Graficka-novi pocetak

poruka: 30
|
čitano: 2.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
TrojbAaA

E jeb..  znam da ne volite ovakve postove , al sta da radim kad tream pomoc.

Kupujem novu graficku (tj. cijeli komp), i nemog odlucit koju grafu da uzmem, a ZNAM da mi vi mozete pomoci  (probajte se postavit u moju situaciju, da uzimate sve novo , a grafu do 2 000 kn) ... da i naravno to sve namjeravam uzet u vrijeme Bozica, popusti ovo ono...

Troumim se izmedju:

GTX 275  XXX/OC

HD 4890 1 GB , GDDR5

HD 5850 1 GB, GDDR5

ili nesto sasvim drugo?

Monitor je 20" , na 1680x1050

sadasnja konf. : 9500 GT, DDR3, 512;

Dual core  E5200 (2X2.50 ghz)

2 GB rama 

tenks

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: TrojbAaA
HD 5850 - trenutni best buy
16 godina
neaktivan
brogus kaže...

ej tenks

a sta mislis o firmi (XFX ili sapphire, nest dr.)

17 godina
neaktivan
domba_Os kaže...
brogus kaže...

ej tenks

Uzmi sapphire kvalitetniji je.

16 godina
Sapphire - trenutno nudi najviše dodatne opreme + kupon za igru DiRT 2 (inače su trenutno još sve 5850 kartice iste - razlikuju se samo po naljepnici).
16 godina
neaktivan
Cvjetko kaže...
domba_Os kaže...
brogus kaže...

ej tenks

Uzmi sapphire kvalitetniji je.

vidis a ja bas mislio obnuto ... reko sam da cete mi pomoci :) fala ...

vidis (pogledo sam tvoju konf) ja kontam uzet za nivo losiju:i7 920, mem ili 2 x2  il 3x2 , nekog asusa za mbo, napajanje (koje ne znam ko ni mem) 700w vald dost, , i mozda ssd

16 godina
neaktivan
brogus kaže...
Sapphire - trenutno nudi najviše dodatne opreme + kupon za igru DiRT 2 (inače su trenutno još sve 5850 kartice iste - razlikuju se samo po naljepnici).

ma men najveca dvojba zapravo neku stariju xxx il noviju (posto podrzava direct x11)

16 godina
Ma uzimaj novu grafu, osobito ako je nećeš tako brzo opet mijenjati. I ako ti je konfa za igre, rađe uzmi proc i5 750.
17 godina
Graficka-novi pocetak

Uzmi bilo koju HD 5850....najjeftinija i sa najduljom garancijom bude i najbolja....naravno izbjegavaj Ve-mil i Hg Spot  Smijeh

Potpis :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Graficka-novi pocetak

sapphire posto su oni trenutno najkvalitetniji(pretpostavljam da gledas kvalitetu ne cijenu)

grgo
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 9:33 (nazi commander).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Graficka-novi pocetak

Ja se isto slažem sa sapphire. Razlog je šta nude i dosta opreme uz karticu (konektori,crossfire bla bla)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Graficka-novi pocetak
nazi commander kaže...

sapphire posto su oni trenutno najkvalitetniji(pretpostavljam da gledas kvalitetu ne cijenu)

Trenutno su na tržištu samo referentne HD5850, dakle svaka firma dobije gotove kartice od amd-a i nalijepi svoje naljepnice

te odluči što će upakirati pod dodatnu opremu. Sve bi kartice trebale imati iste performanse...

Sapphire i XFX se ističu po količini dodatne opreme.

Ja sam kupio XFX-ovu karticu i dobio sam dva molex to pcie konektora, crossfirex mostić, dvi to vga adapter i kupon za dirt2.

Uz sve to, imaš i dvostruku lifetime garanciju od proizvođača.

Do Božića će vjerojatno sapphire izbacit svoje vapor-x verzije sa dosta boljim hlađenjem pa i to treba uzet u obzir... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 13:07 (dax_22).
17 godina
protjeran
domba_Os kaže...

Troumim se izmedju:

GTX 275  XXX/OC

HD 4890 1 GB , GDDR5

HD 5850 1 GB, GDDR5

Monitor je 20" , na 1680x1050

sadasnja konf. : 9500 GT, DDR3, 512;

Dual core  E5200 (2X2.50 ghz)

2 GB rama 

tenks

GTX 275 definitivno i još 2 giga rama i goni to što god da instaliraš

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
nazi commander kaže...

naravno da gledam na kvalitetu, da, (al opet kad nebi gledo cijenu daleko bi dogurao :) )

al i sto kaze "dax_22" kontam da nema neke razlike u kvaliteti, al et opredjelit cu se za sapphire ....

a znao sam da ce bit ljudi koji ce mi preporucit gtx 275 , a sad bed je sto ja koristim geforce oduvjek i nisam nikad bio na atiju (pa me mal vuce na gtx-icu) ... aL mozda je vrijeme za promjene

P.S. HVALA SVIMA NA SAVJETIMA !

16 godina
neaktivan
Graficka-novi pocetak

sto se tice mene ati je bolji za gaming

grgo
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
nazi commander kaže...

sto se tice mene ati je bolji za gaming

fala bogu da se tebe puno netice al ajd.. mozda trenutno imas i pravo.. bar u onom hi -end segmentu...

16 godina
neaktivan
Graficka-novi pocetak

evo raja zelim da kupim graf pa bi jedno pitanje prije toga

zvuci glupo ali moram da se uvjerima

moja maticna je

ASRock K8NF6G-VSTA

e sad dali bi mi mogla grafa

vga gigabyte hd 4550 512, ddr3,64 bit

posto sam cuo da imaju maticne gigabyte

pa me zanima dali su te graficke radene samo za gigabyte ploce

ili mogu i na druge.

molimo konkretan odgovor Osmijeh

HVALA!

iskooo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ISKOOO kaže...

evo raja zelim da kupim graf pa bi jedno pitanje prije toga

zvuci glupo ali moram da se uvjerima

moja maticna je

ASRock K8NF6G-VSTA

e sad dali bi mi mogla grafa

vga gigabyte hd 4550 512, ddr3,64 bit

posto sam cuo da imaju maticne gigabyte

pa me zanima dali su te graficke radene samo za gigabyte ploce

ili mogu i na druge.

molimo konkretan odgovor Osmijeh

HVALA!

Te grafičke nisu rađene samo za njihove matične. Uglavnom to je samo ime firme koja se bavi pc opremom. Dakle proizvode sve i svašta za sve i svaštaOsmijeh Uglavnom ta grafička može na tvoju matičnu, ali vidim procesor ti je malo slabašan pa neznam dal ti je isplativo ić na tu grafičku. Vidim pod tvoj pc piše da je imaš. Znači pretpostavljam da je nemaš nego misliš uzet. Koju grafičku trenutno imaš?

16 godina
neaktivan
Graficka-novi pocetak

da mislim je uzeti bila je neka samo vga hd 4550 pa i ova gigabyte

znaci moze mi i kako bih igrao igre neke malo novije crysis,assessten creed itd.

hvala ti na odgovorima konkretnim

jer koga god sam pitao uvjek su mi govorili da kupim novi proc

pa jeli forum da nekom pomognes ili sta vec ali et nasao sam nekog ko mi je odgovorio

HVALA jos jednom

iskooo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ISKOOO kaže...

da mislim je uzeti bila je neka samo vga hd 4550 pa i ova gigabyte

znaci moze mi i kako bih igrao igre neke malo novije crysis,assessten creed itd.

hvala ti na odgovorima konkretnim

jer koga god sam pitao uvjek su mi govorili da kupim novi proc

pa jeli forum da nekom pomognes ili sta vec ali et nasao sam nekog ko mi je odgovorio

HVALA jos jednom

Pa govorili su ti istinu. Nažalost imaš preslab procesor. I to neče funkcionirat onako kako ti misliš. Na tvoju žalost moraš mijenjat sve. Da bi ti novije igre funkcionirale kako treba (pa i te igre tipa assasins creed i crysis).

16 godina
neaktivan

nisam mislio tako nego kao da me ignoriraju

kazu mi kupi novi proc i to je to

iskooo
16 godina
neaktivan
prije uzmi proc,nemoj trosit na graficku jer ti stvarno nece puno pomoci,samo ces bacit pare,savjetujem da skupis bar za jedan athlon x2 pa onda razmisljaj o grafickoj
Lutat ću svijetom,tražit ću sreću,al svoj CELERON zaboravit neću
16 godina
neaktivan
Graficka-novi pocetak

Eh , sad ja nakon nekog vremena sto sam otvorio temu .... sto sam vise razmisljao , vise nisam znao sta bi (a i teme poput "hd 5850 nova generacija ili ipak..".) a i neko zdravo razmisljanje (igram cod 2 , cekam MWF2 ,assassina 1,2, tu i tamo neku drugu igru, pa sam ipak odlucio (sori AtiLjupci) uzet gtx 275 oc , pa nakon nekog vremena (tipa pol godine) uzet jos jednu i stavit ih SLi, i kontam da sam rjesio probleme...

buduca konfa:

proc i7 920 , asusovu MBO P6T deluxe v2, 4(2x2)gb corsair  na 1600 mhz-a,  corsair hx series 750 w , zalmana CNPS10x extreme , neko kuciste, neki dvd i 2xhdd 320 Gb u raidu ...

jel to ok po vama?? pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Graficka-novi pocetak
ok, je a zanima me zaš si odustao od ssd-a. i tek tolko da znaš ati se bolje ponaša u crossfire-u nego nvidia u sli.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
ok, je a zanima me zaš si odustao od ssd-a. i tek tolko da znaš ati se bolje ponaša u crossfire-u nego nvidia u sli.

A, ma no, nisam odustao, neg cu poslije (kad ulete neke pare) uzet , a i past ce cijenja, pa nece bit problem samo tu stavku dodati ... a sto se tice Sli / crossfiera se apsolutno ne razumijem nista, tako da, da, pomogo bi koji savjet ... 

16 godina
neaktivan
Graficka-novi pocetak

U crossfire je ATI-jeva verzija nvidinog SLI. I u crossfireu i u SLI dvije kartice ne će dati duplo bolje performanse, uvjek će se nešto negdje zagubiti (nemoraš se previše brunuti nije to ništa preznačajno), to se pomalo poboljšava s drieverima. Ako ćeš stavljati kartice u SLI one moraju biti ISTE znači ako uzmeš gtx 275 kasnije možeš dodati SAMO još jednu gtx 275. Kod crossfire-a je situacija malo bolja jer možeš dodati dvije slične kartice (moraju imati samo isti procesor). Znači u crossfire bi trebao moći dodati npr. radeon 4850 i xfx 4850 (ovo sam rekao samo kao primjer nemam poima jel xfx prodaje 4850).

Sada još drieveri nisu najbolji tako da neke igre ne iskorištavaju obje kartice kako bi trebale, ali to bi se trebalo srediti sa pathevima i drieverima.

Neka te ovo ne plaši ili uznemiruje, mislim da će ti to sve funkcionirat.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znam da je crossfire isto sto i SLi , samo ati .. (iako sam konto da i ati trebaju bit iste , al sad mi je jasno , samo proc graficke mora bit isti) ... nego o iskoristivosti / perf. nisam znao ,tj kako to "strvarno" sljaka , a usporedjivao sam na  http://www.gpureview.com/show_cards.php  grafe i pitanje je jel to tako izgleda i  u "stvarnosti "  ... da , sad je jedino na tom da se odlucim izmedju gtx-a 275 ili hd 4890 ... a krajem ove/pocetkom iduce godine cijene ovih grafi bi trebale nesto pasti , tako da mislim da ce bit isplativo uzet bilo koju od ovih i nakon odredjenog vremena "nadogardit ih" jos jednom grafom ...  Mbo podrzava sli/cross , napajanje ce bit dovoljno jako , tako da necu imat frke s tim...

16 godina
neaktivan
zasto uzimas jako grafu kad vidim da imas pentium 4 dual core e5200,prije promjeni procesor jer graficka ti nece puno pomoci ako je uzmes a ostavis ovaj proc
Lutat ću svijetom,tražit ću sreću,al svoj CELERON zaboravit neću
16 godina
neaktivan

gore ti pishe da je to stara konf, i da uzimam sve novo , pa se odlucujem za grafu ... :)

16 godina
neaktivan
domba_Os kaže...

buduca konfa:

proc i7 920 , asusovu MBO P6T deluxe v2, 4(2x2)gb corsair  na 1600 mhz-a,  corsair hx series 750 w , zalmana CNPS10x extreme , neko kuciste, neki dvd i 2xhdd 320 Gb u raidu ...

jel to ok po vama?? pozz

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice