PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.453.970
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4
toxic kaže...
...pitanje je da li plazma može izdržati da radi 16 sati u komadu svaki dan?

Meni plazma (Panasonic TX-P42G20) radi od 7:00h pa do 2:00h bez prestanka.

Prvih 300h sam ju razradivao prema uputama (THX mode, ako me sjecanje ne vara), ali ima sama po sebi game mod, gdje je su postavke za manje sanse od burn ina i ukljuci se Orbiter, gdje se lagano shiftaju pixeli i jos s time smanjuju mogucnost burn ina. Tako se zove na Panasonicu, ne znam na drugima koje je ime.

Moja je preporuka, dok imas pauzu od igranja (WC, pusenje, semic i sl), prebacis na neki TV program, samo zumiraj da ti se ne vidi onaj znak od tv kuce.

Imam i Phillips 32PFL5605H/12. To je LED-TV. Ne moze se usporediti s plazmom. Jednostavno imam osjecaj kao da slika ima delay ili ghosting, tesko mi je opisati.

Ali nisu bili niti u istom cjenovnom razredu.

Stari su preko 3,5g. Danas je puno bolja tehnologija nego tada.

Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 9:13 (Chaky).
12 godina
15 godina
PlayStation 4

ne znam za koliko se shiftaju pixeli na plazmama u tim modovima za zaštitu od burn-ina ali korisnost toga je diskutabilna. ima raznih veličina logotipa i dijelova hud-a u igrama. ako su i samo dva pixela iste boje a plazma shifta za jedan pixel, uvijek na jednom stalno stoji ista boja. a u igrama su dijelovi koji se ne mijenjaju redovito veći. tako da od te metode nema nikakve bitne koristi. 

sa tim plazmama posla i brige ko sa malim bebama a za gejmera dobitak nikakav.

ja bih uzeo plazmu jedino u slucaju da mi ju netko pokloni.

Potpis!
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Chaky kaže...
toxic kaže...
...pitanje je da li plazma može izdržati da radi 16 sati u komadu svaki dan?

Meni plazma (Panasonic TX-P42G20) radi od 7:00h pa do 2:00h bez prestanka.

Prvih 300h sam ju razradivao prema uputama (THX mode, ako me sjecanje ne vara), ali ima sama po sebi game mod, gdje je su postavke za manje sanse od burn ina i ukljuci se Orbiter, gdje se lagano shiftaju pixeli i jos s time smanjuju mogucnost burn ina. Tako se zove na Panasonicu, ne znam na drugima koje je ime.

Moja je preporuka, dok imas pauzu od igranja (WC, pusenje, semic i sl), prebacis na neki TV program, samo zumiraj da ti se ne vidi onaj znak od tv kuce.

Imam i Phillips 32PFL5605H/12. To je LED-TV. Ne moze se usporediti s plazmom. Jednostavno imam osjecaj kao da slika ima delay ili ghosting, tesko mi je opisati.

Ali nisu bili niti u istom cjenovnom razredu.

Stari su preko 3,5g. Danas je puno bolja tehnologija nego tada.

Ma ja sam jučer od brige, prebacio plazmu u dnevni boravak da odradi tih 200-300h u movie modu i smanjio sam kontrast neki vele da kontrast na pocetku nesmije biti veci od 50 a neki da je 85 okey... a default movie mode je 95... ja sam stavio na 70...

u 20 dana će plazma odraditi i više od 200 sati... nakon toga ju vracam na ps4 jer ovaj lcd bez obzira što je više od duplo skuplji ne daje mi bolju sliku... to sam se jučer uvijerio sam.

psn id: mNik987
15 godina
toxic kaže...

u 20 dana će plazma odraditi i više od 200 sati... nakon toga ju vracam na ps4 jer ovaj lcd bez obzira što je više od duplo skuplji ne daje mi bolju sliku... to sam se jučer uvijerio sam.

jel ti možda na lcd-u uključen neki mod za "poboljšanje" slike? tipa filmski, dynamic, judder reduction itd.

sve to treba isključiti kad se spaja na konzolu iz dva razloga.

1. filteri promijene originalni izgled slike

2. prouzroče lag. a to nitko ne želi, pogotovo u fpsovima.

televizori najčešće imaju neki "game mod" u kojem su sve te opcije isključene.

Potpis!
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

ne znam za koliko se shiftaju pixeli na plazmama u tim modovima za zaštitu od burn-ina ali korisnost toga je diskutabilna. ima raznih veličina logotipa i dijelova hud-a u igrama. ako su i samo dva pixela iste boje a plazma shifta za jedan pixel, uvijek na jednom stalno stoji ista boja. a u igrama su dijelovi koji se ne mijenjaju redovito veći. tako da od te metode nema nikakve bitne koristi. 

sa tim plazmama posla i brige ko sa malim bebama a za gejmera dobitak nikakav.

ja bih uzeo plazmu jedino u slucaju da mi ju netko pokloni.

Ma i ja sam bio jako pazljiv prema njoj, ali vidim da je tehnika uznapredovala na tom polju.

To je bio slucaj za one prve plazme.

Vidi se i meni sada, ako se gledaju dosta filmovi s tilovima, bijeli tragovi nakon sto je ugasim. Ali se to do drugog dana sve izregulira.

Vidis ja sam suprotnog stava od tebe. Meni je plazma bolja za duplo od LED-a kojeg imam.

Cypher: Ignorance is bliss.
17 godina

taj game mode neznam kako funkcionira na samsungu ali na panasonic plazmi odradi dobar posao i gotvo nema lag-a uopce {#}

a sto se tice burn-ina imam ga i ja na 42TX30GT kod gledanja nekih nasih programa di je logotipi ili home screena od ps4 isto zna brunat ako dugo stojim u izborniku

ali sto se tice torrenta bilo hd , full hd ili ful hd 3d nema nikakvih problema {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 14:51 (4mal).
17 godina
odjavljen
PlayStation 4

Plazma je miljama ispred lcd ekrana ako ih uspoređujemo u istoj ili približno istoj cijenovnoj kategoriji. Jedina mana je veća potrošnja ali i to je dosta smanjeno u zadnjih nekoliko godina. Ove jeftine samsung plazme su konačno sazrijela tehnologija po odlićnoj cijeni. Puno muzike za malo para.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 15:20 (XXX).
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Kako kome, nije ni bitno.

Dosta OT {#}

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
XXX kaže...

Plazma je miljama ispred lcd ekrana ako ih uspoređujemo u istoj ili približno istoj cijenovnoj kategoriji. Jedina mana je veća potrošnja ali i to je dosta smanjeno u zadnjih nekoliko godina. Ove jeftine samsung plazme su konačno sazrijela tehnologija po odlićnoj cijeni. Puno muzike za malo para.

Mislim da se ne može reći da je plazma bolja od LCD,LED zbog toga i toga, nego prije za ovo i ono. Prvenstveno mislim na to ako će se "monitor/tv"(plazma,lcd ili led) koristiti isključivo za televiziju onda plazma ima definitivno prednost zbog toga jer ima veći iliti brži odaziv slike i bolje postavke(šum slike itd.) za našu "HD" sliku iliti signal. Ostalo više-manje ovisi o prostoriji gdje će se monitor/tv nalaziti, a tu mislim na vanjsko osvjetljenje. Ukratko tamna soba -plazma, puno sunca-lcd/led. Ako se koristi tv za PC, konzole uzeo bih svaki put LCD odnosno LED nad plazmom, zbog statičnih dijelova slike kod korištenja PC-a(traka), konzole(određeni dijelovi HUD-a). Imao sam i jednu i drugu i treću vrstu tehnologije i svaki put bih uzeo LED. ALI! Samo zato što sam 80% vremena na PC-u i preko njega igram, gledam filmove, surfam itd. Sa plazmom sam imao " burned in screen" nakon što mi je ostao upaljen pc nekoliko sati. I nakon toga muku mučio kako to rješiti, kako ih maknuti, kako prodati tv s time itd itd itd. Ugl. ako se netko sprema kupovati plazmu neka zna unaprijed. I to sa potrošnjama...istina da troše više, ali kaj je je, u sobi gdje imaš plazmu netreba ti radijator :D

P.s. ovo nije pametovanje, niti ništa slično... Istraživao sam dosta i pričao sa ljudima koji se razumiju u to kada sam kupovao svoje uređaje i ovo su čisto moja mišljenja, iskustva i informacije. 

LP 

15 godina
PlayStation 4

Nije offtopic. TV je bitan koliko i gamepad.

Ono na što treba najviše obratiti pažnju kod kupovine tv-a za konzolu je input lag i ima li neki game mod ili barem jednostavno isključivanje svih naknadnih procesiranja slike. Plazma ili lcd... Ja bih odabrao full HD lcd. Plazma zbog svoje podloznosti burn inu jednostavno nije za gaming. Ali ako ste spremni stalno voditi računa o plazmi i maziti ju i paziti, onda go for it.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 22:21 (Ezio).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Ezio kaže...

Nije offtopic. TV je bitan koliko i gamepad.

Ono na što treba najviše obratiti pažnju kod kupovine tv-a za konzolu je input lag i ima li neki game mod ili barem jednostavno isključivanje svih naknadnih procesiranja slike. Plazma ili lcd... Ja bih odabrao full HD lcd. Plazma zbog svoje podloznosti burn inu jednostavno nije za gaming. Ali ako ste spremni stalno voditi računa o plazmi i maziti ju i paziti, onda go for it.

Mozemo tako i o foteljama\stolicama\kaucima cakulat, i oni su bitni, triba guzu\leđa negdje smjestit :)

Mislim da ima tema o tv-ima.

U svakom slucaju, slazem se glede odabira pogotovo za igranje\spajanje sa PC-em.

LCD mi je tu bolji izbor, svakako full hd. Pripazit na input lag kod kupovine tv-a.

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
12 godina
PlayStation 4
Najbolji izbor je neki sony tv ima ih par sa jako malim input lagom ali to kosta puno. Ja igram na samsungu koji je ovo ljeto kostao 10tkn i na grundigu od 3tkn 116 i 102cm i iskreno nema velike razlike na samsungu jedino malo ljepse izgleda.

0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

ti input lagovi kod poznatih marki tipa panasonic,sony,lg,samusnug... se smanje na nacin da se u izborniku pod HDMI izvor preimenuje u PC nakon toga u game modu  iskljuce svi algoritmi za interpolaciju slike

ja sam sa svog pansonica smanio tako lag sa nekih 140 na 65 iako se ovih 140 se ne primjeti bas jako ako nisi HC FPS gamer {#}

evo jedan primjer

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 12:22 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
PlayStation 4

Imam 60 dolara na raspolaganju za igru. Što da uzmem?

imam bf4, fifu2014, killzone, knack, infamous second son.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayStation 4

preorder watchdogs

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig. PSN :theMeanDuck
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Saint96 kaže...

preorder watchdogs

ma to mogu igrat i na pc-u nije mi interesantno tolko :)

a volio bih da igra ima i mp komponentu ..

13 godina
toxic kaže...
Saint96 kaže...

preorder watchdogs

Pa ima...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
SimeKZ kaže...
toxic kaže...
Saint96 kaže...

preorder watchdogs

Pa ima...

Tnx.

btw info..za watchdogs i performanse

http://www.gamespot.com/articles/watch-dogs-runs-at-900p-on-ps4-792p-on-xbox-one/1100-6419607/

12 godina
PlayStation 4

Davat 3200kn za ps4 i jos 400kn i više za igre koja jedva rade na 900p i 30 fps je ludost ili 4000kn za xbox one.Ne znam stvarno tko to kupuje.Tolko su najavljivali taj ps4 i hvalili hardware, a sad jedva pokreče ovakve igre.Šta če tek bit za 2-3 godine kad igre budu još zahtjevnije, uostalom zašto bi netko kupovao konzole kad za istu lovu dobije jače računalo koje u budučnosti promijeniš samo grafičku i miran si.Nisam neki protivnik konzola opčenito(imam i xbox 360 i ps3) ali ovo je jos uvijek previsoka cijena konzola i igri za ono sta one nude.

Moj PC  
4 9 hvala 1
15 godina

Brigu o sličicama u sekundi i rezoluciji ostavljamo pc frikovima kojima je bitno imati jedan fps više od susjeda. Bitan je gameplay, glatkoca izvodjenja i oku ugodna grafika. Za brojanje pixela i pokretanje frapsa imaš pc.

Potpis!
12 godina

Niti sam pc freak niti mi je to previše bitno ali zasto bi dao 3200kn za 900p kad mogu imat 1080p za 3200kn, odnosno zasto bi imao lošije za istu cijenu ako mogu imat bolje, ne radi se isključivo o konzolama nego za bilo šta u životu.Konzola je preskupa za ono sa nudi, jos uvijek nema puno igri, igre su za naš standard preskupe, 400-500kn za jednu igru je previše,mislim da treba prčekat da cijena padne jedno 30% i da se pojave rabljene igre, tada bi razmišljao o kupnji ps4.

17 godina
Ezio kaže...

Brigu o sličicama u sekundi i rezoluciji ostavljamo pc frikovima kojima je bitno imati jedan fps više od susjeda. Bitan je gameplay, glatkoca izvodjenja i oku ugodna grafika. Za brojanje pixela i pokretanje frapsa imaš pc.

zanimljiva teza... jer kada netko spomene wii u, tada svi xone i ps4 korisnici krenu kako je slab taj wii u.. a kada pc igrači vele da je ps4 slab nije ih briga jer im to nije bitno.

njuskac kaže...

Niti sam pc freak niti mi je to previše bitno ali zasto bi dao 3200kn za 900p kad mogu imat 1080p za 3200kn, odnosno zasto bi imao lošije za istu cijenu ako mogu imat bolje, ne radi se isključivo o konzolama nego za bilo šta u životu.Konzola je preskupa za ono sa nudi, jos uvijek nema puno igri, igre su za naš standard preskupe, 400-500kn za jednu igru je previše,mislim da treba prčekat da cijena padne jedno 30% i da se pojave rabljene igre, tada bi razmišljao o kupnji ps4.

misliš da ces za 3200 kn igrati watch dogs sa full detaljima? Postoje razni forumu, facebook stranice gdje ljudi razmjenjuju igre.. dosta ti je da imaš par igara i sve ostalo mijenjaš.

ali ti bi htio jogurt verzije to je tvoj osnovni problem..

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 19:17 (toxic).
12 godina

Sudeči po zahtjevima igre na netu, za 3200kn računalu koje imam  bi trebao igrat sve na ultra, barem sam do sad igrao sve igre na max.Prošla su ta vremena kad si morao dat 10 000 kn za računalo da bi igrao sve na max.

17 godina
njuskac kaže...

Sudeči po zahtjevima igre na netu, za 3200kn računalu koje imam  bi trebao igrat sve na ultra, barem sam do sad igrao sve igre na max.Prošla su ta vremena kad si morao dat 10 000 kn za računalo da bi igrao sve na max.

U redu, vrlo vjerojatno si u pravu:

http://www.extremetech.com/gaming/171158-can-you-build-a-gaming-pc-better-than-the-ps4-for-400

No, znaš zašto i sam zašto se konzole prodaju.. Nema tu mjesta raspravama ova koznola je bolja ona je bolja.. Konzole rade da vrte sve igre kako treba i ugodno oku. Ljudi se ne moraju psihički zlostavljat što su prije godinu dana dali 3200 kn za pc i sada ne mogu igrati na dobrim postavkama određenu igru.

Također tvorci video igara više vole konzole pogotovo konzole nove ere jer nema piratskih sadržaja i zato će uvijek ispolirati igru da radi bolje na konzoli nego na pc-u.

Stvar je činjenica i što ih prije shvatimo tim bolje.

Pogledaj moje rigove koje sam imao i koju lovu sam potrošio na pc itd.. Shvatio sam da mi pc koristi isključivo za igre i samo sam trošio svakih pola godine nova grafa itd...za full postavke...

Treba nači ravnotežu a ja sam je trenutno našao u konzoli koja mi neće zadavati ovakve muke.

Na kraju krajeva ja ću uvijek stajat da je pc bolja opcija no ne na duge staze.

Konzole u prosijeku do izlaska slijedeće konzole traju 8 godina? Da li ti taj pc od 3200 kn možeš peljat tih 8 godina a da igre izgledaju kao i na konzoli?

12 godina
PlayStation 4

Vjerojatno za 8 godina neču moč igrat sve igre na pc kao na ps4 to si u pravu ali za 8 godina ce grafika na ps4 bit loša kao što je danas na ps3 dok cu ja tada vjerojatno za manje od 3200kn (nekih 2000kn) imat daleko napredniji stroj nego sto je ps4.Naravno komponente koje sam kupio prije 8 godina (hard, dvd rom,kučište itd) ču moc upotrijebit da si složim drugo računalo tako da defnitivno bi rađe sad dao 3200kn za računalo.Imam i ps3 i xbox i na njima igram jedino gta 5 i red dead redemption tj. vec sam ih odavno odigrao tako da mi skupljaju prašinu i da nije bilo tih ekskluziva za konzole ne bi ih ni imao.

Ali da ne isplati se raspravljat, svatko neka kupuje šta ga veseli, ja trenutno ne mogu nač bas nijedan razlog zašto bi kupio ps4.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
njuskac kaže...

Vjerojatno za 8 godina neču moč igrat sve igre na pc kao na ps4 to si u pravu ali za 8 godina ce grafika na ps4 bit loša kao što je danas na ps3 dok cu ja tada vjerojatno za manje od 3200kn (nekih 2000kn) imat daleko napredniji stroj nego sto je ps4.Naravno komponente koje sam kupio prije 8 godina (hard, dvd rom,kučište itd) ču moc upotrijebit da si složim drugo računalo tako da defnitivno bi rađe sad dao 3200kn za računalo.Imam i ps3 i xbox i na njima igram jedino gta 5 i red dead redemption tj. vec sam ih odavno odigrao tako da mi skupljaju prašinu i da nije bilo tih ekskluziva za konzole ne bi ih ni imao.

Ali da ne isplati se raspravljat, svatko neka kupuje šta ga veseli, ja trenutno ne mogu nač bas nijedan razlog zašto bi kupio ps4.

Stvar je što ces pc morat mijenjat svake 2 godine sigurno da bi pratio a ko i cesce. no otom potom

Ti sada sa pc-om kojeg ces kupiti za 10 somova kn za 4 godine neces moci pratiti igre na ps4 i opet moras kupovat novi ili hw

sada kada preracunas 3200kn da je igra 400 kn koliko je to igara do 10 tisuca kn? ja mislim i previše.

ali velim posotje z amjene igara i mnogi konzolaši to rade i produ besplatno. kupe prvih 5 igara i dalje se samo mijenjaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 20:00 (toxic).
13 godina
neaktivan
njuskac kaže...

Davat 3200kn za ps4 i jos 400kn i više za igre koja jedva rade na 900p i 30 fps je ludost ili 4000kn za xbox one.Ne znam stvarno tko to kupuje.Tolko su najavljivali taj ps4 i hvalili hardware, a sad jedva pokreče ovakve igre.Šta če tek bit za 2-3 godine kad igre budu još zahtjevnije, uostalom zašto bi netko kupovao konzole kad za istu lovu dobije jače računalo koje u budučnosti promijeniš samo grafičku i miran si.Nisam neki protivnik konzola opčenito(imam i xbox 360 i ps3) ali ovo je jos uvijek previsoka cijena konzola i igri za ono sta one nude.

pda..ono koja budala bi dala pare developerima?! mislim stvarno, mi smo pravi balkan pa živjeli torrenti....sramota, iskreno se nadam toj promjeni i ukidanju piratiziranja...

to vama koji ste tech freakovi smeta koliko fpsa, koja rezolucija itd, meni kao prosječnom korisniku i dalje bolje leži konzola dat jednom pare i miran si godinama nego svake godine kupovat nove dijelove za komp da bi nešto mogao igrati...

uostalom tko kaže da netko mora dati 400 kn za ps4 igru, možeš ju riješit i za 120 kn i to najnovije hitove samo treba znati kako ;)

12 godina

Imam računalo 3 godine i jedino što sam mijenjao je grafička i to tako da sam prodao staru i dodao nešto sitno i kupio jaču rabljenu, tako da u 8 godina cu jos 2 puta mijenjat grafičku i sve ču igrat bez problema i imat cu najbolju grafiku dok če ps4 za 2 godine bit smeće.. recimo prije 10 godina si morao svake 2 godine kompletno mijenjat komp ,sad više nije tako, sad mijenjas komp svakih 7 godina.

12 godina
HDesignz kaže...
njuskac kaže...

pda..ono koja budala bi dala pare developerima?! mislim stvarno, mi smo pravi balkan pa živjeli torrenti....sramota, iskreno se nadam toj promjeni i ukidanju piratiziranja...

to vama koji ste tech freakovi smeta koliko fpsa, koja rezolucija itd, meni kao prosječnom korisniku i dalje bolje leži konzola dat jednom pare i miran si godinama nego svake godine kupovat nove dijelove za komp da bi nešto mogao igrati...

uostalom tko kaže da netko mora dati 400 kn za ps4 igru, možeš ju riješit i za 120 kn i to najnovije hitove samo treba znati kako ;)

ja kupujem isključivo originale za pc i to na akcijama di dobijem za 20 kn igru koja košta na konzolama 400kn.Ne znam di si ti zaključio da ja igram piratske igre? Jel ti uopče pratis cijene pc igra? daj odi malo na steam itd.. malo se informiraj.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice