GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.565.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Lucidius kaže...

Cega sam ja fanboy? samo pricam na temelju rezultata po netu, i onoga sta sam testirao i uvjerio se kako radi, jednom sam vec dokazao, mogu opet neka se jave dobrovoljci 

To ko me podnosi a ko ne me zivo zaboli, nisam ovdje dosao pisati ono sta netko zeli cut, vec svoje misljenje za koje uvijek imam i pokrice, tako da ako imas sta protiv mene stavi me na ignore i tocka.

fanboy si onoga što ti kupiš, ne kaže nitko da je tvoj izbor loš ili da ta gainward ne valja, ali tvoj prepotentni stav jednostavno ubija

mislim, nazvat smećem hladnjak koji evga stavlja na classified verzije i koji itekako dobro radi svoj posao, a još i nije glomazan kao ovaj na gainward je apsolutno prepotentno sranje, da se poslužim tvojim rječnikom

da, neki čipovi se bolje klokaju, neki lošije, taj hladnjak možda i jest bolji u ektremnim uvjetima - ali koliko pitanje je

evo ti test classified, nije najveći klok, ali nije niti mali i pogledaj kako se ponaša grafa s istim hladnjakom kakav imaju sc i ftw verzije

jesu digli ventove na 2500rpm ili 85%, ali to drži grafu 2.176mhz na max 61 stupanj - i to nazivaš smećem, smjestit takav potencijal hladnjaka u normalne gabarite, smeće?

i onda ti sebe zoveš objektivnim, pffff

http://www.hardwareasylum.com/reviews/video/evga_gtx1080_classified

9 godina
protjeran

Nasjedas na neke testove ko klinac iz prvog srednje 

Lako je testirat cherry pick-ane modele koje je EVGA poslala i odabrala radi prezentacije i reklame, gleda se opcenito kako funkcioniraju koje grafe, jedna lasta ne cini proljece. I Jen-Hsun Huang-ove referentne su na najavi Pascala derale 2163MHz ako se dobro sjecam, pa to ne znaci da su to u globalu dobri hladnjaci, niti ih ekipa pretjerano kupuje.

I opet je to test u kojem nista narocito ne pise niti se vidi, daj mi test kakav švabo radi gdje vidis sve od A do Ž pa si onda mozes dozvolit biti pametan i pricati o necem.

Uostalom pogledaj samo cijene tih EVGA-i, i onda reci da one vrijede te pare, a za 1000kn manje ide Phoenix koji ih potuce u svemu.

Ja sam testiurao te grafe i to dva komada, ajde da sam samo jedan pa bi rekao da je bio los model sa slabim ASIC-om, ali oba dva to je vec malo vise od slucajnosti 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 0:55 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

fanboy si onoga što ti kupiš, ne kaže nitko da je tvoj izbor loš ili da ta gainward ne valja, ali tvoj prepotentni stav jednostavno ubija

mislim, nazvat smećem hladnjak koji evga stavlja na classified verzije i koji itekako dobro radi svoj posao, a još i nije glomazan kao ovaj na gainward je apsolutno prepotentno sranje, da se poslužim tvojim rječnikom

Zapravo, hladnjak nije isti. Classified ima bitno viši hladnjak, kartica je po visini iznad FTW i tu dobija nešto više kapaciteta za disipaciju topline. No, lutrija kakva je s Pascalima, gdje možeš dobiti loš i dobar čip, čini cijenu Classifieda i bilo koje druge non-FE kartice upitnom. ACX, FTW, Classified, Kingpin.... sve će one biti bolje za isti čip, ali nitko ti ne garantira da ćeš dobiti bolji čip u Kingpinu (kojeg nema) nego u FE. Nitko ti to ne garantira ni za Gainward ili bilo koji drugi model. Lutrija.

12 godina
Lucidius kaže...

1. Nasjedas na neke testove ko klinac iz prvog srednje 

2. Lako je testirat cherry pick-ane modele koje je EVGA poslala i odabrala radi prezentacije i reklame, gleda se opcenito kako funkcioniraju koje grafe, jedna lasta ne cini proljece. I Jen-Hsun Huang-ove referentne su na najavi Pascala derale 2163MHz ako se dobro sjecam, pa to ne znaci da su to u globalu dobri hladnjaci, niti ih ekipa pretjerano kupuje.

3. I opet je to test u kojem nista narocito ne pise niti se vidi, daj mi test kakav švabo radi gdje vidis sve od A do Ž pa si onda mozes dozvolit biti pametan i pricati o necem.

4. Uostalom pogledaj samo cijene tih EVGA-i, i onda reci da one vrijede te pare, a za 1000kn manje ide Phoenix koji ih potuce u svemu.

5. Ja sam testiurao te grafe i to dva komada, ajde da sam samo jedan pa bi rekao da je bio los model sa slabim ASIC-om, ali oba dva to je vec malo vise od slucajnosti 

1. ja nasjedam, a ti se hvališ kako svoje tvrdnje potvrđuješ podacima s neta i vrlo često koristiš iste izvore, ajde neka

2. testovi su takvi kakvi jesu, nitko ne kaže da im treba 100% vjerovat, zato se i uzima više recenzija za neki opći zaključak, a u krajnjem slučaju kad ti linkaš recenzije onda su ok, jel

3. kako se ne vidi ništa, imaš maksimalni oc na slici, tempereature i rpm venta u postocima i okretajima na slici koju sam linkao

imaš više testova na netu gdje su rezultati isti što se tiče potencijala hladnjaka, naravno s manje ili više oc maximale koju uspiju postići

4. cijena jest faktor, no jel zato evga smeće kako si je nazvao

5. i tonči je testirao dvije, pa ti i dalje turpijaš po svome

na koncu, toliko si prepotentan i agresivno-bahatog nastupa da ne vidiš ništa osim sebe i svojih potreba i to sam ti već rekao

jel shvaćaš da sam ja dao preporuku čivjeku za drugu grafu, jer mu se ne sviđa koliko je gainward debela i jer sumnja u njezinu kvalitetu, ne zato da bi pljunuo na tvoj odabir

zašto opet misliš da je nekom drugom bitno ono što i tebi - hoće li grafa izvuć 50mhz više, hoće li u ekstremnim situacijama biti mrvu bolja ili ono što je  rekao - da želi neku koja je (možda) kvalitetnija i da nije tako glomazna i koju vjerojatno neće ganjati u ekstreme kao ti

isto je tako bilo i u raspravi o ventovima gdje si slično reagirao, smatrajući kako je i drugima kao tebi najbitniji svaki atom zraka koji prolazi, dok je nekima bitna i buka i druge stvari, ali ne - tvoj vent je zakon, drugi su smeće

uvijek radiš istu stvar - svoje potrebe uzimaš kao normalno da su i tuđe potrebe jer ti je ego veći od planine, svoje mišljenje agresivno namećeš drugima i apsolutno pretjeruješ u hvaljenju svojeg hardwera i pljuvanju po svemu drugom

smiri se malo, nitko ne govori da si ti loše odabrao, da je tvoj hw smeće, jedini ti govoriš obrnuto i u tome toliko pretjeruješ da je to neopisivo iritantno

Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

Zapravo, hladnjak nije isti. Classified ima bitno viši hladnjak, kartica je po visini iznad FTW i tu dobija nešto više kapaciteta za disipaciju topline. No, lutrija kakva je s Pascalima, gdje možeš dobiti loš i dobar čip, čini cijenu Classifieda i bilo koje druge non-FE kartice upitnom. ACX, FTW, Classified, Kingpin.... sve će one biti bolje za isti čip, ali nitko ti ne garantira da ćeš dobiti bolji čip u Kingpinu (kojeg nema) nego u FE. Nitko ti to ne garantira ni za Gainward ili bilo koji drugi model. Lutrija.

istina, nije isti hladnjak, nasjeo sam na tvrdnju iz recenzije jer oba imaju naziv acx 3.0

no čini mi se da nije viši na claddifiewd (pogledaj prve dvije fotke), nego ima deblje heat pipes iako ih je 5 na oba coolera, malo je drukčiji i vjerojatvo više potencijala (druge dvije fotke)

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 8:07 (picajzla0707).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

Gainward GLH ima vise base taktove od ovih ostalih i ne mogu sve kartice radit na tom taktu (moja nije 100% stabilna na GLH taktovim), to bi valjda trebalo znacit da je nekakva selekcija napravljena i da nemas mogucnost dobit bas los cip.

16 godina

Evo samo da podsjetim na moju problematiku

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

istina, nije isti hladnjak, nasjeo sam na tvrdnju iz recenzije jer oba imaju naziv acx 3.0

no čini mi se da nije viši na claddifiewd (pogledaj prve dvije fotke), nego ima deblje heat pipes iako ih je 5 na oba coolera, malo je drukčiji i vjerojatvo više potencijala (druge dvije fotke)

Hmm, gledam sad slike, čine se iste, a na nekim slikama mi se čini da je Classified dobra 2-3 cm viši. Nažalost, toliko su rijetko u stocku i toliko kratko da ne stignem naručiti Classifiede u razumnom roku.

ansha kaže...

Gainward GLH ima vise base taktove od ovih ostalih i ne mogu sve kartice radit na tom taktu (moja nije 100% stabilna na GLH taktovim), to bi valjda trebalo znacit da je nekakva selekcija napravljena i da nemas mogucnost dobit bas los cip.

Ovisi. Jesi li flashao GLH BIOS ili si samo pokušao doći do taktova GLH? Nije ista stvar iz nekoliko razloga. 

Inače, mislim da se uopće ne isplati gnjaviti clockanjem 1080-tki iznad 2GHz. 2.0 ili 2.1 je razlika od samo 5% za bitno veću gnjavažu. I to 5% samo ako i igre iskoriste baš svih 5% clock povišenja (a neće). To je u praksi nezamjetno... 1-3 FPS-a u najboljem slučaju.

13 godina
neaktivan

Ja vise ne kupujem graficke sa vazdusnim hladjenjem, ili AIO, ili Poseidon pa na EKWB Predator povezivanje.

EVGA GTX1080 FTW Hybrid radi na 55-60C. Znate sta to znaci  i kakva je to milina. Sa takvom kartom i AIO systemom i H110I GTX recimo na procesoru ti ne trebas ventilatore za kucista a temperature i ambient i komponenti ce biti hladnije nego da imas 5 ventilatora u kucistu sa tower coolerom i triple cooler grafikom.

Zamislite da stalno igrate i posle vise sati temperatura ispod 60C,

Jos sada su izbaceni ovi CORSAIR Magnetic Levitation ventilatori na 2000RPM i vise ne cuju se bukvalno.

Takva 2 komada na EVGA Hybrid radiator i od toga moze bolje jedino custom loop, nista vise.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Ovisi. Jesi li flashao GLH BIOS ili si samo pokušao doći do taktova GLH? Nije ista stvar iz nekoliko razloga. 

Inače, mislim da se uopće ne isplati gnjaviti clockanjem 1080-tki iznad 2GHz. 2.0 ili 2.1 je razlika od samo 5% za bitno veću gnjavažu. I to 5% samo ako i igre iskoriste baš svih 5% clock povišenja (a neće). To je u praksi nezamjetno... 1-3 FPS-a u najboljem slučaju.

Probao i jedno i drugo, ista je stvar. U igrama sam dobar al Firestrike se zna rusit, Timespy i Heaven ne doduse.

15 godina
protjeran
eVGA-011 kaže...

Ja vise ne kupujem graficke sa vazdusnim hladjenjem, ili AIO, ili Poseidon pa na EKWB Predator povezivanje.

EVGA GTX1080 FTW Hybrid radi na 55-60C. Znate sta to znaci  i kakva je to milina. Sa takvom kartom i AIO systemom i H110I GTX recimo na procesoru ti ne trebas ventilatore za kucista a temperature i ambient i komponenti ce biti hladnije nego da imas 5 ventilatora u kucistu sa tower coolerom i triple cooler grafikom.

Jos sada su izbaceni ovi CORSAIR Magnetic Levitation ventilatori na 2000RPM i vise ne cuju se bukvalno.

Takva 2 komada na EVGA Hybrid radiator i od toga moze bolje jedino custom loop, nista vise.

55-60°C se drzi na zraku bez problema, ja sam konstantno <55°C, da je grafa na stock power limitu i clockovima bio bi i <50°C.

To da se ventovi ne cuju na iznad 2000 okretaja je nebulozno posto nije problem u lezajevima nego strujanju zraka. Ako se ne cuje onda ni ne hladi...

16 godina
odjavljen
eVGA-011 kaže...

Koristio sam to - TitanXe sam imao svaki na svome H115i, a cpu na svome. (3x) - malo tijesno u kućištu, ali ne traži ventilatore van radijatora. No to je i dalje 4(6) ventova.

Inače, Corsair Maglev, nije poanta u slušanju ventova. Imaš već dugo ventove koje ne čuješ - problem je protok zraka koji se jednostavno čuje uvijek. Jedino rješenje je pasivno hlađenje (nekidan sam vidio novo kućište s 1m2 pasivnim hladnjakom...

Inače, RadeonProDuo je fenomenalno rješenje. Dva čipa, jedna kartica, apsolutno nečujno AIO hlađenje. Šteta što je preskup za nešto što ima snagu za visoke reze, a nema memorije.

ansha kaže...

Probao i jedno i drugo, ista je stvar. U igrama sam dobar al Firestrike se zna rusit, Timespy i Heaven ne doduse.

Mislim da je nekih 1950Mhz nešto što svaki Pascal može. 2GHz većina. 2.1 tu i tamo. Barem za 1080 vrijedi. Kakav ti je furmark?

16 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...

Meni je bila ista stvar kada sam u nVidia Control Panelu postavio Power Managment mode na "Prefer Maximum Performance", ta se opcija nalazi unutar odjeljka Manage 3D Settings. Trebas to namjestiti na Optimal Power, a onda za svaku igru posebno ukljucivati Maximum Performance i trebalo bi biti OK.

16 godina
alen29 kaže... 

Meni je bila ista stvar kada sam u nVidia Control Panelu postavio Power Managment mode na "Prefer Maximum Performance", ta se opcija nalazi unutar odjeljka Manage 3D Settings. Trebas to namjestiti na Optimal Power, a onda za svaku igru posebno ukljucivati Maximum Performance i trebalo bi biti OK.

Mislim da bi to moglo biti jer koliko se sjećam to sam nedavno uključio!

Probam čim dođem doma, ali svakako hvala unaprijed na ideji! 

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
eVGA-011 kaže...

Koristio sam to - TitanXe sam imao svaki na svome H115i, a cpu na svome. (3x) - malo tijesno u kućištu, ali ne traži ventilatore van radijatora. No to je i dalje 4(6) ventova.

Inače, Corsair Maglev, nije poanta u slušanju ventova. Imaš već dugo ventove koje ne čuješ - problem je protok zraka koji se jednostavno čuje uvijek. Jedino rješenje je pasivno hlađenje (nekidan sam vidio novo kućište s 1m2 pasivnim hladnjakom...

Inače, RadeonProDuo je fenomenalno rješenje. Dva čipa, jedna kartica, apsolutno nečujno AIO hlađenje. Šteta što je preskup za nešto što ima snagu za visoke reze, a nema memorije.

ansha kaže...

Mislim da je nekih 1950Mhz nešto što svaki Pascal može. 2GHz većina. 2.1 tu i tamo. Barem za 1080 vrijedi. Kakav ti je furmark?

Govorim o base taktu, sa base taktom i biosom od GLH verzije boosta do 2088mhz, u igrama je od cca. 2030-2075mhz. Furmark je 1880-1920mhz sa max power limitom. 

Maksimalni base takt s kojim se ne rusi u niti jednoj aplikaciji 1665mhz, a stock od GLH je 1671mhz :)

13 godina
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran

picajzla0707

1. Ja svoje tvrdnje itekako podupirem, i to sa kvalitetnim izvorima, a ne tamo neki Hardware Asylum za kojega si samo ti ovdje cuo.

2. vec sam ti rekao koje i kakve recenzije ja linkam sta se tice grafi, a ako cemo o Pascalu onda mozes vidjeti da sam pretezito koristio njemački Pc Games Hardware koji radi vjerojatno najbolje recenzije i usporedbe na cijelom internetu, sve pedantno i uredno pokazanao te snimljeno.

3. To sta si ti linkao je nula, svatko moze naci neki sherry pickani test i onda se busati u prsa i govoriti kako je nesto dobro. Zakljuci se donose na temelju vise rezultata, a nisam vidio neke druge testove od tebe, ako ih imas daj mi da vidim.

4. Ja nisam rekao d aje EVGA- kao firma smece, vec određena grafa, a to nisam rekao zato jer sam citao po netu kao ti vec zato jer sam ih sam testirtao dva komada i usporedio sa Phoenixom koji ej debelo jeftiniji a pobije ih u svemu.

5. Toči jest testirao, ali njegove screenshote nisam vidio dok su moje rezultate u vise navrata svi mogli gledati i uvidjeti da je sve kako i pricam jer se vidio i detaljan monitoring na svakoj slici.

A ove ispod žalopjke me uopce ne interesiraju jer nemaju nikakve logike. Grafa sa boljim hlađenjem nikad nije minus, a cak i da ne kloka uvijek ce biti efektivnija i puno tisa jer nece ventovi morati puno ni raditi. Šta se tice onih ventova i rasprave, izgleda da si samo ti promasio tamo temu zato jer je covjek trazio ventove za radijator, a ne za silent konfu kakve si ti preporucivao.

I ne stavljam ja nikakve svoje potrebe u prvi plan, nemora uopce covjek overklokat ako nece, i dalje ce imat bolju grafu sa nizim temperaturama i manjom bukom. Vec sam rekao ako ga zanima SLI neka uzme MSI Gaming X model.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

1. ja

2. ja

3. ja

4. ja

5. ja

..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
16 0 hvala 1
16 godina
alen29 kaže...
mrxa1 kaže...

Hmm, ipak nije do toga bilo...bilo je postavljeno na "Optimal power" ali svejedno isto...što god da odaberem, taktovi ni muc 

16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

5. Toči jest testirao, ali njegove screenshote nisam vidio dok su moje rezultate u vise navrata svi mogli gledati i uvidjeti da je sve kako i pricam jer se vidio i detaljan monitoring na svakoj slici.

Tonči inače ne voli slikavati baš svaki hardver, samo onaj lijepi ili ako je posebno interesantan. Meni su FTW-ice bile lijepe pa sam ih poslikao, imaju lijepo pakiranje. RadeonProDuo je bio prvi u Hrvatskoj pa sam i njega poslikao (stigao je prije nego je došao u ruke Linksu preko AMD zastupnika).

Inače, testove na FTW-icama sam radio, brojke si vidio. Stabilne na zraku s vrlo lošim protokom zraka (bez ventova na kućištu) i 85% ventilatora (ne čuje se po danu).

16 godina

Dali su pronašli način da sa sa custom biosom podigne power limit na gtx 1070?

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Slike hardvera nisu uopce bitne, znamo kako izgledaju. Rekao sam da nisi dao screenshot-ove kao ja iz recimo Valleya sa monitoringom. 3DMark imam basic verziju i ove jace benchmarke nemogu koristiti, a bas mi se i ne placa za to, em sta u 3DMarku vidis samo rezultat koji ti izbaci na kraju, a ovo ostalo sta je bitno se ne vidi, pa tu moze reci tko sta hoce na kolko su bili Ventovi, temperatura, taktovi i ostalo tokom testa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

1. ja

2. ja

3. ja

4. ja

5. ja

..

Mora da je momak iz Imockog 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
9 godina
protjeran

Iz Zg sam inace, pusti ove budalastine 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

Tonči, oprosti mi na off-topicu, ali da se malo nasmijemo svi zajedno.

EXTREME GAMING PC, modiran, overklokan, sređeni kablovi - 15 000 kn, čim vidite sliku sve će vam biti jasno čija je ovo "zvjer".

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 19:01 (Valentin17).
11 godina
odjavljen

Lijep PC. Steta samo sto ne vrijedi toliko  

14 godina
IvanDado kaže...

Lijep PC. Steta samo sto ne vrijedi toliko  

Previše kričavo za moj ukus, ne bih tako nešto složio sebi za ništa.

Meni ne trebaju prozori, lampice i sl. gluposti, ako mi se ikad to bude dopadalo, napraviti ću to kako se spada

s kućištem Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass, u puno blažem obliku, ali opet ljepšem barem za mene.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 20:14 (Valentin17).
17 godina
odjavljen

Da nema ove crvene ventilatore možda bi razmislio 

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Evo malo slike sa posla da se nesvagjate

Moj PC  
18 0 hvala 9
13 godina
Valentin17 kaže...
Tonči kaže...

EXTREME GAMING PC, modiran, overklokan, sređeni kablovi - 15 000 kn, čim vidite sliku sve će vam biti jasno čija je ovo "zvjer".

Kingston HyperX BLUE, ovo me odbilo u startu.

Red or RIOT! 

P.S. fina masina ruku na srce ali mi se cini da je to puno love za "ruke" 

@LEGIJA sto je tebi fino gore 

Trebalo bi ti pomoci malo uzeti ti koju grafu, cisto da imas vise mjesta za rad 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 20:34 (chaselol).
17 godina
chaselol kaže...
Valentin17 kaže...
Tonči kaže...

Kingston HyperX BLUE, ovo me odbilo u startu.

Red or RIOT! 

P.S. fina masina ruku na srce ali mi se cini da je to puno love za "ruke" 

@LEGIJA sto je tebi fino gore 

Trebalo bi ti pomoci malo uzeti ti koju grafu, cisto da imas vise mjesta za rad 

Jooj nije to nista na slikama,koji mi hardwer progje kroz ruke dnevno place mi se ,a i stvarno nemamo vise mesta danas su poceli da prosiruju produkciju pretrpani smo sa poslom, ali za jeftin hardwer nema zime vise za mene

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice