Pitanje u vezi grafičkih kartica

poruka: 20
|
čitano: 5.278
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Mene zanima kako će se ponašat komp ako na matićnu koja podržava nvidine grafićke kartice stavimo atievu  ??? valjda san stavia post na pravo misto

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pitanje u vezi grafičkih kartica

mislim da ti to nema veze, maticna bi ti trebala podrzavat i jednu i drugu, sad sve ovisi kakve su performanse te grafe, pozdrav

17 godina

Pazi da staviš agp karticu u agp utor, a pci express u pci express, a ostalo se ne moraš brinuti:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Necromancer kaže...

Mene zanima kako će se ponašat komp ako na matićnu koja podržava nvidine grafićke kartice stavimo atievu  ??? valjda san stavia post na pravo misto

na to dali matična podržava ati / nvidia , smatra se dali podržava cf ili sli (ovisno o utorima) , znači na svaku matičnu može ići minimalno 1 grafa ati ili nvidia , neovisno o ničemu ...
a ako na kutiji od matične piše sli ili cf , to znači da se mogu spajati 2,3,4 grafe međusobno na matičnoj ... po tome se jedino prepoznaju ati/nvidia matične ...
17 godina
neaktivan

Takve restrikcije ne postoje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mene zanima dali ja mogu stavit graficku peak radeon x1950GT, 256MB DDR3 256bit (piše da joj je sučelje PCI-E 16X / 8X)na maticnu plocu  ASRock P4S55FX2? di da pogledam jel prima maticna PCI IL AGP kartice? ( nisam neki znalac, pa mi nemojte zamjerit na pitanju) Smijeh

HVALA

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VuX kaže...

mene zanima dali ja mogu stavit graficku peak radeon x1950GT, 256MB DDR3 256bit (piše da joj je sučelje PCI-E 16X / 8X)na maticnu plocu  ASRock P4S55FX2? di da pogledam jel prima maticna PCI IL AGP kartice? ( nisam neki znalac, pa mi nemojte zamjerit na pitanju) Smijeh

HVALA

nemožeš. matična ti je na AGP slot

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4S55FX2
17 godina
neaktivan

primjer AGP i PCI-E grafike(slike sučelja) 

AGP gornja

PCI-E donja

AGP sučelje gore, PCI-E dolje AGP sučelje gore, PCI-E dolje
ATI up, Nvidia Down!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IRebic kaže...

AGP gornja

PCI-E donja

e hvala puno!
17 godina
neaktivan
VuX kaže...
IRebic kaže...

AGP gornja

PCI-E donja

e hvala puno!
 nema na čemu!
evo još jedan primjer
ATI up, Nvidia Down!
17 godina
neaktivan

Muči me jedan problem. Imam matičnu ploču BIOSTAR TA780G M2+ koja ima integriranu grafiku. Kupio sam posebnu grafičku ATI Radeon SAPPHIRE HD4850. problem koji me muči je sljedeći. Da bi instalirao drivere za novu grafičku moram najprije deinstalirati drivere za integriranu grafiku. Problem je u tome što su ti driveri u istom instalacijskom paketu kao i driveri za chipset pa zbog toga kad deinstaliram drivere za grafiku izbrišu se i driveri za chipset. Kako da instaliram novu grafičku? Mogu li instalirati nove drivere bez da deinstaliram stare hoće li to stvoriti probleme u radu nove grafičke? Ako da, što mogu učiniti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ovisi o tome koja je maticna..ak je nforce2 (staro) i ak stavis ATI-evu malo ce se potuc zbog drivera...nekad nisu bili nekaj kompatibilni...

radit ce ti al ce malo nize performanse bit... (ja zamijenio mx4000 sa 9600 pro)....ako je u pitanju novo onda nemas brige

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molim pomoć,imam grafičku ati saphire hd 4850 ddr3,512ram,4.1sharder, pa me zanima kako očitati temperaturu.(zna li netko neki program)please!Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ice-cube kaže...

Molim pomoć,imam grafičku ati saphire hd 4850 ddr3,512ram,4.1sharder, pa me zanima kako očitati temperaturu.(zna li netko neki program)please!Smijeh

U Catalyst Control Centru pogledaj pod stavkom ATI Overdrive.
16 godina
neaktivan

Hvala!!Osmijeh

17 godina
ice-cube kaže...

ovim programom
jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P MSN> leo_labin@hotmail.com
12 godina

Imam jedno pitanje, kako da očistim gornji dio grafe, naime kako je počeo ljeto i veće temperature često mi je stranica kućišta bila otvorena (većinom preko dana) i nakupila se nekakava bijela prljavština (vidi na slikama) koju ne mogu skinuti samo vatiranim štapićem pa me zanima s čim bi to mogao/smio čistiti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 11:25 (ibme74).

0 0 hvala 0
15 godina

Uzmi neki mali kist i lagano ocisti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Re: Pitanje u vezi grafičkih kartica
Haf932 kaže...

Uzmi neki mali kist i lagano ocisti !

probat ću ali sumnjam da ce uplaiti, kažem probao sam vatiranim stapićem, čak sam i jače stisnuo i ne skida se, baš je skoreno... Nije mi jasno od čega je to uopće {#}...

15 godina

Ako nejde , pusti kak je , da nebi jos ostetio grafu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice