Koja od ovih cetiri grafe bi bila bolja i koja im je cijena u ducanima?????
1.Sapphire HD 5750 Vapor-X
2.Ati radeon hd 5450
3.ati radeon hd 4890 black edition
4.ati radeon hd 5770
2.Ati radeon hd 5450
4.ati radeon hd 5770
TU JE NAJJACA 4890, mislim da košta oko 1100kn u trgovini
Bok. Pa ugl ovisi o namjeni graf koja je bolja. Vapor-X je jedno, Black Edition je drugo, serija HD4000 je treće, serija HD5000 je opet druga stvar...
je bi neku za gaming a po vom mi se najvise splati uzet hd 4890 ili ovu 5450
5450 je smeće, ne uzimaj to.
je bi neku za gaming a po vom mi se najvise splati uzet hd 4890 ili ovu 5450
te dvije se preformansama uopće ne nalaze u istom rangu,uzmi HD5770 ili HD4890 (ako nađeš)
ok
i ako uzmem to koje napajanje mi predlazete i koj procesor i maticnu????
Opet.. Koja namjena računala sada?
2.Ati radeon hd 5450
4.ati radeon hd 5770
nema nikakve dvojbe
4890 black edition
ne znam kako se 5450 uopće našla na popisu
XFX GTX 260 Black Edition. 
namjena je gaming
Ja bih Core i5 i napajanje Corsair ili Seasonic 400+. MBO se baš ne razumijem
ok
oko 550w i miran si.
ok
phenom x4 955/965 BE a napajanje Corsair VX550 iako bi i slabije moglo držati
ako se treba uštediti onda VX450 iako bi ja dao 100kn više za 550W
Slagao sam ti ovo u ADM. Za matičnu nezz i za HDD možda neka netko poruči još na forum. Ja bih to ovako složio:
Slagao sam ti ovo u ADM. Za matičnu nezz i za HDD možda neka netko poruči još na forum. Ja bih to ovako složio:
ako može da uzme 4890,mislim da mu je bolja opcija
također,mislim da mu je amd phenom x4 955/965 bolja (i jeftnija) opcija za gaming od intela i5
s obzirom da neće overclockati (pretpostavljam)za te pare umjesto i5 može uzeti phenoma x6
I ja bih Phenoma x6 da mogu samo koja grafa ti treba na takav proc da čovjek bude zadovoljan sa gaming. Stavio sam Intela samo iz razloga jer se jako lijepo clocka i tek onda dobiš 4-jezgrenog gada koji rastura, a to sa cijenama nezz jer P II x6 stvarno isplativ toliko kuna više nego i5?
I ja bih Phenoma x6 da mogu samo koja grafa ti treba na takav proc da čovjek bude zadovoljan sa gaming. Stavio sam Intela samo iz razloga jer se jako lijepo clocka i tek onda dobiš 4-jezgrenog gada koji rastura, a to sa cijenama nezz jer P II x6 stvarno isplativ toliko kuna više nego i5?
iskreno ne vjerujem da je on baš neki overclocker,oni većinom znaju šta hoće
ali,možda se varam...
x6 mu je dobar za budućnost,iako je trenutno njemu bolje ići na phenom x4 955 koji pruža odlične performanse u igrama za cijenu koju košta
po preformansama za gaming bi onda bila najbolja 4890
DA, ali ju je jako teško naći i cijena je cca 1.500kn otprilike tako da ti je 5770 bolji izbor ili naravno ako nađeš polovnu ukoliko te to zadovoljava i da naravno ima garanciju.
Ukoliko nemora biti ATI onda nVidia 260 GTX
koju god nađeš i što jeftinije pa pogledaj sve što te zanima glede cijena na nabava.net
e decki naso sam za 1400 kuna ati hd 5770 vapor saphire na 860 MHza
Koliko igara koristi sest jezgri?
Nijedna, ako se ne varam. Mislim da ih nema previše da koriste i 4 jezgre.
Kada igre budu koristile šest jezgri Phenom 10xx X6 će biti slabi,sa kojim od prvih 4-jezgranih procesora možeš sada normalno igrat?
Autoru teme ako uspiješ kupit HD 4890 uzmi je(http://www.nabava.net/trazilica.php?q=HD+4890&x=9&y=17)ako ne 5770 jer GTX 260 je sramotno poskupila.Pa ima već igara za četiri jezgre, mislim GTA 4, Metro 2033. Ja imam jedan od prvih Core2Quadova i igram te igre. Samo činjenica je to što ti govoriš da je star već 3 godine, a još danas nema baš igara za njega da trebaju baš četiri jezgre. I to što kažeš da je već star. Ja sam ga zato malo clockao koliko ide na stock cooleru (sa 2,40 na 3,00 GHz) da to bude to!
Edit mislim još i BF Bad Company 2, Fallout 3, Dragon Age, Supreme Commander ipak je to nekolicina a quadovi su počeli 2007.
Pa ima već igara za četiri jezgre, mislim GTA 4, Metro 2033. Ja imam jedan od prvih Core2Quadova i igram te igre. Samo činjenica je to što ti govoriš da je star već 3 godine, a još danas nema baš igara za njega da trebaju baš četiri jezgre. I to što kažeš da je već star. Ja sam ga zato malo clockao koliko ide na stock cooleru (sa 2,40 na 3,00 GHz) da to bude to!
Edit mislim još i BF Bad Company 2, Fallout 3, Dragon Age, Supreme Commander ipak je to nekolicina a quadovi su počeli 2007.
Slažem se sa tobom,krivo sam se izrazio.Sad nakon 3 g od izlaska q-core procesora samo neke igre koriste 4 jezgre,kada budu sve igre koristile četiri jezgre,tj kada se nebude moglo igrat bez procesora sa 4 jezgre ti procesori će biti preslabi.Tvoj proc se barem po benchmarcima bez problema nosi sa phenom 2 X4 serijom koja dvije godine novija.
Da. Polako zastarijevaju C2Q procesori. A to i je normalno jer nakon 3 godine a sumnjam da ću dogodine moći igrati sve najnovije shooters naslove bez problema. Za sada moj Q6600 još drži vodu