3d mark rezultat: http://www.3dmark.com/3dm11/9383513
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
3d mark rezultat: http://www.3dmark.com/3dm11/9383513
Sasvim ok rezultat i prema njemu nebi reka da grafa stvara probleme.

Procesor 5605 mozda nisko? Valjda je za i5 to ok.
Koje bih jos testove trebao napravit?
Cpu je ok posto je na stocku.
Aj odvrti jos Unigine Heaven i Unigine Valley

Vec jesam ovaj Heaven dns i cinilo se ok, 60 fpsa. Budem opet sutra oba.
Skinuo sam 1,7 patch za Far cry i igra ide bolje za 20 posto valjda. Na Very high detaljima i na 1920 rezoluciji dobivam u prosjeku oko 65 fpsa, i plese izmedu 55 i najvise malo preko 100. Mislim da je to ok, cini se da je igrivo.
Cudi me jedino to sa Hardlinom, da su tako slabe performanse, jer sam ocekivao da ce ici glatko...No ionako nisam planirao igrati to na duze staze...
Vjerovatno nakraju nije problem u grafi, mozda ja ocekujem previse... Samo se nadam da ce Gta 5 raditi dobro i ja sretan. :)
Budem clockao taj procesor, stavio windows 8.1 (betlfild preferira taj sustav), valjda bu bilo ok. Mozda je za moje osjetljivo oko i taj screen tearing rjesenje neki monitor sa 120 Hz?
Vec sam dns pregovarao sa jednim covjek da zamjenim ovu sa Gtx 770 sa mojom nadoplatom, ali mislim da netreba brzati, jer bi ova graficka trebala obavljati solidan posao.
Gtx 770 je po snazi rame uz rame s tvojom, negdi je bolja negdi gora pa stoga nevidim zasto bi ju minja i jos nadoplaciva.

Kaze bas taj covjek da je igrao far cry 4 na obje grafe i da je za 770 puno bolje optimizirano i da ide puno puno glađe...
No da... Mislim da nema smisla nadoplacivati oko 400 kn, kada su u vecini igara fpsi - tu negdje. Dosta igri prefereria doduse tu nvidiu, i kolko vidim amd se muci sa driverima...
Ti si prešao sa HD 6870 na osjetno bržu i jaču R9 280X ali isto tako sa 1680 x 1050 reze na 1920 x 1080 rezu tako da moraš uzeti i to u obzir. Vrti sve što si vrtio sa HD 6870 sad na R9 280X na rezi 1680 x 1050 pa buš videl razlike . FPS za Far Cry 4 je visok a Hardline je kao prvo Beta a kao drugo jako zahtjevan ako si stavio sve na max. Preporuka specifikacija od AMD grafa za tu igru je moćna R9 290 što dovoljno govori. Ja nemam nikakvih problema sa screen tearingom a monitor sa više herza nije loša ideja svakako mada mislimda sa R9 280X ne treba ciljati na 120 Hz sa najmodernijim igrama nego na 60 Hz.
GTX 770 ti nije brža grafa i zbog uže sabirnice i manje Vram-a može samo biti gora sa zahtjevnijim AAA naslovima.
Imas pravo, skocio sam na vecu rezoluciju i vjerovatno monitor slabije kvalitete, bar mi se tako cini. Onaj Samsungov mi je djelovao kvalitetnije. Bas cu ga vratiti nazad da ga testiram pa da vidim kako ce se ponasati npr u Insurgencyu i dali ce imati tearinga.
Defitinivno sada necu bacati jos novaca kako bi dobio slicnu graficku, nema smisla... Ti novci idu za cooler za Cpu:)
Taj CPU ti ide sa coolerom od 200 kn na 4.5Ghz .
Mislio sam uzet 212, i do 4.5 fino dopeljat.
Bavim se izradom filmica, tako da bi mi brzi procesor sigurno znacio nesto u renderingu. Mozda i jos 4 gb rama?
Uzmi si ovaj i uštedi pare : http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-120-socket-775-1150-1155-1156-1366-2011-fm1-fm2-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.309 Pa gle, u renderiranju ti brži CPU ima direktnu korist tako da bi ti sigurno dobro došlo a bolje je i za gaming svakako. Više rama ne škodi a ovisno od aplikacije donosi i korist. To proveri kod ljudi koji se bave time koliko rama ti treba i koliko je dosta. Ja o tome ne znam baš .
Skinuo sam 1,7 patch za Far cry i igra ide bolje za 20 posto valjda. Na Very high detaljima i na 1920 rezoluciji dobivam u prosjeku oko 65 fpsa, i plese izmedu 55 i najvise malo preko 100. Mislim da je to ok, cini se da je igrivo.
Ne nisi ovo upravo izjavio...
tebi je 65 fpsa u tako "novijoj" igri samo "igrivo"? Meni je CoD4 na integrusi sa 20 fpsa davne 2007. bio igriv, a tebi "normalan/visok" FPS u dasnjanjoj novijoj igri zoves "igrivo" :p
Uz izjavu da bi nadoplatio 400kn za gtx 770 i ovo gore, ne vjerujem da se bas previse kuzis u graficke i danasnje igrice...
Necu ni pocet o tome da frajer koji ti nudi svoju gtx770 za tvoju R9-ku i JOS 400 tvojih kuna tvrdi kako ima i gtx 770 i R9 280x. Sta ce mu onda jos jedna R9 280x ako ima vec bolju grafu sa tom GTX-icom (po njegovom). Cak da i planira dvije iste grafe stavit u sistem, zasto je kupovao nvidiu i Ati grafu, pa sada mijenja? oO Nije ti to nimalo sumnjivo?
Cak si i spomenuo kako bi uzeo GTX 770 jer u Far Cry 4 budes dobio malo vise fpsa? Tih 5 fpsa koje ces dobit neces ni skuzit, a 400kn iz dzepa ces sigurno skuziti nakon sto prodes FC4 zbog kojeg si mijenjao odlicnu grafu...
Promijenio si monitor, vjerojatno te to muci i nisi naviknut. Priviknut ces se nakon nekog vremena.
Razlika izmedu tvoje stare HD 6870 i ove nove R9 280x-ice itekako treba bit primjetna, pogotovo u tim naslovima koje si ti naveo. Benchevi ti dobro izgledaju, GPU-z u igri ti je takoder dobar. To je sve u tvojoj glavi dragi moj, nije nista s grafom :)
Da pogodim; snimas filmice iz igrica za youtube ili nesto slicno? Privikni se malo na monitor i novu grafu, nemoj prebrzo davat ovakve izjave kao do sada. Kao sto su ti kolege vec rekle, s grafom je sve u redu; problem je u tebi i tvom "osjetljivom oku" kako si ga nazvao :)
GTX 770 ti nije brža grafa i zbog uže sabirnice i manje Vram-a može samo biti gora sa zahtjevnijim AAA naslovima.
Na papiru, ali u praksi GTX 770 radi nešto bolje u gotovo svakoj igri. Evo testova sa dosta modernih naslova koga zanima.
http://www.techspot.com/review/946-nvidia-geforce-gtx-960/page3.html
Na papiru je bolja a i u praksi je negdje bolja negdje ne ali će sigurno bolje "stariti" nego GTX 770. Mogu i ja sad linkat neke recenzije s nekih drugih portala gdje imaju veći FPS u većini igara s R9 280X. Uglavnom, to su grafe istog ranga tako da kad mu netko "nudi" GTX 770 uz to da mu ovaj da 400 kn jasno je da to nije dobar posao.
Na papiru je bolja a i u praksi je negdje bolja negdje ne ali će sigurno bolje "stariti" nego GTX 770. Mogu i ja sad linkat neke recenzije s nekih drugih portala gdje imaju veći FPS u većini igara s R9 280X. Uglavnom, to su grafe istog ranga tako da kad mu netko "nudi" GTX 770 uz to da mu ovaj da 400 kn jasno je da to nije dobar posao.
svakako da se ne isplati davati 400kn, kad sam uzeo prvu 280x kad je tek dosla u HR jadnica je davala jedva nesto preko 7000 u firestrike-u dok sam do danas presao i 9000 bodova s doticnom! istina je ocana( a poprilican boost kroz same drivere) no pribliziti se 9000 u 3dmarku s gtx770 je nemoguce! 280x je danas puno puno bolji izbor od 770-tke!lp
@Darix U vezi Far crya i fpsa, imao sam prije patcha skoro pa iste fpse, ali igra nije radila glatko. Badava fpsi ako igra stalno trza i nije fluidno zar ne? Stvar je optimizacije.
I nebi nadoplatio 400, nudio sam covjeku 250 ali je odbio... Sigurno necu napraviti takvu glupost i bezveze trositi tolike pare. No iako je ova graficka vjerovatno super i svi kazu da ce vrjediti duze od 770, cinjenica je da vecina tih recenzenata govori kako je 770 ipak malo brža u dosta igri, u igrama koje preferiraju nvidiu kojih ima dosta. Zanimljiva je ta razlika izmedu ta 2 proizvodaca, prije sam koristio 4870, pa sam presao na 8800 gt. Kuzila se odmah razlika da nvidia stvara neki dojam vece brzine izvedbe a manje kvalitete slike a Amd obrnuto. 6870 je pak odlicno sljakala i bas sam bio zadovoljan...
U vezi ovog covjeka. Kakti je imao r9 280x koju je prodao prije mjesec dana za 1200 kn, a imao je valjda gygabajtovu 770 koja mu se pokvarila pa je sa servisa dobio asusovu. Sad treba pare pa prodaje 770 i veli da mu zapravo nepase zamjena sa 280x jer nebi dobio dosta para, hoce najmanje 400 nadoplate....Cudna prica malo jeste hh. Ugl citiram ga:
"Tako je,nebo i zemlja između njih u fc4. Nvidia rastura tu,nema stekanja, 60 fps najmanje uvijek.. U drugim igrama su tu negdje,ali prednost nvidiji,nema naglih padova fps,stekanja i smrzavanja slike.."
"Ima sam i gigabytovu 770,nije joj ni do koljena,ova asusova je baš pogođena,nije ni čudo što je bila 3000 kn u adm kad sam je dobio..."
Stima, vjerovatno je nakraju rijec o monitoru na koji se trebam priviknut, tojest ja sam previse izbriljiv :) Ne snimam iz igrica vec radim promo videe za nogometase :)

Ti ipak imas malo nabrijaniji komp zar ne? Koje drivere koristis 14.12?

riskirate sa kupovinom sapphire 280x jer ima vrlo visok postotak reklamacija,ovdje označena kao nepouzdan produkt
na temelju 3 ocjene, donosiš zaključak da je nepouzdana?
Da si samo ispod tog ocjenjivanja pogleda da postoje 223 nezadovoljna kupca i da je sama firma rekla da se proizvod cesto vraća.
takoder i meni ide na max detaljima, a za fps-e neznam
Aj ostavi se ti corava posla, jer se vidi da nemas pojma.
Aj ostavi se ti corava posla, jer se vidi da nemas pojma.
Mozda zato i pitam ovdje na forumu da nesto saznam? Jucer sam se prvi put susreo sa prrogramom..
Dok sam igrao Hardline je izgledalo drugacije...
riskirate sa kupovinom sapphire 280x jer ima vrlo visok postotak reklamacija,ovdje označena kao nepouzdan produkt
Nisi dobro proučija stranicu.Eto sad su joj čak obustavili prodaju,svaka čast max profesionalna trgovina
@Darix U vezi Far crya i fpsa, imao sam prije patcha skoro pa iste fpse, ali igra nije radila glatko. Badava fpsi ako igra stalno trza i nije fluidno zar ne? Stvar je optimizacije.
I nebi nadoplatio 400, nudio sam covjeku 250 ali je odbio... Sigurno necu napraviti takvu glupost i bezveze trositi tolike pare. No iako je ova graficka vjerovatno super i svi kazu da ce vrjediti duze od 770, cinjenica je da vecina tih recenzenata govori kako je 770 ipak malo brža u dosta igri, u igrama koje preferiraju nvidiu kojih ima dosta. Zanimljiva je ta razlika izmedu ta 2 proizvodaca, prije sam koristio 4870, pa sam presao na 8800 gt. Kuzila se odmah razlika da nvidia stvara neki dojam vece brzine izvedbe a manje kvalitete slike a Amd obrnuto. 6870 je pak odlicno sljakala i bas sam bio zadovoljan...
U vezi ovog covjeka. Kakti je imao r9 280x koju je prodao prije mjesec dana za 1200 kn, a imao je valjda gygabajtovu 770 koja mu se pokvarila pa je sa servisa dobio asusovu. Sad treba pare pa prodaje 770 i veli da mu zapravo nepase zamjena sa 280x jer nebi dobio dosta para, hoce najmanje 400 nadoplate....Cudna prica malo jeste hh. Ugl citiram ga:
"Tako je,nebo i zemlja između njih u fc4. Nvidia rastura tu,nema stekanja, 60 fps najmanje uvijek.. U drugim igrama su tu negdje,ali prednost nvidiji,nema naglih padova fps,stekanja i smrzavanja slike.."
"Ima sam i gigabytovu 770,nije joj ni do koljena,ova asusova je baš pogođena,nije ni čudo što je bila 3000 kn u adm kad sam je dobio..."
Stima, vjerovatno je nakraju rijec o monitoru na koji se trebam priviknut, tojest ja sam previse izbriljiv :) Ne snimam iz igrica vec radim promo videe za nogometase :)
Nesto onda nije u redu ili s tvojom grafom (a po testovima koje si proveo rekao bih da je sve u redu jer daje normalne rezultate) ili ti nesto drugo u kompu steka tu igru.
Imam R9 280x i FarCry mi na ultri uz i5 4460 radi glatko da glade ne moze. Presao sam cijelu igru sa 75% progressa nakon 30 sati i niti jednom nisam imao ikakav trzaj ili stekanje igre.
Istina je da kad udes u igru, dobijes lijepu reklamu od NVIDIA-e, ali to ne znaci da igra ne radi na ATI grafama :)
Uz pretpostavku da ti nesto drugo koci grafu, isto to drugo ce ti kociti i sa gtx-icom da si ju uzeo. VJerojatno bi ti bolje radila jer i sam kazes da je igra optimizirana za NVIDIA grafu (iako je R9 280x odlicna grafa koju "nvidia optimizacija" ne bi trebala kociti) ne vidim zasto meni, a i ostalima s ovom grafom igra ne steka?
Nadoplata bilo koliko kn (cak i tih tvojih 250) za grafu koja je isti rang (benchmarkovi su ti na svim stranicama razliciti, R9 280x i GTX 770 su isti rang grafe, koji fps gore-dolje nije ni bitan, nemas toliko osjetljivo oko :p ) je previse i nepotrebno.
Normalno da je NVIDIA graficka malo brza (pazi- malo) od ATI grafe ako je igra optimizirana za NVIDIA grafu. Ne vidim zasto to uopce spominjati ili navoditi kao nedostatak R9 280x-ice oO
Ovo sto si citirao je poprilicno velika glupost i mazanje ociju od strane prodavaca. R9 280x i GTX 770 da su nebo i zemlja? Ajd da je rekao da su ta tvoja stara 4870 i njegova 770 nebo i zemlja, ali za graficke koje su ISTI RANG reci takvu glupost? Mazao ti je oci kako bi ti uvalio identican proizvod uz tvoju nadoplatu :)
Evo, bas sam jucer skinuo Hardline betu i na high postavkama nisam skuzio nikakvo trzanje, fps mi se cinio u redu (nemam neki fps counter, ali ovako iz iskustva igrajuci igrice rekao bi da je fps dobar, ubacit cu u konzolu "perfoverlay.drawfps 1" sljedeci put da tocno vidim). High end igre ce ti sve vise i vise crpit komponente. *ovno je u tome sto se previse igrica prebacuje s konzole na komp i u tome nastaju problemi s optimizacijom (AC:Unity npr.).
Ni 280x ni 770 nisu najnovije grafe i vec su odavno izasle puno jace, ali za prosjecnog gamera bi trebale biti i vise nego dovoljne.
Vjeruj mi, treba ti samo malo navike na sve te nove promjene (dosta si promijenio). Ako mozes zamijeniti bez nadoplate zamijeni grafu i promatraj kolika je razlika ustvari.
Pretpostavio sam da snimas igrice posto si nabrojao toliko novih igrica i snimanje :p Sretno s promo videeima :)
edit: GPU-Z ti je dobar, to su ti max clockovi koje mozes imati na stocku vjerojatno. Nema veze sto ne ide do kraja :) Procitaj si koliko ti je Core i Memory clock na opisu grafe (na prvoj stranici GPU-Z). To je max koliko ces tu moc imat i uvijek ce ga gurat na taj max ako je u igri. GPU load ti je 98, znaci maksimalno iskoristavas grafu. Meni ovo sve izgleda poprilicno dobro, jedino mi je temperatura malo visoka... Ja imam Sapphire Vapor-X i R1 Zalman kuciste, pa uz upaljene ventove od kucista imam izmedu 50 (u Hardlineu) i 70 (u FC4 recimo).
Ne znam zasto imas toliko problema s tim FC4 jer vidis i sam ostalu ekipu tu na forumu da su igrali FC4 sa istom nasom grafom i nisu imali nikakvih problema... Ja takoder imam najnovije drivere (14.12. Omega driveri).
Nisi dobro proučija stranicu.Eto sad su joj čak obustavili prodaju,svaka čast max profesionalna trgovina
reklamiras grafu - dobijes novu - produze ti garanciju... Sta je tu lose? :D
Kao prvo, nemoj bit pametan i davati takvu izjavu. Znas ti da postoji vise verzija Sapphire R9 280x grafe? Uz ovu koju si linkao (Dual-X) imas jos i Vapor-X, pa OC verziju obje koja je po recenzijama i testiranju poprilicno dobra i hladna.
Sve R9 280x obicno imaju visok postotak reklamacija jer su koristene za majnanje. Kad je majnanje bilo mainstream, te grafe su bile najisplativije, pa su kopale 24/7. Nije ni cudo da su krepavale tako lako.
Prije nabave svoje sam citao dosta po raznoraznim forumima i opcenito su svi pricali kako je riskantno uopce uzimati R9 280x (nebitno koji proizvodac), tako da nemoj jadan Sapphire optuziti bezveze. Netko ce ti procitat komentar i povjerovat takvoj glupoj izjavi.
Na kraju krajeva, mozes kupiti grafu s "najmanjim brojem reklamacija" i moze ti krepat nakon tjedan dana. Nikad sa elektronikom nisi siguran, ako cuvas svoju grafu manja je vjerojatnost da ce ti se s*ebat.
Generalizirati sve Sapphire-ove 280x grafe jer joj stariji model ima visok postotak reklamacija (linkano s jedne stranice, bez ikakvog pametnog razloga) je krajnje glupo.