GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.590.511
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
volegradele kaže...
toxic kaže...
Stjepanj kaže...
E moj toxic i sad vrtis te krlje od grafi..;)

tako je i to krlje mi se jako dopada

Koliko nabiješ u 3D Marku sa svojim CFom?

27k gpu score stock grafe

gtx 980ti sam prodao radi toga sto sam malo sheban bio financijski pa sam prodao i cijeli komp

14 godina
Stjepanj kaže...
Cemu si uopce maknuo gtx980ti?

Pa sve je rasprodao ,kupio bijesni laptop i pravio se neko vrijeme da je gotovo sa hardwerom,i onda opet...

AUDIOFIL
11 godina
volegradele kaže...
Stjepanj kaže...

Pa sve je rasprodao ,kupio bijesni laptop i pravio se neko vrijeme da je gotovo sa hardwerom,i onda opet...

Mislim da je lekciju naučio...

4everYB
14 godina

A hebeš ga,i ja sam par puta bio u gabuli pa je par puta bila opcija sve rasprodat ali koliko bi love izgubija na kraju bi se uvik nekako drugčije snašao,ali zato je CPU i GPU platili par puta!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
volegradele kaže...
Stjepanj kaže...

realno gledano i nisam imao nekih investicija do tada.

Žena rekla da prodam tu grafilku r9 290 jer nema garanciju i uzmem drugu, jbga meni daš prst uzmem ruku pa uzeo dvije.

osim toga uzeo sam monitor za 2.5 k kuna, slušalice za 1.2 k kuna i tipkovnicu za 1k kuna i to je to .

lol sada kada čitam nije baš da nisam trošio :(

17 godina
odjavljen
toxic kaže...
volegradele kaže...

Tonči 22K score u Firestriku,ufff ode Titan na lovišta!!

ne more on stici taj moj score. probao zagy s svojm na vodi takoder oc pa nije uspio.

Može probati

Naravno da se može. Samo ovisi o tome kakav čip imaš, kao i uvijek.

volegradele kaže...

A vidi ove!!

http://www.3dmark.com/fs/9883594

Odmah poviše ovog rezultata je TitanX (Pascal) 33 K score!!

LOL, jasno ti je da je to LN2?

Imaš i ovaj:

http://www.3dmark.com/fs/9898239

17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...
volegradele kaže...

Tonči 22K score u Firestriku,ufff ode Titan na lovišta!!

ne more on stici taj moj score. probao zagy s svojm na vodi takoder oc pa nije uspio.

Može probati

Naravno da se može. Samo ovisi o tome kakav čip imaš, kao i uvijek.

zapravo je u tome i sva kvaka za ovo što mi radimo ne treba nikakvo posebno znanje... sve je to bezveze. tzv lucky punch

17 godina
odjavljen

Pa tko je rekao da trebaš posebno znanje. Povučeš slajder desno. Ako ide, ide. Ako ne, jebiga.

No, overclock novih procesora je već druga priča, ali potpuno off-topic...

Inače, zaslinio sam tastatur na ovome... http://www.3dmark.com/fs/9963544 - Rezultat je iznimno loš zbog procesora. 

Nažalost, Titan X Pascal je vrlo ograničen procesorom. Još ne postoji CPU koji mu nije bottleneck na 1920x1080 i 2560x1440. Kartica je jednostavno ugušena na tim rezama. Zato se nadam Kaby Lakeu s oc na 5GHz, da barem malo bolje može ospluživati nove kartice na 1440 rezi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 16:11 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa tko je rekao da trebaš posebno znanje. Povučeš slajder desno. Ako ide, ide. Ako ne, jebiga.

No, overclock novih procesora je već druga priča, ali potpuno off-topic...

Inače, zaslinio sam tastatur na ovome... http://www.3dmark.com/fs/9963544 - Rezultat je iznimno loš zbog procesora. 

Nažalost, Titan X Pascal je vrlo ograničen procesorom. Još ne postoji CPU koji mu nije bottleneck na 1920x1080 i 2560x1440. Kartica je jednostavno ugušena na tim rezama. Zato se nadam Kaby Lakeu s oc na 5GHz, da barem malo bolje može ospluživati nove kartice na 1440 rezi.

Zato s takvom grafom treba uzeti 4K monitor ili TV i put pod noge. Znam da ima ekipe koji tjeraju i 144 Hz monitore, ali dosta igara rade s takvim framerateom i na slabijim grafama kada se smanje detalji sto bi opet znacilo da je primarni bottleneck GPU. Osim naravno ako netko ne koristi bijesni monitor od npr. 240 Hz, a takvih je opet malo. Ne znam ima li itko na forumu sa takvim monitorom.

17 godina
odjavljen

Sudeći po tome kakvi prekrasni monitori izlaze na 2560x1080, sumnjam da će neko vrijeme 4K, 5K i 8K za igre vani. 200Hz i 2560x1080 ->

https://www.overclock3d.net/news/gpu_displays/aoc_announces_their_new_200hz_35-inch_21_9_agon_ag35qcx_freesync_monitor/1

CPU nam treba, kao i GPU, ali CPU-i su sad veći problem.

14 godina
neaktivan
toxic kaže...
volegradele kaže...
Stjepanj kaže...

realno gledano i nisam imao nekih investicija do tada.

Žena rekla da prodam tu grafilku r9 290 jer nema garanciju i uzmem drugu, jbga meni daš prst uzmem ruku pa uzeo dvije.

osim toga uzeo sam monitor za 2.5 k kuna, slušalice za 1.2 k kuna i tipkovnicu za 1k kuna i to je to .

lol sada kada čitam nije baš da nisam trošio :(

a koju si pricu zeni prodao? 

xfact
16 godina
protjeran

Neku gadnu obmanu je zeni prodao :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Neku gadnu obmanu je zeni prodao :)

jos imam pravo samo kupiti nintendo switch, reko sam da mi je to zadnje :)  al to pricam zadnjih 8 godina

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 21:27 (toxic).
14 godina

Puno nade Tonči polažeš u Kaby Lake a po nekim procurenim informacijama IPC nije napredovao a teško da će se nešto posebno bolje clockati od Skylake isto tako.

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Puno nade Tonči polažeš u Kaby Lake a po nekim procurenim informacijama IPC nije napredovao a teško da će se nešto posebno bolje clockati od Skylake isto tako.

Pa ono što je procurilo kaže 4,2 i 4,5GHz bazni/turbo. Za termalne limite kao i inače. Dakle, dobili smo viši takt za 0,3 u turbu i očekujem da ako mogu takt 6700K dići na 4,7 za 1.38v u medijanu, onda očekujem 5GHz za cca. iste uvjete.

17 godina
Taj kaby lake nece biti nista bolji od skylakea, samo podignuti radni taktovi, onaj tko ima skylake nema nikakvog razloga ici na kabylake, skok ce biti tek canonlake, ovo bih ja preskocio ili pricekao da izadnje pa kupiti skylake po manjoj cijeni.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Tonči kaže...
itomic009 kaže...

Pa ono što je procurilo kaže 4,2 i 4,5GHz bazni/turbo. Za termalne limite kao i inače. Dakle, dobili smo viši takt za 0,3 u turbu i očekujem da ako mogu takt 6700K dići na 4,7 za 1.38v u medijanu, onda očekujem 5GHz za cca. iste uvjete.

Sve za što ti jedan i7 6700k neće biti dovoljan neće te spasiti ni 7700k. A o 6+ jezgara ne treba pričati ako se ne radi o "poslu".

Ja još nisam naišao na ništa što bi mi ubilo taj i7 6700k na default taktovima. Radi kao avion.

17 godina
odjavljen

O, da, stavi Titan X (Pascal) pa da vidiš. Ubija ga i na overclocku na 4.6 već i za 1440, a ne samo 1080. 

14 godina

Evo jedno njubovsko pitanje :

Koliko i dali g sync/ free sync pomaže kod frame pacinga u SLI/CF polju ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 0:28 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

O, da, stavi Titan X (Pascal) pa da vidiš. Ubija ga i na overclocku na 4.6 već i za 1440, a ne samo 1080. 

O ovom pričaš?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 8:57 (LogicusMPS).
17 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

O ovom pričaš?

Da, ali... ti Youtuberi danas... nije posve razumio gdje je problem (ni za i5 i i7 ni za kartice ni kako to radi sve skupa). Neće svaka iduća generacija biti više gušena od ove; (Na hrvatskom u Bug 2 (22 MB PDF dokument) - preuzmi - Stranica 109.-111.) razina gušenja će ostati ista, jer se gušenje ne događa na način da TitanXP zbog svoje brzine traži toliko brži CPU, nego jednostavno da CPU ne može pripremiti X frejmova koliko ih Titan XP može prikazati. Da sad dobijemo Voltu, Titana XV, bilo bi brže, ali znatno manje nego inače može da imamo 6GHz CPU.

15 godina
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

O ovom pričaš?

Da, ali... ti Youtuberi danas... nije posve razumio gdje je problem (ni za i5 i i7 ni za kartice ni kako to radi sve skupa). Neće svaka iduća generacija biti više gušena od ove; (Na hrvatskom u Bug 2 (22 MB PDF dokument) - preuzmi - Stranica 109.-111.) razina gušenja će ostati ista, jer se gušenje ne događa na način da TitanXP zbog svoje brzine traži toliko brži CPU, nego jednostavno da CPU ne može pripremiti X frejmova koliko ih Titan XP može prikazati. Da sad dobijemo Voltu, Titana XV, bilo bi brže, ali znatno manje nego inače može da imamo 6GHz CPU.

To teško da će se uskoro riješit. Ako govorimo o taktovima, taktovi teško da će napredovat, jedino arhitekture možda, odnosno IPC. Taktovi od oko 4 GHz su tu od Core 2 serije. I Pentiuma 4 je bilo iznad 3 GHz. Bit će zanimljivo. Zaeban posa za Intel i AMD.

13 godina
protjeran
Ma kitu zajebano, ne moraju pa niti žele:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...

To teško da će se uskoro riješit. Ako govorimo o taktovima, taktovi teško da će napredovat, jedino arhitekture možda, odnosno IPC. Taktovi od oko 4 GHz su tu od Core 2 serije. I Pentiuma 4 je bilo iznad 3 GHz. Bit će zanimljivo. Zaeban posa za Intel i AMD.

Riješio je AMD Mantleom koji je postao Vulkan i koji je izrodio i Direct3D 12. Riješeno donekle, naravno, jer su frejmovi sekvencijalni po prirodi i ne možeš ih paralelizirati beskonačno. Jedino rješenje bit će veći IPC, veći takt...

16 godina
protjeran
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...

Riješio je AMD Mantleom koji je postao Vulkan i koji je izrodio i Direct3D 12. Riješeno donekle, naravno, jer su frejmovi sekvencijalni po prirodi i ne možeš ih paralelizirati beskonačno. Jedino rješenje bit će veći IPC, veći takt...

Ili graficki zahtjevnije igre, to je bar lako. Promjenis par brojeva i imas igru koju se za 50 godina nece moc vrtjet...

9 godina
protjeran

Pa jednostavno cete uzimati monitore sa vecim rezolucijama, Titan XP i nadolazeci flagovi su za 4k, a kroz dvije godine ce se vjerojatno i 8k moc potegnut kako je krenulo sa napretkom GPU-a svakom novom serijom...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Istina, ali ako se nadamo 120, 144 i 200+ Hz? :) Onda... nemamo sreće s procesorima.

15 godina
Tonči kaže...

Istina, ali ako se nadamo 120, 144 i 200+ Hz? :) Onda... nemamo sreće s procesorima.

Jebiga, tu ima istine. Ja sa i7 6700K na 4.6 i GTX 1070, ručno naklokanom, imam muka na 1080p u 144Hz..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 12:21 (LogicusMPS).
9 godina
protjeran

Zasto? uzmes 4k 144Hz i dva flagshipa od nadolazecih grafi i miran si, a kaj se tice cijene... e pa ko voli nek izvoli, napokon se otvaraju vrata visokog refreh rate-a i na UHD rezolucijama 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Za 4K na 144... neće bit dosta 2 Volta Titana X.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice