Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.146
|
čitano: 6.507.346
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5

Mene je bundle preko HT-a izašao 5000 kn, tako da ga realno nisam ni ja preplatio ako uzmem u obzir dodatni Daulsense i dvije igre, ali trenutne cijene su katastrofa,a pojedinačne konzole nema,a ovo je najava kako neće skoro cijena doći u normalu, a čisto sumnjam da će i bundleove izbaciti.

Što se tiče Amerike, jasno je ko dan da Xbox ima puno bolju prodaju, pa valjda na taj način ne žele još dodatnu smanjtiti kupovinu PS 5. 

14 godina
lobotomac90 kaže...

https://www.hcl.hr/vijest/poskupljuje-playstation-5-u-europi-ali-ne-i-u-americi-191548/?fbclid=IwAR2QHIhjU5kXWhxCEgoUiBVzwSaCiqbWOs6eWKW4W7bg-XeK6oDr_imsr5I

PS 5 će još poskupjeti, tako da o famoznom Sony 5 za 3900 kn možemo sanjati, dok šesticu ne izbace eventualno.

Očekivano.. ne bi se čudio da se kod nasih trgovaca popne na 7000...

12 godina
Sony PlayStation 5

Sad ako MS ne digne cijenu XsX onda bi se moglo desit da ovu generaciju Xbox bude na vrhu po prodaji....ali cisto sumnjam da nece dic i oni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Sony PlayStation 5

Već sada je onaj famozni PS5 bundle otišao sa 6.000kn na sniženju na 6.300kn. Uopće me ne bi čudilo da tamo oko Božića bude 7.000kn. 

Tko je i dalje na PS4 uopće ne treba žuriti sa kupovinom PS5. 

3 0 hvala 0
12 godina
Vandit kaže...

Već sada je onaj famozni PS5 bundle otišao sa 6.000kn na sniženju na 6.300kn. Uopće me ne bi čudilo da tamo oko Božića bude 7.000kn. 

Ps5 je ogromna razlika za svaku crossgen igru jer ih vrti u 60fps uz ostale beneficije a nitko ne garantira ako se inflacija nastavi da PS5 nece dozivjet jos poskupljenja u buducnosti....

17 godina
Vandit kaže...

Uh, ima toliko razloga za kupovinu PS5 u odnosu na PS4 da je to teško i nabrojati. PS4 je igračka naspram PS5.

Onaj tko nema novaca naravno da ne treba žuriti i ulaziti u dug, ali bez problema se kupi na 24 rate i igra. A cijena sigurno neće padati još jako jako dugo vremena.

A danas još osim cijene same playke kao prije godinu dana treba sagledati i opću situaciju u cijelom svijetu, inflaciju, poskupljenja i ostale životne nedaće.

No, tko planira kupit playku, svakako se treba požuriti, jer u dućanu jeftinija neće biti još jako dugo, a možda i nikad.

Eventualno na njuškalu kad se krenu prodavati radi neimaštine.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
11 godina
Pustimo 50€ skuplju konzolu, mene vise brine sto Sony nije najavio nijednu exkluzivu za nagodinu. Spiderman dolazi tek 2024, no sto sa slijedecom godinom. Bit ce third party igara no ne sjećam se niti jedne najave za exkluzive. Hrpa top igara dolazi na game pass iduce godine
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Počinje mi bit sve više i više drago da sam uspio nabaviti konzolu day 1 po preporučenoj cijeni. A i ta priča se već razvlači pun k vremena kako nema smisla kupovati PS5 kad sve radi na PS4 itd. Ok al ja već skoro 2 godine igram sve igre u više fpsa, boljoj grafici, višoj rezoluciji, praktički bez loadinga itd.

Prije par dana šogor instalirao Fortnite na PS4 Pro. Pokrenuo igru i toliko je onaj početni loading trajao da ja nisam mogao vjerovati. Ja mu kažem pa zaštekala ti je igra, ugasi pa opet pokreni. Kaže on ma ne to je normalno, sad će to. Toliko sam se priviknuo na brzinu loadanja novih konzola da mi je potpuni šok vratiti se na staro.

Ima hrpa "sitnih" promjena na PS5 na koje se lako navikneš i onda kad se vratiš na PS4 tek shvatiš koliko su dobre te stvari. Kontroler je nebo i zemlja razlika.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2022 14:26 (antimadridista).
Moj PC  
15 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Samo ovo da u US ne poskupljuje...sta tamo nema inflacije?....

Ima, i to je rekordna u zadnjih 40 godina.

https://tradingeconomics.com/united-states/inflation-cpi

17 godina
neaktivan
Gogy7 kaže...
Pustimo 50€ skuplju konzolu, mene vise brine sto Sony nije najavio nijednu exkluzivu za nagodinu. Spiderman dolazi tek 2024, no sto sa slijedecom godinom. Bit ce third party igara no ne sjećam se niti jedne najave za exkluzive. Hrpa top igara dolazi na game pass iduce godine

još ima vremena za najave na playstation showcase-u u rujnu

https://gamerant.com/playstation-showcase-september-date-when-rumor-leak/

17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

vrlo vjerojatno Sony želi održati cjenovnu konkurentnost na tako velikom tržištu kao što je US

14 godina
neaktivan
Wolverine kaže...
MEGATAMA kaže...

vrlo vjerojatno Sony želi održati cjenovnu konkurentnost na tako velikom tržištu kao što je US

Upravo tako...za razliku od ostatka svijeta, posebice u Europi, Sony je uvjerljivi market leader i za Europu ih boli briga jer tu XBOX nema preveliki utjecaj i nitko tko želi PS5 neće uzeti XBOX, čak i ako je 50€ jeftiniji.

U USA je kompletno drugačija situacija gdje je tržište podijeljeno u blagu korist XBOX-a i tu zapravo vode najveću bitku i znaju da ako će biti skuplji, vodstvo XBOX-a će se dodatno povećati, a to nikako ne žele...

17 godina
antimadridista kaže...
Počinje mi bit sve više i više drago da sam uspio nabaviti konzolu day 1 po preporučenoj cijeni. A i ta priča se već razvlači pun k vremena kako nema smisla kupovati PS5 kad sve radi na PS4 itd. Ok al ja već skoro 2 godine igram sve igre u više fpsa, boljoj grafici, višoj rezoluciji, praktički bez loadinga itd.

Prije par dana šogor instalirao Fortnite na PS4 Pro. Pokrenuo igru i toliko je onaj početni loading trajao da ja nisam mogao vjerovati. Ja mu kažem pa zaštekala ti je igra, ugasi pa opet pokreni. Kaže on ma ne to je normalno, sad će to. Toliko sam se priviknuo na brzinu loadanja novih konzola da mi je potpuni šok vratiti se na staro.

Ima hrpa "sitnih" promjena na PS5 na koje se lako navikneš i onda kad se vratiš na PS4 tek shvatiš koliko su dobre te stvari. Kontroler je nebo i zemlja razlika.

Kad se sjetim učitavanja RDR2 i GTA V sa HDD diska na PS5, to je prestrašno. Minutama je trajalo.

Horizon Forbidden West fast travel je skoro uvijek jedna sekunda sa NVMe storageom.

A o VRRu da i ne pričamo.

Čak i meni kao zakletom PC gameru (više radi komocije igranja kad hoću, te višemonitorskog rada) je PS5 sve draži i draži da bih ga najrađe spojio na neki monitor kraj kompa (kad izađu neki dobri 4k HDR monitori).

PS4 ne bih više ni spominjao u razgovoru.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
4 godine
neaktivan
Gogy7 kaže...

Koliko znam spiderman dolazi 2023 a vjerovatno ce wolverine 2024. Bar pretpostavljam da ce tako biti.

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Kad se sjetim učitavanja RDR2 i GTA V sa HDD diska na PS5, to je prestrašno. Minutama je trajalo.

Horizon Forbidden West fast travel je skoro uvijek jedna sekunda sa NVMe storageom.

Čak i meni kao zakletom PC gameru (više radi komocije igranja kad hoću, te višemonitorskog rada) je PS5 sve draži i draži da bih ga najrađe spojio na neki monitor kraj kompa (kad izađu neki dobri 4k HDR monitori).

Prvo "igranje" na PS4 Pro, dođem s njim doma iz trgovine, imam 2h slobodnog vremena. Uključim konzolu odradim početno podešavanje, pa nadogradnja sistema, ode 30min., ubacim RDR2 disk, krene instalacija... 90min. da je instalira. Toliko o mom igranju. 

Nakon instalacije nekakav patch ili što li već, mislim da je bio 14GB... još čekanja... prođe mi kroz glavu SNES koji sam imao kao klinac, upališ TV ubaciš cartridge i igraš.

PS5 se napokon približio SNESu i sličnim konzolama. 

8 godina
Sony PlayStation 5

Slazem se sa svime sto ste napisali, ali trebate uzeti u obzir da je vecina ljudi casual i ne broji frame-ove dok igra igre. Njima je PS4 sasvim dovoljan. 

Nama koji volimo tehnologiju je naravno bitno imati PS5 sto prije. 

5 0 hvala 1
17 godina
Vandit kaže...

Slazem se sa svime sto ste napisali, ali trebate uzeti u obzir da je vecina ljudi casual i ne broji frame-ove dok igra igre. Njima je PS4 sasvim dovoljan. 

Nama koji volimo tehnologiju je naravno bitno imati PS5 sto prije. 

Ako vole avionski motor pokraj sebe kad igraju i učitavanje od par minuta, super za njih :-)

Samo smo pričali da je bezveze savjetovati ljudima da ne žure s kupovinom PS5 ako imaju PS4, jer sigurno neće još dosta vremena biti jeftiniji, ako uopće i bude ikad.

Tko je planirao kupiti, bolje da kupi čim prije. Osim ako misle PS4 furati još 2-3-4 godine.

14 godina
Sony PlayStation 5

u mojoj kući će se ps4 furat sve dok ps5 novi ne bude 3800 opet. Da su stavili gt7 kao ps5 ekskluzivu možda bi i uzeo već, al ovako mi nema smisla...

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
Sony PlayStation 5

Da li su se financijski pokrile PS5 ekskluzivne igre (one koje nisu izašle na PS4), prati li to netko? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEDO11 kaže...

u mojoj kući će se ps4 furat sve dok ps5 novi ne bude 3800 opet. Da su stavili gt7 kao ps5 ekskluzivu možda bi i uzeo već, al ovako mi nema smisla...

Lijepo je da si principijelan, ali načekat ćeš se. Inflacija je preko 12% u odnosu na prošlu godinu, a 2021 5.2% u odnosu na godinu ranije. Pa ti vidi koliko bi sad koštala PS5 koja je prije 2 godine koštala 3800 u preorderu.

A ljudima će morati i plaće rasti. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2022 19:53 (Bitanga).
17 godina
Bitanga kaže...
MEDO11 kaže...

Lijepo je da si principijelan, ali načekat ćeš se. Inflacija je preko 12% u odnosu na prošlu godinu, a 2021 5.2% u odnosu na godinu ranije. Pa ti vidi koliko bi sad koštala PS5 koja je prije 2 godine koštala 3800 u preorderu.

Sjećam se kad je kutija cigara bila 8kn kad sam ko klinac išao staroj u dućan. A danas?

Da samo što su nekad ljudi imali vrtove,hranili životinje,eventualno imali jedan stojadin/ficek, eventualno tv kockicu bez mobitela..plazmi..konzola...i današnjih modernih skupih čuda :D

17 godina
Bitanga kaže...
MEDO11 kaže...

A ljudima će morati i place rasti. 

Prije ce PS5 Pro izac po $700 nego ovaj na $500 opet.

14 godina
Bitanga kaže...
MEDO11 kaže...

ni toliko stvar principa nego si nemogu opravdat dat toliko za konzolu, a iskreno ni ovo sta imam ne igram. Ne mislim da bi radi ps5 proveo vise vremena za konzolom, za ovo sta mi malo gusta dođe mi je i ovo dosta. Imam i solidan komp i ps4 a najvise vremena potrosim na netflixu 

13 godina
Bitanga kaže...

Ista stvar kod mene. Ja do PS4 Pro nisam ni imao nikad konzolu, bio zakleti PC gamer. Otkad je stigao PS5 postupno sam se prebacivao i došlo je do toga da sam neki dan išao provjeriti kad sam zadnji put pokrenuo neku igru na PC-ju. U siječnju ove godine! Sedam mjeseci se nisam igrao na PC-ju, u tom razdoblju završio sam brdo igara na PS5 i sad dolaskom PS+ Extra konstantno otkrivam nove stvari. Završio nedavno Elex, kojeg nikad nisam ni pogledao na listi igara, ispao mi jedan od uopće boljih RPG-ova koje sam igrao. 

Da mi je netko rekao prije nekoliko godina da ću se igrati isključivo na konzoii, rekao bih mu da je lud. Danas gledam i uspoređujem - igrati se na 27" monitoru (doduše uz više fps-a, ali ok) ili na 55" vrhunskom ekranu s HDR-om, soundbarom... ništa me više ne vuče na PC. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
16 godina
Sony PlayStation 5

Kad već mješate PC u raspravu ponovno se spominje po nti puta igranje na konzoli i TV-u, ja se zadnjih petnaest godina igram na PC-u spojenim na TV 90% vremena, onih 10% ostane za poneki online FPS i RTS na monitoru.

A sobzirom da igram Microsoft igre, PC igre i Sony igre na istom stroju, jednostavno mi je pre skupa opcija igrati se na više konzola ili osakačena opcija igrati se na jednoj. Također cijena igara na cdkeys i sl. je neusporediva, i ne plaćam on line pretplatu.

Ne bi se uplitao ali često se na PS5 temi spominju uspredbe sa PC igranjem.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Ajme koji kaos....zadnjih sat vremena imamo nekakve probleme sa internetom tojest malo ga ima pa malo nema i upalim Ps5 da igram GT7....znaci ne pokrece se igra uopce cak niti onaj arcade ili sto je vec bilo dostupno prije ako je konzola bila offline.....nula bodova.Ok pokrenem Tony Hawk....ne pokrece se jer sam ju skinuo u PS+ pretplati i ocito to ne radi offline na nikoji nacin bez obzira sto imam placen Ps+ do iduce godine....

Jadno je to sve postalo,konzola bez online konekcije postaje beskorisna kutija......

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

Kad već mješate PC u raspravu ponovno se spominje po nti puta igranje na konzoli i TV-u, ja se zadnjih petnaest godina igram na PC-u spojenim na TV 90% vremena, onih 10% ostane za poneki online FPS i RTS na monitoru.

A sobzirom da igram Microsoft igre, PC igre i Sony igre na istom stroju, jednostavno mi je pre skupa opcija igrati se na više konzola ili osakačena opcija igrati se na jednoj. Također cijena igara na cdkeys i sl. je neusporediva, i ne plaćam on line pretplatu.

Ne bi se uplitao ali često se na PS5 temi spominju uspredbe sa PC igranjem.

Kakve su to nevidjene cijene igara na cdkeys?

Ja gledao uzet Dying Light 2 za pc i konstantno je bilo 50+ eura....mozda je sad palo a u medjuvremenu se igra pojavila za ps5 ili XsX ne sjecam se koju konzolu za mislim 30eu ali nisam htio kupit jer je 1080p reza na performance modu pa cu to radije na kompu odigrat.

Cdkeys uopce nije povoljan u globalu ako zelis kupit novu igru,ja enormno prije dodjem do jeftinijih second hand verzija za ps5 ili xsx na disku,ovdje to prodaju gameshopovi,gamestop itd.

16 godina

Nisma pratio tu igru jer sam ju kupio tu na forumu za 200 kn čim je izašla :D

[Prodaja] Dying Light 2 - Steam (Prodaja - Igre) @ Bug.hr Forum

Ako želiš kupiti novu igru uzmeš preorder na cdkeys, u preoredru su 35 eura, ne svaki dan nego treba malo pratiti.

npr

Company of Heroes 3 (EU) | PC | CDKeys

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2022 23:22 (forumaš).
15 godina
Vidi se da nemaš konzolu. Te priče sa cdkeys i sličnim sranjima su pretjerane. Da, igre za PC se mogu nabaviti nešto jeftinije nego za konzole, ali nije to neka ogromna razlika kakvom vi to predstavljaš. Mislim očito je kad nemaš konzolu da nisi upućen. Vrte se stalno popusti na PSN-u Microsoft storeu. Tu je jedino Nintendo ogromna iznimka i na njihovoj platformi su igre skupe, neke starije igre koje na konzoli i PC-u nabaviš za 10-ak eura redovno, na Switchu su po 30 i ispod toga ne idu.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
16 godina
antimadridista kaže...
Vidi se da nemaš konzolu. Te priče sa cdkeys i sličnim sranjima su pretjerane. Da, igre za PC se mogu nabaviti nešto jeftinije nego za konzole, ali nije to neka ogromna razlika kakvom vi to predstavljaš. Mislim očito je kad nemaš konzolu da nisi upućen. Vrte se stalno popusti na PSN-u Microsoft storeu. Tu je jedino Nintendo ogromna iznimka i na njihovoj platformi su igre skupe, neke starije igre koje na konzoli i PC-u nabaviš za 10-ak eura redovno, na Switchu su po 30 i ispod toga ne idu.

Imao PS prvi, među prvima kupio PS2 za ondašnjih 4444 kn, uzeo prednaružbu, imao PS4, slika dolje što sam igrao na PS4

Nema što nisam odigrao na Ps1 i PS2 a imam i solidno iskustvo sa PS4. Također pratim sve iz gaminga, uključujući i vijesti kad su popusti na ps storeu, te sam upoznat sa cijenama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2022 23:47 (forumaš).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice