Sapphire Radeon RX 7900 XT vs asus tuf 4070 ti?

poruka: 38
|
čitano: 11.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Što bi vi uzei?

Večina kaže da je 4070 ti prevara i RAdeon je bolji i isto tako cca 50€ jeftiniji,

ali RTX je bolji kad se uključi taj slatki Ray Tracing, a to je jedan od glavnih razloga zašto kupujem novi GPU?

Molim da me prosvijetlite

32 Sapphire Radeon RX 7900 XT
17 ASUS TUF RTX 4070 TI

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Sapphire Radeon RX 7900 XT vs asus tuf 4070 ti
dankogrg kaže...

Što bi vi uzei?

Večina kaže da je 4070 ti prevara i RAdeon je bolji i isto tako cca 50€ jeftiniji,

ali RTX je bolji kad se uključi taj slatki Ray Tracing, a to je jedan od glavnih razloga zašto kupujem novi GPU?

Jedan od glavnih razloga ti je Raytrace?

Pa cemu onda ovaj upitnik?.....

2 godine
protjeran
dankogrg kaže...

Što bi vi uzei?

Ja bi Radeona, ali ti tražiš 4070Ti...

8 godina
neaktivan

Pa jer obje imaju tu opciju,

2 godine
protjeran
dankogrg kaže...

Pa jer obje imaju tu opciju,

Imaju ali nVidija je jača tu, dosta...

16 godina

Koja je primarna svrha kartice?

Gaming, renderiranje u nekim programima.. ?

Pogledaj Štefa pa odluči: 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2023 18:07 (evincar).
9 godina
neaktivan

Pa napisao je raytracing gaming.

Za tu lovu za sad na 1440p i RT on je puno bolji izbor uzet 4070ti, a za ostalo uskoro bude ionak neupotrebljiva zbog premalo VRAM-a.

Na kraju krajeva, pametnije mu onda štedit pa piknut 4090, to je jedino smisleno ak traži RT i najjače grafičke postavke.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2023 18:11 (fer-de-lance).
8 godina
neaktivan

al 4090 je skoro duplo skuplja, ne bih ipak

9 godina
neaktivan

A čuj, ovak ti je to jako puno kompromisa da bi igrao s RT na nekom igrivom fps-u...

Ak baš isključivo do te cijene gledaš, probaj pronaći nekaj jače  rabljeno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2023 18:48 (fer-de-lance).
12 godina

Ewo i ja sam u nedoumici ali izabrao bi 7900xt jer mislim da je vise future proof a imao sam samo jednu amd karticu do sada u komu jer nvidia mi vise plug and play

BBall,Tech,Ink....all the way....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Svaka grafa je plug and play, osim neispravne.

2 godine
protjeran

Ja ne vidim ni jedan razlog za 7900xt... Rtx 4070ti je na 1440p jednako jaka, ima puno bolji RT, ima DLSS kao ogroman plus, trosi dosta manje, ne grije se, ima bolju drajversku podrsku i košta jednako.

Za iduce 2 godine na 1440p bude ok tih 12GB vrama.

I neznam odakle da je slaba sa RT na 1440p kad i bez dlss na toj rezoluciji vozi igre uz RT na 90fps avg, uz dlss Quality vec to ide na 115fps cca u prosjeku klik

1 0 hvala 0
17 godina

Ništa Nvidia, samo Radeon, Baby!

\o/\o/

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
1 3 hvala 0
2 godine
neaktivan

Ništa od navedenoga,imao plan za upgrade i lovu u čarapi ali nedam.Već ako moraš izaberi manje zlo...crveno

1 0 hvala 0
12 godina
fer-de-lance kaže...

A čuj, ovak ti je to jako puno kompromisa da bi igrao s RT na nekom igrivom fps-u...

al ga ti lupetaš, pa to je čudo jedno 

10 godina

Teška odluka, baš radi tih 20gb a sve više je vram bitan. Ja se nakraju odlučio za 4070Ti zbog DLSS3, mislim da s tim ipak bude više future proof.

Ako sfali vrama imam dosta rama kao backup, a dosta je 30fps pa se iz toga generira 60fps. Input lag za SP je nebitan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina

Možda bude ok kad izađe, ali DLSS svejedno ima prednost jer se izvršava na posebnom čipu, dok FSR koristi gpu jezgre. Uvijek DLSS daje veći fps boost baš radi toga, a 4xxx serija ima duplo jače tensor jezgre od 3xxx.

Moj PC  
1 2 hvala 0
9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
fer-de-lance kaže...

al ga ti lupetaš, pa to je čudo jedno 

Ak je tebi ok igrati s dlss na performance modu ili s frame generationom - svaki ima svoje veselje...

8 godina
neaktivan

uzo sam si 32 GB 6000 mhz RAMA,

jel to pomaze?

Takodjer, vidi ove:

jel sve ovo bez RT?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2023 21:24 (dankogrg).
12 godina

I nespravna je plug and not play!

13 godina
win10pro kaže...

Možda bude ok kad izađe, ali DLSS svejedno ima prednost jer se izvršava na posebnom čipu, dok FSR koristi gpu jezgre. Uvijek DLSS daje veći fps boost baš radi toga, a 4xxx serija ima duplo jače tensor jezgre od 3xxx.

DLSS i FSR daju isti fps, to je potvrđeno u svim reviewima, s tim da je DLSS ipak malo kvalitetniji.

Iz forumaševe poveznice se može zaključiti da će se FSR3 izvoditi slično kao i DLSS3, sa istim prednostima i manama.

Duplo više fpsa, mogući artefakti i više latencije, s tim da ga nije preporučeno paliti ispod 60 fpsa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2023 21:52 (Mile 74).
12 godina
fer-de-lance kaže...

Ak je tebi ok igrati s dlss na performance modu ili s frame generationom - svaki ima svoje veselje...

niti na jednoj igri ne palim dlss performance, nego dlss quality, a frame generation moja 3080 12gb ne podržava

i sve i jedna igra koju sam probao da ima rt sa tim dlss quality vrti se u više nego igrivom frejmrejtu, dakle 70+ fps na 1440p

tak da ostajem kod rečenog - lupaš gluposti

17 godina

Iskreno što god napravio i kupio, nisi dobro napravio. Tak je u svemu.. Pikni jednu i uživaj.

Npr. ja sve više naginjem tome da ne gledam perfomanse koje su danas već za 1 godinu ili 2 i 3 godine... Iduca grafa ce sigurno biti neka koja ce biti s pun kufer vrama

Gledam nekoliko usporedbio rtx 3080 koja je na pocetku bila dosta bolja od 6800xt cak je bila bolja i od 6900xt itd...

Danas je situacija da je zapravo jednaka ili lošija od 6800xt

Ima dosta takvih primjera u povijesti gdje ti uzmeš top grafu Nvidije i dok ne izdaju novu seriju + jos par mjeseci si okey a zatim krenu lagani padovi perfomansi..

Dok kod AMD-a vidimo konstantan rast, malo po malo.

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
4 4 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

Ima dosta takvih primjera u povijesti gdje ti uzmeš top grafu Nvidije i dok ne izdaju novu seriju + jos par mjeseci si okey a zatim krenu lagani padovi perfomansi..

i isto toliko primjera imaš gdje su ozbiljni recenzenti debunkirali takve priče

kad ti stevo kaže da je to 'myth made up by fanboys' onda je valjda dovoljno

a nije prvi koji je to zaključio, ali je valjda jedini za kojeg ti isti fanboys neće reći da je potplaćen

17 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

a nije prvi koji je to zaključio, ali je valjda jedini za kojeg ti isti fanboys neće reći da je potplaćen

Ja ne pricam da Nvidia nerfa ista vec da staje s razvojom, dok AMD kontinuirano poboljsava svoje "stare" serije..

Pa pogledaj 3070 danas i nakon izlaska... 

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2023 9:33 (toxic).
4 godine
suspendiran
toxic kaže...
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

Ja ne pricam da Nvidia nerfa ista vec da staje s razvojom, dok AMD kontinuirano poboljsava svoje "stare" serije..

Pa pogledaj 3070 danas i nakon izlaska... 

A gdje je to tocno 3070? Apsolutno se nista nije promijenilo osim sto je sad od izlaska iste puno vise testova na 4k gdje su sve Nvidije uredno par mjesta nize na ljestvici naspram Radeonki poradi manje propusnosti i manje memorije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2023 11:00 (Boris grozni).
10 godina
dankogrg kaže...

uzo sam si 32 GB 6000 mhz RAMA,

jel to pomaze?

Takodjer, vidi ove:

jel sve ovo bez RT?

Bez RT-a je koliko vidim, ali ti manji kanali su vjerojatno fake. Bolje gledaj razliku na hardware unboxed npr.

Mile 74 kaže...
win10pro kaže...

DLSS i FSR daju isti fps, to je potvrđeno u svim reviewima, s tim da je DLSS ipak malo kvalitetniji.

Iz forumaševe poveznice se može zaključiti da će se FSR3 izvoditi slično kao i DLSS3, sa istim prednostima i manama.

Duplo više fpsa, mogući artefakti i više latencije, s tim da ga nije preporučeno paliti ispod 60 fpsa.

Tu su negdje ali dlss daje par frejmova više. 

Frame generator je dosta više zahtjevan, tak da ili budu štedili na kvaliteti ili bude manji boost.

Kod nvidije se dobro vidi da na 4k nemože dati više od 120fps, bez obzira koliki je početni fps. Tak da nije uvijek x2 jer dosta je zahjevno na 4K. Na 1440p ide do 200fps, 1080p 300fps.

Ovo da treba min 60 fps su gluposti, input lag nije ništa gori nego 60fps+Vsync.

12 godina
Jbga, kad kažeš 'padanje perfomansi' onda to znači ono što si rekao
16 godina
dankogrg kaže...

Što bi vi uzei?

Radeon u nekim igrama bez RT poprilično bolji, COD, plague tale,Hogwarts L.  dok sa druge strane kad uključiš RT radeon poprilično gubi u cyber2077,metro,dying light. Cijene kod nas iste tako da se nemaš šta mislit ako ti je rey trejs bitan.

kradem mine iz minskog polja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice