Poštovani,
Evo ovo je moja slatka dilema pa molim Vas za komentare.
Poštovani,
Ni jedno ni drugo nego GTX580-Single gpu, single card ROCKS!
Poštovani,
6870
6870 CF
Poštovani,
I ja uskoro idem na 6870 CF. Prednost je što su kartice nove generacije, brže su od jedne 5970, po svim testovima odlično skaliraju te ih je kasnije lakše prodati uz manji ukupni gubitak.
A koliko su brže od gtx 580?
Ni jednu.Neki su slagali CF 6850,kifla.
Ciljaj na single gpu i tocka.GTX570 je prilicno isplatljiva,s brutalnim performansama.
Ni jednu.Neki su slagali CF 6850,kifla.
Ciljaj na single gpu i tocka.GTX570 je prilicno isplatljiva,s brutalnim performansama.
Potpis
IMHO s CF-om i SLI-em nek se igraju klokeri, entuzijasti, 3D markovci, kako god...
No 99% korisnika ovdje na forumu single GPU je najbolje riješenje.
Vidim da je zavladala velika multi GPU-manija pa vam predlažem da
se okrenete najboljim i najpametnijim single GPU riješenjima s kojima
(uglavnom) nećete imati problema.
evo benchmark pa usporedi:
http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=614&Itemid=72
Poštovani,
DILEMA za sto
dali kupujes grafe,,,,ako kupujes onda sigurno je bolje 2x 6870 jer 5970 su u k===u
imao sam je pa znam...
dilema jer idem u kupovinu....
Frend ima jednu 6870 i sve ide glatko, a ja sam se zapitao koliko će vremena proći dok neke igrice ne počnu trzati na fulll postavkama u full hd rezi.
Posebno me zanima to za hardverski zahtjevne igre (metro i crysis)?
Jer ako idem u kupovinu na kredu na nekih 36 rata onda mi se isplati odmah kupiti dvije takve pa sam na miru.....ili nisam.
Naime nisam još ni odlučio da to mora biti Radeon, može biti i nvidija, ali nisam imao prilike te kartice vidjeti na djelu.
Ako bi išla nvidija onda bi to bila gtx 580.....
I još me zanima kako u praksi izgleda kada se nvidija spoji na LCD TV putem hdmi kabela,dali i tu briljira poput radeona, jer sada imam 5750 i to izgleda prekrasno.
Crossfire puno bolje izgleda na papiru nego u praksi,tj. više problema nego koristi.
Single gpu je najbolje riješenje.
ostatak konfe:
neki novi sandy bridge u rangu i5 760,asrock p67 extreme4,ripjaws 1600,caviar black hd,corsair 650 tx itd...
Frend ima jednu 6870 i sve ide glatko, a ja sam se zapitao koliko će vremena proći dok neke igrice ne počnu trzati na fulll postavkama u full hd rezi.
Jer ako idem u kupovinu na kredu na nekih 36 rata onda mi se isplati odmah kupiti dvije takve pa sam na miru.....ili nisam.
Naime nisam još ni odlučio da to mora biti Radeon, može biti i nvidija, ali nisam imao prilike te kartice vidjeti na djelu.
I još me zanima kako u praksi izgleda kada se nvidija spoji na LCD TV putem hdmi kabela,dali i tu briljira poput radeona, jer sada imam 5750 i to izgleda prekrasno.
neću ti soliti pamet,ali komp na 36 rata uzimati je jako zeznuta stvar. Iz vlastitog iskustva od prije nekoliko godina mogu ti reći samo to da ćeš se jako loše osjećati tamo oko 20.rate kad komp koji uredno otplačuješ ne vrijedi trećinu koliko je vrijedio kad si ga kupio a rata ima još 16. Npr. moja 8800GTX je tada koštala 5200kn, a sad nebi vrijedila ni 500kn da je još ispravna.
Ali ako već mora tako biti, uzmi si najkvalitetnije moguće napajanje, periferiju, kučište, zvučnike i sve ono što će ti vrijediti i nakon 3 godine. A ovo unutra gledaj da bude best buy trenutni (GTX570 i npr. i5 760 ili 6 core Phenom i to na što manje rata)
Nakon 3 godine ni 6870CF ni GTX580 neće vrijediti pišiva boba.
neću ti soliti pamet,ali komp na 36 rata uzimati je jako zeznuta stvar. Iz vlastitog iskustva od prije nekoliko godina mogu ti reći samo to da ćeš se jako loše osjećati tamo oko 20.rate kad komp koji uredno otplačuješ ne vrijedi trećinu koliko je vrijedio kad si ga kupio a rata ima još 16. Npr. moja 8800GTX je tada koštala 5200kn, a sad nebi vrijedila ni 500kn da je još ispravna.
Ali ako već mora tako biti, uzmi si najkvalitetnije moguće napajanje, periferiju, kučište, zvučnike i sve ono što će ti vrijediti i nakon 3 godine. A ovo unutra gledaj da bude best buy trenutni (GTX570 i npr. i5 760 ili 6 core Phenom i to na što manje rata)
Nakon 3 godine ni 6870CF ni GTX580 neće vrijediti pišiva boba.
Vrijedit će svakako više nego 5750.
A i kad bi se tako razmišljalo onda se ništa nebi kupovalo, od auta do bilo kakve tehnike, sve nakon 3 godine ne vrijedi.