R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 272.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: R9 290/X club
ipetrovs kaže...

i7 970 uspoređujem sa 4 core/8 threads procesorima, ne s procesorom koji dođe 4k+ kuna. Ne tvrdim da je i7 970 najbolji procesor ikad već kažem da se protiv i7 4770k drži jako dobro, zapravo i predobro s obzirom na dob. Naravno da ga i7 4930k dere. Mislim da se ne razumijemo baš najbolje. Samo hoću reći da x58 nije zastario šta se igara tiče.

Ha cuj ako si se snasao i kupio rabljenu tu s1366 platformu i ploca jos nije vrisnula onda je super. Al da i7 970 je vrijedio onih ara nekih 500€ kod nas ne bih rekao. Dok je danas sasvim druga prica s s2011 i7 cama

Vec dosta dugo s1366 nije neka HPC mashina tako da za drugo osim igranja i nije. Plus sto Unciore ne racuna u TDP pa umjesto 150W ima jos 15-20% vecu potrosnju. Sto je stvarno i zanemarivo ak gejmer natrpa jos i tri ctiri 250W+ kartice onda sama CPU potrosnja i nije nesto

Dok SB-E na isih 32nm kao GT(4c) ima osjetno manju otrosnju a i load uz isto opterecenje mu je smanjen. Ako nista barem s tog aspekta je s201 x79 dugovjecnija od x58 chipseta. A i ploce se slicno dizajniraju s 12+2 faze. I s2011 je popularniji od s1366 iako su cijene ovaj put relativno vece.

Stjepanj kaže...
ipetrovs x79 je sve samo ne mrtav, novi procesori su izasli prije nekoliko mjeseci takoder i ploce izlaze konstantno...tak da nisi u pravu kaj se tice toga! bit ce ali za 5godina tek{#}polako...LP

Ne znam gdje si to vidio da izlaze nove ploce. Osim ako ne racunas na eventualno popunjavanje redova s budget reduction verzije s jednim slotom rama po kanalu i upitnom izrutanoscu pcie linkova kojih x79 podrzava jako puno 2x x16 +1x x8 itd (pcie2.0 only) Uglavnom i novi s2011-g3 procevi su spremni i novi x99 chipset (pcie3.0). Ta mala upotpunjavanje IB-E verzijom je znacajna samo redukcijom potrosnje uz iste performanse a i cijene su jednake 3820 i 4820, i nikakvog spustanja cijene starim modelima na zalost nije bilo.

12 godina
Kamikaza1600vti kaže...
Entropija kaže...

Pozdrav ljudi

Molio bih vas za pomoc... uzeo sam sapphire r9 290 tri x i ne radi mi kako treba, nakon nekog vremena se zacrni ekran i dalje nista. Pokusao sam sa 3 verzije drivera ali nista. Na drugom kompu normalno radi sve a kod mene steka a sa drugom grafom sve u redu. Pokusao sam na 7 i 8.1 windowsima, prosao sve kroz bios maticne, provjerio napajanje... ne znam sto sve nisam pokusao. 

Molim bilo koga za bilo kakav smislen savjet. Sav hardver je pod moj pc.

jesi pratio temp. u trenutku chrasha sa GPU-Z log fileom? koje napajanje ima komp u kojem radi bez greške i kakve su tamo temperature? ja bih tu počeo pa onda dalje

Temperatura nije isla preko 50 na oba kompa jer ni ne stignem ju oopteretit. Na drugom je neko slabije napajanje (frendov komp). Voltaza na frendovom kompu je bila 11.5 (12V) a kod mene je 11.88 (12V). Jos jedna stvar... dok pokrenem gpu-z pise mi bus interface  pcie 3.0 x16 @ x1 1.1 a dok pokrenem render test prebaci na x16 3.0. Dok prekinem test opet "padne" na x1 1.1.

Da napomenem da je sve uredno instalirano i ima najnoviji bios na maticnoj. 

13 godina
neaktivan
R9 290/X club

tražim savjet šta više ljudi to bolje , molim da mi kažete šta je bolje gigabyte 7950 Crossfire ili xfx radeon r9 290 (otključana u r9 290x) ?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
cropunisher kaže...

tražim savjet šta više ljudi to bolje , molim da mi kažete šta je bolje gigabyte 7950 Crossfire ili xfx radeon r9 290 (otključana u r9 290x) ?

2X7950 dosta brza kombinacija! no i doticna donosi pregrst problema, neoptimizacije i opcenito nepodrzavanje cfx u poprilicnom broju igara! uzmi rade tu jednu 290-tku! no ako te zanima cfx slobodno probaj!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
cropunisher kaže...

2X7950 dosta brza kombinacija! no i doticna donosi pregrst problema, neoptimizacije i opcenito nepodrzavanje cfx u poprilicnom broju igara! uzmi rade tu jednu 290-tku! no ako te zanima cfx slobodno probaj!lp

pitam zato šta ja imam ove gore dvije 7950 , a prijatelj bi se samnom mijenjao za njegovu r9 (no zabrinjava me temp te r9tke kod koje temp iznosi i do 95stupnjeva, dali joj moze biti sta? , i npr fc3, bf4, crysis3,cod ghosts, tomb raider ... itd da ne nabrajam dalje, rade na ultra postavkama bez imalo štekanja

13 godina
protjeran
R9 290/X club

recimo referentne r9 290 se prodaju vec za 2000kn stare cca 2-3mjeseca s "punim" jamstvom( ok ti ces se mijenjati)! puknes na nju neki cooler od 400kn( ako zelis smanjiti temperature za cca 20°c) i vozi! ak ti to nije komplicirano naravno! osobno nebi nikad uzeo referentnu karticu koja se przi na 90+ jer isijavanje topline iz nje u kuciste je ogromno

( naravno sve su kartice od pamtivijeka deklarirane da rade pod tim temperaturama no to nitko ne voli zbog ovog podcrtanog razloga)!

vidi sta ti je najisplativije cijena 2x7950 i jedne 290-tke su tu negdje! neznam razmisli sta zelis ja sam ti dao neke smjernice...lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 17:43 (Stjepanj).
Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

recimo referentne r9 290 se prodaju vec za 2000kn stare cca 2-3mjeseca s "punim" jamstvom( ok ti ces se mijenjati)! puknes na nju neki cooler od 400kn( ako zelis smanjiti temperature za cca 20°c) i vozi! ak ti to nije komplicirano naravno! osobno nebi nikad uzeo referentnu karticu koja se przi na 90+ jer isijavanje topline iz nje u kuciste je ogromno

( naravno sve su kartice od pamtivijeka deklarirane da rade pod tim temperaturama no to nitko ne voli zbog ovog podcrtanog razloga)!

vidi sta ti je najisplativije cijena 2x7950 i jedne 290-tke su tu negdje! neznam razmisli sta zelis ja sam ti dao neke smjernice...lp

a opet je to jos jedan trosak kupovat npr arcticov acellero extreme 3 hladnjak, i temp nece nikada biti kao na mojim grafickama na kojima je maks 59 stupnjeva

14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ostavi 7950cfx i uzivaj.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Ja bi kupio accelero za 290-ku i peglaj al to je subjektivno mišljenje jerbo ja nevolim cf još od muka s hd5870.

opet s druge strane dvi 7950 su nesto jace od 290-ke.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ja bi kupio accelero za 290-ku i peglaj al to je subjektivno mišljenje jerbo ja nevolim cf još od muka s hd5870.

CF sada i u doba hd 5870 se ne moze porediti.

multi-gpu 4 live
13 godina
Leopard_st kaže...
nicky.sl kaže...

CF sada i u doba hd 5870 se ne moze porediti.

{#}

14 godina

Ja bi prodao te dvije za oko 2500 - 2600 kn i onda imaš para za polovnu R9 290 (s garom) i za aftermarket cooler {#}

P.S. Pa da u biti što kaže kolega za 2600 kn se kupi nereferentna {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 13:35 (itomic009).
13 godina
itomic009 kaže...

Ja bi prodao te dvije za oko 2500 - 2600 kn i onda imaš para za polovnu R9 290 (s garom) i za aftermarket cooler {#}.

I ja...+ za te pare se da ubost i neref...

13 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
itomic009 kaže...

Ja bi prodao te dvije za oko 2500 - 2600 kn i onda imaš para za polovnu R9 290 (s garom) i za aftermarket cooler {#}.

I ja...+ za te pare se da ubost i neref...

Na kraju sam odustao od zamjene i ostavio ove šta imam , a bilo bi dobro kad bi našao čovjeka koji bi mijenjao npr : http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-r9-290x-tri-x-4gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp-full-retail&option=artikl&id_artikl=051.806.960

17 godina
R9 290/X club

pametno si ucinio , ostavi taj CF i vozi dalje , to je jos uvijek dobra kartica za single high na 1080p a kamoli kad je u cf-u ,  mjenjaj tek za 2 godine {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 17:28 (4mal).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
R9 290/X club

http://hexus.net/tv/show/2014/06/PowerColor_s_Devil_13_Dual_Core_R9_290X_outed

Vele da bude bolja od AMD-ove R9 295X2

Tko kupuje?? :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
CyberDemonVZ kaže...

http://hexus.net/tv/show/2014/06/PowerColor_s_Devil_13_Dual_Core_R9_290X_outed

Vele da bude bolja od AMD-ove R9 295X2

Tko kupuje?? :)

sta su nakenjali ovog manekena u video, pojma on nema o cem prica. jedva je uspio naucit napamet tih par recenica. {#}

nezz mislim da cu dignut kredit da kupim tu karticu jer mi trenutnih stotinjak fps-a u svim igrama nije dovoljno, zelim tih dodatnih 15 koje ova kartica pruza. za samo malo manje od 10k kuna. navali narode {#}

16 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ljudi, može pomoć sa overclock-om Sapphire 290 Tri-X, overclock-am pomoću Trixx-a a postavke su slijedeće:

Power Limit: 50 (najviše što ide)
VDDC Offset: 50 (ide do 200)

Na tim postavkama, Core/Memory su: 1100/1400
To sve radi bez problema, zasad testiram samo Core, na VDDC Offset-u na 75 ide Core na 1150, preko tog već ima dosta problema ali mislim da bi moglo i dalje, Core na 1200 sa 125 Offset-a sam dobio stabilno do pola Heaven bench-a, sa manjim sa manjim Offset-om se se sruši Heaven odma na ulsaku (komp ne smrzne, samo Heaven), pa sad, zanima me do koliko smijem ići sa Ofsset-om, prema GPU-Z sa 125 na Offset-u VDDC je 1,352 (MAX)?!

Zahvaljujem unaprijed na pomoći, ako je potrebno mogu "preći" i na Afterburner zbog overclock-a, Trixx mi se činio jednostavniji pa sam njega odabro, želio bih vidjeti koliko max mogu dobit sa svojom grafom!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Pozdrav,

imam gigabyte amd radeon r9 290 oc windforce i radi mi pod opterecenjem na oko 85 C. Je li to normalno i kako bi mogao skinuti tu temp.? Tnx

0 0 hvala 0
17 godina
R9 290/X club

to je ok ! jel klimatiziram prostor ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 17:58 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

zasad ne :).   A i ja mislim da je to OK, samo sto nisam dosad naviko na tako jaku karticu pa mi je to sad dosta cudno :)

17 godina
R9 290/X club

klimatiziraj prostor i imat ces bolje temperature puno ljudi to ne shvaca ozbiljno ali i interna temperatura dosta utjece isto ne sam koja je postavljena na gpu odnsno kucistu {#} 

meni obje bez klime se penju 80-85 a kad ukljucim klimu (cca 23,24stupnja ) padne na 75 {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 19:51 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ambijentalna temperatura DIREKTNO utječe na temperature klomponenata koje se hlade zračnim hladnjacima. Ako ti gpu ima temperaturu na 22C sobne temperature 75C na 30C sobne temperature će biti na 83C ( naravno ako se ventovi vrte na istim okretajima radi testiranja). Znači delta T ambijentalne temperature se prenosi na deltu T i GPU temperature.

12 godina
R9 290/X club

Ako se dobro sjecam dok sam proucavao koji model 290 uzet Gigabyte radi standardno na toj temperaturi prilikom loada......

Ali i ove vrucine utjecu,moja je do nedavno u loadu isla do 73c a sad ode i do 76c.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
R9 290/X club

Koja je 290ka bolja gigabyte ili msi? Složio sam novu konfu i ekipa u dućanu ju je testirala i otišla im je tri-x, stavili su drugu koja je kao "prošla test", da na kraju nakon 2,5h igre pukne i meni doma ta druga. Logički gledajući, imaju loš batch na skladištu, pa sam mislio tražiti zamjenu za gigabyte ili msi, što mislite? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 18:22 (Gregor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Gregor kaže...

Koja je 290ka bolja gigabyte ili msi? Složio sam novu konfu i ekipa u dućanu ju je testirala i otišla im je tri-x, stavili su drugu koja je kao "prošla test", da na kraju nakon 2,5h igre pukne i meni doma ta druga. Logički gledajući, imaju loš batch na skladištu, pa sam mislio tražiti zamjenu za gigabyte ili msi, što mislite? 

Obje su dobre. MSI možda malo bolje izgleda, Gigabyte ima super cooler i malo je hladnija. Nećeš pogriješiti ni sa jednom.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 11:14 (Chico12).
13 godina
neaktivan
R9 290/X club
Kolege dajte mi preporuku od najbolje r9 290x,bitno mi je da ima odlican hladnjak,narucujem je kroz koji dan,narucio bi iz future ili linksa

0 0 hvala 0
12 godina
Shevshi kaže...
Kolege dajte mi preporuku od najbolje r9 290x,bitno mi je da ima odlican hladnjak,narucujem je kroz koji dan,narucio bi iz future ili linksa

evo ovako u Linksu za 3999kn

1. Gigabyte

2. Sapphire

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
12 godina
R9 290/X club

Imao sam msi gaming 290 prije ove sapphirke i msi je bila dosta toplija i puno glasnija u loadu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
MEGATAMA kaže...

Imao sam msi gaming 290 prije ove sapphirke i msi je bila dosta toplija i puno glasnija u loadu.

Sve zavisi kakav ti grah padne! Mora da je bila fehler!!!

Hejjjjj
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice