmet nije stigao)

uvijek idem po tom principu u slučaju da mi nešto ne stigne u dogovorenom roku, čak i nakon što podignem žalbu pričekam još maksimalno koliko mogu za svai slučaj da predmet stigne.

Ovdje može biti VAŠA reklama!
14 godina

Ja sad trenutno na paypal accountu imam 1.95 dolara (koje mi je vračeno), a na računu koji sam registrirao imam neku svotu. Da li ja mogu kupovat sad preko ebay-a il moram prebacit novce na pay pal, il moram čekat da se pay pal udostoji sam prebacit na account?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa rečeno ti je - novci NE moraju biti na paypal računu, uz onih 1.95 dolara nego moraju biti na kartici koja je vezana za paypal acc.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina

Ok. A za stanje na računu onda provjeravam taj registrirani. thanx

Idemo probat kupit nešt

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako te zanima stanje na računu, gledaš stanje za onaj račun na koji je vezana kreditna kartica.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina

a to normalno idem provjeravat preko računa u banci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da.

[edit] ili si za par kn mjesečno sredi netbanking. Osim lakšeg pregleda stanja možeš još i hrpu toga (plaćanje računa, transfer sa jedne kartice na drugu i sl.) bez odlaženja u banku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 15:50 (Sum_of_all_fears).
17 godina
moderator
tonik kaže...

Ja sad trenutno na paypal accountu imam 1.95 dolara (koje mi je vračeno), a na računu koji sam registrirao imam neku svotu. Da li ja mogu kupovat sad preko ebay-a il moram prebacit novce na pay pal, il moram čekat da se pay pal udostoji sam prebacit na account?

PayPal NIJE banka, PayPal je samo posrednik između banke (ili kartičarske kuće) i kupca i prodavača. Shodo tome, PayPal ne može, tj. ne smije, funkcionirati kao banka, nego sve mora ići preko računa u banci ili kartičarskoj kući. Koliko sam ja shvatio. {#}

14 godina
neaktivan

Imam jedan problem otvorio sam case prije nekoliko dana i sad kad idem See case details dođe mi Sorry, an error has occurred.

We are unable to process your request.

Sad neznam u čemu je tu problem?

neaktivan

Na koju adresu dolazi ono što kupim? Na onu na kojoj mi je PayPal prijavljen? Uzo sam onu V for Vendetta masku, pisalo je free shipping svagdje valjda će sve proć oke.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Doći će na adresu koja je navedena u paypal accu.

I ne, to nije v for vendetta maska, to je guy fawkes maska. Obrazuj se.

14 godina
neaktivan
Ozbiljno, koga je uopće briga? Piše tamo V for Vendetta Anonymous mask. Hvala uglavnom. Hoću još neke novce morat dati kad mi to dođe?
16 godina
odjavljen

Nećeš morati davati nikakve novce. Kada platiš sa paypalom, riješio si sve. Nema nikakve dodatne poštarine ili nečeg sličnog. Jedino ako je račun preko 160kn onda plaćaš carinu (15ak %) i PDV.

14 godina
neaktivan
Wicked_Sick87 kaže...
Ozbiljno, koga je uopće briga? Piše tamo V for Vendetta Anonymous mask. Hvala uglavnom. Hoću još neke novce morat dati kad mi to dođe?

Ne nećeš ništa morati dati, jedino ako ide na carinu i prelazi 160kn vrijednost onda ćeš morati platiti PDV i Carinu.

14 godina
neaktivan
Ma nije, košta 35 kuna i piše da je free shipping worldwide.
14 godina
neaktivan
Wicked_Sick87 kaže...
Ma nije, košta 35 kuna i piše da je free shipping worldwide.

Onda nemaš brige, nećeš ništa dodatno morat platit.

15 godina

Mislim na ručiti ove ledice, piše free shipping, znači naručim i čekam poštara da donese i platim 3.90dolara?

Sticky teme nisu tu bezveze, tu su da vam pomognu. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 16:46 (leobugi).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Molim nekoga tko ima račun na e bay-u da mi se javi u pm,htio bih naručiti neke proizvode,ali nemam račun,po mogućnosti iz zagreba!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne moraš prvo platiti paypalom pa onda čekaš poštara

robimarko@gmail.com
17 godina
moderator
robimarko kaže...

Ne moraš prvo platiti paypalom pa onda čekaš poštara

Jesi li ikad čuo za interpunkcijske znakove? Za zarez? Što znači rečenica:

Ubiti ne pomilovati?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 19:21 (mbaksa).
14 godina

Zanima me, ja imam na računu u dolarima, a ovo što ja želim kupit je u funtama. Da li ja moram u banci dat novce da mi pretvori u drugu valutu, ili uopče nije bitno tj. da mogu slobodno kupit ,a on će automatski preračunat si po trenutno tečajno listi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tonik kaže...

Zanima me, ja imam na računu u dolarima, a ovo što ja želim kupit je u funtama. Da li ja moram u banci dat novce da mi pretvori u drugu valutu, ili uopče nije bitno tj. da mogu slobodno kupit ,a on će automatski preračunat si po trenutno tečajno listi ?

Paypal ti sve automatski pretvara, bitno je samo imati dovoljno novaca na računu

14 godina
neaktivan

Danas 7 dana nakon otvaranja case-a seller nije odgovorio tako da sam slučaj prebacio na ebay.

Pa me zanima hoče li mi onda oni vratiti novac ?

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
H4X0R_Bug kaže...

Danas 7 dana nakon otvaranja case-a seller nije odgovorio tako da sam slučaj prebacio na ebay.

Pa me zanima hoče li mi onda oni vratiti novac ?

Hoće.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina

Evo tracking loga, ako netko možda zna dali je paket proslijeđen prema lokalnoj pošti/finalnoj destinaciji ? Ne bi smjelo biti problema sa carinom pošto je mali paket male vrijednosti.

1/23/2012 1:21:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)

1/23/2012 3:59:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Send item to domestic location (Inb)

1/24/2012 8:00:00 AM CROATIA 10004 ZAGREB CARINA Send item to domestic location (Inb)

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 15:59 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

Evo tracking loga, ako netko možda zna dali je paket proslijeđen prema lokalnoj pošti/finalnoj destinaciji ? Ne bi smjelo biti problema sa carinom pošto je mali paket male vrijednosti.

1/23/2012 1:21:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)

1/23/2012 3:59:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Send item to domestic location (Inb)

1/24/2012 8:00:00 AM CROATIA 10004 ZAGREB CARINA Send item to domestic location (Inb)

Poslano je pošti.

14 godina
neaktivan

Otvorio sam case pa je eskaliro na ebay support da oni odluče i sad nakon 72 sata dobivam ovo "Unfortunately, we need a little more time to make a decision. Expect an email from us soon."

Ima li ko slično iskustvo?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice