GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.590.319
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

ne snob broj 2 ... svatko ima pravo na gaming...ja imam tu srecu da nezivim tako

ali smatram da svatko ako si zeli i toga cini sretnim zasto ne. 

ajmo poll za ovu dvojicu!

smatram da svatko ako zeli igrat igrat latest 4k hc gaming

da je ok uzet na kredit 

3 slazem se
41 ne
8 da ako okolina ne trpi
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2016 17:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...
tomglo kaže...
Tonči kaže...

1000 dolara za 1080Ti? Ne vidim zašto bih dao 1000, a ne 1200 za Titana kad već dajem toliki novac...

Zato kaj nemam više love za vodeni custom loop i blokove, a 1080Ti ce dolaziti s aftermarket hladnjacima :D

Da, imaš $1000 za karticu, al' te stislo na još $300 za Titan i blok.  Pa ljudi, ako kupujete na rate luksuzan hardver onda je to prilično glupo. Ne kupuješ gluposti zadnjim snagama i na kredit...

Ne kupujem na rate. Student sam. Prodao sam stare kartice, nešto si zaradio i sad čekam nekaj novo dostojno zamjene. 1000 eura i imam.

Pa nije baš 300 dolara. 1300 eura je samo kartica plus cijeli custom loop. Trebaju mi sve komponente za loop jer imam AIO H110. Ne samo blok za grafičku. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2016 18:10 (tomglo).
17 godina
odjavljen

Ne kažem ja da netko nema pravo na igranje, nego da ako mora kupiti nešto na kredit, onda je glupo pretjerivati. A 1000 dolara samo za grafičku karticu je pretjerivanje i luksuz.

Ne kažem da se moraš složiti sa mnom, ali meni to baš nije jasno. Razlika između 1000 i 1200 dolara je takva da ne kužim kontekst da je ova od 1200 "preskupa"... što? Ova od 1000 je baš taman povoljna?

13 godina
neaktivan

Razumijem strast prema igranju ali birat između igranja na 4k i hrane (hiperbola)... Ja bih rađe bio sit i igrao na FHD, no svatko ima svoje prioritete.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tomglo kaže...

Ne kupujem na rate. Student sam. Prodao sam stare kartice, nešto si zaradio i sad čekam nekaj novo dostojno zamjene. 1000 eura i imam.

Pa nije baš 300 dolara. 1300 eura je samo kartica plus cijeli custom loop. Trebaju mi sve komponente za loop jer imam AIO H110. Ne samo blok za grafičku. 

Pa voda na Titanu je dodatni luksuz, a uostalom, Corsair H110 sasvim fino hladi Titane (veni, vidi, vici). Voda je općenito luksuzna komponenta, pogotovo custom loop.

Ako si jedva namaknuo 1000 eura (baš si toliko skupio? :P), a kupi... samo što u nas neće koštati 1000. U SAD-u TXP košta $1200, ali u Europi je 1300€. 1080Ti od $1000 će koštati najmanje 1100€.... kratak si 100€ već za stock koji ne voliš, a bit će blower kao i Titan X (Pascal). Voda ti opet treba?

Dakle, hoćeš li dodati 100€ na tih 1000€ da kupiš 1080Ti s blowerom? Ili odustaješ?  Ili ćeš dodati 100-200€ za EVGA, Gainward... jer bazna cijena je $1000. Dakle, već nemaš love.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2016 18:21 (Tonči).
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nope, to ne radi tako. Imam dva nova Titana i to nije istina gore. Titani su pojedinačno brži cca. 30% od 1080 na istom taktu (koji je ujedno i maksimalan) od 2-2,1GHz. Na 2560x1440 ne mogu uhvatiti 144Hz minimuma. Framerate ide 150 do 180 FPS. Na 4K i pogotovo 8K nemoguće je imati 120.

Govorim o maksimalnim postavkama kvalitete u igri.

Pa ti govoris o apsolutnom max-u postavki, ja sam stavio video gdje sam ti napomenuo da je smanjen AA, koji ni nemora na 4k biti u full-u, tako da ne razumijem cemu rasprava oko onoga sta sam linkao i napisao... jasno je od pocetka da ne govorim o MAX-u

17 godina
odjavljen

Nije samo AA smanjen.

17 godina
Tonči kaže...

Ne kažem ja da netko nema pravo na igranje, nego da ako mora kupiti nešto na kredit, onda je glupo pretjerivati. A 1000 dolara samo za grafičku karticu je pretjerivanje i luksuz.

Ne kažem da se moraš složiti sa mnom, ali meni to baš nije jasno. Razlika između 1000 i 1200 dolara je takva da ne kužim kontekst da je ova od 1200 "preskupa"... što? Ova od 1000 je baš taman povoljna?

Lol pa što ce ti kredit za komp.

Danas Amex i ECMC daju do 24 rata i sto ce ti vise od toga..

das 500 kn mjesecno i imas mašinu sam takvu. dakle 12 somova kn a nije da nesto osjetis posebno mjesecno.

nitko nije lud da diže kredit.

iako se moze uzeti i na 36 rata i više no tada kartičari nabijaju ogromne kamate.

Meni npr. ZABA ECMC ne uzima kamate niti godisnju naknadu jer imam ugovorenu lepezu.. no cinjenica je kada uzmes nesto na rate da ti trgovac uveca cijenu..

17 godina
odjavljen
toxic kaže...

das 500 kn mjesecno i imas mašinu sam takvu. dakle 12 somova kn a nije da nesto osjetis posebno mjesecno.

Za 12 somova taman imaš novca za što točno pored GPU-a od 8300+ kuna? Utrpaš sve ostalo u 3700?

P.S. 24 rate su rijetko beskamatne, zar ne? :)

17 godina
neaktivan

Evo kid mene na poslu juce😀

Moj PC  
14 0 hvala 2
17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...

Za 12 somova taman imaš novca za što točno pored GPU-a od 8300+ kuna? Utrpaš sve ostalo u 3700?

P.S. 24 rate su rijetko beskamatne, zar ne? :)

ja ne pricam o karticu od 8000 somova kuna vec za obican gaming pc.

kod mene na 24 rate nema kamata pa ti vidi.

14 godina

Polako ljudi - bumo vidili cijenu još....

Kolega Jukić ne slažem se s vama, dostupnost TitanaX, ref hlađenje i cijena je meni veliki -....Tu titaniumka uleće ko kec na desetku...

Mislim i sam si rekao da su im yieldovi katastrofa (TitanXp), pa čemu onda rasprava...

Ono što je meni najbitnije, hoće li AMD VIŠE IŠTA IZBACITI !!! ONO, BAREM NEKI INFO ZA TU VRAŽIJU VEGU jel ludim

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

U najboljem slucaju ti ces jos barem 2 mjeseca biti bez grafe dok izađe Vega ili 1080ti (ako izađe...) tako da meznam sta si uopce prodavao gtx 1080, a kolko vidim nemas niti neki monitor da ti takve grafe trebaju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zato koristim blagodati DSR-a i moj stari dobri SONY W8 TV...

P.S. Bude 1080Ti za Krismas

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ne nuzno npr links

9 godina
protjeran
Tonči kaže...
tomglo kaže...

Pa voda na Titanu je dodatni luksuz, a uostalom, Corsair H110 sasvim fino hladi Titane (veni, vidi, vici). Voda je općenito luksuzna komponenta, pogotovo custom loop.

Ako si jedva namaknuo 1000 eura (baš si toliko skupio? :P), a kupi... samo što u nas neće koštati 1000. U SAD-u TXP košta $1200, ali u Europi je 1300€. 1080Ti od $1000 će koštati najmanje 1100€.... kratak si 100€ već za stock koji ne voliš, a bit će blower kao i Titan X (Pascal). Voda ti opet treba?

Dakle, hoćeš li dodati 100€ na tih 1000€ da kupiš 1080Ti s blowerom? Ili odustaješ?  Ili ćeš dodati 100-200€ za EVGA, Gainward... jer bazna cijena je $1000. Dakle, već nemaš love.

Ne kupujem nikaj skuplje kod nas. Uglavnom computeruniverse i to prek firme. 

Ako će biti 1200, cca 1000 je bez pdva.

A cijepidlačiš sad :D Imam 1000 eura. Ako će mi falit 100 eura, snać ću se nekako. Strpit se dok ne bum imao koliko mi treba. 

Ne smatram da je 1000 oke, a 1200 preskupo. Za prosječnu osobu je i jedno u drugo preskupo. Uglavnom se slažem s tobom, ali ako bih išao na ovaj način koji predlažeš to bi odmah povuklo i druga pitanja. Hoće li mi h110 bit dovoljan za klokani 4930k i klokani titan/1080ti?

Ovaj h110 je već dosta star. Uzeo sam ga bio negdje 2013. Tko zna koliko će još šljakat :)

Titan XP ne bih dobio bez PDVa jer nVidia store ne dostavlja u Hrvatsku. Pretpostavljam, koliko sam škicao po EKWB stranici, da mi treba od 400-600 eura za neki solidan custom loop. 

Znači došao sam s 1000 na 1600. Možda malo manje bez PDVa. Treba negdje povuć crtu i reći da preko ne idem jer uvijek mogu dodat nešto love za nešto više i bolje. Rupa bez dna :D srce želi, ali fala Bogu razum ne da haha :D

Al sve u svemu razumijem kaj misliš. Da kupujem na rate, 200, 300 eura na 1000 mi ne bi igralo ulogu toliku. Posebno kad bi mi taj PC bio kruh. 

9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Taj DSR je obican placebo efekt apsolutno nista drugo, garantiram da napravimo test od 5 lokacija u nekoj igri sa njim i bez da nebi pogodio razlike. Za gtx 1080ti sam jakom skeptican da ce uopce izaci...

14 godina
Lucidius kaže...
DarthMarkus kaže...

Taj DSR je obican placebo efekt apsolutno nista drugo, garantiram da napravimo test od 5 lokacija u nekoj igri sa njim i bez da nebi pogodio razlike. Za gtx 1080ti sam jakom skeptican da ce uopce izaci...

Konkretno, meni koristi dosta ...

Npr. TW Warhammer pati od katastrofičnog cpu usagea i loše implemetiranog MLAA/aa/FXAA koji udara po FPS-u drastično...

Puknem ga na 1600p ili 1440p(tv), manji bottleneck, a i AA mi ne treba bit nafrljit...

Na mom TV-u koji ima VA panel i low input lag, igra je za ostat paf....Jedva čekam 4k ready GPU...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2016 22:46 (DarthMarkus).
17 godina

ja recimo chekboardam quantum sa dsr na telku u 1600p jer na 4k native nije dobar fps 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2016 20:53 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
toxic kaže...

Imaš dućan i dao ti je netko 24 beskamatno? Mi cijelo vrijeme pričamo o kartici od $1000 dolara u SAD-u i smislu kupovanja te umjesto 10% bolje za 20% više cijene. :)

DarthMarkus kaže...

Polako ljudi - bumo vidili cijenu još....

Kolega Jukić ne slažem se s vama, dostupnost TitanaX, ref hlađenje i cijena je meni veliki -....Tu titaniumka uleće ko kec na desetku...

Mislim i sam si rekao da su im yieldovi katastrofa (TitanXp), pa čemu onda rasprava...

Ono što je meni najbitnije, hoće li AMD VIŠE IŠTA IZBACITI !!! ONO, BAREM NEKI INFO ZA TU VRAŽIJU VEGU jel ludim

Dostupnost nije problem onome tko je može platiti. Ref. hlađenje ima i 1080Ti ref model.

"One more thing, the value of this board, after conversion from Indian Rupees is around 1010 USD, so at least we know it’s cheaper than TITAN X."

Dakle, MSRP za ostale bi mogao biti $950, a to znači da će AIB partneri izbaciti kartice u početku od $1100-$1300, a zatim i modele za $950-$1000, koje, naravno, nećeš htjeti kupiti. Postoji šansa da 1080Ti bude koštao manje, da je shipment papir izmišljen ili pogrešan, no... između 1080 i TXP nema baš puno cijena koje se mogu odabrati.

Yieldovi su loši, zato i imaš 1080Ti. :) Ako je možeš kupiti, što te briga koliko su njima isplative? Loši yieldovi samo znače da su njima čipovi skupi jer ih malo uspijeva i da će odbačenih čipova biti dosta pa se koriste za 1080Ti (xxxxTi kartice su uvijek neuspjeli Titani).

Vegu? Ahh, tko zna... Polaris je fantastičan mid-range proizvod. Nažalost, umjesto da slušamo o konkurenciji 1080Ti, opet se priča o dual-GPU rješenju, a da sam htio dva Polarisa, uzeo bih dva Polarisa... zar ne? :)

17 godina
odjavljen
tomglo kaže...

Titan XP ne bih dobio bez PDVa jer nVidia store ne dostavlja u Hrvatsku.

Al sve u svemu razumijem kaj misliš. Da kupujem na rate, 200, 300 eura na 1000 mi ne bi igralo ulogu toliku. Posebno kad bi mi taj PC bio kruh. 

Kažeš da kupuješ bez PDV-a u Computeruniverseu, a zatim kažeš da te bez dostave u Hrvatsku ne bi išlo bez? Pa, dostava nema veze s VAT-om - svoj OIB daš od Škotske do Grčke i kupuješ bez VAT-a. Dakle - daš svoj VAT broj bez obzira gdje ide dostava, sve dok si u EU.  Fino odbiješ od pretporeza sve što koristiš za rad. 

A što se razuma tiče... a ne bih znao, mene moj ne služi uvijek na isti način; meni je svejedno jel' platim nešto 100 ili 120 kuna. Ne kupujem 100.000 komada, nego 1-2. Ako sam dovoljno lud da spalim 1000€ na GPU, fućka mi se i za 1200€. Ako baš nemam 1200€ to je alarm da je 1000€ debelo van mog platnog razreda.  

E, sad. Rate su druga priča. Ja na rate gledam kao na sasvim normalan način financiranja. Ako kupujem nešto što koristim 24 mjeseca, onda je idealno da to i plaćam 24 mjeseca.

17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...

Imaš dućan i dao ti je netko 24 beskamatno? Mi cijelo vrijeme pričamo o kartici od $1000 dolara u SAD-u i smislu kupovanja te umjesto 10% bolje za 20% više cijene. :)

)

moras razlikovati kamate kartičara i "popust za odjednom"

imas hrpu ducana koji nude na 24 rate bez kamata, npr Sancta Domenica, kod ADM-a i EKUPI takoder mozes kupiti na 24 rate bez kamata ali gubiš popust za placanje odjednom..

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2016 22:12 (toxic).
17 godina
odjavljen

Ne vidim da je razlika bila upitna, bitna je razlika u cijeni modela. No, kako god ih kupio, i dalje ne vidim preveliku uporabnu vrijednost reduciranog čipa reduciranih performansi za kupce. Nvidiji pomaže da proda ono što bi išlo u smeće, ali 10% sporije, a 17% jeftinije je tek malo bolja cijena po frejmu. U ukupnoj slici i dalje vraški skupa kartica. Zašto onda ne uzeti najbolju? 

9 godina
protjeran
Tonči kaže...
tomglo kaže...

Titan XP ne bih dobio bez PDVa jer nVidia store ne dostavlja u Hrvatsku.

Kažeš da kupuješ bez PDV-a u Computeruniverseu, a zatim kažeš da te bez dostave u Hrvatsku ne bi išlo bez? Pa, dostava nema veze s VAT-om - svoj OIB daš od Škotske do Grčke i kupuješ bez VAT-a. Dakle - daš svoj VAT broj bez obzira gdje ide dostava, sve dok si u EU.  Fino odbiješ od pretporeza sve što koristiš za rad. 

A što se razuma tiče... a ne bih znao, mene moj ne služi uvijek na isti način; meni je svejedno jel' platim nešto 100 ili 120 kuna. Ne kupujem 100.000 komada, nego 1-2. Ako sam dovoljno lud da spalim 1000€ na GPU, fućka mi se i za 1200€. Ako baš nemam 1200€ to je alarm da je 1000€ debelo van mog platnog razreda.  

E, sad. Rate su druga priča. Ja na rate gledam kao na sasvim normalan način financiranja. Ako kupujem nešto što koristim 24 mjeseca, onda je idealno da to i plaćam 24 mjeseca.

Ako kupujem na firmu, adresa dostave mora biti na adresu firme. Rekli su mi to u CU i Mindfactory. Slao sam mail i u podršku od Nvidia trgovine. Vele isto. Kak bi firma trebala pravdat to što je naručila stolac, ne platila pdv, a adresa na koju je stolac došao je u Škotskoj. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 3:45 (tomglo).
17 godina
odjavljen

Ne bih znao; nisam nikad imao taj problem. Uobičajeno prihvaćaju važeći VAT broj bez problema s dostavom na njemačku adresu, iako je ured u Švicarskoj... možda drugačije tretiraju Švicarce. Mi smo ipak ovdje druga klasa Europljana. Ni europski Amazoni (UK) ne dostavljaju sve u HR iako je u EU. Zbog prevara.

9 godina
kad kažeš VAT broj misliš li na EORI broj koji je zapravo samo HRXXXOIBXXXX?
17 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
kad kažeš VAT broj misliš li na EORI broj koji je zapravo samo HRXXXOIBXXXX?

VAT broj je HR prefiks + OIB tvrke. Moraš zatražiti od Porezne da ti ga dodjeli i da te ubace u VIES bazu

http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=hr

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
14 godina
protjeran

lol

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
war3_tft kaže...

lol

Zasto je vazno zavezati pojas

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Prvo karticu vežem pa sebe

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
21 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice