- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
EDIT:
EVGA FTW sam probao dva komada i grafe su cisto bacanje love i obican marketing na fensi ime. Nijedna nije isla preko stabilnih 2050MHz, a za to sam morao ventove stavit na 85 posto sta je oko 2200RPM-a na njima, katastrofa. Mlitavo hlađenje je glavni uzrok slabog OC potencijala, jedini spas je kada se te grafe mogu nesto bolje kloknut je kada dobijes visoki asic. Phoenixica je i izgledom kao HULK pored ove.
LOL? Kako ja na 52% ventova imam 2088? U SLI-ju? Na 80% 2114, na 100% 2140. Jesi siguran da si prebacio na 130% BIOS i da te nije kočio power limit?
Prvi i zadnji slot bi moglo klik, problem je u tome sta mu onda treba jako skupa ploca koja ce imati treci slot barem PCI-e 3.0 X8, ili PCI-e 2.0 X16, sve ispod toga mu nece davati max performanse iz kartice.
Ima mogucnost i sa onim PCI-e kabelom nemrem se sjetit imena, uglavnom spoji ga u drugi PCI-e slot i grafu polegne na napajanje, ovako kao na slici klik, ali utom slucaju je estetika kompa za k i ruzno je za gledat, ali radilo bude sta je najbitnije
EDIT:
EVGA FTW sam probao dva komada i grafe su cisto bacanje love i obican marketing na fensi ime. Nijedna nije isla preko stabilnih 2050MHz, a za to sam morao ventove stavit na 85 posto sta je oko 2200RPM-a na njima, katastrofa. Mlitavo hlađenje je glavni uzrok slabog OC potencijala, jedini spas je kada se te grafe mogu nesto bolje kloknut je kada dobijes visoki asic. Phoenixica je i izgledom kao HULK pored ove.
LOL? Kako ja na 52% ventova imam 2088? U SLI-ju? Na 80% 2114, na 100% 2140. Jesi siguran da si prebacio na 130% BIOS i da te nije kočio power limit?
SVe sam stavio na max i power limit i temp limit, sa ventovima na 85 posto grafa krene vrtit Valley na 2101MHz, ali na kraju testa zavrsi na 2050MHz.
EDIT:
Probao sma i sa MSI AB i sa EVGA-inim alatom za OC, ista prica...
Pa to je prilično uobičajeno. Ni MSI ni FE na 100% ne mogu održati bolje performanse nego FTW. O Strixu da ne govorim. Kako rekoh, Gainward nisam probao, ali s obzirom da imaju 72kg aluminija tu, ne bi me iznenadilo da tamo gdje FTW drži 2088, Gainward drži 2114.
Slabo je to jako naspram Gainwarda, jbte ja sa grafom ispod 1700RPM odvrtim Valley da ne padne ispod 2126MHz na 1440p sve max klik, inace na tim okretajima i drzim grafu u igrama jer se tu umjereno cuje a daje super taktove i performanse.
Jbg, vidi se razlika samo kada ih metnes jednu do druge, Phoenixica naspram EVGA FTW modela izgleda kao kuca trokatnica naspram kolibe.
EDIT:
Tonči, kupi pa probaj ja ti velim da budes se preporodio.
Nemam razlog. Meni do 60-70% ventova FTW obje stoje na 2114 u SLI-ju, nemam razloga mijenjati to jer mi skok na 2140 ne znači ništa. Dapače, po noći spuštam clock na oko 2GHz jer mi -100MHz i dalje daje super perf. a ventovi idu na 45-50%. Rendering je po danu nečujan do 65%...
Ok, samo kad vec pises o vrtnji ventova pisi u RPM-ovima ne u postocima, jer nekom je na njegovoj grafi 50 posto 1600RPM, nekome 1400RPM.
Ok, samo kad vec pises o vrtnji ventova pisi u RPM-ovima ne u postocima, jer nekom je na njegovoj grafi 50 posto 1600RPM, nekome 1400RPM.
E, ne znam na pamet. Znam da do 70% ne čujem ništa po danu, da po noći trebam ispod 60% i to je to. :) Bitan mi je zvučni prag a sad koliko se vrti...
Kod mene na Phoenixici je 1500 50%
pozdrav ekipa,
imam jedan problem tj. pitanje...
imam Gigabyte 1060 Gaming G1 6GB i pitanje je vezano uz idle takt.
Naime, u idlu mi radi na onim početnim vrijednostima.
Do nedavno je radilo na 150-200 MHz na desktopu a sada 1500 i nešto.
Grafa je trenutno clockana i sve radi stabilno ali i prije clockanja i sa clockanim taktovima Gigabyte-ovog Extreme appa je spuštao taktove na minimum.
Moja teorija je da je neki update to zdrmao...Ako netko zna, bio bih izrazito zahvalan!
EDIT: da napomenem samo...ako vratim na default taktove, i dalje ostaje taj bazni takt tj. ne spušta ništa.
Inače imam 2 ekrana ali gašenjem jednog ništa se ne događa...opet, to mi je ranije dobro radilo sve.
Prvo nemam pare da je kupim, drugo ne bi je uzeo ni da kosta 1000e jer su je osakatili kao slepci. Najgori i najnezanimljiviji TITAN i jos se bukvalno prodaje za one koji hoce da iskesiraju mnogo koje nista ne zanima jer znaju da bi bila slaba zainteresovanost kod proizvodjaca. Dok se AMD ne pojavi nema dobrih karti, inace da imam kes i da je nesto ekstra tipa 16GB HBM2, 100% operativan cip za 900-1000 lako bi je ja nasao.
TITAN X Maxwell je recimo bio ekstra ali su celu pricu pokvarili najavljivanjem Pascal i da su ljudi znali sta ce biti Pascal vise bi uzelo TITAN X.
Ako pogledamo Pascal NVIDIA nam prodaje iste performanse koje je imala pre 2 godine samo za 300 eura manje. To je strasno. Ajde da kazemo 10% bolje.
Ja bi uzeo GTX1080 FTW Hybrid ili GTX1080 Poseidon ako se pojavi AMD i padne cena na 500-550eura. Ili ako placam vise e onda hocu da platim stvarno ozbiljna poboljsanja u odnosu na Maxwell.
Ozbiljna poboljsanja su 50-60%+. Za osakacene cipove ne bi davao vise od 600-700 cak bi pokusao da ih izbegnem jer me nervira ta radnja kojom sabotiraju realnu snagu. Bolje da ih prave slabije, ovako ostavlja jako bad utisak mi ubrzavamo a oni usporavaju.
Tko ovdje prica o Titanu i sa kime se ti boris cijelo vrijeme?
Krenuo OC Phoenixicu 1070 , testiram trenutno s ovim postavkama na msi-ju pwr limit 100%,core clock +180(2025mhz), memory+300(4300mhz), fan auto. Temp je bila max 59C. Vcore mi je lockana nit nebi bas prcko po tome jer se nekuzim bas najbolje
Cijeli test 2-3 puta zatrzalo i to je to. Jos cu ostavit na sat i pol pa cemo vidit kaj ce bit. Ak ima kakvih savjeta uvijek su dobro dosli.
http://imgur.com/a/8gpRI
Meni frend ima identicni rezultat ko i ti, slabo se klokaju... Cak mu i flash biosa u GLH ediciju nije nista pomogao.
Krenuo OC Phoenixicu 1070 , testiram trenutno s ovim postavkama na msi-ju pwr limit 100%,core clock +180(2025mhz), memory+300(4300mhz), fan auto. Temp je bila max 59C. Vcore mi je lockana nit nebi bas prcko po tome jer se nekuzim bas najbolje
Cijeli test 2-3 puta zatrzalo i to je to. Jos cu ostavit na sat i pol pa cemo vidit kaj ce bit. Ak ima kakvih savjeta uvijek su dobro dosli.
Temp limit i power limit stavi do kraja, core clock stavi na +200, memory clock +500, ventove stavi na 70 posto i odvrti Valley, kada benchmark zavrsi zaljepi screenshot sa monitoringom kao ovdje, da imamo uvid u sve, taktovi, temperatura, RPM itd...
Core voltage nemozes dirati preko MSI AB jer je zakljucan u njemu, to mozes povecavati ako klokas saGainwardowim EXPERTool-om, ali da te olaksam briga, povecavanje voltaze ti nebude apsolutno nista pomoglo ni donjelo, kod Pascala je sve u temperaturama i moras imati grafu na 55 stupnjeva ako zelis stabilnih 2100MHz u igrama.
Meni frend ima identicni rezultat ko i ti, slabo se klokaju... Cak mu i flash biosa u GLH ediciju nije nista pomogao.
Flash BIOS-a nista ne znaci, nema apsolutno nikakve razlike sa obicnim i sa GLH BIOS-om, probao i uvjerio se i sam. Prvo sam mislio da ima veze jer sam znao imati nesto vece taktove u Witcheru, kasnije se ispostavilo da je to bilo samo zato jer je bila nezahtjevnija lokacija u igri kada sam testirao grafu sa GLH BIOS-om.
Prvo nemam pare da je kupim, drugo ne bi je uzeo ni da kosta 1000e jer su je osakatili kao slepci. Najgori i najnezanimljiviji TITAN i jos se bukvalno prodaje za one koji hoce da iskesiraju mnogo koje nista ne zanima jer znaju da bi bila slaba zainteresovanost kod proizvodjaca. Dok se AMD ne pojavi nema dobrih karti, inace da imam kes i da je nesto ekstra tipa 16GB HBM2, 100% operativan cip za 900-1000 lako bi je ja nasao.
TITAN X Maxwell je recimo bio ekstra ali su celu pricu pokvarili najavljivanjem Pascal i da su ljudi znali sta ce biti Pascal vise bi uzelo TITAN X.
Ako pogledamo Pascal NVIDIA nam prodaje iste performanse koje je imala pre 2 godine samo za 300 eura manje. To je strasno. Ajde da kazemo 10% bolje.
Ja bi uzeo GTX1080 FTW Hybrid ili GTX1080 Poseidon ako se pojavi AMD i padne cena na 500-550eura. Ili ako placam vise e onda hocu da platim stvarno ozbiljna poboljsanja u odnosu na Maxwell.
Ozbiljna poboljsanja su 50-60%+. Za osakacene cipove ne bi davao vise od 600-700 cak bi pokusao da ih izbegnem jer me nervira ta radnja kojom sabotiraju realnu snagu. Bolje da ih prave slabije, ovako ostavlja jako bad utisak mi ubrzavamo a oni usporavaju.
Kako kaže Lucidius , nije se spominjao, pa valjda odgovaraš na nešto prastaro, ali Titan X (Pascal) i daje 60-70% više performansi u odnosu na Titan X (Maxwell). TXP je zapravo jedina kartica koja je napravila skok.
Vlada nam se vratio
Neznam, namjerno nisam gledao Gainward, nekako imam dojam da vas je dosta to pokupovalo pa je na forumu nastao fanboyizam, a vjerovatno nije najkvalitetnija kartica.
Uz to je predebela ako mislim u budućnosti ići na SLI
onda idi na evgu sc ili ftw, dovoljno je tanka za sli i ima bolje hlađenje
dolje ti je na fotkama usporedba, razina buke je ista, a evga je nešto hladnija od palit gamerock koja ima isti hladnjak kao i te gainwardice
kod evge sigurno ne moraš sumnjat u kvalitetu, plus što za relativno malu doplatu možeš produžiti garanciju na 5 ili više godina
EDIT:
uh, sad sam tek vidio da se na drugoj stranici razvila rasprava oko gainward i evge, no ja i dalje navijam za evgu jer i na drugim recenzijama su isti rezultati
Daj ne lupetaj. Šta se sada tocno uopce vidi u tim grafovima koje si stavio? apsolutno nista, niti pisu taktovi, niti RPM.
Jos imaj na umu da je ovdje Gamerock premium graficka koja ima i memoriju i jezgru debelo nabrijaniju od EVGA FTW modela, a dolazi sa krivuljom ventova koja u igrama radi na cca 1200RPM maximum, a tek na 60 se pale ventovi.
Prosli tjedan sam klokao dvije EVGA FTW i to sranje nije ni do koljena Gainwardu i Palitu, sto samim izgledom i masivnoscu samog hlađenja, sto performansama.
Daj ne lupetaj. Šta se sada tocno uopce vidi u tim grafovima koje si stavio? apsolutno nista, niti pisu taktovi, niti RPM.
Jos imaj na umu da je ovdje Gamerock premium graficka koja ima i memoriju i jezgru debelo nabrijaniju od EVGA FTW modela, a dolazi sa krivuljom ventova koja u igrama radi na cca 1200RPM maximum, a tek na 60 se pale ventovi.
Prosli tjedan sam klokao dvije EVGA FTW i to sranje nije ni do koljena Gainwardu i Palitu, sto samim izgledom i masivnoscu samog hlađenja, sto performansama.
Pričaš besmislice iz tri razloga:
1. Svi čipovi su isti
2. "Sranje" se ne postaje tako što imaš normalan hladnjak niti se vrhunska kartica postaje kad imaš hladnjak od 7kg
3. Vidi 1 i 2
Dobar hladnjak je uvijek samo plus, cak i kad ne dobijes zlatan model moci ces izvuci vise iz kartice nego neko sa boljim cipom a slabijim hlađenjem (nromalno sve ovisi i o kolko boljem hladnjaku se radi sa jedne strane i koliko boljem cipu sa druge strane)
Temp limit i power limit stavi do kraja, core clock stavi na +200, memory clock +500, ventove stavi na 70 posto i odvrti Valley, kada benchmark zavrsi zaljepi screenshot sa monitoringom kao ovdje, da imamo uvid u sve, taktovi, temperatura, RPM itd...
Core voltage nemozes dirati preko MSI AB jer je zakljucan u njemu, to mozes povecavati ako klokas saGainwardowim EXPERTool-om, ali da te olaksam briga, povecavanje voltaze ti nebude apsolutno nista pomoglo ni donjelo, kod Pascala je sve u temperaturama i moras imati grafu na 55 stupnjeva ako zelis stabilnih 2100MHz u igrama.
Prvi test s manjim clockom je bio stabilan 2 sata dalje nisam htio vrtit.
http://imgur.com/a/nlx7Z
jbg nisam stavio vent al mislim da je bilo oko 1400 1500 rpm.
Sutra cu testirat novi clock. Zasto nebi bilo dobro imat vent na auto?
jbte, pa chaselol je objektivac teski za tebe
...i jos se pitas zasto te ljudi na forumu ne podnose, pa krepani konj bi se opet i opet ubio pored tebe
Cega sam ja fanboy? samo pricam na temelju rezultata po netu, i onoga sta sam testirao i uvjerio se kako radi, jednom sam vec dokazao, mogu opet neka se jave dobrovoljci
To ko me podnosi a ko ne me zivo zaboli, nisam ovdje dosao pisati ono sta netko zeli cut, vec svoje misljenje za koje uvijek imam i pokrice, tako da ako imas sta protiv mene stavi me na ignore i tocka.
Prvi test s manjim clockom je bio stabilan 2 sata dalje nisam htio vrtit.
http://imgur.com/a/nlx7Z
jbg nisam stavio vent al mislim da je bilo oko 1400 1500 rpm.
Sutra cu testirat novi clock. Zasto nebi bilo dobro imat vent na auto?
Cemu vrtit dva sata?? to se odvrti 5 minuta maksimum samo da vidis jel imas ili nemas nestabilnosti i odma povecavas taktove dok ti se ne pokazu prvi artifakti, nakon toga malo smanjis odvrtis ponovo 5 minuta, ako je sve bilo u redu spremas postavke i upalis neku igru i odigras cca pola sata da vidis jel sve ok, i ako je to to imas stabilan OC.
Sa ventom na auto se nitko nije naklokao, preslabi su to RPM-ovi za neke overklokove di se trebaju ganjati niske temperature za velke taktove.
S vremenom ti se podigne radna temperatura (5 minuta ne pokazuje ništa) i kućišta i zraka unutra. Pascali su dosta osjetljivi na temperaturu...
Vlada nam se vratio
Da, da. Evo ocekujem jedan kilometarski post od njega. U velikom sam iscekivanju. xD
Kazem, Valley se koristi za napipavanje taktova i nekih potencijala graficke, za to netreba vrtit duze od jednog kruga. Kada je nasao max taktove gdje nema artifakta, onda se pali neka zahtjevnija igra i gejma se duze da se vidi jel sve u redu, ako je onda je to to, ako se pokaze neki amli artifaktic onda smanjih sa 5 ili 10 core clock i to je to.
Zgrijavanje kod Pascala nema veze, to se tak slabo grije da meni i nakon dva sata igranja ventovi ispuhuju hladan zrak. Kod r9 390 se znala cijela soba ugrijati.