HD5770 CF informiranje...

poruka: 12
|
čitano: 1.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle da pocnem...

PC je sljedeci:

ASRock M3A770DE

Corsair 4GB DDR3 Ram

Segate 500GB HDD

Phenom II x4 840 OC@3,4GHz (phenom sa propus jezgrom, nema L3)

Sapphire HD6870

i napajanje Seasonic 520W 80+ bronze

Sada me zanima koliko je isplativ HD5770 CF, Znam da Maticna nije bas super za CF jer je doljni slot x4, ali kasnije mislim uzeti bolju...

Mislio sam prodati HD6870 i uzeti si jednu HD5770, a drugu 5770 vec imam doma..

Zanima me koliko je to isplativo, kako kartice skaliraju, dali ce ih moj Phenom sa: "propus" jezgrom na 3,4 iskoristiti, i najavaznije dali je napajanje dovoljno jako da drzi taj CF?

Unaprijed Hvala i L.P :))

Jedina ljubav teretana<33
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pored HD 6870 ti se ne isplati.Niti malo.Prodaj HD 5770 i nadodaj tu lovu koju imas i kupi jos jednu HD 6870 i bolju maticnu sa barem X8 propusnosti i imas trenutno najisplativiji CF koji skalira 1.9X.Napajanje koje imas drzi i 3way CF 6870.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 16:42 (zoharbizo).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: HD5770 CF informiranje...
zoharbizo kaže...

Pored HD 6870 ti se ne isplati.Niti malo.Prodaj HD 5770 i nadodaj tu lovu koju imas i kupi jos jednu HD 6870 i bolju maticnu i imas trenutno najisplativiji CF koji skalira 1.9X.Moras imati i napajanje koje ce to sve drzati u loadu.

Tu sam onda nekako na knap s novcima , trenutno me zanima samo HD5770 CF pa ako bi mogao objasniti malo vise sto se tice toga?

15 godina
zoharbizo kaže...

Pored HD 6870 ti se ne isplati.Niti malo.Prodaj HD 5770 i nadodaj tu lovu koju imas i kupi jos jednu HD 6870 i bolju maticnu i imas trenutno najisplativiji CF koji skalira 1.9X.Moras imati i napajanje koje ce to sve drzati u loadu.

Inače, SiSa 520 će to držat bez ikakvih problema...

Potpis{#}.

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
14 godina
eXtremePC's kaže...
zoharbizo kaže...

Tu sam onda nekako na knap s novcima , trenutno me zanima samo HD5770 CF pa ako bi mogao objasniti malo vise sto se tice toga?

Neisplativ CF pored HD 6870.Malo je jaci od HD 6870 ali ne dovoljno da bi ju prodao.Kazem ti,ostani na HD 6870 i prodaj tu HD 5770 i skupljaj lovu za drugu HD 6870 i onda ti samo treba maticna sa X8 propusnoscu i na konju si.Ni slucajno prodati HD 6870,napajanje ce ti drzati HD 6870CF bez ikakve muke.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
zoharbizo kaže...

Inače, SiSa 520 će to držat bez ikakvih problema...

Potpis{#}.

A dali je moj Phenom II x4 840@3,4 dovoljan da drzi HD5770CF jer ipak se ne radi o pravom Phenomu vec zamaskiranom Athlonu (propus bez L3, samo 2mb L2)?

14 godina

Za CF HD 5770 da,za CF HD 6870 ne.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

E to me bas i zanimalo, jer ako odem na HD6870, morat cu uloziti dosta vise, Napajanje, maticna , Procesor i jos dodatno koliko bi trebalo nadoplatiti za HD6870....

Ovako ipak dobijem malo bolje Performanse, ali za manji novac tako da Hvala vam na odgovorima !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
A da proda oba dvije i kupi nesto iz serije 69xx ili priceka nove grafe koje samo sto nisu?! Ovako mora i maticnu mjenjat, a mozda bi mu bilo bolje samo proc umjesto maticne naravno ako je ova koju ima am3..
The best way to be boring is to leave nothing out.
15 godina
eXtremePC's kaže...
Caesar et Brutus kaže...

A dali je moj Phenom II x4 840@3,4 dovoljan da drzi HD5770CF jer ipak se ne radi o pravom Phenomu vec zamaskiranom Athlonu (propus bez L3, samo 2mb L2)?

Hmm, ''drži''?

Za taj setup taj proc bude taman, da ga može fino u potpunosti iskoristiti.

zoharbizo kaže...

Za CF HD 5770 da,za CF HD 6870 ne.

Tako je. OC bi tu doduše pomogao, ali bottleneck će svejedno biti prisutan. Makar ne vrlo velik.

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
16 godina
eXtremePC's kaže...

E to me bas i zanimalo, jer ako odem na HD6870, morat cu uloziti dosta vise, Napajanje, maticna , Procesor i jos dodatno koliko bi trebalo nadoplatiti za HD6870....

Ovako ipak dobijem malo bolje Performanse, ali za manji novac tako da Hvala vam na odgovorima !

zasto bi mjenjao napajanje? drzat ce ono cf 6870 bez problema. proc kasnije promjenis kao i maticnu sad prvo kupis graficku.

14 godina
eXtremePC's kaže...

Nemoj ici na CF,ostavi HD 6870 i igraj ko covjek,sa single gpu nema problema nikad kao sa CF koji zna raditi probleme.Inace HD 6870 je kartica novije generacije koja ima noviji teselator i bolje se ponasa DX11 igrama i ne isplati se prijeci sa nje na CF 5770 kad je mnogo mocnija od single 5770 i u rangu sa tim CF-om,negdje jaca a negdje slabija.Ostani na njoj,poslusaj me.HD 6870 doslovno pojede HD 5770 i bolje reagira na silovanja sa AA i AF.Ne prelazi na CF.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 16:55 (zoharbizo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice