Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.941
|
čitano: 7.064.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Ovisi o X stvari, ne možeš to sada znati. Ja sam bio u istoj dilemi kao i ti do neki dan. Objektivno gledano najpametnije bi ti bilo čekati jesen, ali teško je biti pametan :D 

13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Pa uzmi MSI r9 390 onda, odlicna je kartica?
Mislim ne znam sto hejtas grafe sa tri venta, tri venta su najbolja opcija generalno gledajuci, jer najmanje buke proizvode i najbolje hlade. Nece se iskriviti ne boj se, a uvijek je mozes poduprijeti haha 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma tko će čekati jesen :p treba se witcher odmah sada vrtit :D 

A mislim da ću morati ići na saphirku, ta je najtisa od svih.powercolor je uvijek na 100%  i bruji ko tenk a komp je metar pokraj mene na stolu pa pokušavam da bude što tiše.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 23:07 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nije ti powercolorka glasna, ona je cak odlicno uradjena, pitaj ansha on ima jednu, grafa je mrak 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran

Uzmi MSI, 3 godine garancije, aktivno hlađen VRM, razlika u hlađenju 1-2 stupnja između Sapphirke i MSI, nedavno smo mjerili Unigine Heaven sa monitoringom i zaljepuili rezultate, moja je bila na 71 a Sapphirka od kolege na 70, isto tkao je i tisa. Ima tu i estetski gledano razlike, MSI natpis i zmajev logo svjetle bjelim led svijetlom pa ti daje fini izgled kroz prozor kucista, isto tako i ljep crni backplate sa tetovazom zmaja, meni osobno puno ljepsa od Sapphire grafe, al o ukusima se ne raspravlja.

Gigabyte verzija r9 390 je cisto smece, em je hlađenje jako lose, em je uzrokovala dosta problema koje sam citao po drugim foprumima da se ljudima komp sam od sebe palio, isto tako neki ga nisu mogli ni ugasit, i jos svakavih mušica da ne nabrajam sad, da ne pricam kako je nisu dali nikome ni na testiranje a posto se radi o Gigabyteu odma ti se sve ove sumnje i ostale price dobivaju an tezini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže... 

Gigabyte verzija r9 390 je cisto smece, em je hlađenje jako lose, em je uzrokovala dosta problema koje sam citao po drugim foprumima da se ljudima komp sam od sebe palio, isto tako neki ga nisu mogli ni ugasit, i jos svakavih mušica da ne nabrajam sad, da ne pricam kako je nisu dali nikome ni na testiranje a posto se radi o Gigabyteu odma ti se sve ove sumnje i ostale price dobivaju an tezini.

giga je tu shebala stvar jer su nove gaming verzije okrljaštili kako bi do izražaja došla xtreme verzija, što se i može tolerirati na nvidiji kojoj i ne treba toliko moćno hlađenje, ali na tim grafa se to nemere tolerirat i bolje ih je zaobići

13 godina
neaktivan

Uži izbor su mi powercolor i Sapphire, hvala svima na pomoći.

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako danas prodam svoju grafu onda kupujem drugu.

E sad, ne znam koja bi bila bolja makar su oba dvije vrhunske,samo je nvidia skuplja 300kn.oba dvije su rabljene i imaju garanciju.

Napajanje imam odlicno tak da po tom pitanju mi je svejedno,nisam fanboy niti nvidia-e niti ATI-a, jedino malo vise naginjem za nvidia-u jer vec dugo imam samo ATI grafe(cfx 6870,7970,7870,270x) pa da malo za promjenu promjenim tabor.

18 ASUS r9 290x Matrix Platinum
6 ASUS GeForce GTX 970 Strix
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Lucidius kaže... 

giga je tu shebala stvar jer su nove gaming verzije okrljaštili kako bi do izražaja došla xtreme verzija, što se i može tolerirati na nvidiji kojoj i ne treba toliko moćno hlađenje, ali na tim grafa se to nemere tolerirat i bolje ih je zaobići

Pa neznam zasto su to isli radit na ATI grafama, stvarno idiotski potez za tako renomiranog vendora. Kaj nije logicnije da su na 970 stavljali sa 2 venta, a na 390 sa 3 venta verziju hlađenja  isto tako ATI uopce i nema Xtreme verziju hlađenja od Gige.

11 godina
neaktivan
jura kaže...

E sad, ne znam koja bi bila bolja makar su oba dvije vrhunske,samo je nvidia skuplja 300kn.oba dvije su rabljene i imaju garanciju.

Napajanje imam odlicno tak da po tom pitanju mi je svejedno,nisam fanboy niti nvidia-e niti ATI-a, jedino malo vise naginjem za nvidia-u jer vec dugo imam samo ATI grafe(cfx 6870,7970,7870,270x) pa da malo za promjenu promjenim tabor.

Opcenito su tu negdje no možda je bolja 970 pošto neznam koliko dobro hladi taj asus a i tdp je manji kod gtx, ali posto je razlika 300kn onda bolje R9

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 13:52 (D3lBoy).
17 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...
jura kaže...

Opcenito su tu negdje no možda je bolja 970 pošto neznam koliko dobro hladi taj asus a i tdp je manji kod gtx, ali posto je razlika 300kn onda bolje R9

evo, moja grafa prodana i sad slatke brige.

ako bude htel čovjek spustiti još gtx 970 onda budem nju uzel, ako ne onda R9.

nekak naginjem na GTX zbog dx12, dulje garancije i zato jer već dugo nisam imal nikakvu zelenu zvjer u kompu.

11 godina
neaktivan

GCN kartice imaju DX12 Support tako da te to nemora brinut, ali samo GCN 2.0 i Maxwell e.g. 390 i 970 ce imati "full feature" support, šta god im to značilo

15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Nije ti powercolorka glasna, ona je cak odlicno uradjena, pitaj ansha on ima jednu, grafa je mrak 

Stock fan profil je glasan jer joj ne da da ide preko 65°C, čak mislim da su izdali novi bios gdje su to promijenili.

9 godina
protjeran
jura kaže...
D3lBoy kaže...
jura kaže...

evo, moja grafa prodana i sad slatke brige.

ako bude htel čovjek spustiti još gtx 970 onda budem nju uzel, ako ne onda R9.

nekak naginjem na GTX zbog dx12, dulje garancije i zato jer već dugo nisam imal nikakvu zelenu zvjer u kompu.

Ako te znaima DX 12 onda gledas AMD, tu nema sta raditi Maxwell, također steta je kad vec imas i odgovarajuce kuciste i napajanje ne otici na r9 290x posto ej ovo jedna od boljih verzija.

17 godina
neaktivan

završena priča, odlučil sam se za r9 290x i sutra posilje 14 bude kod mene pa budu i slike u odgovarajućoj temi..

hvala

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
protjeran
jura kaže...

završena priča, odlučil sam se za r9 290x i sutra posilje 14 bude kod mene pa budu i slike u odgovarajućoj temi..

hvala

Ajde, pa da i ti odvrtis benchamrke u R9 300/Fury series 

14 godina

Ja se danas oprostio od r9 290, bila je preveliki zalogaj za i7, moram nešto drugo iskombinirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Remzi kaže...

Ja se danas oprostio od r9 290, bila je preveliki zalogaj za i7, moram nešto drugo iskombinirati.

r9 380? ili gtx 960?

14 godina
toxic kaže...
Remzi kaže...

r9 380? ili gtx 960?

Ma razmisljam se prebaciti na sandy/ivy brigde ili nesto takvoga pa onda uzet neku mid range grafu

17 godina
jura kaže...

hvala

ovo si trebo piknut : )

http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=D2A0C6FA-1869-43E2-A153-789438696A42&lang=eng

šteta što 8 gb modela nema po njuškalu

17 godina
neaktivan
toxic kaže...
jura kaže...

hvala

ovo si trebo piknut : )

http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=D2A0C6FA-1869-43E2-A153-789438696A42&lang=eng

šteta što 8 gb modela nema po njuškalu

a rabljenu sam kupil tak da nisam imal baš na biranje, a i ovih sa 8gb nema na njuški.

17 godina

Matrix Platinum?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To ona Platinum s oglasa, što piše da se grije dosta ? Jesi provjerio to sve jel ispravno, ima li garanciju, do kada, kolko para ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Matrix Platinum?

da

D3lBoy kaže...

To ona Platinum s oglasa, što piše da se grije dosta ? Jesi provjerio to sve jel ispravno, ima li garanciju, do kada, kolko para ?

ne ta,ona druga kaj je ju prodaje čovjek iz Vž-a.pa sutra bude došel do mene pa budem odvrtel furmark ili kaj već pa budem videl.

do kolko su na toj grafi ok temp.?

11 godina
neaktivan

Asus nikad nije bio no.1 sto se tice buke i temperature, tako da vidim da se dosta grije, a i 2 venta je tako da nista cudno. Garanciju ima, i koliko ?
http://www.overclock3d.net/gfx/articles/2014/03/16210615220l.jpg

17 godina
neaktivan

ima garanciju,kupljena je u 6mj.2015, ali u njemačkom dućanu.

znači po tome bi trebala imati još do 6mj.2018 ako se ne varam.

kakav je asus support ako ga ne daj bože budem trebal, ako je ko upoznat?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 15:44 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hmmm neznam kako to funkcionira sa njemačkim garancijama, jesi probao zbog tog skresat cijenu ? Mislim ono npr. kad bi ju slao vjerojatno bi te koštalo i slicno... probaj se iscjenkat :D Za 2100kn ima 290 i kod nas sa garancijama, malo slabiji modeli ali opet

17 godina
neaktivan

kupil ju budem za 1900 ako se pokaže da je ok, sad mi je malo bed zbog tih temperatura...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 15:51 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To je vec fer da, jedino se jos malo raspitaj oko te garancije. Također gledaj da ne ide preko 91c, i to je vec pakleno... nije da ce joj nesto bit al ono kad uzmes u obzir da moja 290X koja je clockana vise ide max do 71c, je veci i bolji cooler ali opet, 91c je jako vruce. Pogledaj si sam po netu reviewove pa odluci. Realno za 1900kn to je strašno brza kartica, ali bit ce bucna i vruca

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 15:55 (D3lBoy).
17 godina
jura kaže...

kupil ju budem za 1900 ako se pokaže da je ok, sad mi je malo bed zbog tih temperatura...

ne toleriraja buku, lako jos za temperature ali buku gledaj. vec ako prode 80 vjerujem da ce biti buke, ja sam zbog toga pukao :/

jasno mi je za xfx ali koji k s asusom..

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 15:57 (toxic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice