Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 951.389
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gtx 9xx Club
Rasho kaže...
dery kaže...

nepotrebno ti je to napajanje za taj gpu,uzmi neko za 50€ manje i eto ti za kvalitetniju grafu

čuvam prostor za drugu, a i 10 godina garancije je dobra stvar za super napajanje :D

edit: aj mi daj nesto sto bi moglo gurati GTX 970 SLI, a da je jeftinije..

Iz te trgovine nema velikog izbora i skupo je,osobno ne bih uzimao odatle ništa.Da se ne offtopičari dalje ima teme za to klik i klik

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2014 18:11 (dery).
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pozdrav.

Očito mi neka aplikacija povremeno, ali prečesto pa sam uočio, diže gpu power na 40% te s time i temperature. 

Prvo sam se splašio da mi je idle temperatura 45,46 stupnjeva pa na afterburneru pogledao grafikone na kojima power i temp tu i tamo skaču.

Kako da otkrijem o čemu se radi da dotičnu aplikaciju ugasim?

Čitao sam na forumima da je nekima shadowplay radio probleme, ali meni je shadowplay na off.

Pro patria
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Malarkey kaže...

Pozdrav.

Očito mi neka aplikacija povremeno, ali prečesto pa sam uočio, diže gpu power na 40% te s time i temperature. 

Prvo sam se splašio da mi je idle temperatura 45,46 stupnjeva pa na afterburneru pogledao grafikone na kojima power i temp tu i tamo skaču.

Kako da otkrijem o čemu se radi da dotičnu aplikaciju ugasim?

Čitao sam na forumima da je nekima shadowplay radio probleme, ali meni je shadowplay na off.

Skini si process explorer 15 pa tamo provjeri,pogledaj event viewer,sad dosta često ima botnet bitcoin miner rootkitova iako sumnjam da je to jel s time bi ti usage išao preko 60.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina
Gtx 9xx Club

Evo novih vijesti stranica Hermitage Akihabara koja i inace dobije vecinom dobre i tocne vijesti o izlasku kartica kaze da gtx 960 ce izaci 22.01.2015te bi preporucena cijena trebala biti 179-199eura znaci nekih 1500kn kod nas....

"Navodne" specifikacije: 1280 stream processors

256-bit memory 

4GB GDDR5 memory.

Vise u clanku http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/possible-geforce-gtx-960-launch-date-and-price-revealed/

Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
Gtx 9xx Club

jako fine specifikacije za tu lovu !  ovo u SLI za 3 keke i rokaj {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Po ovoj cijeni ne vjerujem da će imat 4gb.

Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

a reci zasto ne .... ali dobar argument reci  {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ako je preporučena cijena 200 eura ili koliko je već pisalo onda će od nas bit 2000 kn najmanje a ne samo 1500 kn. Pa kad je kod nas nešto bilo i blizu preporučenim cijenama ?? GTX 970 je startala sa 330 dolara što je ugrubo sada 2000 kn (a tad je dolar bio i slabiji) pa je kod nas startala od 3300 kn.

16 godina
4mal kaže...

a reci zasto ne .... ali dobar argument reci  {#}

Zato jer nema na tržištu gpu-a sa toliko meme za 180€ , te nvidiji nije običaj tako nešto da pusti za tako nisku cijenu.Možda najači argument je da to predobro zvuči.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 13:50 (dery).
11 godina

O kakvim argumentima pričate kada nitko nema pojma kakve će biti specifikacije. To sa kitguru su "logičke" pretpostavke. Nema nikakvih navodnih specifikacija, sami su rekli da je unclear, znači nepoznato kakva će grafa točno bit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 13:53 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

mislim da je dobro što će nvidia izbaciti gm206 čip za razliku od gm204 na 970 i 980.onako bi laserom rezala smm klastere a ovako ćemo dobiti full fledged čip.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

mislim bez uvrede

ali na sta ljudi trose pare 

kupi dvije gtx 970

u redu sve to

ali onda nakon dve god mjenjat

ja kad bi uzimao tako da slozim zvjer za gaming

uzeo bi dvije gtx 970/980 or amd r9 290x2

i sest sedam god bi igrao na toj zvijerki

i naravno 27incha ekran+lcd tv 107cm

a ne ovak trose pare ljudi bzvz

btw:pozdrav

~^iGoR~
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 18:05 (igor1311).
Moj PC  
5 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
igor1311 kaže...

mislim bez uvrede

ali na sta ljudi trose pare 

kupi dvije gtx 970

u redu sve to

ali onda nakon dve god mjenjat

ja kad bi uzimao tako da slozim zvjer za gaming

uzeo bi dvije gtx 970/980 or amd r9 290x2

i sest sedam god bi igrao na toj zvijerki

i naravno 27incha ekran+lcd tv 107cm

a ne ovak trose pare ljudi bzvz

btw:pozdrav

Zašto pišeš u stihovima? A ako želiš maksimalno iskoristit novac onda bi trebao svake 2-3 godine uzet jednu "970ku" i onda mjenjat a ne SLI 970 pa nakon 7 godina mijenjat. Međutim onaj ko ima za SLI 970ki njemu je vjerovanto gaming hobby te vjerovatno posjeduje dovoljno sredstava za svoj hobby.

17 godina
Gtx 9xx Club

@Igor1311: Svaka budala ima svoje veselje{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 19:59 (disco).
Moj PC  
3 3 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Neki dan sam rekao kako mi se monitor nece uopce upalit... ugl smijesno mi je sada koji je bio problem... koji sam shvatio nakon 5 dana pokusavanja... kuciste nije odgovaralo za graficku pa jel lim od kucista malo ali jako malo prelazio na ulaz.. to se nije moglo ni primjetit... tek sam skonto kad sam spojio tv sa hdmi izlazom , skonto sam da hdmi ne moze uci jer smeta lim od kucista , a tako je smetao i za ovo... koja bruka :)

trtrtr

2 1 hvala 0
16 godina
balooog92 kaže...

Neki dan sam rekao kako mi se monitor nece uopce upalit... ugl smijesno mi je sada koji je bio problem... koji sam shvatio nakon 5 dana pokusavanja... kuciste nije odgovaralo za graficku pa jel lim od kucista malo ali jako malo prelazio na ulaz.. to se nije moglo ni primjetit... tek sam skonto kad sam spojio tv sa hdmi izlazom , skonto sam da hdmi ne moze uci jer smeta lim od kucista , a tako je smetao i za ovo... koja bruka :)

Nema to veze, na greskama se uci {#}

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club
od danas ponosni vlasnik GTX 970 Strix-ice :D
Moj PC  
14 1 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Danas sam i ja narucio MSI GTX 970 Gaming 4G preko Alzashopa da se pridružim klubu {#} samo je pitanje kada će doći zbog svih praznika haha {#}

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 18:43 (Backdraft).
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Već sam tjedan dana ponosni vlasnik msi gtx970 gaming i prva dva dana imala je u 3d-u neugodan coil whine,neovisno o fps,no nako što sam prvi puta odvrtio heaven bench {#} utihla je ,sad nakon skoro tjedan dana još uvijek je tiha{#}.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

dakle tim gpu stress testom si joj pokazao tko je gazda {#}{#}

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Ja imam izgleda defektnu MSI Gaming 4G :( 

Naime nakon sto temperatura pređe onih 60 stupnjeva, ventici se ne upale kakp spada nego se jedan ne upali a drugi se vrti na 100% (uzasno glasno) i to traje sve do reboota sustava. Istrazim malo i to je known issue sa prvim serijama i kazu da se reklamira i da dobis novu bez problema; medutim kupio sam karticu izvana (alzashop) pa mi se bas ne zeza s tim, pogotovo sad za blagdane kad bi trajalo stoljecima da dobim drugu karticu.

Ugl pokrenuo sam fizicki drugi ventic prstom i sad je sve ok i normalno se pale i gase oba ventića - a za slučaj da opet krene zezati, uvijek mogu u Afterburneru namjestiti da se ventici uvijek vrte sa 20%, sto je necujno i vise nego dovoljno da ju dobro hladi. A garanciju cu enforcati mozda jednog dana, al zasad nema smisla.

Eto nadam se da ce iskustvo nekom pomoci (?)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 9:42 (Minneyar).
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Minneyar kaže...

Naime nakon sto temperatura pređe onih 60 stupnjeva, ventici se ne upale kakp spada nego se jedan ne upali a drugi se vrti na 100% (uzasno glasno) i to traje sve do reboota sustava. Istrazim malo i to je known issue sa prvim serijama i kazu da se reklamira i da dobis novu bez problema; medutim kupio sam karticu izvana (alzashop) pa mi se bas ne zeza s tim, pogotovo sad za blagdane kad bi trajalo stoljecima da dobim drugu karticu.

Ugl pokrenuo sam fizicki drugi ventic prstom i sad je sve ok i normalno se pale i gase oba ventića - a za slučaj da opet krene zezati, uvijek mogu u Afterburneru namjestiti da se ventici uvijek vrte sa 20%, sto je necujno i vise nego dovoljno da ju dobro hladi. A garanciju cu enforcati mozda jednog dana, al zasad nema smisla.

A ima li noviji bios za nju? Ako ima to bi moglo rjesit probleme.
Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
nicky.sl kaže...
Minneyar kaže...

A ima li noviji bios za nju? Ako ima to bi moglo rjesit probleme.

Na zalost ne rjesava probleme, bas je hardverski problem.

Ruudt - Administrator from MSI Forum:
"If you have an issue on the GTX 970 GAMING where one fan or both fans are not spinning while GPU temp more than 60°C, most likely this is caused by a mechanical issue with those fans and cannot be solved by software i.e. bios update or driver update.
Also other suggestions like running the fans manually for 100% for a few hours, won't solve the mechanical problem and in the long run you will have to send the card back to the shop.
So my previous advice still stands: please send your defective card to the shop for warranty service.
Unfortunately I expected that our RMA would have gathered enough samples already and returned them to R&D but R&D is still waiting for those samples.
The more cards you will return, the faster we can test them and get a final conclusion and improve things where necessary."

12 godina
Gtx 9xx Club
Pa onda ti ostaje samo reklamacija, doduse posto je kupljena vani to je malo kompliciranije al moras to rjesit.
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
nicky.sl kaže...
Pa onda ti ostaje samo reklamacija, doduse posto je kupljena vani to je malo kompliciranije al moras to rjesit.

Ili guranje venta prstom svaki put kad zakaze, ili drzanje stalno na nekom fiksnom broju okretaja :P

16 godina
Gtx 9xx Club

A prije koliko si kupio tu grafu, dali je to problem samo na prvoj posiljci ili bi i mene mogla zadesit ista sreća {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Backdraft kaže...

A prije koliko si kupio tu grafu, dali je to problem samo na prvoj posiljci ili bi i mene mogla zadesit ista sreća {#}

Krajem 10. mj., znaci nisu bile bas prve prve serije. I zanimljivo je napomenuti da mi se nije događalo do pred 2 dana, dotad je sve normalno radilo. Moguce jer sam igrao na manjoj rezoluciji (1680x1050) pa se nije uopce grijala grafa iznad 60 stupnjeva, ali problemi su poceli par dana nakon sto sam presao na FullHD. Trebalo mi je dosta dugo da uopce skuzim u cemu je problem, bio sam uvjeren da sa CPU fanom nes ne valja

16 godina
odjavljen

Kraj listopada je vjerojatno i dalje prva serija. Kartice su u Europu dolazile tek tijekom tog mjeseca i zapravo cijeli taj batch do studenog je bio prva serija koju je SAD dobio u rujnu. Tek sada imamo možda drugu seriju kartica. Ista je stvar i s DDR4 memorijom koja je u prvim serijama imala problema.

11 godina
Gtx 9xx Club

Nakon smrti moje 580-tke nabavim si Gigabyte GeForce GTX 970,dugo ovako nisam bio zadovoljan grafickom karticom jos tamo od 8800 kada sam tek uzeo.{#}

5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Minneyar kaže...

Ja imam sličan problem naime meni radi samo desni vent prema izlatima, a onaj prema hdd mi ne radi kao da se oće pokrenuti ali neče jer mu valjda fali više voltaže. Ali ja nemam taj problem da ovaj drugi radi na 100% nego radi na 53% al sve jedno imam temperature oko 72-74 stupnja čekam još mjesec dana bios ako ne na reklamaciju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice