meni je problem temperatura (jbga, svakom svoje valjda)
važna mi je i buka naravno, ako je razlika drastična, ali mislim da razlika u buci između tih grafi nije toliko velika
Možeš li mi reći zašto ti je problem temperatura? Tvoje kartice se koriste 15 godina?
pa ovu trenutno koristim tri godine i vjerojatno ću je promijeniti ovo ljeto, problem je utoliko jer već sad dostiže 80 stupnjeva i preko, a po ljetu i više i to me živcira - problem je u lošem hladnjaku bez ijedne heat pipice
do prošle godine sam imao i kućište bez filtera, a u kući hrpa životinja i djece = prašine ko u priči, pa se problem povećavao već dva tjedna nakon čišćenja čim malo prašine uđe u nju
uglavnom, psihički sam postao alergičan na prašinu i temperaturu i želim novu grafu koja će se što manje grijati
Ali postoji jedan problem i stvar je fizike: ako imaš GM204 čip, sasvim je svejedno koju karticu imaš, generira se jednaka količina temperature. Dapače, ako tvoja kartica 970 stoji na 85°C to znači da je toplina dulje na njoj, nego ako je na 30°C, što bi značilo da toplinu brže izbacuješ u sobu. Toplina koju generira kartica nije nestala time što si ti ohladio karticu, samo je promijenila lokaciju jer si je ispuhao s kartice u kućište, odnosno van kućišta.
Da bi zaista smanjio toplinu, trebaš karticu koja generira manje topline ili jako downclockati tu svoju.