Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.145
|
čitano: 6.505.394
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
antimadridista kaže...
Vidi se da nemaš konzolu. Te priče sa cdkeys i sličnim sranjima su pretjerane. Da, igre za PC se mogu nabaviti nešto jeftinije nego za konzole, ali nije to neka ogromna razlika kakvom vi to predstavljaš. Mislim očito je kad nemaš konzolu da nisi upućen. Vrte se stalno popusti na PSN-u Microsoft storeu. Tu je jedino Nintendo ogromna iznimka i na njihovoj platformi su igre skupe, neke starije igre koje na konzoli i PC-u nabaviš za 10-ak eura redovno, na Switchu su po 30 i ispod toga ne idu.

Da, nema baš više toliko dobrih akcija kao prije godinu dvije.

Čak je i HumbleBundle ponuda teški užas.

Vidi se da i ovi sajtovi koji prodaju ključeve nisu više tako povoljni, iako je i dalje povoljnije nego na PSNu.

I PC i konzole su dobra stvar. Ne vidim nikakav razlog zašto ne bih imao oboje.

No i dalje ću neke vrste igara prije igrati na PCu nego na konzoli. Ali konzola nije više kompromis kao što je to ranije bio slučaj. Čak naprotiv, PS5 radi bolje od malo jačih gamerskih konfiguracija, pogotovo uparena s dobrim TVom.

Naravno, i PC ima sto drugih prednosti koje konzola nema. 

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
Bitanga kaže...
Ali konzola nije više kompromis kao što je to ranije bio slučaj.

Dokle god je glavni način igranja gamepad s dvije analogne gljivice i dokle god postoji potreba za plaćanjem mjesečne naknade da igraš MP igre koje si platio svojim novcem, konzola će biti kompromis.

Say hello to my little friend
16 godina
Sony PlayStation 5

Gljive su najmanji problem, konzole podržavaju miš i tipkovnicu tko ne može bez toga.

Problem je ovo drugo što uvode po malo, trenirajuči korisnike. Plaćanje za online igranje, plaćanje za grafičke patcheve, poskupljenje igara, poplava remastara. Kao da nije dosta što nas je gaming industrija istrenirala kroz DLC-ove i mikrotransakcije.

Ponavljam gaming industrija, ne Sony.

Ima dobrih stvari poput game passa, Sony koji odžava single player igre na visokoj produkciji te širenje, istina sporo, ali ipak širenje na PC. Također vrlo brzi pad cijena igara vakon pol godine do godinu svakako treba koristiti maksimalno.

Taman se igre do tada pokrpaju kako treba.

Moj PC  
1 0 hvala 1
5 godina
Sony PlayStation 5

Dobio sam karticu PS Plus 365, pa me zanima kad ju unesem i aktivira se pretplata, moze li se prebaciti u Extra odmah uz neku nadoplatu ili sam ogranicen samo na tu osnovnu pretplatu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2022 7:45 (mali.kresho).

0 0 hvala 0
17 godina
Krunoo7 kaže...
Bitanga kaže...
Ali konzola nije više kompromis kao što je to ranije bio slučaj.

Dokle god je glavni način igranja gamepad s dvije analogne gljivice i dokle god postoji potreba za plaćanjem mjesečne naknade da igraš MP igre koje si platio svojim novcem, konzola će biti kompromis.

Da, dobro kažeš, u tom smislu je i dalje kompromis.

Ali Kako koja igra, FPSovi danas uglavnom podržavaju miš i tipkovnicu. Više je kompromis u smislu nedostatka svih igara koje postoje na PCu, ali to vrijedi i obrnuto. A što se plaćanja za multiplayer tiče, dosta igara također radi i bez toga. Ja ne igram multiplayer na konzoli (a i općenito sve manje jer me nervira) pa mi je svejedno. Plaćam PS+ radi drugih benefita.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
mali.kresho kaže...

Dobio sam karticu PS Plus 365, pa me zanima kad ju unesem i aktivira se pretplata, moze li se prebaciti u Essential odmah uz neku nadoplatu ili sam ogranicen samo na tu osnovnu pretplatu?

Šta ne bi to i trebao biti Essential?

5 godina
Bitanga kaže...
mali.kresho kaže...

Dobio sam karticu PS Plus 365, pa me zanima kad ju unesem i aktivira se pretplata, moze li se prebaciti u Essential odmah uz neku nadoplatu ili sam ogranicen samo na tu osnovnu pretplatu?

Extra saam zaboravio napisati, my bad...

12 godina
Sony PlayStation 5

Nedavno sam bio u Gamestopu(ne idem bas cesto tamo) i iznenadilo me koliko imaju koristenih Ps5 igara na disku po 20-30eu i to naslova u stilu Deathloop,AC Valhalla,FC6 itd itd znaci noviji naslovi.Gamestop je prije dosta vise naplacivao rabljene novije igre na disku....

I onda kad vidim te iste igre na PSNu po 55-70eu znam kakva nas ceka only digital buducnost 🥂

Istina bude i tu povremeno velikih popusta ali kad igru staru 2 godine vrate na 70eu.....to se nikad nije desavalo sa fizickim kopijama u trgovinama.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Ajme koji kaos....zadnjih sat vremena imamo nekakve probleme sa internetom tojest malo ga ima pa malo nema i upalim Ps5 da igram GT7....znaci ne pokrece se igra uopce cak niti onaj arcade ili sto je vec bilo dostupno prije ako je konzola bila offline.....nula bodova.Ok pokrenem Tony Hawk....ne pokrece se jer sam ju skinuo u PS+ pretplati i ocito to ne radi offline na nikoji nacin bez obzira sto imam placen Ps+ do iduce godine....

Jadno je to sve postalo,konzola bez online konekcije postaje beskorisna kutija......

MEGATAMA

Je pizdarija, ali si mogao samo "šerati" internet sa mobitela i piči dalje.

10 godina
Sony PlayStation 5

Iako mi je najdraži PC, ja volim igrati na svemu. Samo mi je bitna igra. A to je sad presudni problem, što ima slabo igara na vidiku. 

Čudi me da se industrija videoigara još nije oporavila, eto nas prešli u drugu polovicu 2022., a ništa posebno najavljeno. Ovo ljeto što se tiče gaming eventova ja bilo tuga i jad.

Jebote kad se sjetim slavnih dana E3, Sony, MS i Nintendo svi najavljuju odlične igre, pa gdje je to sve nestalo?

I to je jedini razlog zašto mi nije žao što nisam uzeo PS5. A imao sam prednarudžbu za disk verziju za 3750 kn na ekupi odmah prvi dan kad su pustili prednarudžbe. Sreća da sam odustao, samo bi mi skupljao prašinu. Kad bude 5-6 pravih igara onda ću ga uzeti, koji će mi đavo prije

Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
hummer0 kaže...
MEGATAMA kaže...

Ajme koji kaos....zadnjih sat vremena imamo nekakve probleme sa internetom tojest malo ga ima pa malo nema i upalim Ps5 da igram GT7....znaci ne pokrece se igra uopce cak niti onaj arcade ili sto je vec bilo dostupno prije ako je konzola bila offline.....nula bodova.Ok pokrenem Tony Hawk....ne pokrece se jer sam ju skinuo u PS+ pretplati i ocito to ne radi offline na nikoji nacin bez obzira sto imam placen Ps+ do iduce godine....

Jadno je to sve postalo,konzola bez online konekcije postaje beskorisna kutija......

MEGATAMA

Je pizdarija, ali si mogao samo "šerati" internet sa mobitela i piči dalje.

Ma iznormalizirao se net kasnije,poanta napisanoga je bila ako u bilo kojem trenutku ostanemo bez interneta na duze vrijeme pitanje je sto uopce radi na tim novim konzolama bez interneta....

17 godina
MEGATAMA kaže...

Nedavno sam bio u Gamestopu(ne idem bas cesto tamo) i iznenadilo me koliko imaju koristenih Ps5 igara na disku po 20-30eu i to naslova u stilu Deathloop,AC Valhalla,FC6 itd itd znaci noviji naslovi.Gamestop je prije dosta vise naplacivao rabljene novije igre na disku....

I onda kad vidim te iste igre na PSNu po 55-70eu znam kakva nas ceka only digital buducnost 🥂

Istina bude i tu povremeno velikih popusta ali kad igru staru 2 godine vrate na 70eu.....to se nikad nije desavalo sa fizickim kopijama u trgovinama.

Deathloop je na PCu istu 30€ svako malo, a Ubisoft igre su poznate po čestim i velikim akcijama. Digitalno ofc.

Ali da, PSN je postao bolesno skup, i to još sa našim PDVom ekstra preskupo.

Čak i meni koji imam dobru plaću nije baš gušt dati 600-700kn za novu igru na releasu.

Prije je i 450 kn bilo jako puno dati za igru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2022 10:21 (Bitanga).
17 godina
mali.kresho kaže...
Bitanga kaže...
mali.kresho kaže...

Extra saam zaboravio napisati, my bad...

Pa vjerujem da možeš upgradeati uz nadoplatu kad hoćeš, i to još proporcionalno izračuna cijenu upgradea na osnovu preostalog vremena do isteka osnovne pretplate.

Vjerojatno je isto i ako si kupio preko PS+ kartice.

10 godina
Cansee kaže...

Iako mi je najdraži PC, ja volim igrati na svemu. Samo mi je bitna igra. A to je sad presudni problem, što ima slabo igara na vidiku. 

Čudi me da se industrija videoigara još nije oporavila, eto nas prešli u drugu polovicu 2022., a ništa posebno najavljeno. Ovo ljeto što se tiče gaming eventova ja bilo tuga i jad.

Jebote kad se sjetim slavnih dana E3, Sony, MS i Nintendo svi najavljuju odlične igre, pa gdje je to sve nestalo?

I to je jedini razlog zašto mi nije žao što nisam uzeo PS5. A imao sam prednarudžbu za disk verziju za 3750 kn na ekupi odmah prvi dan kad su pustili prednarudžbe. Sreća da sam odustao, samo bi mi skupljao prašinu. Kad bude 5-6 pravih igara onda ću ga uzeti, koji će mi đavo prije

Microsoft je najavio stvari kod kojih u tom trenutku razvoj nije nit poceo ( Elder Scrolls, Fable, Avoved...)

Jbg trebalo je dic Hype za novu konzolu

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2022 10:23 (Santana).
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Deathloop je na PCu istu 30€ svako malo, a Ubisoft igre su poznate po čestim i velikim akcijama. Digitalno ofc.

Ali dan, PSN je postao bolesno skup, i to još sa našim PDVom ekstra preskupo.

Čak i meni koji imam dobru plaću nije baš gušt dati 600-700kn za novu igru na releasu.

Ja skoro pa sve uzimam na disku,nesto novo vise toga second hand iz gameshopova.

Te igre su doslovno nove bez najsitnije ogrebotine a znaju bit 50% jeftinije par tjedana nakon izlaska igre.

Za pc u zadnje vrijeme uzmem sa Steama ili Epica jer su g2a,kinguin i cdkeys postali skoro pa jednako skupi u zadnjih godinu dvije.

16 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Deathloop |PC| CDKeys

18 eura

12 godina
forumaš kaže...
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Deathloop |PC| CDKeys

18 eura

Sad je svugdje za skoro dzabe.

16 godina
Sony PlayStation 5

Treba iskoristiti, igra je izvrsna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Ja skoro pa sve uzimam na disku,nesto novo vise toga second hand iz gameshopova.

Te igre su doslovno nove bez najsitnije ogrebotine a znaju bit 50% jeftinije par tjedana nakon izlaska igre.

Za pc u zadnje vrijeme uzmem sa Steama ili Epica jer su g2a,kinguin i cdkeys postali skoro pa jednako skupi u zadnjih godinu dvije.

Ja sam isto odustao od tih, još tu i tamo kupim nešto sa instant-gaminga, ali da, cijene nisu više toliko jeftine kao prije.

Više me smeta što uopće nemam šta za kupiti.

17 godina
forumaš kaže...

Mislim na official trgovine, a ne black market :-)

Nedavno sam ga vidio negdje i po 25€.

10 godina
Santana kaže...
Cansee kaže...

Microsoft je najavio stvari kod kojih u tom trenutku razvoj nije nit poceo ( Elder Scrolls, Fable, Avoved...)

Jbg trebalo je dic Hype za novu konzolu

Jesu, bijedni pokušaji hypea, za Avowed nisu uopće bili u stanju pokazati gameplay, ali me definitivno zanimaju te igre, i Avowed i TES IV i Starfield. 

16 godina
Bitanga kaže...
forumaš kaže...

Trgovina ko i svaka druga, ulogiraš se, platiš paypalom, i aktiviraš. Sobzirom da je Zemlja puna siromašnih država ključevi se prodaju po različitim cijenama u različitim dijelovima svijeta. Oni kupuju tamo gdje su jeftiniji i preprodaju,

ili dobe ključeve direkt od developera jer se ovima ne plaća 30% marže trgovcu kod official trgovina :D Nisu jhedini, takvih tgovina je gro i koliko znam ne propadaju.

CD Keys and Steam Keys Price Comparison, Save Money ! (allkeyshop.com)

4 godine
neaktivan
Ne rade niti igre sa Gamepassa offline,šta je tu čudno.To je pretplata i moraju biti neke kontrole.Nije niti PS pretplata iznimka.
17 godina
forumaš kaže...
Bitanga kaže...
forumaš kaže...

Trgovina ko i svaka druga, ulogiraš se, platiš paypalom, i aktiviraš. Sobzirom da je Zemlja puna siromašnih država ključevi se prodaju po različitim cijenama u različitim dijelovima svijeta. Oni kupuju tamo gdje su jeftiniji i preprodaju,

ili dobe ključeve direkt od developera jer se ovima ne plaća 30% marže trgovcu kod official trgovina :D Nisu jhedini, takvih tgovina je gro i koliko znam ne propadaju.

CD Keys and Steam Keys Price Comparison, Save Money ! (allkeyshop.com)

Jel platiš porez? Ako ne, black market je.

11 godina
Sony PlayStation 5

Kaj kazes onda na gamivo Bitanga? Plaća se hrv porez na cijenu,a 3rd party stranica za keyeve. To je sve siva zona, official je samo Sony i MS store. A da je black market nebi poslovali zadnjih 10-20 godina.

0 0 hvala 0
17 godina
Dr.Feel kaže...

Kaj kazes onda na gamivo Bitanga? Plaća se hrv porez na cijenu,a 3rd party stranica za keyeve. To je sve siva zona, official je samo Sony i MS store. A da je black market nebi poslovali zadnjih 10-20 godina.

Na Gamivo Deathloop zbog toga nije više 18€. A on se uhvatio te cijene.

Jebiga, sve ima svoje zašto.

Nisam rekao da su svi koji prodaju keyeve black market, ali ako se izbjegava plaćanje poreza, bilo od strane prodavača, bilo od strane kupca, onda je to crna zona po definiciji. Vrlo često je to kombinacija gray i black marketa, pogotovo jer još prodaju i ključeve od drugih preprodavača. Nebitno, svi to koristimo, ali utječe na cijenu.

Npr, na Instant Gamingu imam upisano Hrvatsku kao billing addres (čak i spominje 25% VAT), ali na računu za Steam key piše 0% Tax.

9 godina
protjeran
x18x05x kaže...

Kako ste riješili ovaj problem. Kada upalim XSX na gamepad-u tv LG C1 se upali, međutim upali se i PS5 te onda prebaci na njega. Postoji li način kako da to riješim? Kad upalim PS5 na controller-u XSX se ne pali.

prvo upali tv pa tek onda xsx

15 godina
Tvpronlem kaže...
x18x05x kaže...

Kako ste riješili ovaj problem. Kada upalim XSX na gamepad-u tv LG C1 se upali, međutim upali se i PS5 te onda prebaci na njega. Postoji li način kako da to riješim? Kad upalim PS5 na controller-u XSX se ne pali.

prvo upali tv pa tek onda xsx

Tako radim sada, dok ne nađem riješenje.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
11 godina
Vidi ovako. Namjesti da se tv pali konzolom a ne konzola tv-om. Ja imam spojeno i xbox i ps5 i tv se pali ovisno o tome koju konzolu palim.
Pokusaj tako.
17 godina
Gogy7 kaže...
Vidi ovako. Namjesti da se tv pali konzolom a ne konzola tv-om. Ja imam spojeno i xbox i ps5 i tv se pali ovisno o tome koju konzolu palim.
Pokusaj tako.

Ne znam jel se to može iskonfigurirati na LGu. Ja nisam uspio ni kod sebe, zato uvijek palim TV na način da ne koristim Power Button na daljinskom nego onaj desni za set-top box (maxtv).

To uvijek prebaci na input od maxtva, pa ne uspije upalit playku ako je TV ugašen kad je bio na PS5 inputu.

Moguće je da mu se događa sljedeće:

Upali Xbox, Xbox upali TV, TV se upali i zadnje je bio na PS5 inputu, pa upali i PS5 iste sekunde, a to opet prebaci input TV-a na PS5 input.

HDMI Link je dobra stvar, ali ima jako puno kombinacija koje mogu poći po zlu. HDMI Link na PS5 fali opcija, a isto tako i LG C seriji jer ima samo globalnu opciju za eneblat/disableat auto-power sync (i paljenje i gašenje uređaja kad se pali-gasi TV), koju ne možeš isključiti jer onda gubiš tu opciju i na svim drugim uređajima, a npr. za maxtv je potrebna. Konkretno fali opcija na pojedinom inputu, da kad upališ TV i na tom nekom inputu je ostao prilikom gašenja, da za neke uređaje ne pali automatski i spojeni device na taj HDMI port. Za maxtv bi onda to omogućio, a za konzole onemogućio (jer njih ionako pališ preko kontrolera). To bi onda spriječilo ovakve slučajeve. Ali nema te opcije.

Najbolje je rješenje prilikom gašenja TVa prije toga prebaciti na neki input koji nije ni PS5 ni Xbox. Npr. maxtv ili klasični zemaljski TV, ili neki na koji nije ništa spojeno. Ili ga paliti sa STB buttonom, ako imaš maxtv ili neki drugi STB/tuner.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2022 19:29 (Bitanga).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice