GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.591.128
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

mislim da je na ovom podforumu problem sto se rotira istih 10 postera koji su natrakeljali 270 i kusur stranica postova

vise ljudi ne znaju na koji nacin bi se vrijedjali 

dobro je dosla ova rasprava o falicnim EVGA karticama, bar malo predaha od bottleneck diskusija lol

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Šta bottleneck DI ?! i7 6950X ništa drugo !

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
eywa33 kaže...
da ne govorim o klokanju custom kartica koje s lakoćom idu na 1500mhz

Nemoguće da je samo par posto, matematički neizvedivo. A i 1500 "s lakoćom" nije baš čest slučaj. 1500 traži vodu ili jake ventove. Blower se zamijeni za Accelero ili vodu i opet imaš istu stvar.

Stjepanj kaže...
Ajde nvidija barem ne unistava svoje graficke, mitch s foruma si je upravo s zadnjim amd driverima skurio gpu...lol, em sto same krepavaju sad im opet i sam amd pomaze! Hoce li taj amd ikad odrasti prije nego propadne!;)

Novi skandal? Mrvicu sumnjivo. BIOS onemogućava takve stvari. 

Uglavnom oko 2.5% u stvarnom gejmingu na 1080p ili 1440p na videu iz digital foundry-a. Onako od oka. A 1500mhz na 980ti, ok nije s lakoćom al ipak lakše od titana s obzirom na hladenje. Titan zahtjeva promjenu hlađenja što je dodatni trošak na ionako debilno skupu i neisplativu karticu.

Ako pokušavaš pravdat kupnju titana za gejmanje pored ti verzije... ne bih se dalje raspravljao.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

Ne možeš uspoređivati različito clockane čipove direktno. Moraš ili normalizirati i podesiti taktove kako treba. Ne, ispod 7% nije, a s porastom rezolucije u praksi je oko 10%+ i kad su ALU zadaci i memorija usko grlo (teški shaderi, compute shaderi). Inače, da, 980Ti trećih proizvođača ima prednosti jer je iz kutije dobro hlađen.

Što se cijene tiče, ona je nebitna onome tko kupuje Titana ili želi najbolje. Da zarađuješ 6-7 tisuća eura, fućkalo bi ti se za cijenu.

16 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

To je tek teski BN, jezgre su mu 15-20% sporije od clockanog Skylake-a 

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
D3lBoy kaže...

To je tek teski BN, jezgre su mu 15-20% sporije od clockanog Skylake-a 

Najviše nade polažem u Kaby Lake - base takt u boostu 4.5GHz. To će pod vodom ići na 5GHz nadajmo se. Prvi ozbiljan skok u performansama, ako tako bude. Jedini problem je što će se slabo naponi dizati zbog procesa, ali ako boosta na 4.5 radujem se 5GHz.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ne možeš uspoređivati različito clockane čipove direktno. Moraš ili normalizirati i podesiti taktove kako treba. Ne, ispod 7% nije, a s porastom rezolucije u praksi je oko 10%+ i kad su ALU zadaci i memorija usko grlo (teški shaderi, compute shaderi). Inače, da, 980Ti trećih proizvođača ima prednosti jer je iz kutije dobro hlađen.

Što se cijene tiče, ona je nebitna onome tko kupuje Titana ili želi najbolje. Da zarađuješ 6-7 tisuća eura, fućkalo bi ti se za cijenu.

Fakat ne razumijem koju poantu pokušavaš dokazat. Uspoređujemo obične stock kartice. Čak možemo zanemarit OC potpuno. No sama činjenica da out of the box 980ti jednog MSI-a, Gige i drugih će biti jače kartice od titana; dakle stock Giga extreme recimo će biti brža od stock titana x.

Evo ti dragi moj

gdje se nigdje ne vidi tvojih 10% razlike na 1440p rezi. Pogledaj malo bolje. Drugi stup tamo ti je min fps, avg je u 2-4fpsa razlike u scenama, a min još manje. Najveća razlika je NITI 3% na min fpsu u krizi3... Nema smisla raspravljat. Daj molim te pokaži tih 10% razlike u gamingu o kojem sam govorio. 

Evo performance summary na techpowerup siteu, 4K razlika stock 980ti i titana x ogromnih 2%. Dok out of the box extreme 980ti od gige pere titana 17%... 

Što se tiče cijene, znači da, titan je porez na budale debljeg džepa koji su spremni dat duplo više love za niti par posto više performansi... Tu se slažemo. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...đuješ 6-7 tisuća eura, fućkalo bi ti se za cijenu.

Fakat ne razumijem koju poantu pokušavaš dokazat. Uspoređujemo obične stock kartice. 

Što se tiče cijene, znači da, titan je porez na budale debljeg džepa koji su spremni dat duplo više love za niti par posto više performansi... Tu se slažemo. 

1. Nismo. Nitko u gejmingu ne koristi stock kartice. Ne znam jednu osobu koja je za gaming koristila Titan ili x80Ti na stock taktu. Zašto bi? To je isto kao da kažeš da je Titan X (Pascal) marginalno brži od 1080. A nije. Brži je 30% jer NITKO ne drži Titan X (Pascal) ni sa stock hladnjakom ni na stock taktovima, svi su na 2 GHz ili sretniji na 2.1 GHz.

Dakle, usporedba "stock kartica" je za tetkice.

2. Opet nisi shvatio što ti želim dokazati. Ljudi koji imaju novca nisu budale, nego jednostavno imaju novca. Ja ću kupiti krafnu od 5 kuna iako je možda neisplativo bolja od krafne od 2 kune. Zato jer mogu sebi priuštiti drastično skuplju, a marginalno bolju krafnu. Da imam novca, kupio bih Audi A6, iako je duplo skuplji od Forda Focusa i tek nešto bolji. I clockao bih ga alu felgama i najjačim motorm. Nek' se nađe kod pretjecanja. No, kako nemam love, tako imam stock Avea kao što netko tko nema love za hw ima stock RX 450. Jesi čuo ikad nekoga da tjunira Avea? 

P.S. Da se razumijemo, Aveo mi je baš drag autić. Nije za e-penis, al' me vozi od točke A do točke B, stane mi sve unutra i volim ga. :)

14 godina
LogicusMPS kaže...
volegradele kaže...

Meni je do sad riknila jedna gtx 570 i gtx 970,tako da...svega ima,ali s garancijom se lakše spava!!

To je nesrića čista. Meni od 95-te, otkad sam dobia tada prvi kompjuter, do sada, nikad nije crkla grafička, a prominia san ih brat bratu 20-30. Ni procesor, ni ploča ni disk. Nikad ništa.

Al na drugu stranu, di me zaebalo. Sve kroz godinu-dvi. Dva MX-518 miša, kabel, vratrim na garanciju, nije mi se dalo zaebavat s kabelima, aj. Dobijem G400 na zamjenu pošto ovog nije bilo, još tanji kabel, bez obzira na paženje ode i on, ode i drugi, majkemi moje, 4 miša Logitech na garanciju vraćena, kad se drugi vratia opet isto, onda san ga 2 put rastvara, lemia, da radi.

Kupim CoolerMastera Sentinel Advance II u Linksa, iz dućana, dođen doma, ne radi po miša - evo tema, sad je naša :D

Kupim u HG Spota Seagate ST2000DM001, 2TB HDD - dođen doma, sićan se, ima 4-5 godina, ja i prijatelj, nema šta nismo, spajali u 3 kompa, updateali BIOS-e, jumperima se igrali, znači, 2 dana ubijanja, nebi isus da ga ijedna ploča očita. Računam novi disk šta ima ne radit. Novi iz dućana, ne radi faca. Nema šanse. Vratim ga doli, kaže lik jedan od 5 iljada...

Evo i ta tema.

Al stvarno, nikad mi ništa nije crklo, od monitora, zvučnika, komponenti, baš ništa. Šta je bilo ispravno pri kupnji, naravno :D

Moja je poanta da se u oba tabora može desit sranje,eto meni se i Asus Sabertooth kvarila 2 puta,Corsair H100 (i izgleda da je i ovo trenutno 100i na dobrom putu),tipkovnica Rockat Isku,Asus Xonar D2X zvučna,WD green hdd...

AUDIOFIL
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

P.S. Da se razumijemo, Aveo mi je baš drag autić. Nije za e-penis, al' me vozi od točke A do točke B, stane mi sve unutra i volim ga. :)

"Tjunaj" ti Titana, ja ću 980ti i ajmo na 400m race :)

ps. vjerojatno nemaš dice pa ti sve stane 

17 godina
odjavljen

Imam. Stane. :D 

Moj Titan je već tjunan bio. 24/7 na relativno konzervativan takt od 1478 (i voda može bit bučna). Imaš gdje 980Ti rezultate svoje?

http://www.3dmark.com/fs/9855440

http://www.3dmark.com/fs/8553106

http://www.3dmark.com/fs/8382889

17 godina
Tonči kaže...

Moj Titan je već tjunan bio. 24/7 na relativno konzervativan takt od 1478 (i voda može bit bučna). Imaš gdje 980Ti rezultate svoje?

ja sam s gtx 980ti na zraku pobijedio titana na vodi :)

i moj oc je bio aspolutno stabilan za gaming i sve ostalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 14:33 (toxic).
17 godina
odjavljen

Bilo bi super onda i vidjeti te rezultate. :)

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Evo ga prika. Tvoj drugi score, dakle firestrike. 

1510/2003 MHz zrak

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 14:47 (eywa33).
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Evo ga prika. Tvoj drugi score, dakle firestrike. 

Da, no, nisi napisao koji takt ti je na tome. Brži si 2,5% na ALU i 3,2% na memory bw testu. Koji su to taktovi memorije i jezgre? :) Matematički ne možeš biti brži bez osjetno većeg prosječnog takta. Također, za tu nisku rezoluciju imaš i bitno brži CPU, jer je meni 4.4 bottleneck, a ti si na 4,8GHz.

Mislim da ne razumiješ da je na 1920x1080 CPU kritičan i da se uspoređivati mogu isključivo isti taktovi. Sve drugo je samo okvirna procjena koja nema puno veze s realnim stanjem. Takt ta takt, Titan X ima minimalno prednost od 9% za ALU scenarije. Ako možeš držati TX na 1400 MHz i 980Ti na 1400 MHz, TitanX će biti brži do 9%. 

12 godina
odjavljen

Nemoj mi se vadit na slamke bnecka :) Brži sam, eod . PS taktove sam zalijepio naknadno, ovo je score postan na firestrike bench temi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Nemoj mi se vadit na slamke bnecka :) Brži sam, eod . PS taktove sam zalijepio naknadno, ovo je score postan na firestrike bench temi.

eywa33 kaže...

1510/2003 MHz zrak

1510 je 2,1% brže od 1478, što pretty much odgovara rezultatima u kojima si brži 2,5% za ALU-fokusirani test. I memorija ti je drastično brža, čitavih 14% od stock Titana X, što utječe i na prvi test, a pogotovo drugi test. 

Zašto misliš da se od nečega moram vaditi? Rezultati su ti savršeno konzistentni s matematikom. Ne vidim ništa što dokazuje suprotno od računice koju sam ti dao. To je i očekivano, jer su računala vrlo predvidljiva i uvijek savršeno odgovaraju teoriji.

16 godina
protjeran

Nemoj Tonci, njegova poanta od pocetka je da je Titan neprimjetno i nebitno jaci od 980Ti i to je istina i tu sva rasprava staje...

Moj PC  
7 0 hvala 1
17 godina
Tonči kaže...

Bilo bi super onda i vidjeti te rezultate. :)

drage volje :)

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-9xx-club/215072.aspx?page=249&jumpto=4970208&sort=asc&view=flat

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Nemoj Tonci, njegova poanta od pocetka je da je Titan neprimjetno i nebitno jaci od 980Ti i to je istina i tu sva rasprava staje...

Ovisi što smatraš neprimjetnim. Mnogi ovdje clockaju kartice da budu 5% brže, 10% brže, 20% brže. 9% brži Titan je ipak zanimljiva prednost. U novoj generaciji se radi opet o 7% bržoj kartici od navodne 1080Ti, što će onima koji to mogu platiti biti jako zanimljivo. Recimo, mnogi će rado svoje 1080 clockati na 2150MHz, ako mogu. To je 7% brže od 2000 koje može uhvatiti većina primjeraka. Titan X u odnosu na 980Ti nudi 29% više ubrzanja, odnosno 2% više. TXP nudi 7%, što je taman skok od 150MHz na Pascalima. 

Nisam ljubitelj tih malih brojki, ne clockam kartice za ništa osim benchmarka jer mi rijetko kad znači i 10%. Tamo gdje imam 50 FPS treba mi čak 20+% da dobijem 60... Gdje imam 100 ili 120 treba mi opet barem 20+% za do 120 ili 144...

Općenito skokovi ispod 20% su nebitni i neprimjetni pa većina overclockanja nema neku pretjeranu svrhu. Onome kome znači 5-10% taj će overclockati, kupiti brže Titane, tvornički overclock...

14 godina

Tonči 22K score u Firestriku,ufff ode Titan na lovišta!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
volegradele kaže...

Tonči 22K score u Firestriku,ufff ode Titan na lovišta!!

ne more on stici taj moj score. probao zagy s svojm na vodi takoder oc pa nije uspio.

Može probati

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 15:38 (toxic).
12 godina
odjavljen

Vole čija je to 980ti? Bome prava beštija. Da Titan 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
eywa33 kaže...

Vole čija je to 980ti? Bome prava beštija. Da Titan 

moja vidiš po linku kojeg sam linkao.

14 godina

Od Toxica,pa sve do izlaska 10XX serije GTX 980ti su držale vrh Hall of Fame u 3DMarku!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
E moj toxic i sad vrtis te krlje od grafi..;)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina

A vidi ove!!

http://www.3dmark.com/fs/9883594

Odmah poviše ovog rezultata je TitanX (Pascal) 33 K score!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 15:46 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

tako je i to krlje mi se jako dopada

13 godina
protjeran
Cemu si uopce maknuo gtx980ti?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
toxic kaže...
Stjepanj kaže...

tako je i to krlje mi se jako dopada

Koliko nabiješ u 3D Marku sa svojim CFom?

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 15:47 (volegradele).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice