Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.145
|
čitano: 6.507.057
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sony PlayStation 5

Ima li kakavih saznanja kad bi mogao izaći 1440p update? Već je nekih mjesec dana u beti.

Koristite blage riječi i jake argumente
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
MEGATAMA kaže... 

35 igara bi trebalo moći stati na 2.6 TB diska.

Ali, to je ono što smo pričali... gotovo nijedna igra ne iskorištava punu brzinu NVMe-a, a Sony je zabranio igranje sa externog HDDa sa čim 99% igara ne bi imalo nikakvih problema.

To je nama naša borba dala :-)

Ako racunam i unutarnji ssd konzole onda stane,referirao sam se na 2TB koje sam dodao.

Skinuo sam AC Valhalla sa ps+ pretplate cisto da vidim kako izgleda i kako se vrti u Ps5 verziji jer nisam planirao igrat od pocetka posto imam 50 sati u PC verziji.....kako sam se iznenadio kad sam vidio da i Ps5 verzija povlaci save poziciju od PCa ❤️

Da, sve nove Ubisoft igre imaju Cloud save opciju preko njihovih servera. To je odlično!

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2022 8:54 (Bitanga).
4 godine
neaktivan
ps_gamer kaže...

Pozdrav ekipa, kupio sam Ps5 konzolu prije 1 mjesec, digital edition 825 GB, medjutim imam instaliranu jednu igru COD WARZONE zauzima 110 gb, i ostalo mi jos slobodno 400 GB, zna li neko u cemu je problem, gdje su tolike gige razlike, kako rijesiti to.

825 GB je disk ukupno, medjutim ode tu prostora na sistem i ostalo sto je potrebno tako da korisniku na kraju ostane 667,2 GB iskoristivog prostora.

12 godina
Sony PlayStation 5

AC Valhallu na kompu igram u 4k sve ultra i performanse su mi u globalu oko 60fps(rtx3080) nekad padne na 40+ fps(rijetko) nekad ode na 80fps.Ps5 verzija izgleda nevjerovatno dobro i vrti se fantasticno,quality mode ima najbolji framepacing u 30fps od svih dosadasnjih Ubisoft igara koje sam probao a performance mode je valjda u globalu 60fps ali padove ako ih ima ne skuzim jer igra ima VRR.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
gamex1423 kaže...
ps_gamer kaže...

Pozdrav ekipa, kupio sam Ps5 konzolu prije 1 mjesec, digital edition 825 GB, medjutim imam instaliranu jednu igru COD WARZONE zauzima 110 gb, i ostalo mi jos slobodno 400 GB, zna li neko u cemu je problem, gdje su tolike gige razlike, kako rijesiti to.

825 GB je disk ukupno, medjutim ode tu prostora na sistem i ostalo sto je potrebno tako da korisniku na kraju ostane 667,2 GB iskoristivog prostora.

Da izuzetno malo prostora ostane posto neke igre imaju i preko 100gb,ja sam do sad koristio metodu da sam drzao ps5 igre na vanjskom HDDu pa ih po potrebi kopirao na ps5 ssd pa barem nisam morao skidat svaki put ispocetka kad bih nesto htio igrat.

15 godina
Ja stvarno nemam pojma šta ono rade sa tim CoD igrama da im treba toliko prostora. Lošije optimiziranu igru u životu nisam vidio.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
antimadridista kaže...
Ja stvarno nemam pojma šta ono rade sa tim CoD igrama da im treba toliko prostora. Lošije optimiziranu igru u životu nisam vidio.

Pa COD igre u globalu lete na 60fps na konzolama tako da im optimizacija nije problem....ps5 i xsx verzije cak nude i 120fps modove.

Sto se tice zauzeca prostora vjerovatno je u pitanju visestruko multipliciranje istog sadrzaja da bi se brze doslo do njega prilikom igranja.To je element koji se moze uklonit uz pomoc ssda ali dok god COD igre izlaze i za lastgen te podrzavaju igranje sa HDDa na pcu to se nece promjenit.

Inace Valhallu igram na PCu i PS5 sa ssda i na Ps5 je primjetno brze ucitavanje iako je i na PCu odlicno.

17 godina
neaktivan
ps_gamer kaže...

da li ti je uključeno automatsko snimanje screenshotova i videa kad ostvariš neki trofej i slično?

12 godina
Sony PlayStation 5

Skinuo sam i Tony Hawk iz ps+ pretplate da probam Ps5 verziju.

Igru sam kupio za PC kad je izasla  i nahvalio sam ju u nekoj od tema...ne sjecam se gdje,izvrsno optimizirana vrlo igriva.

Ps5 verzija je fantasticna,4k 60fps i 1440p 120fps,odigrao sam malo izgleda izvrsno te se igra odlicno.

Opcenito da moram birat jedan gaming sistem izmedju Switcha,XsX i Ps5 da imam pored PCa to bi apsolutno bio Ps5,nema tu nikakve konkurencije ako se bira samo jedna konzola 🥂

Na svu srecu ne moram birat jer imam sve 😄

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Po meni jedina prednost Xboxa je cloud gaming uz Gamepass što Sony nema. I sve 1st party ekskluzive od prvog dana dostupne na servisu. To je u teoriji super ali tih Xbox ekskluziva nema nigdje.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
antimadridista kaže...
Po meni jedina prednost Xboxa je cloud gaming uz Gamepass što Sony nema. I sve 1st party ekskluzive od prvog dana dostupne na servisu. To je u teoriji super ali tih Xbox ekskluziva nema nigdje.

Koristim gamepass godinama te ultimate verziju od kada se pojavila,problem je sto te igre koje oni dodaju ja imam odavno a indijanci me ne zanimaju.Njihove ekskluzive su svakako velik plus ali izlaze toliko rijetko da su mi postale beznacajan faktor prilikom odluke dali placat pass ili ne.

Ps+ je ajmo rec slican ali ima klasike sa ps1 i ps2 koji su meni uzitak za ponovo zaigrat....nazalost Sony ih dodaje sporo ili nikako pa ima samo onih par od pocetka dodanih...za sad.

XsX je genijalna konzola ali najveci minus je sto nema Sony ekskluzive...jucerasnji Gamescom je bio jos jedan pokazatelj koliko je produkcija igara pokleknula zadnjih godina i nista ne izgleda "next gen" i tu je Sony usamljena svijetla tocka po produkciji igara.

Ima naravno third party igara koje su u tom rangu tipa RDR2,AC Valhalla isl ali ih je malo i sve su rijedje..

4 godine
neaktivan
MEGATAMA kaže...
gamex1423 kaže...
ps_gamer kaže...

Da izuzetno malo prostora ostane posto neke igre imaju i preko 100gb,ja sam do sad koristio metodu da sam drzao ps5 igre na vanjskom HDDu pa ih po potrebi kopirao na ps5 ssd pa barem nisam morao skidat svaki put ispocetka kad bih nesto htio igrat.

Ne igram COD igre tako da stvarno nisam do sada imao problem sa prostorom. Imam uvijek 10-20 igara na internom disku i do sada mi je to bilo dovoljno, jer ono sto predjem svakako brisem i ne igram ponovo.

COD developeri ili su nesposobni ili ih ne zanima, pa su jedini cije igre samo rastu, iako ne znam kako dodju do cak 200GB sa onakvim sadrzajem. Srecom pa vecina igara bude uradjena tako da iskoriste kraken na PS5 pa same igre tad manje zauzimaju nego na drugim platformama.

11 godina
Sony PlayStation 5

Bok! 

Prebacio sa sve podatke sa Ps4 na Ps5.

Dali postoji nekakva mogucnost posto imam Ps+ kao glavi profil i drugi profil za brata, da ja na Ps5 koristim glavni profil a on na Ps4 drugi profil ( koji nema Ps+ ) a da mozemo igrati online. 

Mislim da nece ici, ali mozda postoj koja druga opcija da je to izvedivo.

Jer ako potvrdim Ps4 kao primarnu konzolu onda ce me izbaciti sa Ps5. 

Postoji koja solucija ili moram kupiti Ps+ i za brata. 

Hvala lijepa! :D

Odmori u Istini! :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
MediaMarkt.de
Ne isporučuju van Švabije.Imaš najbližu trgovinu MediaMarkt u Graz-u,Austrija.
17 godina
MSXhunT3R kaže...
MediaMarkt.de

Tko nije probao stvarno preporučam mailboxde.com.

Odlično i pouzdano funkcionira. Stranica je oldschool ali ima sve što treba i servis je odličan.

Dobiješ svoju unique DE adresu u obliku poštanskog pretinca i preporuku kako upisati u Amazon i slične servise.

Kad stigne kod njih šalju mail da uplatiš poštarinu i proslijediš sebi u HR. Ima raznih poštanskih servisa kako sam rekao, pa se lako nađe od jeftinijih do najskupljih ovisi koliko ti brzo treba.

Čak se može i više paketa proslijediti kao jedan (consolidation) ili ugovoriti auto-dispatch ako se često nešto uzima (uz dodatno neku sitnu cifru).

Do sad nikakvih problema. Ako neće Amazon i MediaMarkt slati, ima tko hoće.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina

Tjera me da kupim čisto zbog prezentacije. Kako izgleda igra jbt...
Ali vjerojatno ću pričekati debeli popust.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
MSXhunT3R kaže...
MediaMarkt.de

Tko nije probao stvarno preporučam mailboxde.com.

Odlično i pouzdano funkcionira. Stranica je oldschool ali ima sve što treba i servis je odličan.

Dobiješ svoju unique DE adresu u obliku poštanskog pretinca i preporuku kako upisati u Amazon i slične servise.

Kad stigne kod njih šalju mail da uplatiš poštarinu i proslijediš sebi u HR. Ima raznih poštanskih servisa kako sam rekao, pa se lako nađe od jeftinijih do najskupljih ovisi koliko ti brzo treba.

Čak se može i više paketa proslijediti kao jedan (consolidation) ili ugovoriti auto-dispatch ako se često nešto uzima (uz dodatno neku sitnu cifru).

Do sad nikakvih problema. Ako neće Amazon i MediaMarkt slati, ima tko hoće.

Funkcionira i u obrnutom smjeru, u slučaju da morate kupljeni proizvod poslati na servis u Njemačku, a potrebno je nalijepiti naljepnicu koju se dobije od Amazona ili druge firme ili iz nekog drugog razloga nije moguće slanje direktno iz RH. Paket se šalje na svoju mailbox.de adresu, oni tamo odrade što treba (naljepnice i sl.) i šalju dalje na adresu koju im dostavite u DE.

15 godina
Sony PlayStation 5

Kako ste riješili ovaj problem. Kada upalim XSX na gamepad-u tv LG C1 se upali, međutim upali se i PS5 te onda prebaci na njega. Postoji li način kako da to riješim? Kad upalim PS5 na controller-u XSX se ne pali.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
x18x05x kaže...

Kako ste riješili ovaj problem. Kada upalim XSX na gamepad-u tv LG C1 se upali, međutim upali se i PS5 te onda prebaci na njega. Postoji li način kako da to riješim? Kad upalim PS5 na controller-u XSX se ne pali.

Ja npr. uvijek prvo palim LG CX pa onda PS5, jer ako upalim PS5 prvo, onda on upali LG CX, pa se TV prebaci na PS5 input (jer je bio na maxtvu npr) i onda mi to ugasi PS5 odmah :) presmiješno loše to sve radi. Ali u početku je bilo dobro.

13 godina
x18x05x kaže...

Nekom logikom gledam... da probaš zamijeniti HDMI ulaze na TV-u koje koriste XSX i PS5? U ulaz u koji ti je uključen PS5 stavi XSX i obrnuto. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
12 godina
Sony PlayStation 5

Meni se to ne desava,pogasio sam one gluposti prije par godina.

Moj PC  
0 1 hvala 0
3 godine
neaktivan

Ne, nije ukljuceno, ta mi je opcija iskljucena

15 godina
Sony PlayStation 5

Ugasio sam PS5, nije u sleep. Opet se pali. Zamjena hdmi utora ništa nije promijenila.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2022 19:05 (x18x05x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Amazon i Medimarkt,dva različita svijeta.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2022 19:01 (MSXhunT3R).
15 godina
MSXhunT3R kaže...

O Daa. Naručio neke stvari kod Mediamarkt, poslali ih tjedan dana kasnije, stim da je dostava trebala bit za 3 dana.

Amazon, dostava drugi dan.

14 godina
neaktivan
MSXhunT3R kaže...

Nebi to trebalo biti bitno jer ne šalju van Njemačke. Ni Google ne šalje Pixele van Njemačke pa opet uredno prolazi preko mailboxde.com

14 godina
Sony PlayStation 5

980 PRO bi se uskoro mogao naci za jos povoljnije novce jer je Samsung upravo predstavio 990 PRO, a model sa heatsinkom (PS5 plug and play) dolazi u 10.mjesecu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Purger155 kaže...

980 PRO bi se uskoro mogao naci za jos povoljnije novce jer je Samsung upravo predstavio 990 PRO, a model sa heatsinkom (PS5 plug and play) dolazi u 10.mjesecu

980 pro 2tb heatsink verzija se reklamira za 199eu u Mediamarktu i Saturnu,ja sam birao izmedju ovoga koji sam uzeo i toga.Inace cijene jako osciliraju,bude ovakva ponuda kratko pa se vrati na 299eu...

17 godina
Sony PlayStation 5

https://www.hcl.hr/vijest/poskupljuje-playstation-5-u-europi-ali-ne-i-u-americi-191548/?fbclid=IwAR2QHIhjU5kXWhxCEgoUiBVzwSaCiqbWOs6eWKW4W7bg-XeK6oDr_imsr5I

PS 5 će još poskupjeti, tako da o famoznom Sony 5 za 3900 kn možemo sanjati, dok šesticu ne izbace eventualno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lobotomac90 kaže...

https://www.hcl.hr/vijest/poskupljuje-playstation-5-u-europi-ali-ne-i-u-americi-191548/?fbclid=IwAR2QHIhjU5kXWhxCEgoUiBVzwSaCiqbWOs6eWKW4W7bg-XeK6oDr_imsr5I

PS 5 će još poskupjeti, tako da o famoznom Sony 5 za 3900 kn možemo sanjati, dok šesticu ne izbace eventualno.

Ja sam svoj platio oko 3745kn kada je izasao.

Ne cudi ovo dizanje cijena uopce posto je sve poskupilo......

Samo ovo da u US ne poskupljuje...sta tamo nema inflacije?....

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2022 11:10 (MEGATAMA).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice